Dodaj do ulubionych

źle wydane pieniądze - pieluszki huggies

04.03.12, 14:12
po dwójce maluchów odchowanych na pampersach
trzeciego "trzymam" w hagisach (dostałam 3 duże paczki w prezencie od cioć)
i porażka!
każda, dosłownie każda kupka (u 3-mies malucha rzadka i farbująca na żółto) wylatuje z tej pieluszki po plecach plamiąc kolejne ubrania,
w tej chwili poplamione mam wiele ubrań (mimo zapierania od razu - pozostają), pościel masza i malucha, kanapę, kocyki, poszycie bujawki......porażka, zniszczone rzeczy, zmarnowany czas i nerwy....
pieluchy sa dopasowane wielkoscią, na pewno dobrze zakładane (jak napisałam to nasze 3 dziecko), z pampersami nie ma takich akcji
a nam zostało jeszcze 1,5 dużej paki tych badziewnych pieluch

1.szczerze odradzam innym mamom (obrazek Kubusia Puchatka nie rekompensuje wielu wad)
2. pytanie jak spierac świeże i takie "z kiedyś" plamy po żółtej kupce?
Obserwuj wątek
    • wiola_wd Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 14:30
      ja z kolei miałam odwrotnie, pampersy przeciekały a na Huggiesach córka się wychowała smile (córka już dawno bez pieluchy ale Huggiesy akurat dla nas były najlepsze)

Co do spierania plam z kupy - nie mm patentu niestety
      • berciunia1 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:48
        ja tych pieluch też nie lubiłam, grube, papierowe i te paski przy rzepach strasznie ostre! moja córka miała podrapane uda od nichsad 100 razy lepsze są z rossmanasmile "prawie jak pampersy" rozciągliwe bocki, cieńkie, chłonne.
        dla maluszków 0-4 mca kupowałam pampersy niemieckie - oni mają te żółte najmniejsze z siateczką lepiej wchłaniającą rzadkie kupki do rozmiaru 3 a u nas są tylko 1 i 2-jki.
        • berciunia1 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:51
          moja siostra na kupkowe plamy używa wanisha w "żelu" nakłada na plamę i po godzinie do pralki na gotowanie. gorzej z rzeczami króych prać w wysokiej temp nie możnasad wtedy nakłada żel kilka razy. i pierze normalnie- z jednych materiałów schodzi łatwo z innych gorzej.
    • asia_i_p Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 14:43
      U mnie Huggiesy się sprawdzały. Pewnie zależy od budowy dziecka albo ciotki kupowały ze względu na dużą obniżkę i trafiły ci się pieluchy z wadliwej partii.
      Na żółte plamy spróbuj odplamiającego mydełka (ja mam dr Reinera, ale jest tego od diabła, zawsze z doktorem w nazwie - w sumie nie wiem, czy zwykłe szare mydło to nie jest to samo). U mnie pokonało sporo wrednych plam - na razie nie poradziło sobie tylko z flamastrem, farbą akrylową i długopisem.
    • sylki Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 14:58
      Heh, to ja niestety nie polecę pampersa, moja dwójka najmłodszych była/jest na nie uczulona.
      Zresztą nie tylko moja, huggies może i nie są idealne, ale moim zdaniem lepsze nić pampers.
      • mili131 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:04
        Na kupki to nie wiem, nam schodziło mydłem, zwykłym z biedronki, takim w płynie, ale na długopis to najlepszy jest alkohol, wystarczy przetrzec porządnie.
    • aurinko Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:08
      U mnie Huggiesy idealnie się sprawdziły przy drugim dziecku, podobnie jak Bella; natomiast przy trzecim Huggiesy były dobre do rozmiaru 4, potem przeciekały w nocy i po przetestowaniu praktycznie wszystkich rodzajów pieluch najlepsze teraz dla Młodego to Pampersy.
      To nie jest tak, że pieluchy konkretnej firmy są do bani, po prostu trzeba do konkretnego dziecka dopasować. Co do spierania kupek to nie doradzę, bo nie miałam takiego problemu.
      • mmala6 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:16
        Huggiesy z 'mi' (czyli misiemwink) to u nas jedyne, które przetrwają noc z dwulatkiem. Wszystkie pampersy i inne to nieporozumienie. Kupione przypadkiem, bo miałam złe doświadczenia po pierwszym dziecku ale było się rozczarowałam.
    • big-smoczyca Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:49
      wybielacz w5 z lidla!!!
      • berciunia1 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:52
        no a na białe ubrania wybielacz chlorowy jakiś
    • edyta0 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 15:56
      Huggies - ich jakosc strasznie sie pogorszyla. O ile z pierwszym dzieckiem ich uzywalismy tak z kolejnym, przy wielokrotnej zmianie ubran (przez przepuszczanie z boku pieluchy) zdecydowalam sie sie na Pampersy i te sie rewelacyjnie sprawdzaja. Tamtych juz nigdy w zyciu! Na 10 pieluch 8 szlo do kosza. Koszmar!
    • blaszany_dzwoneczek Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 16:08
      Wg mojego doświadczenia z kolei - rzadka kupa na plecach była w pampersach, w huggiesach z kolei wyciekała bokami. Nie wyciekała tylko z pieluch z rossmanna, ale je zmienili, te co sa teraz są zupełnie inne, nie wiem czy by się tak dobrze sprawowały. Ja się przeprosiłam z pampersami i huggiesami jak córka zaczeła jeść stałe pokarmy i kupa zgęstniała wink

kasiek-kd napisała:

> po dwójce maluchów odchowanych na pampersach
      > trzeciego "trzymam" w hagisach (dostałam 3 duże paczki w prezencie od cioć)
      > i porażka!
      > każda, dosłownie każda kupka (u 3-mies malucha rzadka i farbująca na żółto) wyl
      > atuje z tej pieluszki po plecach plamiąc kolejne ubrania,
      > w tej chwili poplamione mam wiele ubrań (mimo zapierania od razu - pozostają),
      > pościel masza i malucha, kanapę, kocyki, poszycie bujawki......porażka, zniszcz
      > one rzeczy, zmarnowany czas i nerwy....
      > pieluchy sa dopasowane wielkoscią, na pewno dobrze zakładane (jak napisałam to
      > nasze 3 dziecko), z pampersami nie ma takich akcji
      > a nam zostało jeszcze 1,5 dużej paki tych badziewnych pieluch
      >
      > 1.szczerze odradzam innym mamom (obrazek Kubusia Puchatka nie rekompensuje wie
      > lu wad)
      > 2. pytanie jak spierac świeże i takie "z kiedyś" plamy po żółtej kupce?
    • kamelia04.08.2007 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 16:26
      huggisy były ok, choc wole pampersy.

Co do kup, to przy drugim dziecku przestałam sie przejmowac, bo kupy dziecka piersiowego same sie spieraja przy kolejnym praniu. Gorzej jest z kupa marchewkowa albo pomidorowa, czy wielowarzywną.
      • aneta-0011 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 16:40
        Nie wiem jak można porownywać pampersy z huggisami, oczywiście na korzyść tych pierwszych smile Hugisy to jakaś porażka, mało że sztywne, beznadziejne gumki, to jeszcze do tego po jedym siku do natychmiastowej wymiany ponieważ są mokre. Sama bym ich nigdy nie kupiła - dostałam w prezencie i jakoś "upychałam" pomiędzy pampersy.
        • alf1312 najgorsze pieluchy 04.03.12, 16:43
          mam 11m syna i kupilam raz paczke w biedronce w takim kartoniku zkubusiem puchatkiem i zalozylam z 10pieluch max tragedia przeciekalo strasznie tylko sie denerwowalam bo i chodzik i wszystko mokre/a zmnienialam max co 2h/ nigdy wiecej
          • sylki Re: najgorsze pieluchy 04.03.12, 17:52
            Widzisz, moje dziecko sika na potęgę, a huggies są rewelacyjne (nawet te z biedronki)
        • kamelia04.08.2007 może niewłasciwy rodzaj pieluch stosujesz 04.03.12, 20:58
          Mozna porównywac i jak porównuje, bo moje huggiesy i pampersy sa francuskie (choc huggiesy robiono w Czechach, a teraz sa z UK)

ta rzekoma sztywnośc czy tez miękkośc, to jest dla ciebie i twoich doznań. Pielucha ma trzymac siki i kupy. Każdej, ale to kazdej pielusze zdarzyło sie, ze przeszły kupy.

To nie pieluchy sa zle, po prostu dziecko sie poruszyło tak, ty je tak przytrzymałaś, że sie zrobiła przestrzen i kupa wyszła. I jedna, i druga moja dziewczyna zrobiła na mnie kupe, mimo że pieluche miały na tyłku.

Jeszcze jedno: uzywam innych pieluch na dzień, innych na noc.
          Na dzień używam fioletowych pampers active fit (a jak chodzi samo to pieluchomajtek easy up) albo huggies natural fit - są mniej chłonne, ale łatwiej sie dziecku poruszac, bo są cieńsze.

Na noc pampers baby dry albo huggies super dry - bo są chłonne i maja pomiescic nocne siki, a grubosc nie ma znaczenia w nocy.

Czesciej używam pampersów, bo mam rózne kupony zniżkowe, ale jak kuponów nie mam, to kupuje to co w promocji wychodzi taniej, albo huggies albo pampers.
    • 18_lipcowa1 co za bzdury 04.03.12, 18:17
      pewnie zle zakładasz albo masz zły rozmiar
      wypłyniecie kupy zdarzało mi sie z kazdej, KAŻDEJ pieluchy jaką próbowałam
      to normalka, bywa

natomiast żadna nie wypływała non stop, plamiąc wszystko dookoła,
      nie przesadzaj
      • mariannamm Re: co za bzdury!!! szanuj zdanie innych egoistko! 04.03.12, 18:47
        Ja nie cierpie huggisow moja corka miala non stop wszystko osikane i zakupkane! Tylko pampki i nic wiecej nie uznaje tak samo jak podpaski tylko always.Inne moga sie schowac.
      • kasiek-kd Re: co za bzdury 04.03.12, 21:28
        "pewnie zle zakładasz albo masz zły rozmiar "
        nie, rozmiar dobrze dopasowany wagowo - dzieciak jest w środku "widełek"
        żle zakładam?....sądzisz, ze można nie um iec założyc pieluszki mając za sobą co najmniej 4 lata
        pieluszkowania własnych dzieci?
        • kamelia04.08.2007 Re: co za bzdury 05.03.12, 09:42
          nie denerwuj sie.

Też mi sie zdarzyło, że mi wyszły bokiem czy górą kupy, czasem tak, że musiałam sie przebierac (!) albo szorowac krzesło.
          Zdarza sie nawet najlepszym i najbardziej doswiadczonym (pieluchom i matkom). Wykończ te pieluchy i kup swoje ulubione pampersy.
          • kasiek-kd Re: co za bzdury 05.03.12, 14:10
            kamelia04.08.2007 napisała:
            > Też mi sie zdarzyło, że mi wyszły bokiem czy górą kupy, czasem tak, że musiałam
            > sie przebierac (!) albo szorowac krzesło.
            > Zdarza sie nawet najlepszym

no, nie kamelio! taka duża dziewczynka..upssss wink
            • kamelia04.08.2007 Re: co za bzdury 05.03.12, 14:34
              kasiek-kd napisała:

> no, nie kamelio! taka duża dziewczynka..upssss wink

big_grin

a zebys wiedziała. I jedna, i druga narobiła na mnie kupe przez pieluche i zachodziłam w głowe jak im sie to udało.
              Starsza jeszcze lubiła sobie plecy upackac, tak, że łatwiej było ja kąpac niż to scierac chusteczkami
        • aloiw1985 Re: co za bzdury 07.03.12, 23:44
          jak ci nie pasuja to je oddaj jakiejs mamie ktora bedzie ci wdzięczna i kup najukochańsze pampersy,
          Używałam obu i z obu byłam zadowolona - choc tak jak jedna z przedmówczyń i na noc i na dzien roznych - dobierałam pieluch tez pod kontem dziecka. co innego jak raczkuje a co innego jak juz biega. Sadze ze troche dramatyzujesz.
          Co do sprania plam
          Proszek z Amwaya - nieporównywalny
    • ophelia78 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 19:59
      Hagisy rewelacja, używaliśmy aż do czasów nocnikowych (teraz jeszcze na noc) - owszem, zdarzało się, że coś wyciekło, normalna sprawa, że nieraz dziecko się przekręci, coś wypłynie. Nie uwierzę, że są osoby, którym się to NIGDY nie zdarzyło.
      Natomiast dla mnie papmpersy to porażką, zawsze odparzony tyłek (w Hagisach nigdy)
    • twarz2 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 20:31
      Marchewko-pomidorowe-kupowe plamy wystarczy wystawić na słońce - same znikną wink
    • pelasia_0 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 21:11
      Zgadzam się Hugisy to totalna porażka!U nas też każda kupa była poza pieluszką. Myślałam, że zły rozmiar, zmieniłam i było to samo. Gorszych pieluch nigdy nie miałam. Poza tym wiele moich znajomych miało podobne doświadczenia z tymi pieluchami, więc coś w tym jest. Rossmannowe uczulały niestety uncertain Natomiast Pampersy nie miały sobie równych. Już od roku nie używamy pieluch, ale gdybym znowu miała dziecko, to bym już nie eksperymentowała. Tylko Pampersy!
    • barbie09.07 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 21:22
      Na plamy polecam rewelacyjne mydła albo dr Beckmana,albo Reiner. Kosztują kilka złotych, są w dziale niemowlęcym w carrefourze. Spierają absolutnie wszystkie plamy, nawet stare. Ponad dwa lata temu moja coreczka była bardzo chora i robiła kilkadziesiąt kup na dobę. Leżała w szpitalu pod kroplówkami, gdy ją co chwilę przebierałam zdarzało się,ze wszytko dookoła, body, skarpetki , kocyki itp. były brudne od kupy i wszystko dopierało się idealnie. Rowniez plamy z jedzenia schodzą . Kiedyś używałam vanisha, bez porównania te mydełka sa lepsze! Wczoraj mój mąz czyścił sobie tym mydłem sufit w aucie i rownie zachwycony z efektu co ja przy wywabianiu plam. Te mydełka poleciły mi mamy z forum mojej córeczki. Takze sprawdzone równiez przez mamy innych dzieciaczków wink
    • kasiek-kd Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 21:43
      dzięki,
      poczytałam
      (może to mój maluch za chudy?, może za ruchliwy, a może "marketowa" wersja pieluch - podobno do tanich marketów produkują gorszej jakosci)
      - mam wrazenie, ze problem jest w sciągaczach, ale tez w chłonności pieluch: zdejmuję pieluche i nie widze, zeby cokolwiek wsiąkło....

i na pewno przetestuje pieluszki rossmanowe i belli
      zamówiłam też paczkę pampers premium,
      i pewnie przy pampersach pozostaniemy
      dzięki za polecenie mydełek - zamówiła, kupiłam tez vanish - choc bałam sie go stosowac do rzeczy maluszka
      ciuszki po 2 starszakach sa jak nowe, po trzecim, przez te przygody pieluszkowe, wiele ładnych ciuszków ma wstrętne plamy....a chciałam je oddac cięzarnej siostrze

zastanawia mnie tez , ze z pewnych rzeczy zapieranych od razu plamy schodza od razu a na innych zostają
      bawełniane (100%) body raz sie spiera kiedy inna sztuka zostaje poplamiona...
      sztuczne szelki bujawki złapały plamy i nie puszczają...syntetyczny kocyk od razu sie odpłamił

wiecie, zaczyna sie wiosna a ja boje sie wyjsc na spacery...przez to uciekanie kupy z pieluszki
      • aurinko kasiek-kd 05.03.12, 11:04
        Huggiesów są dwa rodzaje, Premium i Classic, Classic nie mają z tyłu ściągacza, Premium mają z tyłu ściągacz dzięki czemu ściślej przylegają na plecach. Może miałaś Classic? Jeśli chodzi o "marketowe" to paczki sprzedawane z foliach są jednakowe bez względu na sklep, natomiast w Biedronce są Huggiesy w kartonach i te są inne - wyraźnie cieńsze, mniej chłonne i mają inne nadruki niż te w foliach.
    • kropkaa Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 04.03.12, 22:54
      Używałam/używam tylko i wyłącznie huggiesów i pampersów (i jedno opakowanie bellowskie) - nigdy żadna kupa nie wypłynęła. Sprawdź falbanki, czy dobrze układasz.
      Kilka razy dosłownie nakładałam jakiś badziew rossmanowki czy biedronkowy - gdy byłam u kogoś i zapomniałam pieluchy. Huggies i pampers odstaje od reszty na kilometr, żadne inne nie są warte złamanego grosza. Wystarczyła jedna pielucha z Biedronki i odparzenie gotowe.
      Niestety, po udoskonaleniu w pampersach i dodaniu tego zielonego paska uczula jak diabli i wszelkie zapewnienia pani z P&G, że to nie prawda można między bajki włożyć, kupuję więc od dawna wyłącznie huggiesy. W nosie mam obrazki, najważniejesze, że są chłonne, przewiewne i nie odparzają. I nic nie wycieka. Pod warunkiem, że są dobrze założone i rozmiar dobrany.
      I bardziej odpowiada mi ta ich konstrukcja z papieru niż kulki w pampersie, choć te drugie, fakt, chłonniejsze są.
      • monia111175 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 08:00
        miałam to smao kochana--tylko fakt nie zawsze--chyba zelezy jaka partia sie trafi
        wyprobuj z lidla-spoko-fajnie ukłądaja się na pleckach
        i te z biedronkowe dadysmile
        hagisy sie zepsuły
    • eo_wina Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 08:26
      Pierwszy syn: z Bella Happy w okresie szpitalnym przeszlismy natychmiast niemal na Huggiesy i do konca pieluchowania uzywalismy tylko i wylacznie ich (kilka razy awaryjnie Pampersy - nie sprawdzily sie wcale).
      Drugi syn: natychmiast zaczelismy od Huggiesow i porazka. Zupelnie nie podpasowaly, acz wygladaly identycznie (roznica wiekowa miedzy bracmi 3 lata). Przeskoczylismy wiec na pieluchy Rossmannowe, a potem na ich pieluchomajtki. I rewelacja.
      To chyba od dziecka zalezy albo od zmainy jakosci pieluch u poszczegolnych producentow.
      • sylki Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 08:57
        Rossmann ma pieluchomajtki? Nie wiedziałam, a teraz by nam się przydały smile
        • eo_wina Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 06.03.12, 16:52
          sylki napisała:

> Rossmann ma pieluchomajtki? Nie wiedziałam, a teraz by nam się przydały smile

No! smile
          Takie:
          www.bangla.pl/zdjecia/rossmann-babydream-windel-slips-pieluchomajtki-d26114_5_2082.jpg
          opakowanie (sa trzy rozmiary: 4,5,6, ale roznica niewielka):
          babyonline.pl/work/privateimages/formats/NEWS_MAIN/18431.jpg
          Kiedys byly lepsze, takie, ale wycofali:
          www.gieldamamy.pl/foto/2010-06-26/pieluchy1_m.jpg
    • babsee Re: źle wydane pieniądze - pieluszki Pampers 05.03.12, 08:37
      Odparzenio-uczulenie po Pampersach po miesiącu leczenia wszystkim czym sie dalo,musialam leczyc antybiotykiem i sterydami.W zyciu wiecej tego g..na nie kupie.
      Dodam,ze synek nie jest uczulony na nic.Ani na pokramy ani na kremy.
    • to_ja_tola Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 12:12
      Zalezy jakich Huggiesów uzywasz?
      Classic są faktycznie do d... ale te premium są lepsze.
      • listopad2009 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 12:42
        Mysle, ze wiele zalezy od budowy dziecka smile

Ja uzywalam Pampersow i Huggiesow Premium oraz tych majteczkowych obu firm. Dla Syna i Córki. Przy Synu więcej Pampersów, przy córce Huggiesów, ale to było podyktowane dobrą promocją na dane pieluchy. Kupy nie przeciekały, ale to przecież też zależy od rodzaju kup wink

Jeśli chodzi o majteczkowe to zdecydowanie wygrywają Huggiesy, lepiej się zakłada, wielokrotnie przy zakładaniu się rwały. A huggiesy mają zapięcie i to fajne. Zatem dla mnie obojętne było czy pampersy czy huggiesy na początku, ale majteczkowe - TYLKO HUGGIESY.
        • listopad2009 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 12:43
          Do mojego wpisu wyzej: majteczkowe pampersy się wielokrotnie rwały.
    • mynia_pynia Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 05.03.12, 16:32
      Mam hagisy 3 z kubusiem i mam dreszcze jak mam je założyć.
      Ogólnie znalazłam źródło problemu - bardzo szybko chłoną siki i nie pozwalają żeby spływały w niższe partie (mam syna) i przez to przeciekają bokiem, ja znalazłam na to sposób - zapinając drugiego rzepa sprawdzam czy 'ptaszek' na pewno jest idealnie na środku skierowany w dół.
      Odnośnie kupy to lekko hagis przeciekł, ale dada 3 też nas zawiodła i tu myślę ze kwestia rozmiaru, bo mimo że syn waży 6,8 kg to jego pupa jest szczupła i spokojnie mógłby używać nadal pampki 2.
      Mam spory zapas '3' z różnych firm i używam na zmianę (mam otwarte 5 paczek obecnie wink i brak wśród nich marki pampers nad czym boleje ale dokupię może one będą małe.
    • kaku79 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 06.03.12, 14:36
      ja sobie chwalę haggisy - córka 4 lata wychowana na nich (od pampersów miała uczuolenie aż rany jej się robiły), a z synem (2,5 m-ca) też są ok. tylko kilka razy przeciekło i to mąż zakładał i niedokładnie dopioł. ale nawet pełne (a robi dużżżżżooo) dobrze zapięte nie przeciekały. zdecydowanie to kwestian budowy - moje dzieciaki mają pupę i piekluchy są ok. a u chuderlaka koleżanki z wszystkiego wyciekało.
      • kasiek-kd Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 06.03.12, 19:49
        właśnie, mój jest chudy i ruchliwy
        • eliszka25 Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 07.03.12, 09:06
          jesli chodzi o pieluchy, to huggies tez mi nie bardzo podpasowaly. jednak pampersow tez nie lubie. uzywalam marketowej marki i bylam bardzo zadowolona. jednak jak tylko dzieci zaczynaly byc bardziej mobilne i dorastaly do pieluchomajtek, przechodzilismy wlasnie na pieluchomajtki i tutaj huggies sa dla mnie bez porownania najlepsze. pampersy wlasnie czesto mi sie rwaly przy zakladaniu, a zapiecie w huggiesach jest naprawde fajne i mozna dzieki niemu dopasowac, jak pieluche. to wazne, bo moje chlopaki to takie glisty smile, duzi, ale szczupli, wiec zawsze rozmiarowo trudno. uzywamy np. majtek 5, choc maly nie wazy jeszcze 13 kg, ale jest wysoki i mniejsze sa za krotkie i wszystko wycieka. pampersy po jednym zsikaniu zjezdzaly mlodemu z tylka, bo slabo trzymaja.
          • jagnaborynowa Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 07.03.12, 11:45
            Kiedyś (przynajmniej osiem lat temu) huggies rzeczywiście były lepsze niż teraz - wiem po córce, której pampersy w ogóle nie pasowały. A teraz synkowi huggies kupuję (na razie dwójki). Faktycznie czasami coś przecieka, ale tylko wtedy, kiedy dziecię się mocno wierci, albo ja go jakoś źle trzymam. Wtedy się przesuwają i zawartość może wypłynąć.
    • alpepe Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 08.03.12, 09:51
      moja córka ma już pięć lat, więc odpieluchowana jest od dawna, ale kiedy się urodziła, też kilka razy, kiedy nie było pampersów w jej rozmiarze, kupowałam huggiesy. Za każdym razem była to porażka, ciekły, nie pasowały. Jedyne pieluchy dla maleństwa, które bym poleciła, choć czytałam, że uczulają, że polskie ciekną itp. Jak córka była starsza, to w dzień dawałam wickies czy jakieś kauflandowskie, na noc pampersy. Ktoś powie, że teraz pampersy robią gorsze, ale taka sama nagonka była na nie pięć lat temu. Olbrzymie reklamy w mediach huggiesów i nagonka na pampersy na forach, ale dla mojej córki były najlepsze.
    • hela_mela Re: źle wydane pieniądze - pieluszki huggies 08.03.12, 11:10
      Od urodzenia kupiłam jedno opakowanie huggiessow newborn 2 i jedno pampersów premium care. Pampersy się nie sprawdziły cały czas przeciekają. Natomiast w huggiesach zdarzyło się to może dwa razy na 90 sztuk - pewnie byly zle zapiete. Napisz proszę jakich huggiesow uzywasz czy tych newborn - foliowe kremowe opakowanie czy tych classic.
      • annex81 Re: co do plam... 10.03.12, 10:27
        Córka od urodzenia "pakowana" głównie w pampersy, ale i z nich uciekała kupka. Ja to zaprawiona jestem w boje, bo dziecko kupało na potęgę i do tego ulewało po kilkadziesiąt razy dziennie.
        Ja używałam/używam zwykłego szarego mydła na świeże plamy, na "stare" - najpierw zapierałam/zapieram szarym mydłem, potem pryskam odplamiaczem Ariel, trzymam zdecydowanie dłużej niż jest to zalecane przez producenta (do 1h) i do pralki w proszku dla dorosłych (zazwyczaj mam Ariel, czasami jak jest dużo poplamionych rzeczy to do prania dorzucam odplamiacz Sil. W 95% plam już nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka