Dodaj do ulubionych

Piórnik trzykomorowy - miał ktoś?

08.08.12, 12:54
Córka upiera się, żeby kupić jej piórnik trzykomorowy z Top Model - coś takiego
allegro.pl/piornik-potrojny-z-wyposazeniem-top-model-5953-i2486615795.html
Uważam, że jest zbyt duży i ciężki i zaraz stwierdzi, że jednak chce inny - mniejszy i bardziej poręczny. Miały Wasze dzieci takie piórniki? czy się sprawdziły? Może ja przesadzam ? (piórnik ma być do II klsay). Proszę o opinię doświadczonych, czy warto inwestować w taką "cegłę" smile
Obserwuj wątek
    • eszulczewska Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 13:04
      Wg mnie wielki, ciezki, drogi, jakosc wyposazenia moze sie okazac bardzo rozczarowujaca...
      Ja bym nie kupila.
      • ursgmo Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 13:09
        Syn się uparł, kupiliśmy . Najpierw znudziło mu się szukanie po całym piórniku konkretnej kredki bo wkurzało rozpinanie i zapinanie suwaków, potem nie chciało mu się wkładać w te pętelki i zawartość zaczęła fruwać. W końcu poprosił o zwykłą tubę.
        • monikk1002 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 13:16
          u nas było j.w. Tylko córka smile
          I wyposażenie kiepskie było- piórnik prawie identyczny. A i bohaterka "z okładki" przestała być ulubioną.
          • eryk2601 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 13:25
            Ja bym nie kupiła.Dla pierwszaka,po lekturze forum kupiłam piórnik saszetkę dwukomorowy.Myślę, że dzieciom nie chcę się po zajęciach wkładać kredek do tych wszystkich gumek, mojemu synowi na pewno nie będzie się chciało.
    • natalek79 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 14:02
      Córka przed pierwszą klasą oparła się na taki właśnie duży, bo wydawał się jej super no i był do kompletu z plecakiem. Uległam, bo kupowała za swoje kieszonkowe. Skończyło się na tym, że po jakimś czasie trzeba było kupić tubę na kredki, bo lubiła grube bambino, a te się nie mieściły w gumki piórnika. Do tego samo wyposażenie było beznadziejne i po krótkim czasie wymienione. Co prawda nasz był troszkę tańszy (60 zł), ale i tak nie wartał po prostu tej kasy. Córa dostała nauczkę na przyszłość i teraz wybiera tubę i zwyczajny piórnik bez wyposażenia za 20 zł, lub tubę dwukomorową.
      Dlatego uważam, że nie warto kupować takiego piórnika, bo trzeba się liczyć, że i funkcjonalny zbytnio nie jest i wyposażenie mocno rozczarowuje, a kosztuje sporo.
    • lawendax Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 14:06
      To forum jest jednak kopalnią wiedzy J
      Właśnie zastanawiamy sie nad piórnikiem. Wyposażenie mamy, a teraz podsunęłyście tę tubę 2 komorową- dzięki J
    • iwek33 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 14:06
      Zależy od dziecka. Obserwuję na co dzień sporo uczniaków, piórniki mają przeróżne. Są dzieci, które rzeczywiście wolą duże piórniki z gumeczkami i nie sprawia im żadnego problemu wsuwanie kredki w gumkę po użyciu, lubią nosić jeden duży piórnik, w którym mają wszystko, łącznie z jakimś notesikiem na informacje, pieniążkami, chusteczkami hig. Są dzieci, które noszą wyłącznie tuby, fakt trochę dłużej trwa zanim znajdą właściwą kredkę, bo najczęściej na samym dnie piórnika jest big_grin , ale za to wkładanie to ułamki sekund- po prostu wrzucają. Oprócz małego piórnika tuby, czy saszetki osobno noszą notesy, chusteczki, pieniądze w portfeliku też osobno, często mazaki osobno lub duży komplet kredek osobno. Zależy jaka jest Twoja córka, mnie, jako dziecku podobały się piórniki z gumkami na każdy przybór, lubiłam mieć wszystko w jednym miejscu. Moi synowie wolą takie saszetki typu Euromic ( czyli jedna większa komora + klapka z kilkoma gumkami+ dopinany na rzep porfelik.
      tego typu:
      allegro.pl/angry-birds-ptaki-piornik-super-model-i-jakosc-i2529578711.html
      Sama wiesz najlepiej, czy córka woli wszystko uporządkowane, widoczne, zapytaj, czy woli mieć wszystkie rzeczy typu klej, pieniążki itp w jednym miejscu, wtedy kup większy piórnik z gumkami. Jesli chce ten piórnik wyłącznie z powodu wzoru to pokaż jej inne typy- może sama uzna, że woli np taką saszetkę, gdzie nie trzeba wszystkiego w gumki wkładać.
      • lilka0408 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 14:48
        Córka w pierwszej klasie też miała taki z gumkami i akurat wkładanie kredek w gumki nie sprawia jej problemu - lubi mieć wszystko uporządkowane i widoczne. Przez chwilę próbowała nosić piórnik typu tuba, jednak denerwowało ją to szukanie i wróciła do tego na gumki. Ten piórnik, ktory sobie upatrzyła, jest jednak moim zdaniem strasznie duży i tego się głównie obawiam- że będzie zbyt ciężki i nieporęczny w stosunku do takiego na jeden zamek. Córka powoli przekonuje się po przeczytaniu Waszych uwag, że może ten sam odpowiednik ale mniejszy, jednokomorowy z klapką wewnątrz jak ten
        allegro.pl/piornik-top-model-z-wyposazeniem-lips-i2513760118.html
        a osobno noszone pisaki np. dwustronne maped, które nie będą zajmowały zbyt dużo m-ca w plecaku. Jeśli chodzi o wyposażenie tych piórników Top Model, to jest ono firmy Lyra, więc myślę, że nie powinno być złe smile
        • blizniaki14 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 17:57
          Moje dzieci za małe, więc jeszcze nie miały takich piórników wink ale ja pamiętam jako dziecko marzyłam o takim i w końcu sobie kupiłam do dziś pamiętam,że kosztował prawie 50zł smile i był przez dwa lata moim ulubionym. Nie przeszkadzały mi ani gumki, ani suwaki, to dziś dzieci chyba takie wygodne wink Podobało mi się,że każda rzecz ma swoje miejsce, wszystko uporządkowane, do dziś została mi dbałość o porządek smile więc może warto. Każde dziecko jest w końcu inne.
          Dopiero od 5-8 klasy podstawówki nosiłam piórniki tuby (kosmetyczki), które sama szyłam z jeansu smile
          • marika012 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 08.08.12, 19:23
            Ha, ha miałam podobnie, marzyłam o piórniku z gumkami. W końcu mama mi kupiła. Po pierwszym zachwycie powróciłam do starego piórnika bo miałam dość wkładania wszystkiego w gumki. I do dziś nie lubię sprzątać wink ale lubię porządek wokół siebie big_grin
    • soldier-girl Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 11.08.12, 17:04
      Dla dziewczynki ważne jest, żeby mieć piękny piórnik. Ja bym nie protestowała przed zakupem takiego trzykomorowego cacka. To jest tak jak dla nas kobiet posiadanie dużej kosmetyczki smile Poza tym im więcej kolorowych cienkopisów w takim piórniczku tym lepiej, Czytałam ostatnio na fanpage'u Stabilo, że używanie kolorów w notowaniu wzmacnia koncentrację i poprawia zapamiętywanie, dlatego ważne jest żeby dzieci od najmłodszych lat uczyły się przy pomocy kolorowych notatek. I coś w tym jest, sama dobrze wiem, że zakreślacze bardzo mi pomogły podczas sesji na studiach.
      • alpepe Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 11.08.12, 21:35
        chłe chłe, ale spam.
    • alpepe moja córka ma 11.08.12, 21:35
      moja ma tego typu, tylko inny obrazek, z blondwłosą nastolatką i jakimiś bazgrołami. Kupiłam jej do 5. klasy, bo przyniosła do domu same jedynki, więc jakaś nagroda jej się należała. Kredki są firmy LYRA, tu na forum firma była chwalona. Ogólnie wyposażenie wysokiej jakości, wiem, bo poprzednio kupowałam jej tylko proste piórniki dostępne np. w Kauflandzie, z wyposażeniem, i pisaki i kredki były od razu do wymiany.
      Moja córka chadzała ostatnimi czasy aż z trzema piórnikami, rzekomo wszystkie trzy były jej potrzebne, więc teraz ma mieć w szkole ten jeden, ale za to podręczniki i zeszyty były praktycznie cały czas w szkole. Gdyby chodziła do polskiej szkoły i to do drugiej klasy, to na pewno bym nie kupiła jej tak wielkiego i ciężkiego piórnika! Dziecko nie musi mieć w szkole 18 kredek i 18 pisaków, prawda? Moja córka dołożyła do tego piórnika pióro, może i ołówek i cała cegła waży 566 g, to przecież bardzo dużo dla ośmiolatki. Gdzie książki, pudełko z kanapką, worek z kapciami i strojem gimnastycznym itp.?
    • olaj Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 12.08.12, 20:29
      Nasz dostał w prezencie taki:
      allegro.pl/piornik-z-wyposazeniem-fc-barcelona-1899-4fanatic-i2554577296.html
      i okazało się to strzałem w dziecsiątkę - myślałam, żeby dla młodszej coś podobnego - i o ile TopModel całkiem fajne, to jestn za duży - ten, co pokazałaś, a drugi za mały - tylko rozkładany.

Ola
      • dammma Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 13.08.12, 00:43
        Mieliśmy i ten większy i mniejszy z Top Model. Jakość piórnika i wyposażenia super- nic się nie popruło, zamki ok, kredki miękkie. Do szkoły córka pięknie sobie w nich układała, ale po lekcjach zawsze większość byłą luzem w plecaku, dlatego teraz próbuję typu euromic-zobaczymy, czy się sprawdzi, bo właśnie, znowu dłużej się szuka kredek uncertain Ten duży nie był nam aż tak bardzo potrzebny, bo pisaków dzieci nie używały. Ten mniejszy jak najbardziej ok. Ten mniejszy oglądałam na żywo-bardzo ładny.
        • lilka0408 Re: Piórnik trzykomorowy - miał ktoś? 13.08.12, 08:22
          Dzięki dziewczyny za opinie smile Córka zdecydowała się jednak na ten mniejszy, z dodatkową klapką w środku. Cena niska nie jest, ale mam nadzieję, że pójdzie za nią w miarę dobra jakość. Wyposażenie też jakościowo dobre, więc może się sprawdzi i nie będzie trzeba wszystkiego wymienić. Moje dziecko nie lubi grzebania i szukania potrzebnej rzeczy po tubach czy saszetkach, więc u nas tego typu piórniki jak na razie odpadają. Pewnie w starszych klasach polubi saszetki, jak nie będzie musiała nosić tylu kredek. Kupiłysmy już pisaki maped w zebrę dwustronne - 10 pisaków a 20 kolorów. Opakowanie niewielkie, więc wrzuci sobie osobno do plecaka i będzie wyciągała w razie potrzeby. Na kredki, pióro, ołówek i gumkę oraz ze dwa cienkopisy do podkreślania tematów (wymóg wychowawcy) miejsca w tym mniejszym wystarczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka