ajaszpel 07.01.12, 00:20 Dziewczyny, chciałam coś zalicytować na tym allegro WOŚP i dałam inną kwotę, a wyskoczyła mi inna, niższa, nie kumam tego. Pewnie przeoczyłam coś przy regulaminie. Wyjaśnijcie głuptokowi link do aukcji: aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=557184 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennik-niecodziennik Re: ignorancja allegrowa 07.01.12, 00:25 jak zalicytujesz to Allegro przebija poprzednią oferte o jakąś tam kwotę minimalną, ustawioną w systemie. natomiast to że zgłosiłaś większą jest zapamiętywane i jak ktoś chce przebi Ciebie, to musi przebi tę włąsnie kwotę jaką zdelkarowałaś. na przykładzie - coś kosztuje 30zł, Ty deklarujesz ze zapłacisz 40. system przebija cenę przedmiotu na np 32zł i ustawia Ciebie jako wygrywającą. jesli ktoś chce Ciebie przebi, bedzie musiał przebi te 40zł jakie zadeklarowałaś jako najwyższą kwote jaką jestes gotowa za przedmiot zapłacic. Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: ignorancja allegrowa 07.01.12, 00:27 już ci tłumaczę. Licytując podałaś kwotę.którą system potraktował: "tyle maksymalnie godzę się dać za ten przedmiot". Natomiast na karcie aukcji pokazała się kwota, jaka wystarczyła dla przebicia twojej poprzedniczki/poprzednika. przykąłd: powiedzmy, ze dałaś 1000zł. Poprzednik dał 610, dlatego przy twoim nicku pokaże się 620 (przy tych kwotach postęp idzie co 10zł). Jeśli ta osoba, albo inna przyjdzie i zalicytuje powiedzmy 800 zł, to system pamięta, że ty dawałaś 1000 i nadal będziesz wygrywać, tyle że kwotą 810zł (10 zł więcej niż chciała dać tamta osoba) Jeśli teraz przyjdę ja i zobaczę cenę 810zł i uznam, ze jestem gotowa zapłacić 1600zł to wtedy system pokaże twoje 1000 i moje 1010 zł. I będę wygrywac dopóki nie wejdzie ktoś jeszzce i nie zechce dać więcej niż 1010 itd. Uwaga - płaci się nie kwotę którą się zadeklarowało, tylko tą, która się wyświetla (tzn minimum jakie wystarczyło do przebicia poprzedniej osoby). Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: ignorancja allegrowa 07.01.12, 00:33 tabelka: allegro.pl/help_item.php?item=409 Odpowiedz Link Zgłoś