Dodaj do ulubionych

Grube rajstopy dla długonogiej

31.12.11, 04:15
Mam problem z rajstopami dla córki. Ma nieproporcjonalnie długie nogi, poza tym jest zbudowana normalnie, co sprawia, że dobranie jej grubszych rajstop bawełnianych jest mocno utrudnione. Przy wzroście 123-124 cm rajstopy musi nosić 128, ale talię i biodra ma dalej na standardowe 122, czyli 128 zjeżdżają z tyłka. A 122 też zjeżdżają, ściągane przez za krótkie nogawki wink. Microfibra siedzi ładnie, a bawełna zjeżdża i już. Nie znacie dobrych rajstop na takie glizdy? Ona według mnie naprawdę nie jest chuda.
No i spodnie, też ostatnio dramat - póki nosiła 116, coś jeszcze dało się znaleźć, teraz co nie kupię, odstaje w talii o parę centymetrów. Albo po ściągnięciu gumką nie odstaje w talii, tylko tworzy wokół tyłka pusty balonik. Z dresowymi sobie radzę, kupując polskie, obliczone na glizdy, gorzej z dżinsami. Teoretycznie wiem, że można kupić slim fit nexta, ale już się rozpuściłam dżinsami i sztruksami kupowanymi po 40 zł i trochę mi się ciężko przełamać.
Obserwuj wątek
    • dzidzia_ch Re: Grube rajstopy dla długonogiej 31.12.11, 08:16
      Ja dla mojej dlugonogiej glizdy (124cm i20kg)kupuje rajstopy woli
      Ostatnio jednak zmienili gumę i gniecie ja w brzuszek(ma lekko wystajacy z powodu uczulenia na gluten)
      Spodnie to ogolnA porażka bo 122 za krótkie a 128 za szerokie w pasie
      Mocne ściągnięcie gumy powoduje balon na pupie a przy pozycji siedzącej ból brzuszka

Aniołek (5.X.2009)
      Oleńka
      Antos
    • silje78 Re: Grube rajstopy dla długonogiej 31.12.11, 10:37
      moja córka ma co prawda 116cm wzrostu, ale nogi też długaśne. z woli ma 116-122 i jest ok, calzedonia też ma pasujące na nią rajstopy, ale o rozmiar większe musiałam brać, ale są dość smukłe. gatta też do przyjęcia, ale te dwie powyższe lepiej leżą. odradzam za to gatta gładkie w prążki. to są worki nie rajstopy.
      ze spodniami nie pomogę bo rozmiar mniejszy potrzebuję, ale problem mam odkąd mała zaczęła w spodniach chodzić. wszystko za szerokie i za krótkie.
      • agus-ka Re: Grube rajstopy dla długonogiej 31.12.11, 11:15
        Moja 5-latka ma calzedoni na 6-8 lat. Są w pupie wąskie, więc dla nas idealne, a nogawki są długie. Jak dla mnie był to strzał w 10! Dużo lepsze niż woli, nie mowiąc o tym że tańsze o połowę.
    • mruu1 Re: Grube rajstopy dla długonogiej 31.12.11, 13:45
      Spróbowałabym w H&M coś wybrać. Córka ma około 118 - 120 cm i rajstopy pasują na nią idealnie w r. 122/128, są wąskie w pasie. Mamy też Primarka, uwaga w rozmiarze 134/140 wink i też są OK. Młoda jest chuda i nie spadają z pupy.
      • a-e-p Re: Grube rajstopy dla długonogiej 31.12.11, 14:52
        U mojej corki nogi to 3/4 długosci ciała, kupienie spodni przy wzroscie 150 (kiedy nie ma regulacji w pasie) to dramat, wiec poczekaj... Na szczescie rajstopy z H&M nam pasuja - kupuje w promocjach w ilosciach hurtowych, zawsze rozmiar wieksze. Nie spadaja z pupy. Uwaga radze sprawdzac w sklepie, bo w tym samym rozmiarze jest nawet roznica 5cm.
        • asia_i_p Re: Grube rajstopy dla długonogiej 31.12.11, 20:26
          A ja się już cieszyłam, że jeszcze rozmiar i wejdziemy w starszą rozmiarówkę C&A, a tam są slim fity, jak w nexcie, tylko bywają tańsze. A tu widać nie ma się z czego cieszyć wink. No ale z drugiej strony twoja córeczka za jakieś 10 centymetrów wejdzie w dorosłą rozmiarówkę dla niższych i już powinno być lżej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka