joszka30
23.08.12, 08:30
Korzystam z allegro od dłuższego czasu. Nigdy nie miałam problemow, aż do teraz..
Kupilam buty. W opisie: skóra naturalna.
Buty przyszły i skóra naturalna jest tylko z wierzchu, wnętrze buta to skaj. (Buty bez oryginalnego pudełka i bez piktogramów). Potwierdzałam to u 2 szewców.W ogóle miałam wątpliwości czy i z wierzchu to skóra, ale fachowcy potwierdzili, że jednak skóra.
No i problem, co robić.
Powiem szczerze,ze gdybym wiedziała, ze srodek jest sztuczny, w zyciu bym tych butów nie kupiła. Bo niewygodne, bo takie okrutnie mnei obcierają.. Opis był tak skonstruowany,że sugerowal,ze całość jest ze skóry. Poza tym - moze to moje gapiowstwo- nie przysżło mi go glowy, by po opisie" skóra naturalna" dopytywac, czy zarówno w srodku i na zewnątrz.
Póki co napisałam maila do sprzedającej. najchętniej w ogóle oddałabym te buty, ale spodziewam się problemów. (Jesli oddanie, to mogę oczekiwać zwrotu kosztu butow + kosztów przesyłki?) Sprzedająca w zasadzie może się wyprzec i uznać, ze buty jednak sa całkowicie ze skóry. I będzie takie: slowo za slowo. Coś mogę sensownego z tym z robić?