Dodaj do ulubionych

buty- duze 41- gdzie kupie?

19.02.12, 22:53
Zawsze mialam z tym problem- buty musialam kupic takie, jakie byly, a nie jakie bym chciala czy sa akurat na topie.
Nosze rozmiar 41, ale jest to takie duze 41, mam dluga, ale waska stope,wiec dodatkowy problem. Kiedys pasowaly na mnie buty Lasocki, ale teraz sa za male(?)
Gdzie kupujecie buty w tym rozmiarze? Chcialabym np jakies balerinki na wiosne.
Nie interesuje mnie zakup przez internet, bo nie wyobrazam sobie kupic buta bez wczesniejszego przymierzenia go.
Obserwuj wątek
    • ula_19 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 19.02.12, 22:59
      Witaj w klubiesmile Choć ja mam z kolei trochę inny problem, bo np. 41 Lasockiego jest dobre, ale za to mam wysokie podbicie i kupienie kozaków, botków jest czasami niemożliwe. Wiem, ze takie duże rozmiary ma Ryłko, moze coś tam upolujesz.
      • emma6666 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 19.02.12, 23:09
        Mam ten sam rozmiar i zero problemu z zakupem butów. Są wszędzie.
        • gojapio Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 19.02.12, 23:28
          ukochany butyk dobry na wszystko smile
          www.butyk.pl/polbuty.html#p=1|s=1|od=0|do=885|r=damskie|ile=28|a0=5|a5=7|
          • gojapio Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 19.02.12, 23:29
            dopiero teraz doczytałam, że net odpada - może przekona Cię, że w butyku rozmiarówka jest zazwyczaj dobrze opisana, a buty zawsze można odesłać (no i są marki, które na próżno szukać w realu)
        • zielonakoniczyna emma6666 20.02.12, 18:30
          Wszedzie? W spozywczym sklepie tez???????????
          Przepraszam, ale nie moglam sie powstrzymac.

Naprawde BARDZO TRUDNO jest mi kupic buty w tym rozmiarze.
          Nie twierdze, ze na polkach butow z nr 41 brak- po prostu uwazam, ze numeracja jest duzo zanizona- jak dla mnie. A dostac 42... tez Twoim zdaniem jest tak prosto???
          • blizniaki14 Re: emma6666 22.06.13, 18:43
            Zgadzam się numeracja jest bardzo zaniżona. 41 w większości sklepów są jak 40, a nawet jak duże 39, masakra jakaś! Też zawsze nosiłam Lasockiego, ale teraz nie każdy jego but pasuje. Ryłko mam ze dwie pary i to 40 nawet ( a nie 41 smile
            witam w klubie, ten rozmiar jest bardzo ciężko dostać, a jak się już trafi, to but szczytem marzeń często nie jest.
    • kornnella Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 19.02.12, 23:30
      Duże 41??? Co to?

Nosze ten rozmiar i kupuje buty WSZĘDZIE bez problemów. Może nosisz inny rozmiar? Mam koleżankę która nosi od zawsze 37,5 tylko buciki kupuje w rozmiarze 39 wink
      • zielonakoniczyna kornnella 20.02.12, 18:27
        ...a no to to, ze 41 za male, a jak juz jest 42 to za duze(czesciej za szerokie)
        • kornnella Re: kornnella 20.02.12, 19:14
          wiesz czasem można trafić połówki
          A jak piszesz ze 41 za małe to qrde najwyraźniej nie nosisz 41 tylko 42 i musisz szukać w tym rozmiarze. Dla mnie KAŻDE 41 tez nie jest idealne trafiam za szerokie, za niskie na podbiciu, sporadycznie 40 mi wystarcza

• kanna Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 19.02.12, 23:41
      TKK MAXX, nie wiem, czy w Twoim mieście są te sklepy, ale tam jest sporo butów w rozmiarach nawet 44 dla kobiet. Pojedyncze modele.
      Ecco, oczywiście, też do 42 numery są. (outlety polecam)
      • janka39 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 00:00
        Kolezanka ma taki rozmiar, kupuje np geoxy
    • koza_w_rajtuzach Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 07:55
      Na mnie Lasocki jeszcze nigdy nie pasowały wink. To może wśród 42 szukaj? Ja noszę 41/42 w zależności od firmy. Teraz mam 42 Mustang, ale 41 też zawsze coś znajdę, nie ma jakiegoś dużego wyboru, wiele butów nie pasuje, ale i tak jest lepiej niż kiedyś wink).
    • aoamok Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 08:10
      Sklep w Warszawie Buciory na Wyzwolenia
      mają stronę internetową to sobie na mierzysz
      bardzo przyjemnie jest jak się słyszy w tym sklepie " na taką małą nogę hmmm zaraz coś poszukamy"
      u nich od 41-42 w zwyższ
      • kamelia04.08.2007 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 18:05
        potwierdzam, kupuje tam mojemu chłopu jak przyjeżdzamy do W-wy
    • leila78 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 09:10
      ja kupuję w necie i w deichmanie. teraz mają ładne skórzane na obcasie, o dobrej linii (szare z kwiatkiem na platformie małej i cieliste - klasyczne). baleriny tommy hilfiger są super. teraz na wyprzedaży za przyzwoitą cenę.
    • lutka27 Re: miasto 20.02.12, 09:15
      Skoro net został wykluczony może zacznijmy od informacji jakie miasto lub województwo wchodzi w grę ?
      • agni71 Re: miasto 20.02.12, 09:20
        lutka27 napisała:

> Skoro net został wykluczony może zacznijmy od informacji jakie miasto lu
        > b województwo wchodzi w grę ?

To ty nie wiesz? Jak miasto nie podane, to wiadomo, że chodzi o Pcim tongue_out
      • snor-snow Pcim 20.02.12, 09:54

jest bardzo miłą i urocza miejscowością, mającą wbrew pozorom wiele do zaoferowania
        więc ....
        • mamuska25 Re: Pcim 20.02.12, 14:22
          A ja właśnie kupuję wyłącznie internetowo. Sprzawdzam długość wkładki i jeśli tylko wynosi 26 cm to kupuję, nawet jeśli zaznaczony rozmiar to 40 smile Liczy się tylko długosć wkładki smile
    • kinga_owca Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 17:06
      butyxl.pl/
      stacjonarnie w Warszawie, Pasaz ursynowski
      mozna kupic w necie, mają tez na allegro a potem na spokojnie przymierzyc w sklepie i ewentualnie wymienic rozmiar
      bardzo mili panowie tam sprzedają wink
      • lutka27 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 17:38
        Właśnie miałam na myśli ten sam sklep w Pasażu Ursynowskim smile
        • zielonakoniczyna Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 20.02.12, 18:24
          Ja niestety z Dolnego Slaska, do stolicy kawalek...
          Sklepom w sieci nie ufam- mysle, ze trzeba zmierzyc. I pomimo iz w sklepach niby wiekszy niz kiedys wybor butow w tym rozmiarze to naprawde ciezko cos dopasowac, zreszta gdyby nie- nie prosilabym o pomoc(to do tych Pan, ktore zdziwione sa sprawa). Jednak mysle, ze Dziewczyny z naprawde duza stopa wiedza o co chodzi i znaja ten bol sad

Wszystkim bardzo dziekuje za wszelkie wskazowki!
          • 19rosa Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 21.06.13, 22:07
            Sklepom w sieci nie ufam
            i to błąd, noszę 41 na dodatek szerokość stopy odpowiada rozmiarowi 37, jak chciałm kupić coś stacjonarnie to przy rozmiarze 41 w sandałach palce leżały na podlłodze a pięta była w połowie buta. Bardzo się cieszę, że są sklepy internetowe, gdzie moge kupić buty bo w końcu skonczył się koszmar ich zakupy, jak ma się dobrze podaną długośc wkładki to nie ma problemów z zakupem, trzeba się tylko mentalnie przekonać do zakupów w sieci. Poza tym wybór w sieci a stacjonarnie to niebo i ziemia, nie mówiąc już o przecenach
    • loganmylove Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 21.06.13, 22:52
      W ecco są nawet teraz jest wyprzedaż i jest kilka rodzajów balerin przynajmniej w moim sklepie niedaleko domu. Też mam 41 i córka juz też i słowo daję ze nie mam takiego problemu z kupnem butów jak kilka lat temu.
      • dzidka79 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 22.06.13, 19:52
        Widziałam sporo butów w rozmiarze 41 w TKMaxie, naprawdę duży wybór.
        • hugo43 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 21.07.13, 04:28
          new look ma damskie do 42.to raczej na jeden sezon obuwie,w dobrych cenach,ale sandalki i baleriny bywaja 100%skora w niezlych cenach.
          • olusiek81 Re: buty- duze 41- gdzie kupie? 21.07.13, 10:16
            od kiedy zaczełam kupować w necie wreszcie nosze buty takie jak mi sie podobaja a nie takie jakie akurat sa smile przeciez zawsze mozna oddac , czesto przesyłka jest za darmo , w zalando nawet zwrot za darmo , kupuje tylko jesli jest mozliwosc zwrotu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka