Dodaj do ulubionych

Worki próżniowe

04.05.12, 06:56
Witam,
W ramach wiosennych porządków chciałabym trochę miejsca w szafach zrobić i pomyślałam o workach próżniowych i mam w związku z tym pytanie: Czy jak spakuję w nie np. kurtki zimowe to czy po wyciągnięciu odzyskują one swój kształt i puszystość i czy macie jakieś sprawdzone np na allegro bo słyszałam że można wtopić kasę w worki które po prostu nie trzymają. Dzieki z góry za wszelkie sugestie smile
Obserwuj wątek
    • lifecolor Re: Worki próżniowe 04.05.12, 08:55
      Ja kupuje worki próżniowe w Rossmannie-są całkiem ok. Pakuje wszystko z wyj. płaszczy zamszowych i skór. Po wyjęciu ze 2 dni wiszą sobie na balkonie-odzyskują kształt, czasem trzeba je trochę doprasować.
    • natalek79 Re: Worki próżniowe 04.05.12, 17:09
      Też bałam się wtopić kasę na allegro...
      Póki co zakupilam kilka sztuk w marketach:real, tesco w rossmanie również. Są sporo droższe niż proponowane na allegro, ale póki co na 9 szt. żaden nie trafił mi sie felerny. Póki co niedawno wietrzyłam zapakowaną przez pół roku pościel i po zapakowaniu worki nadal trzymają, więc są ok. Kocham je za oszczędność miejsca smile
    • puma_ Re: Worki próżniowe 04.05.12, 17:53
      Od najbliższego poniedziałku w Lidlu bedą dwa worki próżniowe w cenie 14,99zł.
      Nie miałam, więc nie wiem czy dobre, ale może warto spróbowac...
      • pasik Re: Worki próżniowe 04.05.12, 22:49
        obojętnie jakie, mam biedronkowe z uk, z allegro, z tesco itp trzymały ok 1-1,5 teraz wszystkie są dziurawe.
        Ale rozwiązanie genialne, będę kupować kolejne na kurtki, kołdry, swetry.
        • a-n-i-k-a Re: Worki próżniowe 05.05.12, 13:58
          ja podobnie jak pasik - przetestowalam juz różne, i tańsze i droższe, i różnica niewielka - jedne i drugie potrafia sie dośc szybko rozwalić, jak i dośc długo służyc

dlatego teraz głownie na all sie zaopatruje, bo wole mieć więcej za mniej wink
          polecam szczególnie te wszystkie wiszące do szaf
          • pasik Re: Worki próżniowe 05.05.12, 14:03
            tak wiszący polecam, wszelkie garnitury, sukienki ładnie się tam układają.
            Na "wieczność" worka nie ma reguły. Na allegro kupowałam z odbiorem na mieście.
    • lucyna_1980 Re: Worki próżniowe 05.05.12, 19:01
      A ja takim workiem zniszczyłam sobie piękny wełniano-flauszowy płaszcz zimowy. Po otwarciu zagniecenia były na tyle trwale, ze nie udało się ich już rozprostować nawet po praniu i prasowaniu w pralni chemicznej sad Także można używać, ale nie do wszystkiego..
    • monikaa13 Re: Worki próżniowe 06.05.12, 21:39
      My zakupiliśmy 10 worków za 59 zł z groupona - małe, średnie i duże - rewelacja!!! Weszło w nie "tonę" ciuchów, a miejsca zajmują malutko. Dopiero co posprzątaliśmy w szafach więc nie wiem jak to będzie po ich otwarciu ale jak na razie super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka