paulajal 23.06.04, 22:44 No właśnie, jest np. na allegro wiele niedrogich artykułów, ale czy w rzeczywistości kupione tam (nowe) łóżeczko czy pościel wyglądają tak jak na załączonych zdjęciach? Czekam na opinie. Strasznie dziękuję za rady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaneta4 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 23.06.04, 22:50 Ja osobiście kupiłam już sporo rzeczy na Allegro i jestem z nich wszystkich bardzo zadowolona. Nie były to rzeczy o których wspomniałaś, ale znajoma kupiła różne sprzęty dla dziecka i tez jest zadowolona. Osobiście polecam zakupy przez Internet. Tanio (taniej), szybko, no i dla mnie to frajda )) Odpowiedz Link Zgłoś
czujnik2 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 08:34 na allegro kupowałam tylko niewielkie rzeczy np ubranka - niestety nie zawsze były takie jak się spodziewałam ale w większości przsypadków było ok. Natomiast większe sprzęty to chyba lepiej w sklepach internetowych. Przedewszystkim jest to podmiot gospodarczy (paragon, gwarancja) a nie osoba fizyczna która kupuje coś "bez faktury" w hurtowni i sprzedaje nieco taniej na allegro . Sklepów jest teraz mnóstwo więc jest w czym wybierać. Radze tylko czytać informacje - nie tylko ceny - ale np ile kosztuje transport. Kiedy byłam sama z małym dzieckiem w domu i nie było mowy o wyprawie na zakupy, sklepy internetowe były mi bardzo pomocne. POLECAM!!!! Kupiłam też kuchnie , lodówkę i odkurzacz (zaoszczędziłam dobrych kilka setek) Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka11 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 11:25 Wszelkiego rodzaju sprzęty AGD bardzo się opłaca kupowac w sklepach internetowych - jest gwarancja i paragon lub faktura tak jak sobie zażyczysz. Spora oszczędnosć i dostawa wprost do domu. My na samej kuchenko - zmywarce Candy zaoszczędzilismy kupujac przez internet prawie 400 zł, a to juz niezła sumka. Mniejsze rzeczy tez zresztą coraz cześciej kupujemy przez internet, bo nie chce nam sie tracić czasu na bieganie godzinami po sklepach i szukanie tego co chcemy, tym bardziej, że przy małym dziecku tego czasu ciagle brak i zakupy zamiast byc przyjemnoscią stały sie przykra koniecznością. Ja to na razie tylko za bardzo nie mam przekonania do kupowania ciuchów i bielizny przez internet, bo numeracje sa tak różne, że boję sie, że to co sobie wybiorę,nie będzie pasować. Choć przyznam, ze kusi mnie kilka pozycji z ostatniego katalogu Bon Prix, ale chyba się jednak nie przełamię. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 11:56 Kupuję i w sklepach internetowych i na allegro (na allegro przy zakupie sprzętu też czasami dostajesz gwarancję - warto to ustalić przed zakupem) i jak na razie się nie nacięłam. Na allegro wybieram sprzedawców, którzy mają dużo pozytywów (sprawdzam za jakie transakcje są pozytywy). Michalinka - bieliznę też kupuję w necie, ale tylko firm, których rozmiarówkę znam - do tej pory trafiałam, a jeśli nawet się kiedyś zdarzy, że nie dobiorę dobrze rozmiaru, to zawsze można odesłać. Kupuję w sklepie biust.pl - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaneta4 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 18:34 Dziewczyny! Podajcie jakieś adresy fajnych, godnych polecenia sklepów internetowych. Będę bardzoooo wdzięczna. Do tej pory kupowałam tylko przez Allegro. Pzdr.! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-j Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 19:16 Służę pomocą . Jeśli chodzi o zakupy "dzieciowe" to kupowałam w nw. sklepach. www.bobomarket.pl www.tanimarket.pl www.tomi.pl/ ezabawki.pl/cgi/easyshop.cgi www.jakobi.prx.pl/sklep.php www.dzieciaki.com.pl Trochę niżej oceniam (ale kupowałam tam tylko raz): www.bobo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaneta4 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 21:44 A która z Was zna jakieś adresy sklepów internetowych (dobrych!) gdzie można kupić sprzęt AGD? Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka11 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 24.06.04, 23:03 My nasza kuchenko-zmywarkę candy, z której zresztą jesteśmy bardzo zadowoleni kupilismy tutaj: www.polar.agdrtv.com/ Panowie przywieźli, wnieśli, podbili gwarancję, fakture otrzymalismy kilka dni poźniej pocztą. Myślę, że jesli znów cos grubszego będę potrzebowała, to pewnie znów tam zajrzę, bo ceny, przynajmniej wtedy, mieli dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
czujnik2 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 25.06.04, 09:49 ja kupiła lodówke, kuchnie i okap amica oraz odkurzecz huvera (ale to było 2 lata temu) w tym sklepie: www.agdrtv.and.pl Wszystko było ok, sprzęt nadal mi służy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaemil Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 25.06.04, 12:38 Jeszcze jeden bardzo ładny sklep: www.bobasmarket.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 25.06.04, 13:30 Dzieki wszystkim za pomoc! Dodam od siebi, że na allegro są torby na akcesoria Graco za 45 zł, czyli 1/2 ceny sklepowej, ja jeszcze nie kupiłam, więc nie mogę się wypowiadać na temat ich jakości, ale się skłaniam. Są tylko granatowe, ale pojemne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 30.07.04, 14:49 ja kupiłam właśnie nową torbę graco, tylko normalnie musiałabym dać 89 zł, a zapłaciłam 45 zł za torbę i 6 za przesyłkę, torbę polecam bo warto, jest duża, pojemna, ma praktyczne kieszonki i mocne zaczepy; z tego co kojarzę z katalogu dystrybutora, te torby są tylko w granacie z obawami kupiłam też używany laktator aventu z nowymi muszlami i nowymi nakładkami (osłonkami) na allegro, ale jest w bdb stanie, wyszorowałam i wysterylizowałam i jest jak nowy (za taki zestaw w sklepie musiałabym dac ponad 200 zł a tutaj zaledwie 1/3 z tego); co do tego że jest używany to wyluzowałam, gdy zobaczyłam ile wypożyczalnie w Krakowie chcą za 1 dzień wypożyczenia laktatora na allegro musisz dokładnie czytać opisy, ilość komentarzy u sprzedajacych za transakcje sprzeadży i zwracaj uwagę za jakie kwoty były te transakcje druga sprawa to koszty przesyłki, ktoś sprzedaje np butelki aventu 125 ml za 7 zł, ale jak doliczysz 6 zł za przesyłkę to już wychodzi 13, a ja w sklepie obok siebie znalazłam za 9,90 zł, więc mi sie nie opłacało Odpowiedz Link Zgłoś
anuska25 Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 25.06.04, 13:31 Prawie wszystko kupuję przez internet, ale czasami mam tychzakpuów dośc i gdyby nie wygoda, na pewno dałabym sobie spokój. Po pierwsze: tak naprawdę w sklepach internetowych nigdy nie mają tego, co chcę..zawsze wlepiają mi coś w zastępstwie. W sumie to nigdy nie kupisz tam tego, co chcesz z "górnej półki" bo mają z reguły tylko jeden, dwa modele...reszta- na zamówienie Odpowiedz Link Zgłoś
mw115 polecam bardzo 30.07.04, 14:20 polecam bardzo www.littleangels.pl/ bielizna niemowlęca, śliczne ubranka z polarku, kurteczki, sukieneczki, też zabawki, ciągle nowe produkty wszystko bardzo wysokiej jakości, sprawna obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
ja_sylwia Re: polecam bardzo 30.07.04, 21:43 nie można wejść do tego sklepu, ciągle wyskakuje error... Odpowiedz Link Zgłoś
mw115 Re: polecam bardzo 31.07.04, 13:44 rzeczywiście nei działało, ale sprawdzałam, teraz działa, zobacz jeszcze raz, warto!! pzdr serdecznie Monika Odpowiedz Link Zgłoś
ja_sylwia Re: Nie polecam "bobasa"...!!!! 30.07.04, 22:07 Co prawda nie kupowałam przez internet a "na żywo". Zostawiliśmy tam sporo kasy: wózek, fotelik samochodowy, ciuszki itp. Kiedyś poszliśmy tam już z maluszkiem w wózku po ciuszki, przy okazji mój mąż poprosił o sprawdzenie kół, bo strasznie skrzypiały (wózek kupiony w marcu),chłopak ze sklepu próbował ściągnąć te kółka, żeby nasmarować, a Szanowny_Pan_Kierownik_Sklepu (chyba) zaczął go intensywnie od tego odwodzić zasłaniając się tym, że chłopak pobrudzi ręce, a przecież mam pomagać przy rozładunku noweego towaru. No i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że gdy mój mąż wyszedł ze sklepu, a ja buszowałam w ciuszkach, Szanowny_itp.. zaczął na cały głos wrzeszczeć na owego pracownika, że to nasza sprawa, że kółka skrzypią, że to, że wózek jest na gwarancji nie znaczy, że on ma sobie babrać ZA DARMO ręce. I, że jak nie damy rady ściągnąć tych kół i jak przyjdziemy jeszcze raz to ma wziąć od nas kasę, bo co my sobie wyobrażamy.I że to nasz problem. A ponieważ pan kierownik ma wyjątkowo donośny głos (nadawałby się jako przewodnik po atrakcjach turystycznych) słyszeli to inni klienci, zdegustowani donieśli to mojemu mężowi czekającemu przed sklepem. już więcej nic nigdy tam nie kupię. Acha, miałam kiedyś chętkę kupić mojemu maluszkowi jakąś fajną zabawkę nie zważając na cenę (a, co). Panienka zza lady nie wykazała żadnych chęci "wyciągnięcia" ze mnie sianka, że się tak wyrażę. była raczej niepocieszona, że ją proszę o pokazanie, a to żółwia, a to misia i jeszcze bezczelnie pytałam co się z ową zabawką robi, jak się ją włącza itp., ona nie za bardzo się orientowała. Raczej nie była zainteresowana sprzedażą. Zrezygnowałam z kupna w tym sklepie. Nie twierdzę, broń Boże, że kupowanie tam przez internet jest be. Wyrażam tylko swoje zdanie na temat sklepu na żywo i zniechęcam do niego znajomych. Właściwie do obsługi. Ufff, myślałam, zę w dzisiejszych czasach raczej próbuje się za wszelką cenę zatrzymać klienta - w Bobasie zdecydowanie nie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Czy polecacie/odradzacie zakupy przez Interne 31.07.04, 12:26 Ja coraz czesciej kupuje przez internet. Moj maz kupil nawet kamere w ten sposob (w sklepie internetowym). Ostatnio kupilam lozeczko wiklinowe, takie jak zawsze chcialam, wlasnie czekam na dostawe. Poza tym kupuje tez ubranka na allegro-jak narazie wszystko ok (odpukać Odpowiedz Link Zgłoś