Dodaj do ulubionych

Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ???

22.03.12, 09:14
jak przesłać zdjęcia im zdjecia ktos wie moze? napisałam mail z reklamacją produktu i zazanaczyłam ze dołączam zdjecia uszkodzen. ale w formularzu ze strony zdjec sie nie da dołączyć. czy moze jako linki do fotosika np? jak to rozgryżć?
i czy miała któras z was doczynienia z rozpatrywaniem reklamacji przez amazon? jak do tego podchodzą ? chodzi konkretnie o buty.
czy tak jak nasze sklepy czy w miare bezproblemowo?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 11:03
      nikt nic nie reklamował na amazonie?
    • malowanka06 Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 12:57
      ja reklamowałam przesyłkę, tzn źle była zabezpieczona- napisałam, że produkt przyszedł uszkodzony a oni: przepraszają, przepraszają, przepraszają i że wysyłają nowy- a ten stary jak chcę mogę oddać na cele charytatywne. Zdjęć nie wysyłałam.
      ostatnio zastanawiam się nad zakupem aparatu u nich i właśnie sama nie wiem jak to byłoby z ewentualną reklamacją sad
    • malibu_stacy Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 13:12
      Ja kiedyś pisałam do Amazonu, nie tyle z reklamacją ile żeby im napisać co sądzę o ich sposobach pakowania. Produkty nie były uszkodzone ale ich opakowania zupełnie zniszczone, pogniecione, porozrywane, jakby ktoś co najmniej po nich skakał.

Pamiętam, że wysyłałam zdjęcia ale nie wiem czy jako załączniki czy linki. Prawdopodobnie wkleiłam do treści maila linki do zdjęć.

Olali mnie wtedy, napisali sorry i odesłali do "30-day returns guarantee". Czyli mogę zwrócić i albo przyjmą reklamację i oddadzą mi koszty przesyłki albo i nie. Niby miałam w odpowiedzi że jak oddam zamówione produkty to oddadzą mi koszty przesyłki i wyślą zamówienie jeszcze raz ale jakoś mało przekonujące to było, poza tym strasznie dużo by mnie to kosztowało.
      Od tamtej pory jeśli potrzebuję czegoś na prezent i opakowanie ma być niezniszczone nigdy nie zamawiam na Amazonie.
      Z tym ich sposobem pakowania elektroniki bym tam nie kupiła.
      Ale z tego co czytam większość osób nie ma problemów z reklamacją na Amazonie.
      • patatajowa Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 13:19
        no i dooopa sad
        odpisali ze very sorry ale czas na zwrot produktu czyli 30 dni juz minąl !! i ze im przykro ze nie jestem zadowolona !!!
        a ja kurcze byłam zadowolona dopóki buty były ok.
        czy oni wogóle wiedza co to jest reklamacja, bo ja chce zareklamowac a nie skorzystac z prawa zwrotu w ciagu 30 dni !????
        odesłali mnie do kontaktu z producentem tych butów.
        co ja moge w tej chwili??/ czy oni ponosza jakas odpowiedzialnosc? gdzie ja mam zlozyc ta reklamacje teraz?
        no wkurzona jestem solidnie bo buty najtansze nie były.
        • alf1312 Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 13:25
          hej
          a to nie jest tak ze jezeli do 6mies od zakupu rzecz sie zepsuje to uwazane jest ze uszkodzenie bylo ukryte i w chwili nabywania przez ciebie towaru? poza tym sklep nie powinien udzielac wg prawa konsumenta 2lata gwarancji na produkt?
        • a-e-p Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 13:29
          www.konsument.gov.pl/
          do 14.00 mozesz zadzwonic

• a-e-p Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 13:32
            www.konsument.gov.pl/pl/porady/zakupy-towarow-i-uslug/zakupy-na-odleglosc.html
          • patatajowa Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 13:52
            no tak ale ja kupowałam na amazon.co.uk
            i nie wiem jakich argumentów użyc niestety.....
            moze ktos wie jakie prawo obowiazuje w UK jak si składa reklamacje na buty? czy wogóle sie składa???
            bo ciezko mi sie z nimi handryczyc po angielsku wink
            • tagliatele Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 14:14
              W dziale "Help" amazon.co.uk napisane jest, że jeśli produkt jest "defective" czyli ma wady (w odróżnieniu od "damaged" czyli uszkodzony np. podczas transportu) trzeba kontaktować się bezpośrednio z producentem, więc niestety chyba wiele nie wskórasz.

• patatajowa Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 15:05
                no i prosze, w odpowiedzi pisza ze :I understand from your email that you are unhappy with the quality of the ...
                i najwazniejsze smile :we don't ordinarily accept returns after this time period has elapsed. However, in this case we'll be happy to make a one-time exception.
                i że:......we'll be happy to issue a full refund for this order.
                no to ja tez jestem happy tongue_out
                • sylaluk1 Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 18:43
                  Amazon nie daje gwarancji na buty, jak nie zwrocisz w ciagu 30 dni to pozniej tylko mozesz sie z producentem uzerac...niestety, tak mialam z trampkami Converse i butami Geox syna.Jak sie zepsulo synowi auto MONSTER TRUCK sterowane radiem (wjechal nim pod nasz samochod i probowal go podniesc...wiec silniczek sie spalil) przyslali za 2 dni NOWE a stare odeslalismy.
                • a-e-p Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 19:26
                  Napisz jakich uzyłas argumentów wink
                  • patatajowa Re: Jak przesłac zdjęcia do Amazon.co.uk ??? 22.03.12, 23:48
                    pisałam z capslockiem i wykrzyknikami wink
                    i ze w cywilizowanych krajach takich jak Polska reklamacje kieruje sie do sprzedającego.bo do nich jakos niedocierało słowo reklamacja tylko twiedzili ze za późno na zwrot.
                    no i napisałam jeszcze ze jestem bardzo rozczarowana i zastanawiam sie czy to oryginalne buty na pewno.... a tyle kupuje u nich... i takie tam wink
                    w kazdym razie mam juz etykiety jutro odsyłam paczke.
                    ktos wie jak zwracają kase?jak długo sie czeka i w jaki sposób zwrot?
                    • noo_noo do patajowa 05.06.12, 09:52
                      jak długo czekałaś nz zwrot pieniędzy? Paczkę wysyłaś do firny w Polsce?
                      • patatajowa Re: do patajowa 05.06.12, 10:09
                        tak, dostałam linka do wydrukowania etykiety i numeru, to trzeba było nakleic na paczke.
                        paczka na koszt odbiorcy wiec nie płaciłam, jakas firma koło Wroclawia-? nie pamietam juz bo wyrzuciałam kwitek.
                        na kase czekałam jakies 3-4 tygodnie od wysłania.
                        mozna monitorowac w historii swoich zamówien status zwrotu.
                        • patatajowa Re: do patajowa 05.06.12, 10:11
                          zwrot na konto do karty którą płaciłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka