Dodaj do ulubionych

Zamek rycerza Andrzeja - imaginext

07.11.12, 12:28
Ma ktoś może ten zamek? Warto kupić dla 3 latka? Synek się uparł że na mikołaja chciałby dostać i nie chce słyszeć o niczym innym.
Obserwuj wątek
    • aleks2539 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 12:34
      podepnę się pod wątek z imagnextem smile Ja chciałabym dla młodego (lat 4,5) kupić z FP Imaginext remizę strażacką. Może jakieś doświadczenia w tym temacie? smile
    • agnieszka77_11 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 12:51
      Mój też sobie zażyczył bo zobaczył reklamę na Mini Mini. Mi osobiście średnio podoba się ten zamek. Ale też chętnie poczytam opinie wink
    • mama-tyma Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 13:27
      Ja go właśnie też kupuję dla 4,5latka, smoka już kupiłam, czeka na mikołaja, mam jedynie doświadczenie z innymi "imaginextami" mój syn ma dinozaury i serie kosmiczną (prom, stacją, jeździki) oraz samoloty, ogólnie zabawki są dobre jakościowo, tzn dzieci moje na razie nic nie połamały, pourywały, a maltretują je równo.
    • lamond77 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 15:00
      Zabawki tej serii są dobre jakościowo czyli niezniszczalne, a mój syn niszczy prawie wszystko. Co do zamku - dość duża zabawka, ma kilka fajnych obrotowych mechanizmów, strzela, wydaje odgłosy. Jeśli dziecko lubi bawić się sytuacyjnie, odgrywać scenki to myślę, że fajnie się sprawdzi. Mój syn modli się do ekspozycji w sklepie ale zamku nie dostanie. On maniak pojazdów myślę, że zainteresował by się zamkiem na 2 tygodnie i potem byłby to kolejny grat na pólce. I jeszcze odnośnie cen - Smyk cena 399!!!, Real 349, ale w Selgrosie jest za 249 (jeśli dobrze pamiętam cene z gazetki)
      • mama-tyma Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 16:20
        w smyk.com jest za 299zł, w realu od jutra za 239zł, ale ja myślę, że nadal najtaniej wychodzi z allegro w zestawie z maszyną bojową
      • ika_pop Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 16:24
        mój prawie 5 latek też o niczym innym nie chce słyszeć , nawet już ubłagał dziadków żeby na urodziny mu kupili, z serii imaginext mamy rakietę i resztę , straż , helikoptery, pojazdy tj. policja, walec itp, całą serię samolotów i dinozaury i są to chyba jedyne zabawki które są w ciągłym użyciu , jak dla mnie warto ale też obawiam sie czy zamek się sprawdzi, a słyszałam też o twierdzy batmana że jest nam bardzo potrzebna smile
        • alkara Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 16:59
          Mój 4 latek, maniak rycerzy też w sklepie prawie że leży obok niego i się nim bawi smile Ale za taką kasę to chyba wolałabym dokupić mu zamek Playmobil, tym bardziej że mamy już rycerzy i twierdzę playmobil i wydają mi się one jakieś takie bardziej "przyszłościowe" na wiele lat jak lego.
          Jakoś tak te imaginexy to chyba dla maluszków mi się kojarzą.Dla 3 latka może bym się zastanawiała.
          • mama-tyma Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 17:48
            no ale imaginext ma dźwięki, ostrzega przed smokiem, niestety temat nie do negocjacji z 4 latkiem smile potem przyjdzie czas na zamki lego zapewne, a i imaginext ma taki plus, że nie muszę asystować w budowie, bo jest po prostu z jednej bryły
    • mruu1 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 07.11.12, 22:10
      Moje dzieci zaśmiewają się na hasło: Andrzej gotów! Gotów na wszystko! wink Czterolatek byłby przeszczęśliwy, gdyby dostał „imaginejsta” (i dostanie po smykowych promocjach wink) Od kiedy ma katalog i płytę, wrócił po dłuższej przerwie do zabawy dinozaurami z tej serii. Zamku nie kupię, bo za duży i za drogi. Za tę kasę młody będzie miał kilka mniejszych zabawek z Imaginexta
    • agnieszka77_11 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 09.11.12, 15:34
      Ja chyba zdecyduję się na tą remizę strażacką z Imaginext. Jakoś mi się ten Zamek nie podoba. Poza tym wolę, aby bawił się w strażaka niż w bombardowanie zamku. Mniej agresywne wink
    • leneczkaz Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 09.11.12, 16:19
      Maaaaaaaatko, czyli nie tylko mój całkiem ześwirował na ten zamek.. Mój ogląda bajkę demo (dostał płytkę od cioci ze sklepu) i codziennie pyta kiedy w końcu dostanie ten zamek "bo on tak mocno marzy" ... O_o
      No i smoka obowiązkowo, bo zamek coś mówi jak smok się zbliża.
      Więc dostanie, nie ma rady wink. Gorzej, ze i ciocia chce kupić, bo wiadomo, że mały zemdleje z radości wink
      • asiakh t-rex dla 5,5 latka? 09.11.12, 17:49
        Poradźcie, bo czytam, że wasze dzieci mają dinozaury z imaginexta. Mój syn oszalał na punkcie dinozaurów i pewnie ten t-rex by mu przypadł do gustu, ale ma prawie 6 lat. Czy nie za późno na tę zabawkę? Jak sądzicie?
        • leneczkaz Re: t-rex dla 5,5 latka? 15.11.12, 15:00
          Wiesz co.. Są na allegro 'straszniejsze' dinozaury. Nie wiem dlaczego nie ma ich w sklepach.. może starsza kolekcja albo nie weszła w PL. W każdym razie fishera i dinozaury chodzą i ryczą..
          Podlinkuję w następnym komencie to jak słonko uzna za spam to skasuje tylko drugi koment wink
          • leneczkaz Re: t-rex dla 5,5 latka? 15.11.12, 15:04
            allegro.pl/dinozaur-gigant-od-fisher-price-i2729153233.html
            allegro.pl/interaktywny-dinozaur-fisher-price-i2793292776.html tego kupiłam 4-latkowi- zachwycony.. 3-letnia koleżanka wyła do omdleń ze strachu wink
            allegro.pl/fisher-price-dinozaur-raptor-porusza-sie-dzwiekowy-i2787121001.html
            pojawiają się co jakiś czas różne.
            • leneczkaz Re: t-rex dla 5,5 latka? 15.11.12, 15:07
              allegro.pl/dinozaur-fisher-price-ryczacy-i-chodzacy-i2792625427.html
    • lula_p Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 15.11.12, 17:08
      o rany, mój 4-latek też chce ten zamek... tłumaczę mu, że dużo fajniejsze robi sobie sam z duplo, że Mikołaj może go nie dostać w sklepie, że drogi i Mikołajowi może nie starczyć pieniędzy, bo musi rozdzielić na wszystkie dzieci itd - na wszystkie moje argumenty on ma jeden - przecież elfy mogą go zrobić w fabryce Mikołaja wink
      • laleczkamajeczka Remiza strażacka 15.11.12, 18:39
        Mój synek dostał remizę 2 lata temu mając 3 lata, zestaw jest bardzo dobrej jakości , jak najbardziej polecam.
    • efcik30 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 15.11.12, 19:18
      Mój prawie 4 latek też zakochany w zamku i smoku i baaaardzo chce go dostac na Mikolaja.Sama nie wiem, może jeszcze uda mi się go odciągnąć od zakupu.
      • leneczkaz Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 15.11.12, 20:40
        Oj nie liczyłabym na to.. wink
        • mycha79 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 15.11.12, 23:40
          też mamy fana zamku, ale już kupiliśmy pod choinkę zamek rycerzy duplo z dwoma dodatkowymi zestawikami - używany, na allegro. W zeszłym roku dostał używany statek piracki duplo, też z allegro i właściwie niczym innym się nie bawi. Puzzle, gry i piraci smile
    • agnieszka77_11 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 16.11.12, 09:56
      Tutaj macie pokazane jak w rzeczywistości prezentuje się Zamek i Remiza:

www.youtube.com/watch?v=g6EYb0PAzek
      www.youtube.com/watch?v=7n74wEB2t3Q
      My się chyba skusimy na Remizę wink
      • ablacim Remiza 16.11.12, 10:44
        My mamy remizę i polecam - jest naprawdę świetna - chłopaki bawią się niż dużo.
        Starszak też chciałby zamek... widział reklamę. Zastanawiam się nad kupnem na urodziny, ale chyba jednak się nie zdecydujemy. Obawiam się, że zamek jednak szybciej się znudzi niż remiza.
        • eesti_2005 Re: Remiza 17.11.12, 10:55
          Dziewczyny, a powiedzcie, gdzie można taniej kupić remizę? W Realu 189zł, tak jak na Allegro (opłacało się ją kupić, gdy było -30% na zabawki, ale wtedy nie miałam przy sobie kasy). Czy w Tesco na Nocy Zabawek może się remiza pojawić? A w Niemczech, np w Realu, ktoś się orientuje, ile ona kosztuje?
      • alsanka Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 16.11.12, 11:02
        Buuuu a dlaczego nasza polska wersja nie jest taka ładna? crying www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=mSin3Kl68jA&NR=1
        • agnieszka77_11 Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 16.11.12, 11:40
          Faktycznie nasza polska wersja wygląda gorzej. Czy poza kolorem czymś się jeszcze różni?
          • alsanka Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 16.11.12, 11:55
            www.fisher-price.com/fp.aspx?st=900002&e=storeproduct&pid=67057

• alsanka Re: Zamek rycerza Andrzeja - imaginext 16.11.12, 12:02
              www.amazon.com/Fisher-Price-Imaginext-Eagle-Talon-Castle/dp/B0089W1IDO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka