Dodaj do ulubionych

Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk

16.02.12, 22:04
Pamiętam, że na początku lutego, była na forum "akcja" z kupowaniem crocsów na amazonie. Dostałyście już przesyłki? Bo moja gdzieś zabłądziła. A do tej pory zamówienia od nich miałam u siebie najdalej w planowanym dniu dostawy, czyli po 4-5 dniach.
Teraz zamówienie złożyłam 6.02, wysłali paczkę 9.02 i mała być u mnie 14.02.

A tu ani widu ani słychu. Na stronie amazona tracking nie działa. Na niemieckim dhl jest tylko informacja o przyjęciu przesyłki. Na infolinii kobieta twierdzi, że takiej przesyłki na terenie kraju nie ma zarejestrowanej, więc być może akurat tę paczkę dhl puścił przez Deutsche Post i być może doręczy mi ją poczta polska, a nie ich kurier.

Ktoś z czymś takim się spotkał? Już nie wiem, czy pisać do amazona, czy jeszcze czekać.
Obserwuj wątek
    • tanika01 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 16.02.12, 22:16
      ja tak miałam. Tylko że spodnie zamawiałam.
      Wczoraj dostałam informacje ze przesyłka nie może być dostarczona i dziś zwrócili mi pieniądze.
      przesyłka została wysłana 9.02 i miała być 15.02
      Dodam że zamówienie podzielili na 3 części i 2 doszły 14.02
      • abigail83 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 16.02.12, 23:10
        Poczekaj 10 dni roboczych bo taki jest max dla tej free delivery. Tez tak mialam niedawno,przyszla wlasnie 10 dnia. Ja sie w tracking nie bawie,nie wyszukuje mi tych przesylek wyszukiwarka dhl,albo w ogole rzeczywistosci nie odzwierciedla.
    • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 16.02.12, 23:07
      Ja też miałam mieć buty 14.02, od dziś nie widzę nr przesyłki w dhl, od amazona dostałam @ z informacją abym poczekała jeszcze do 22.02: że przesyłka, w natłoku wysyłek, mogła zostać źle przekazana. Mam nadzieję, że jednak dojdzie bo mi na niej zależy. Jutro ma być-tzn powinna być planowo, inna przesyłka. Zobaczę czy dojdzie.
      • sinceramente Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 16.02.12, 23:23
        Dzięki za odzew.

W takim razie poczekam jeszcze do 22.02.
        Na szczęście nie zamawiałam nic czego potrzebuję "na już". Co nie zmienia faktu, że się wkurzyłam, bo jednak paczka jest po terminie, a info brak. Miałam do tej pory inne doświadczenia z amazonem.
        • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 16.02.12, 23:37
          Mam nadzieje,ze nawet jesli nie dotrze to szybko zwroca pieniadze,chociaz kurs juz jest gorszy. A i moje niedoszle buty sa tez juz drozej;-( zreszta napisalam im to w odpowiedzi na ich @.Do tej pory,przesylki mialam nawet,czasami dzien szybciej i na dhl.de bylo je widac a teraz zniknal nr przesylki;-(ostatni skan podobno byl 9.02. Zobacze czy jutro dojdzie ta co powinna byc jutro.Ogolnie zla jestem,ale moze zima zaskoczyla dhlbig_grin ?
    • sinceramente Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 09:14
      Jednak napisałam wczoraj do amazona i dostałam baaaardzo długiego maila, z powtarzającym się w kółko "przepraszamy, przesyłka powinna już być doręczona, bierzemy pełną odpowiedzialność" itd. Napisali, że postarają się ustalić, gdzie jest przesyłka i poinformują mnie w ciągu dwóch dni roboczych, czyli i tak muszę czekać do poniedziałku.

Pozytywny aspekt jest taki, że odpowiedź dostałam w ciągu 3 godzin.
      • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 10:03
        do mnie z kolei od wczoraj się nie odzywają sad chociaż wcześniej też co chwila przepraszali- stanęło na ostatniej wiadomości, aby czekać do 22.02 i że mogła pójść gdzieś indziej. Zapytałam o ponowną wysyłkę i już cisza. Najgorsze, że nie mam nr tej przesyłki
        Za to pojawił się numer przesyłki, która ma dziś dojść i wynika ze śledzenia, że dojdzie bo już jest w doręczeniu. Może jakiś cud i dojdą obie wink czekam na kuriera.
    • czarnulkaaa2 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 10:12
      Ja dostałam bez problemu- zamówienie składałam 12.02, wczoraj zgodnie z terminem podanym w mailu kurier stanął u mych drzwi z 2 parami Crocsów smile Myślałam że pogoda coś opóxni, ale nie...
      • aga_sama Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 13:03
        Ja zamówiłam chyba 7-go, 14-go zgodnie z ich timingiem kurier przyniósł crocsy. Ale na stronie dhl przesyłka miała cały czas ten sam status - pierwszy chyba, przetwarzanie zamówienia...
      • an-nika Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 21:29
        Zamawiałam 9 lutego dwie pary crocs'ów - 10 była informacja o wysyłce i potem cisza. Sprawdzałam codziennie na stronie dhl.de i przesyłka była cały czas na etapie 20% czyli wygenerowania dokumentów. W środę nagle pojawił się kurier. Wniosek z tego taki, że to co na stronie dhl nijak się ma do miejsca przebywania przesyłki. Ale wynika z tego, że miałam szczęście, bo przesyłka dotarła dość szybko.
    • bartosztomasz Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 13:54
      Ja zamawiałam 2 sztuki crocsów 6 lutego chyba i w czwartek już miałam kuriera w domu. Ekspresem, chyba mi się udało.
    • a-n-i-k-a Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 19:21
      Wlasnie mi uswiadomilyscie, ze do mnie tez nie wszystko dotarlo. Umi i london fly otrzymalam w terminie, a crocsow brak.
      • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 19:29
        Ja tą co miała być dziś otrzymałamsad ale to tylko foremki do mufinek sad a butów brak ;/
        Tak sobie myślę, że meil o wysyłce butów, w swoim wyglądzie- różnił się od tych co zawsze, inny układ strony, jakieś tabele. Może rzeczywiście jakiś inny przewoźnik, poczta?- pomylili się i poszło w pi..u sad
        • sinceramente Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 19:42
          Mi wczoraj ta kobieta na infolinii DHLu tłumaczyła, że Deutsche Post i niemiecki DHL to jedna i ta sama firma, tylko różne usługi. Z tego co zrozumiałam zdarza się, że DHL przekazuje niektóre paczki Deutsche Post, być może właśnie te z amazona wysyłane w najtańszej opcji.
          Przekonamy się.

Choć w pierwszym mailu z amazona pisali mi, że kontaktowali się z polskim DHLem, żeby ustalić lokalizację przesyłki.
    • sinceramente Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 19:35
      Dostałam kolejnego maila z wyjaśnieniami.
      Tym razem Pani napisała, że w moim imieniu złożyła kolejne zamówienie na te same produkty i całość zostanie wysłana już nie w opcji Super Saver, ale First Class, jak to określiła.

Minus jest taki, że nie wszystko było dostępne, więc za jedną rzecz zrobili mi zwrot. Crocsy i zabawki idą do mnie, ale zła jestem, brakło Fashion Design Sketch, który udało mi się upolować za 3 funty z kawałkiem.

Teraz będę czekać na przesyłkę, z maila wynikało, że równie dobrze mogą przyjść obie, w takiej sytuacji będę się bujać ze zwracaniem jednej.
      • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 17.02.12, 20:07
        no widzisz, a mi w kolejnym @ każą czekać do tego 22 ;/ nic nie wspominali o kolejnym zamówieniu sad
        po 22 mam napisać, więc w sumie masz lepiej a jak daję odpowiedz na ich @ to jeszcze dostaję zwrot, że zły adres
    • tzka Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 18.02.12, 09:18
      Z moim zamowieniem tez jest problem. Co prawda zamowione 1 lutego Crocsy i ksiazki dotarly 8 lutego, z czego sie ciesze, choc zapomnialam skorzystac z promocyjnego kodu -20% na ciuchy i buty. sad

Natomiast kolejne zamowienie z 8 lutego nie dotarlo. Paczka miala byc u mnie 15 lutego. Wczoraj dostalam maila z wiad., ze zostala zwrocona do "fulfillment centre" jako niedoreczona - podali link, gdzie sobie mozna poczytac, jakie moga byc tego przyczyny (dosc liczne...) - i nie moze byc powtornie wyslana, wiec prosza, bym ponownie zlozyla zamowienie, a kase za to wycofane zam. zwroca, oczywiscie. Napisalam maila, ze mi b. mi zalezy na tych rzeczach - buty z wyprzedazy dla mnie, dla dzieci, dla kolezanki - bo teraz moze juz nie byc rozmiaru. No i wykorzystalam wtedy kod rabatowy -20%, a ta promocja sie juz skonczyla. Odpisali po 4 godzinach, bym raz jeszcze zamowila interes. mnie rzeczy (linki nawet wyszczegolnili!), a rabat mi uwzglednia przy wysylce (?) - dziwne, bo przeciez sciagaja kase znacznie wczesniej. Potwierdzili tez, ze rozpoczeli procedure zwrotu oplaty za to wycofane zamowienie. No i dodali, ze przepraszaja, oczywiscie, i ze przyczyn niedostarczenia moze byc wiele, np. ze naklejka sie zabrudzila lub pogniotla, co uniemozliwilo odczytanie adresu...
      Zamowilam ponownie te buty, choc bez 1 pary, bo kiedy wybieram rozmiar, dane z cena znikaja i nie moge ich umiescic w koszyku. W przyp. pozostalych rozmiarow wszystko jest w porzadku.

Czekam tez na realizacje jeszcze jednego zam. - z 14/02, rowniez buty. Podzielili je i ma trafic do mnie 21 oraz 22 lutego.
      Moze maja jakies problemy z DHL'em? Nigdy sie nie zdarzylo cos podobnego, a zamawiamy raczej sporo z Amazona. Nie kojarze nawet, by byly jakies opoznienia w doreczeniu, zazwyczaj zgodnie z czasem dostawy, jaki mialam zapewniony z zam. Nawet przed zeszloroczna gwiazdka, kiedy w Europie szalaly sniezyce, dostarczyli zakupione rzeczy na czas, choc w mailu zawiadomili asekuracyjnie, ze ze wzgl. na warunki pogodowe moga nie byc w stanie dostarczyc przesylek przed swietami.
      • bea345 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 18.02.12, 16:03
        witam
        czy mogę Cie prosić o kontakt ze mną bo bardzo chciałam skorzystać i zamówić coś ale nie znam procedury i nie wiem jak sie to robi, a nie chiałabym stracić pieniedzy.
        beata181@poczta.fm
        z góry dziękuję za kontakt
        Bea
        • tzka Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 18.02.12, 16:08
          Bea, jesli znasz angielski, to nie ma wiekszego problemu w zorientowaniu sie, co i jak. smile Strona jest dosc intuicyjna, a pomoc ze strony Amazona profesjonalna, czego nie mozn apowiedziec o polskich wielkich sklepach netowych (np. Merlin). A korepetycje via mail to slaby pomysl.
          • bea345 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 18.02.12, 16:11
            ok zaangazuję męża bo on zna doskonale a ja troszkę gorzej.
            dzięki
            a co z Twojego rozeznania najbardziej korzystnie cenowo wychodzi ewentualnie jest doskonałe gatunkowo?
            • tzka Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 18.02.12, 16:35
              Zalezy, co Ci jest potrzebne. smile
              Ja kupuje glownie ksiazki, plyty z muzyka, buty dla dzieci i dla siebie - Crocsy, Ukala, Hunter, Umi, Ricosta. Prezenty na swieta - dla dzieci zabawki, takze kreatywne, gry na Wii, ktore maja b. dobre ceny w porownaniu z polskimi, malowanki. Kiedys tez walizke Trunki, regulowane drewniane krzeselka do biurka dla dzieci BabyDan. Portfel Kipling ostatnio sobie kupilam, na prezent dla meza tez przed swietami.
              Rozmiary butow sprawdzasz przy kazdym modelu na siatce Size chart, podanej obok miejsca, gdzie wybierasz rozmiar. Rozmiary sie roznia w zaleznosci od modelu i firmy, jak wszedzie. 2 razy mi sie nie zgadzaly moje przy Crocs'ach, kupionych w sklepie Crocs.
          • bea345 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 18.02.12, 16:27
            sorki
            Mam jeszcze jedno prośbę o przypomnienie rozmiarów butów ( tzn zpolskiego na uk)

rozmiar 37 damski
            rozmiar 31 dziecko
            rozmiar 26 dziecko
    • malowanka06 u mnie nadal nic :( 20.02.12, 18:02
      ja nadal nic nie dostałam i czuję się trochę olana przez amazon sad
      • sinceramente Re: u mnie nadal nic :( 20.02.12, 18:20
        Tak właściwie to ja też dalej nic nie mam. Pierwszej przesyłki ciągle nie ma (na stronie dhlu też nic się nie zmienia), a drugą mi podzielili, tj. zabawki wysłali i mają dotrzeć 23, a w przypadku crocsów mam ewenement mają status "przygotowywanie do wysyłki" a poniżej

Dispatch Estimate 18 Feb 2012 - 20 Feb 2012
        Delivery Estimate: 22 Feb 2012 - 1 Mar 2012

Pierwszy raz mi się zdarza, że datę wysyłki amazon podaje mi jako zakres, a nie pojedynczą datę dzienną. Pomijam już fakt, że 20 jest dziś i wypadałoby, żeby dziś to nadali.

Zupełnie nie rozumiem o co chodzi z tymi crocsami i dlaczego tyle to trwa, skoro na stronie dalej są ciągle dostępne (ten sam kolor i rozmiar).
        • tzka Re: u mnie nadal nic :( 21.02.12, 12:23
          To chyba nei kwestia samych Crocsow, bo do mnie akurat Crocsy , zamowione 1 lutego, dotarly sprawnie na czas.
          Jutro mam otrzymac czesc zamowienia (buty, ale nie Crocsy) - ktore tez podzielili, co akurat nie jest niczym wyjatkowym - jutro, a druga cz. pojutrze. Przy zamowieniach (na koncie Amazona) widnieja dokladne daty Delivery Estimate, natomiast w potwierdzeniu mailem podali przedzialy czasowe, np. 23 Feb 2012 - 2 Mar 2012. Co mnie tez zastanowilo, bo wczesniej byly podawane konkretne daty.
          Wydaje mi sie, ze maja jakies problemy z dostawca jednak...
          • malowanka06 Re: u mnie nadal nic :( 21.02.12, 13:09
            Mnie w końcu napisali, że wyślą ponownie zamówienie- też mam przedział czasowy. Jednak czasami zdarzało mi się, że po zamówieniu miałam odległy czas wysyłki: np miesiąc a potem była ona wysyłana wczesniej.
            Ja nie zamawiałam corcow więc to chyba nie ich wina wink tylko inne buty.
            Sadząc z dyskusji na amazonie, gdzie ludzie są przeciw jakiemuś dostawcy : YODEL- może to ich wina?
            W każdym bądź razie- paczki nie mam, ma być wysłana druga...
            • tzka Re: doszly :-) 21.02.12, 13:35
              Wlasnie odebralam 2 przesylki przed chwila - ta dzisiejsza i ta zaplanowana na juro. Wiec na razie idzie wszystko lepiej nawet, niz zgodnie z planem. Jak przysla ta zalegla przesylke, ktora zostala cofnieta, bede jeszcze bardziej happy. smile
              Trzymam kciuki za Twoja przesylke, malowanko.
              • bea345 Re: doszly :-) 21.02.12, 16:18
                hej
                Mam propozycję i pytanie( nie wiem czy się to "przyjmie")
                Wklejajmy może linki z tym co kupujemy może będzie to fajna i pomocna sprawa np. gdy bedzie fajna okazja cenowa czy jakaś super zabawka - u nas np. nowość albo cenowo drogo wychodzi itd
                Myślałam jeszcze zeby sie dogatywać i zamawiać wspolnie jedna paczkę ale to się chyba nie da?
                Co myślicie?
                • malowanka06 Re: doszly :-) 21.02.12, 16:26
                  O tym czy są fajne promocje, zazwyczaj zawsze ktoś zakłada wątek- np teraz jest o zabawkach Sylvanian Families, wcześniej był o zniżkach na buty.
                  Na amazonie co poniedziałek są tzw. super oferty- obserwuj sobie.
                  A wspólne zakupy?ja pasuję, wolę sama-nie wiem jak inne dziewczyny ale ciężko chyba się zgrać, rozsyłać potem, płatności itp. Zawsze do tych 25 f coś się uzbiera a czasem wysyłają i od mniejszych kwot. Zakupy są na tyle proste, że nawet laik językowy sobie poradzi.
                  Mnie nie zawiedli, poza zaginionymi w czasoprzestrzeni butami smile które zresztą ponownie wysłali (i mam nadzieję, że ta druga wysyłka dojdzie)a tych zakupów już trochę tam zrobiłamsmile Powodzenia
                  • tzka Re: do malowanki06 21.02.12, 20:10
                    malowanka06 napisała:

> Mnie nie zawiedli, poza zaginionymi w czasoprzestrzeni butami smile które zresztą
                    > ponownie wysłali (i mam nadzieję, że ta druga wysyłka dojdzie)a tych zakupów ju
                    > ż trochę tam zrobiłamsmile Powodzenia

malowanko, kupilas buty w promocji -20%? Bo moja paczka z butami zostala odeslana, nie mogli jej ponownie wyslac, prosili, bym zolozyla kolejne zamowienie, obiecujac, ze uwglednia ten utracony rabat. No i wlasnie dostalam mail, ze wysylaja, a rozliczenie nie uwglednia tego odliczenia, niestety...
                    • malowanka06 Re: do malowanki06 21.02.12, 20:55
                      Tak, miałam buty z rabatem, ponownie dziś wysłali, data dostarczenia jest 24.02. Bez żadnej dodatkowej opłaty, w zamówieniu jest kwota 0.
                      • tzka Re: do malowanki06 22.02.12, 07:55
                        Nosz, kurka, mi napisali, ze nie moga ponownie wyslac. I przy ponownym zamowieniu jestem stratna. uncertain Znowu bede musiala pisac do nich...
                        • malowanka06 Re: do malowanki06 23.02.12, 20:15
                          Napisałaś? jak się sprawy toczą?
                          www.amazon.co.uk/forum/deals/ref=cm_cd_ecf_tft_tp?_encoding=UTF8&cdForum=Fx1DEIHNWYF5SA9&cdThread=Tx1N96S8V0ZL2F9
                          chyba mają jakieś problemy z wysyłkami ;/ ja mam jutro dostać tą drugą wysyłkę (ponowną) i już mam stresa, że nie dojdzie i kolejne @ trzeba będzie do nich słać;/
                          Na dhl, jest skan z 21.02, 20% postępu- przewidziany czas właśnie na jutro. Yyyy, mam nadzieję, że będą sad
                          • tzka Re: do malowanki06 23.02.12, 22:40
                            Napisalam, dostalam odp. po ok. 30 minutach. smile Zapewnili, ze odlicza mi te 20%, pozniej tego dnia przyslali mi jeszcze pelne rozliczenie. Na razie nie mam tego zaksiegowanego na koncie jeszcze, ale to trwa kilka dni. Przesylka ma byc u mnie jutro.
    • sinceramente Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 24.02.12, 13:08
      Właśnie dostałam drugą część mojej przesyłki - tej po ponownej wysyłce. Obie pary crocsów dotarły zgodnie z zamówieniem.

Nie sądzę, żeby ta pierwsza paczka dotarła.

Wprawdzie to pierwsze zamieszanie z zamówieniem z amazona, bo nawet te przesyłki przedświąteczne (ostatnie i rok wcześniej) dotarły bez problemów i miałam same pozytywne doświadczenia, to jednak ostygł mój zapał do zakupów na amazonie. Pewnie na krótko wink, ale jednak.
      • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 24.02.12, 15:03
        I ja dziś otrzymałam swoją przesyłkę, ale ponownie wysłaną. Tamta zaginęła. Ogólnie odetchnęłam
        • tzka Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 24.02.12, 16:39
          Moja tez dotarla. smile Niestety, portfel (Kipling, tani nie byl) zle wsadzono miedzy pudla z butami i jest nieco pokrzywiony. Bede musiala znowu do nich pisac...
          • malowanka06 Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 24.02.12, 18:11
            kurcze sad coś psuje się ten amazon, a takim był wzorem. Mam nadzieję, że szybko to wyjaśnisz i wyślą nowy, zrób zdjęcia.
            • tzka Re: Opóźniona przesyłka z amazon.co.uk 25.02.12, 10:56
              Nie mam obaw, co do pozytywnego zalatwienia sprawy przez Amazon. smile KIedys przyslali nam uszkodzone plyty z muzyka. Przyslali nowe, a te uszkodzonych nawet nie chcieli, bysmy odeslali. Dlatego nie zrezygnuje z kupowania na Amazonie. Niestety, obawiam sie, ze jak wejda do Polski, poziom obslugi moze sie popsuc...
              • tzka Re: Lubię Amazon :-) 29.02.12, 14:45
                Napisalam dzisiaj w sprawie reklamacji portfela. Po 12 minutach dostalam odp., ze wysylaja nowy, Standard Delivery na swoj koszt, a ten uszkodzony moge przeznaczyc na cele charytatywne: "Perhaps you'd like to donate it to a charity, if you feel it would be appropriate to do so."
                No, nie mozna zrezygnowac z zakupow na Amazonie. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka