12.04.12, 14:37
Witam Mamy smile
Jakiej wielkości i z czego macie pościel dla swoich maluchów? Gdzie kupujecie? Ja muszę zmienić kołderkę na większą i szukam jakiejś fajnej pościeli ale w stacjonarny sklepach jeszcze nic nie znalazłam ładnego sad.
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Pościel 12.04.12, 15:01
      To chyba zależy od wieku dziecka, co za tym idzie - taka wielkość.
      My mamy łóżko i kołdrę oraz poduszkę z Ikei i tam też od razu kupiłam pościel. Bardzo ładna, jakość bawełny super.
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60112877/
      i jeszcze jedną której tu nie widzę.
    • noneczka1983 Re: Pościel 12.04.12, 15:06
      Ja mam dwóch synków (4 lata i 2,5 roku)-od niedawna spia w swoich łózeczkach. Kołderki w rozmiarze 140x200 (w sam raz). Tez nic nie mogłam znależć w stacjonarnych sklepach, dlatego zamowiłam na Allegrosmile Jestem zadowolona, bo zarówno kołdra jak i pościel sa dobrej jakości>

Pościel:
      allegro.pl/posciel-140-200-bawelniana-cars-barbie-kubus-princ-i2271684387.html
      Kołdra:
      allegro.pl/koldra-medical-1-caloroczna-140x200-antyalergiczna-i2245630382.html
    • tijgertje Re: Pościel 12.04.12, 15:37
      Moj z niemowlecej kolderki "przesiadl" sie na dorosla, 140x200cm, na poczatku kladziona w lozku 70x140cm bez szczebli w poprzek. Mam niedaleko do Ikei i tam zazwyczaj dla niego posciel kupuje, maja bardzo ladna posciel bawelniana ze splotem satynowym. Troche drozsza od zwyklej, ale jakosc bardzo dobra, no i kolory faktycznie dzieciece. Pierze sie latwo, nawet nie bardzo trzeba prasowac, bo sie nie odksztalca, jak susze w suszarce, to tylko skladam i jest gladziutka. Mialam kiedys zwykla posciel bawelniana, satynowa jest gladsza, fajniejsza w dotyku, kolory ma bardzo trwale i jest mocniejsza od zwyklej bawelnianej (przybjajmniej tej ikeowskiej).
    • koza_w_rajtuzach Re: Pościel 12.04.12, 15:41
      Ja mam Decofun dla córki (140/200) - jestem bardzo, bardzo zadowolona, ponieważ pościel nie dość, że była tania, to jest jeszcze bardzo ładna i niezłej jakości, w każdym razie niezmiennie od pół roku wygląda jak nowa. Drugą mam z Aldi firmy Novilesse, też fajna, chociaż wzór mi się nie podoba (jest w księżniczki), no i była droższa, ale jakościowo też w porządku.
      Dla syna mam pościel (100/140) z Drewex, chyba okej, mam ją dość krótko, więc ciężko ocenić. Mam też taką pościel jak na tej aukcji allegro.pl/posciel-komplet-zestaw-poszewek-2cz-135x100-cm-i2234030454.html i to już jest porażka, kiepska jakość, rwie się, nie polecam. Jak syn miał mniejszą kołderkę, to najbardziej ceniłam pościel z firmy Gluck - naprawdę super, ale nie wiem czy są większe rozmiary.
      • koza_w_rajtuzach Re: Pościel 12.04.12, 15:48
        O taką pościel z Decofun ma moja córka allegro.pl/posciel-dla-dzieci-decofun-national-geographic-i2164464038.html - na allegro jest teraz po 24,90. My mamy z króliczkiem, bo córka ma obsesję króliczkową wink) i właśnie ze względu na tego królika kupiłam, choć zdjęcia na aukcji, na której kupowałam naprawdę były fatalne i niezachęcające. Fajny zakup za dobrą cenę.
        • lilu024 Re: Pościel 13.04.12, 14:27
          Obsesja króliczkowa już nawet to słodko brzmi smile)) Pościel bardzo ładna.
          Też od razu kupiłam po łóżeczku większą 150 cm x 200 cm - środek kupowałam w Ikei ale pościel też przez internet - endo.pl/produkty/kategoria/60-swiaty-endo/grupa/504-posciel/8811-posciel.html?v=79422 - choć mała 'żabciowej' obsesji nie ma heh wink.
        • anna2640 Re: Pościel 24.06.12, 23:50
          Witam,
          jeśli chodzi o pościel dla dzieci to polecam sklep LuluDecor. Zawsze spory asortyment i duży wybór. Nigdy jeszcze mnie nie zawiódł. Pozdrawiam smile
    • camel_3d Re: Pościel 13.04.12, 14:34

> Jakiej wielkości i z czego macie pościel dla swoich maluchów?

taka jak dla doroslych..bo mlody spi w duzym lozku

>Gdzie kupujecie?

w slepie z posciela... normalna..nie jakas dziecinna..
      ostatnio ma szaro brazowa z IKEA.

s
      • agrafka_online Re: Pościel 15.04.12, 11:04
        Wasze pościele są bardzo ładne smile). Miałam kiedyś pościel z Ikei (taką czerwono pomarańczową) ale przyznam, że jak na początku fajnie się trzymała tak później zrobiła się taka byle jaka..
        A te wszystkie nadruki na pościeli nie spierają się??
    • mama_amelii Re: Pościel 15.04.12, 15:05
      Na allegro kupowałam z kory z Krecikiem i Rumcajsem jak młoda miała 2,5-4 lata.Starsza używała 3 lata,a teraz będzie dla młodszej w stanie bardzo dobrym.
      allegro.pl/wyprzedaz-posciel-krecik-160x200-100-bawelna-i2277387092.html
      allegro.pl/flanela-160x200-rumcajs-w-wa-kurier-i2265211108.html
      Od jakiegoś czasu czuje się za stara na tą pościel,więc ma z pieskami,Witchami i Shrekiem.
      Ostatnio 2 razy skorzystałam z promocji w Sellgrosie i kupowałam tą pościel za 24,90-jestem bardzo zadowolona.W szoku jestem,że na allegro jest 3 razy droższabig_grinKupowałam 10 szt,bo miałam sporo chętnych w rodzinie.Jakościowo niczym się nie różni od tych za 80zł.
      allegro.pl/posciel-licencyjna-shrek-niebieski-160x200-i2269608056.html
      allegro.pl/posciel-licencyjna-shrek-zolty-160x200-i2269608058.html
      allegro.pl/posciel-160x200-witch-carodziejki-wysylka-w-24h-i2241077980.html
      • justynia26 Re: Pościel 08.04.14, 13:51
        Świetną pościel kupiłam na Najposciel.pl Mają wielki wybór wzorów ze zwierzętami i bajkowymi postaciami. Polecam!
    • lilu024 Re: Pościel 15.04.12, 21:06
      Jeśli chodzi o nadruki z pościeli od Endo to nigdy z nimi nie miałam problemu (bo na ubrankach też mają), nic się nie niszczy a tym bardziej nie spiera. Także ja śmiało mogę polecić.
      • super-kluska Re: Pościel 15.04.12, 22:43
        IKEA ma fajne rzeczy, ale zwróćcie uwagę na wymiary - są dość nietypowe, jak kupisz poszewki to rzadko kiedy pasują dobrze na te standardowe (mam na myśli te dziecięce). Mi podobają się te z Drewexu - mała jak była młodsza to miała baldachim, do tego pościel z krabem, rybkami itp. bardzo fajne - kolorowe i dobrej jakości. Jak podrosła to też kupiłam w endo - bardzo fajna bawełna.
        • mikolaj2225 Re: Pościel 24.06.12, 23:27
          Ja z czystym sumieniem mogę polecić pościel dla dzieci ze sklepu LuluDecor. Naprawdę rewelacja! Ładna, zdrowa i wymiarowa smile
    • magdalenca78 Re: Pościel 18.04.12, 21:38
      Młody ma kołdrę 140*200, cieniutką, bawełnianą, doskonałą do prania w pralce, nazywa się Cottonella, kupowałam tu:
      alergia.med.pl/nowosc-tego-lata-cottonella-ultralekka-koldra-antyalergiczna-140200-p-4132.html?attr=10190&opt=9&cPath=42_1
      Mają też konto na allegro, kołdra kilka zł tańsza:
      allegro.pl/hit-cottonella-lekka-koldra-bawelna-140x200-polska-i2285766828.html
      Jest naprawdę cieniutka, mozna ją podwinąc pod materac czy upchnąć między materac a ramę lóżka - robi się kieszonka i dziecko się nie rozkopuje.

Pościel kupowałam w www.humi.pl Mają też konto na allegro.
      humi.pl/index.php?products=product&prod_id=2977
      -
      https://www.suwaczki.com/tickers/zem3wn15wot8it6d.png
      • agrafka_online Re: Pościel 19.04.12, 09:48
        OK. zakupy zrobione - kupiłam tą z Endo w zwierzaczki i kołdrę z allegro bawełnianą 150*200smile. Dzięki za podpowiedzi i propozycje.
        A co do pościeli, kiedyś kupiłam cały komplet pościeli antyalergicznej, zapłaciłam sporo kasy i wiecie co.. już jakieś dwa lata użytkowania i poduszki nadają się tylko do kosza. Także przestrzegam wink.
        • magdalenca78 Re: Pościel 20.04.12, 20:36
          To a propos tej mojej cottonelli? Czysty przypadek, że "antyalergiczna" smile Szukałam cieniutkiej, w 100 % bawełnianej i łatwej do prania. To była jedyna, która spełniała moje oczekiwania smile
          Teraz kupuję dwie 160*200 na nasze duże łóżko smile
          • agrafka_online Re: Pościel 25.04.12, 11:00
            Pewnie też jest i różnica pomiędzy firmami - mi się akurat trafiła bardzo kiepska sad. Ale może dlatego tak się zniszczyła, że bo jej nie prałam - a podobno można.
    • anel_ma Re: Pościel 25.04.12, 12:01
      nasza ulubiona:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80194867/
    • budzik11 Re: Pościel 24.06.12, 23:53
      Moi śpią na normalnych, dorosłych łózkach i mają normalną, dorosłą (jeśli chodzi o wielkość - 135x200 chyba, nie wiem dokładnie). Kupuję w Ikei najczęściej, bo mają komplety z innymi tekstyliami (np. młodszy ma w pokoju zestaw pościel w samochodziki + z tego samego materiału zasłonki) i ich pościel pasuje na ich bieliznę pościelową.
    • stokrotka445 [...] 10.01.14, 10:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • truscaveczka Re: Pościel 10.04.14, 09:11
      Pościel mam ze szmateksu, za to z Zygzakiem albo z Bobem wink Wyprałam porządnie i jest git smile
      A kołdry kupiłam w jysku, lubię ich jakość. Jedna była prana już kilkanaście razy, a to jej się biednej siurem oberwało, a to wymiotkiem, i nadal super sie sprawda (seria bodaj hawaii).
    • wro-tka Re: Pościel 10.04.14, 09:36
      200x200 bo taka była w domu wolna.
      wink
    • mmartyyynaa Re: Pościel 20.04.14, 00:10
      W ubiegłym roku kupowałam synowi Klinmana silver. Wybrałam i poduszkę z wyjmowanym wypełnieniem (dla mnie rewela, bo daje mozliwosc odsypania wypelnienia kiedy go nie potrzebuje i dosypania w pozniejszym wieku) i mozliwoscia prania wszystkiego z osobna. Nie wydałam dużo, z poduszki jestem bardziej zadowolona niż Jyskowego Piórexa z aloesem. Tyle, ze koldre wzielam mu 160*200. Ale z czystym sumieniem polecam.
      • mmartyyynaa Re: Pościel 20.04.14, 00:19
        A jesli chodzi o poszewki to od lat (6?) jestem wierna bawelnianym Faro. Kupuje ja w biedronkach, co jakis czas sie pojawia. Cena zwykle od 50-60 zl. Pierze sie calkiem niezle, jest dosc trwala, z motywami bajkowymi, zaluje tylko ze do tej pory nie rzucili z lego, ktorego moj syn jest oddanym fanem. Przescieradla mamy frotowe z gumka z Matexa (gesciej tkane niz te biedronkowe) i tez nie moge na nie narzekac, chociaz niecierpnie ich skladac. Na estrelle z bawelny egipskiej chwilowo mnie nie stac, podobnie jak na posciel z lnu dla mlodego wink Ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. Nie mam wyjscia. Grunt, ze mlody ma na czym spac i ze spelnia swoja role wink Pozdrawiam.
    • plum1001 Re: Pościel 13.11.18, 14:22
      największy w kraju producent! jaki producent skoro to chińszczyzna. Nie lubie jak ktos pisze głupoty jak potłuczony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka