Dodaj do ulubionych

nextdirect.com - help

22.10.12, 10:45
Chciałam dzisiaj zrobić zakupy na nextdirect.com.
Wcześniej oczywiście się zarejestrowałam..
Wrzuciłam do koszyka ubrania i przeszłam do opcji płacenia.
Wpisałam nr karty i inne potrzebne dane. Płatność raczej nie powiodła się, bo nie przeniosło mnie do kolejnej zakładki.

Dostałam od nich @:
Twoje zamówienie nie zostało przyjęte do realizacji. Poniżej lista rzeczy wymagających wyjaśnienia lub uzupełnienia:
-Nie otrzymaliśmy numerów katalogowych wybranych obrazów i/lub zdjęć
-Brak zaksięgowanej wpłaty (jeśli wykonałeś przelew oczekuj na potwierdzenie zaksięgowania)

Prosimy o jak najszybsze uzupełnienie brakujących danych.

I teraz nie rozumiem co mam dalej zrobić ???
Przecież nr katalogowe są przy ubraniach za które płaciłam ??
Może ktoś mi pomoże smile))
Obserwuj wątek
    • vanillka Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 11:01
      A jaką kartą płaciłaś? Ja miałam problem z płatnością - okazało się, że moja karta nie ma aktywowanych limitów do płatności internetowych... Po zalogowaniu do banku wystarczyło zamiast zera wpisać kwotę na dzienne zakupy i już zadziałało. Teraz za to mam inny problem - dostawa miała być w ciągu 3 dni a tu od środy wciąż cisza. Mam nadzieję, że dziś zakupy już dotrą. Podobno DHL realizuje te przesyłki. Wiecie może jak to w praktyce wygląda i ile trwa?
      • mdab2005 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 11:06
        Płatniczą VISA...
        W piątek byłam w banku i aktywowałam płatności za zakupy w internecie.

Gdyby jednak jeszcze nie była ta opcja aktywna to czy zamówienie nie zostanie zrealizowane i po prostu anulowane ???
        Czy gdzieś np.wisi i jak opcja płatności zostanie uruchomiona to pieniądze zostaną pobrane ???
        • vanillka Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 11:13
          To właśnie ciężko stwierdzić... Ja próbowałam ze 3 razy zapłacić, ale wciąż wyskakiwał ERROR. Ale transakcja udała się dopiero chyba za 4 razem i tylko ta kwota została pobrana z konta... Jeśli nie wyskoczyła Ci strona z zakończonym zamówieniem i informacją, że w ciągu 3 dni będzie dostawa to chyba jest nieaktualne. Jeszcze kwestia czy wybrane przez Ciebie ubranka były dostępne - ta informacja pokazuje się jak przechodzisz do zakładki 'mój koszyk'. Jeśli tam było napisane, że niedostępne to może właśnie chodzi o ten brak numerów katalogowych... Moje pierwsze zamówienie też się zupełnie nie udało bo w ogóle nie wiedziałam jaką kartą się płaci i potem zamawiałam wszystko jeszcze raz.
          • vanillka Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 11:15
            I jeszcze maila dostała, że zrobiłam zakupy i w tabelce były wyszczególnione zamówione pozycje. Więc jeśli Ty dostałaś maila, że błąd w płatnościach i numerach katalogowych to pewnie zamówienie anulowano.
            • mdab2005 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 11:37
              Obie pozycje były dostępne (Delivered within 3 working days)
              Dziwne jest to, że teraz jak coś wrzucam do koszyka i przechodzę do opcji płacenia to nie wyświetla mi się czym chcę płacić ...

Na pewno poprzednia transakcja nie doszła do zakładki "Complete".

• ula_19 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 12:02
      Ja również za pierwszym razem jak robiłam zakupy, to miałam problemy z płatnoscią. Okazało się, że nie mam właśnie wpisanego limitu, wystarczy kartę "naładować" , czyli wpisałam dokładnie tą kwotę,jaką miałam zapłacić za towar i poszło. Samo aktywowanie karty nie wystarcza.
      • mdab2005 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 12:10
        Ale ja w banku ustalałam do tej karty limit płatności za zakupu przez internet (500zł)...
        Nie rozumiem stwierdzenia "naładować" kartę sad

Ja mam kartę VISA w PKO BP
        • mdab2005 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 12:13
          To jeszcze mam pytanko: w jakim czasie na koncie widać, że pieniądze są pobrane za zakupy lub są w środkach nierozliczonych lub zablokowanych???
          • mdab2005 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 12:24
            Za drugim razem się udało smile))
            Jestem happy wink
            Mail potwierdzający przyszedł, pieniądze na koncie zablokowane, więc powinno być dobrze smile

Teraz czekam na ubranko smile
            Jak wszystko pójdzie dobrze to będę zamawiała dla córki w ten sposób ubranka...

Te 3 dni robocze liczą się od dzisiaj czy od momentu jak pieniądze będą już u nich na koncie ???
            • vanillka Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 13:15
              Dołączam się do pytania - jak z przesyłką? Podają jakiś namiar na śledzenie przesyłki czy trzeba czekać aż kurier sam się pojawi?
              • aleksandra1977 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 14:45
                podaja numer listu przewozowego, jak juz paczka opusci ich magazyn.
            • aleksandra1977 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 14:44
              od momentu zaksiegowania na ich koncie.
              • vanillka Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 18:43
                Czyli trwa to dłużej niż dziewczyny pisały (3-4 dni)? Ja zamówiłam we wtorek w zeszłym tygodniu i do tej pory ani paczki ani maila z nr listu przewozowego...
                • aleksandra1977 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 19:48
                  z mojego doswiadczenia z tym sklepem wynika, ze jest to bardzo roznie. Zdazalo mi sie, ze zamowienie, za ktore zaplacilam wieczorem, nastepnego dnia juz bylo wyslane, ale bywalo rowniez i tak, ze na numer listu przewozowego czekalam 2-3 dni (gdy dzwonilam na numer brytyjski, by zapytac o status zamowienia, to powiedziano mi, ze wysla je, gdy pieniadze beda zaksiegowane na ich koncie). W sumie nie wiem jak to sie odbywa, ze jedno zamowienie wychodzi z magazynu nastepnego dnia, a inne 2-3 dni pozniej, placac z tego samego polskiego banku, zawsze ta sama karta kredytowa i zalozeniu, ze zamawiany towar jest dostepny.
                  Wysylali DHL-em lotniczym i od momentu nadania paczka byla nastepnego dnia u mnie.

Od wtorku zeszlego tygodnia, to rzeczywiscie troche dlugo, bo powinnas juz dostac jakies informacje o przesylce. Jaki byl czas realizacji zamowienia przy danych artykulach. Moze nie 3 dni robocze, a dluzej i stad jeszcze nic nie wiesz o paczce?
                  • celestia311 Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 20:40
                    Zamawiałam już kilka razy i zawsze paczka docierała po góra 3 dniach. Zazwyczaj paczka wyjeżdża około południa z magazynu, potem widzę jej trasę na stronie DHL przez cały dzień i noc i rano o 9 kurier już jest u mnie. Od momentu wyjścia paczki z magazynu nie mija nawet doba. Działają o wiele szybciej niż Zara.
                    • ogrodniczk-a Re: nextdirect.com - help 22.10.12, 21:50
                      Zamawiałam wielokrotnie i zawsze otrzymywałam przesyłkę w ciągu 2-3 dni, tymczasem w październiku czekałam na jedną przesyłkę tydzień, a od zamówienia kolejnej mija już ok. 10 dni i ani widu ani słychu. Moja karta jest juz dawno obciążona, środki pobrane a jak na razie nawet nie dostałam informacji o numerze listu przewozowego. Rzeczy były dostępne. Zresztą inaczej nie mozna ich kupić na nextdirect. Na maile nie odpowiadają. Chyba mają jakieś problemy z tymi wysyłkami...
                      • vanillka Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 12:02
                        Widzę, że mamy podobną sytuację...
                        Jeśli możesz to daj znać kiedy już dostaniesz przesyłkę. Ja czekam już tydzień. Pozdrawiam smile
                  • vanillka Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 11:59
                    Zamawiałam we wtorek 16.10, zapłaciłam bezpośrednio po zamówieniu. W środę dostałam maila z potwierdzeniem, że wszystkie ubranka dotrą w ciągu 3 dni. I od tej pory cisza... Kasę z konta ściągnęli 18. Zaczynam się denerwować choć chyba nie ma powodu, skoro dziewczyny piszą, że nawet i 10 dni może trwać cała operacja. Doczytałam w którymś z postów, że pan kurier nie czekał na zamawiającego tylko zostawił paczkę 2 ulice dalej u jakiejś obcej kobitki... nikogo o tym nie informując. Dziwne...
                    Zamawiałam kiedyś buty dla córki z halensa i wtedy przynajmniej wiedziałam, że około 2 tygodni im zejdzie a teraz skoro piszą, ze 2-3 dni to na taki czas oczekiwania się nastawiłam.
                    No nic, nie mam teraz już wyjścia, sprawdzam pocztę w oczekiwaniu na maila i wyglądam kuriera smile
                    • aneta-0011 Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 12:43
                      A czy przesyłka faktycznie jest darmowa?
                      • aleksandra1977 Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 12:44
                        Tak. Faktycznie jest darmowa.
                    • aleksandra1977 Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 12:44
                      Vanillka, probowalas skontaktowac sie z nimi telefonicznie?
                      Numer w Polsce dla zamowien Next to 22 212 06 33.
                      • ogrodniczk-a Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 15:10
                        Wprawdzie pytanie nie do mnie ale odpowiem. W końcu sie dodzwonilam. Numer owszem jest polski, ale chyba przekierowuje do UK (albo innego państwa) bo pierwsze pytanie było z jakiego kraju dzwonię. Oczywiście w języku angielskim smile Mam nadzieję, ze rachunek za telefon będzie krajowy wink Ale wracając do tematu. Przepraszają za opóźnienia, rzeczy są dostępne i do końca tygodnia powinnam otrzymać zamówienie. Ale gdybym nie otrzymała, to mam zadzwonic w piątek. He he czyli dalej czekam...
                      • vanillka Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 18:58
                        Nie zdążyłam - dziś kurier przyniósł paczkę; ale mam straszne nerwy, ponieważ zjawił się tuż przed naszym wyjściem z domu, ja paczkę odebrałam i nabazgrałam mu podpis nie sprawdziwszy zawartości. Potem niestety okazało się, ze brakuje 3 - paku piżamek za 140 zł!
                        I teraz nie wiem czy brak wynika z faktu, ze nie mieli w magazynie i je doślą czy po prostu źle skompletowali zamówienie. Rano miałam nerwy, że tak to długo trwa, a teraz mam nerwy na siebie, że taka gapa jestem. No nic, zadzwonię jutro na ten polski numer - czy tam dogadam się po polsku (któraś z dziewczyn pisała, że najpierw o kraj pytają...)
                        Dajcie znać jak to u was było.
                        • ogrodniczk-a Re: nextdirect.com - help 25.10.12, 19:10
                          Przesyłka dziś do mnie dotarła. Kompletna - ale domawiałam tylko 2 rzeczy. Przypuszczam, że moja interwencja telefoniczna miała jednak wpływ na wysyłkę. Co do infolinii - jest po angielsku. Tak jak pisałam wcześniej komunikacja mailowa jest słaba - nie było odzewu na moje maile. Wcześniej kupowałam coś w Bodenie i dostałam błędny artykuł. Odpowiedź na moją mailową reklamację była na 2 dzień, właściwą rzecz wysłano nastepnego dnia. A ja jeszcze nie zdążyłam odesłać tej niewłaściwej wink Zupełnie inny poziom obsługi...
    • ewcia_75 Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 19:31
      Czy zwracałyście towar z powrotem do nexta?
      Jak to się odbywa. Czy trzeba to też DHL-em?
      • aleksandra1977 Re: nextdirect.com - help 23.10.12, 20:29
        Nie, nie zwracalam zamowionych artykulow w Next, ale tu masz wsztstko napisane:

"You can return any unused items within 28 days of receipt by post, using the returns label on the back of your despatch note.

"Postage must be paid by the sender, and will not be refunded by Next (this does not affect your statutory rights).

All returns should be sent to:

NEXT PO BOX 1124
        BRADFORD
        BD4 6WA
        ENGLAND

Returns must be sent with in the 28 days in a new and unused condition; otherwise we may retain the item(s), not refund them or refund at the current/last selling price.

Cosmetics, grooming products, certain jewellery and items with a security seal can only be returned if found to be faulty.

International orders placed online cannot be returned to a Next Retail Store.

As soon as the returns are received at the Next warehouse, they will be credited and automatically refunded to the Credit Card used for the order; this should be with in 28 days."

Zwrocic mozesz w ciagu max. 28 dni od otrzymania przesylki, wraz z wypelnionym formularzem zwrotu.
        Wysylasz na adres:
        NEXT PO BOX 1124
        BRADFORD
        BD4 6WA
        ENGLAND

Zwracany towar nie moze byc uzywany.
        Koszty przesylki nie sa zwracane przez Next, nie ma wymogu odeslania poprzez DHL.
        Zastrzegaja sobie termin do 28 dni od momentu odebrania paczki, na zwrot pieniedzy. Pieniadze zwracaja na konto karty, ktora placilas za zamowienie.
        '
    • ewcia_75 Re: nextdirect.com - help 26.10.12, 09:17
      Chciałabym zakupić jeansy dla chłopca na next.direct ale jest out of stock. Czy jest szansa że jeszcze się pojawią macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka