Dodaj do ulubionych

Sytuacja w Kappahl

10.01.13, 21:13
Kupilam dzis sukienke dla corki, cena mala, radosc duza. Przy mierzeniu okazalo sie jednak, ze sukienka jest z dosc wyrazna skaza. Nie zwrocilam na to uwagi w sklepie kupujac kilka rzeczy w pospiechu. Po poludniu pojechalam do innego Kappahla i interesujaca mnie sukienka tez tam byla. Zadowolona staje do kasy i prosze o zwrot, uczciwie podajac powod. Na co slysze, ze oni w takim razie nie przyjma, ze mam jechac do sklepu w ktorym kupilam. Niestety, nie bylo mi to na reke, wiec prosilam, argumentowalam, ale Panie byly niewzruszone, wrecz niemile i twierdzily, ze sama moglam ta wade jakos spowodowac (naderwany tiul). Wydaje mi sie, ze powinny przyjac ta sukienke, kupiona tego samego dnia, z metkami. Nie pojechalam jej zwracac, moze bede jeszcze w tamtym sklepie i sprobuje, ale zastanawiam sie czy i tam nie bedzie problemow. Zdziwiona jestem bardzo politka sklepu w takiej sytauacji. A wy co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • kroliczyca80 Re: Sytuacja w Kappahl 10.01.13, 21:25
      Nie przyznałabym się w sklepie, dlaczego oddaję. Powód: w takich przypadkach sklepy lubią przyjąć towar wyłącznie na podstawie reklamacji, czyli jest cyrk z oddawaniem kasy przez x dni. Może i tym razem o to chodzi?
      • bubbleup Re: Sytuacja w Kappahl 10.01.13, 23:08
        Dokladnie nie mow dlaczego oddajesz skoro oni tak to Ty w ten sposob to rozegraj.
    • kropkaa Re: Sytuacja w Kappahl 10.01.13, 23:16
      Uczciwość nie zawsze popłaca...
    • sylki Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 08:38
      W takich wypadkach nigdy nie podaję powodu zwrotu by uniknąć takich sytuacji.
    • renatusia24 Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 08:41
      coś mi się kojarzy, że u nich nie ma możliwości zwrotu i wymiany towaru przecenionego.
      • patatajowa Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 08:46
        zle ci sie kojarzy.do 7 dni tak jak nieprzecenione.
        nie mozna zwrocic i wymienic bielizny bez wzgl. na to czy przeceniona czy nie.
    • mama_amelii Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 09:01
      Pojechałabym fdo sklepu w którymkupiłam,tamłaski nie zrobią,że przyjmą.Tak samo jest w H&M towar może być zwrócony,ale w tym samym sklepie.Raz chciałam zwrócić rzecz kupioną w innej galerii,to powiedzieli mi,ze musze zwrócić bezpośrednio tam gdzie kupiłam.
      • sylki Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 09:05
        Pierwsze słyszę by w H&M trzeba było oddawać tam gdzie się kupuje big_grin
        wielokrotnie oddawałam w różnych sklepach nigdy problemu nie było. Zresztą zawsze przy kasie pytam i zawsze odpowiedź jest jedna, mogę oddać w każdym sklepie na terenie Polski
        • syka7 Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 09:09
          Ja też oddaję zakupione rzeczy jak nie pasuję w innym KappAhalu zawsze wszystko sprawnie szło, sama mówiłam że niestety z rozmiarem się przeliczyłam i tyle. W HM oddawałam też innym.
          Kupiłam w Bytomiu a oddałam w Zabrzu bez problemu.
        • mama_amelii Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 10:15
          No mówię Ci,ze pan wpikał kod i powiedział,ze jedna sukienka nie jest od nich i musze ją zwrócić tam gdzie kupiłam(z wyprzedaży było).Myślałam,ze tak ma byćsmileOczywiście wiedziałam,zę sukienkę kupiłam w innym H&m,ale niespodziewałams ię,że musze ją zwracać w miejscu zakupienia.
          • sylki Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 10:21
            to bez sensu, ja bym się upierała i zawołała kierownika, najwyraźniej trafiłaś na jakiegoś niekumatego big_grin
    • janieide Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 09:14
      Nie chcialam zatajac powodu zwrotu bo sukienka trafilaby na wieszak i ktos moglby miec podobny problem, ale widac szczerosc nie poplaca. Dziwi mnie ta sytuacja bardzo, bo kiedys reklamowalam spodnie po roku i sprzedawca chcial mi je od razu wymienic na nowe, ale ze juz ich nie bylo na sklepie - oddal mi pieniadze! To tez bylo w Kappahlu, wiec nie spodziewalam sie takich cyrkow.
      • blondynkapoznan Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 09:48
        ja lubię kappahl za przeceny.Ale np reklamowałam u nich kurtkę i coś nie chce uznać reklamacji juz 3 odwołanie poszło. Jestem trochę zniesmaczona.Kupuję tam większość rzeczy i nie tylko na wyprz.A taki problem kurtka kupiona w cenie regularnej.
        • aregiec Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 10:17
          Niestety właśnie w takich przypadkach uczciwość nie popłaca. Ostatnio kupiłam bluzkę w Reserved w innym mieście i kilka dni później, kiedy chciałam ją założyć okazało się, że jeden guzik jest złamany a nie ma zapasowego. Chciałam ją wymienić w swoim reserved pokazując wadę a pan na to, że mogę ją co najwyżej zareklamować lub zwrócić w tym salonie w którym ją kupiłam. Nie ustąpiłam i zażadałam żeby sobie zadzwonił do tamtego salonu bo ja nie będę specjalnie jeździć do innego miasta no i po rozmowie z tamtejszą kierowniczką ostatecznie bluzkę wymienił.
    • sinceramente Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 10:18
      Ja dziś przetestuję Kappahla, bo okazało się, że podczas wczorajszych zakupów ekspedientka nie odpięła mi klipsa z jednej bluzki. Dziś będę w innym Kappahlu ze zwrotem i mam nadzieję, że mi go ściągną.
      • asiaiwona_1 Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 12:54
        mi kiedyś w hm nie zdjeli klipsa z kompletu skarpet dziecięcych. Skarpety przeleżały w reklamówce z 2-3 tygodnie. Paragon oczywiście wywaliłam. Szłam do sklepu z duszą na ramieniu, bo już oczami wyobraźni widziałam jak mnie za złodziejkę biorą. Na szczęście Pani odpieła klips bez żadnych problemów.
      • deleine Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 13:29
        I nie brzęczało przy wyjściu?
        • asiaiwona_1 Re: Sytuacja w Kappahl 11.01.13, 14:07
          u mnie nie brzęczało. Jak wróciłam do sklepu po tych kilku tygodniach to też nie brzeczało. Musiało być rozmagnesowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka