Dodaj do ulubionych

Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady

26.01.13, 17:36
Mam od kilku lat Uggi classic tall i cardy. Chce kupic jeszcze jedne, bo mam problemy ze stopa a to moje najwygodniejsze buty. Myslałam o Emu Stinger platinium, bo sa tansze. Kto uzytkuje i Ugg i Emu - czy sa jakies roznice, ktore sa wygodniejsze i szybciej sie niszcza.
Obserwuj wątek
    • kasikbc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 18:39
      Ja co prawda nie uzytkowalam Emu tylko zamowilam,zmierzylam i sie z Emu szybko wyleczylamwink Ugg wg mnie nie maja rownychsmile Zrobilam nawet male porownanie z fotkam na innym forum. Podaj mail to Ci go podesle.
      • a-e-p Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 18:44
        aepa@interia.pl, albo na gazetowy.
        Dzieki.
        • kasikbc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 18:58
          wysłałam na ten I-wszy smile
    • patatajowa Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 19:14
      mam aktualnie uggi bailey button i corka drugie dlugie na zamek-wyleciała mi w tej chwili nazwa z głowy. oraz emu syna bush ranger i swoje outback lo. i corki bearpaw emma vintage. moge zrobic fotki porownawcze wszystkim ale to juz jutro.
      jesli bedziesz zainteresowana przypomnij sie na priv wink
      • a-e-p Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 19:41
        patatajowa, niezła kolekcja smile Moze to te corki
        www.uggaustralia.com/womens-etta-waterproof-boots/1001878,default,pd.html?dwvar_1001878_color=ESP&start=34&cgid=women-boots
        A gdybys miała wybrac ktore jeszcze raz kupić to Emu czy Ugg? Nie chodzi mi o to kto produkuje ładniejsze modele, ale o wygode, jakość, szybkość zużycia.
        • patatajowa Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 21:29

powiem tak,emu kupiłam skuszona baaardzo atrakcyjna cena na Amazonie latem,no żal było nie kupić wink ale juz się raczej nie skuszę ,no może na inny model.bardzo sobie za to chwale kolejne bearpaw'y są super cieplutkie i wcale się nie "zdefasonowaly"
          Będę polować na nie też w tym roku.
          Fotki jutro.
          https://www.suwaczek.pl/cache/eca7a40efc.png
        • patatajowa Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 27.01.13, 13:55
          no to fotka
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/m2Xt1LV0oybIifv4rX.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/MUesHmiqFNmWDvBcRX.jpg
    • saszanasza Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 19:22
      mam emu stinger hi platinium od dwóch sezonów. nic się z nimi nie dzieje, wyglądają bardzo dobrze nie są zdefasonowane. polecam.
    • slona78 Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 20:25
      Mam Uggi i Emu, ale nie mam tych klasycznych modeli, tylko takie ze skory licowej (bałam się zamszu). Uggi model trochę powyżej kostki, Emu do kolan. Wygodne są jedne i drugie, to samo dotyczy użytkowania (jedne mam 3 sezony, drugie dwa) i są bez zarzutu. Jedyna róznica - Emu mają znacznie większą wkładkę w tym samym rozmiarze (powinnam kupić rozmiar mniejsze).
    • chubabubba Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 20:58
      Ja mam uggs jakies 10 par, emu jedne i chyba wszstko jasnewink corkom w tym roku kupilam emu i mam nadal mega wku...... ze im uleglam a nie tak jak rok temu mialy uggs.chodze w nich cala zime, nawet nie posiadam innych zimowych butowsmileemu mam tylko dlatego, ze kupilam je rownolegle z pierwsza para uggs bo koniecznie chcialam czarne a ugg nie mieli.
    • makoc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 21:31
      ja 3 sezony przechodzilam w emu wool (kupione w shaffashoes), ale tylko dzięki pomocy szewca. Musial kilkakrotnie przyklejac i przyszywac podeszwe, bo ciagle w innym miejscu się pruła. Ostatecznie w podeszwie zrobila się dziurka i zaczal od spodu wchodzic snieg. Były super wygodne, niestety przemakały gdy np. poprzyklejal sie snieg i potem weszlam do cieplego pomieszczenia/samochodu i sie na nich rozpuszczal. Są super wygodne dlatego tak je reperowalam. Emu mojej córki nie wytrzymaly jednego sezonu...
      Teraz mam przywiezione z Australi uggi classic (te made in Australia), wyglądają porządniej, są lżejsze, maja taką podeszwe z materiału coś jak crocsy, są szczuplejsze w łydce i maja grubsze futro. Niestety mam je dopiero od kilku dni, wiec nie porownam trwałosci.

Przy okazji mam pytanie, moze ktos wie, czemu te uggi sprzedawane w Australii ( i niedostepne poza nia) róznia sie od tych dostepnych w UK czy USA? Przyklad:
      to ze strony USA www.uggaustralia.com/womens-classic-tall-sheepskin-boots/5815,default,pd.html?dwvar_5815_color=CHO&start=6&cgid=women-boots-classic
      to ze strony AUS (takie mam) www.uggaustralia.com.au/shop/category/2/women/product/19/tidal-long-boots
      • kasikbc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 22:13
        Te z I-wszej strony to oryginalne Ugg a z tej drugiej nie wink
        • makoc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 22:33
          ok, teraz widze, ze to inna firma (inne logo). generalnie jakościowo wygladają super, na pewno lepiej niż emu, które miałam, wiec jesli tak wygląda "podróba" to podoba mi się wink
          no i sa robione ręcznie w Australii, z wełny merynosów, wszystko czego mi trzeba, moze nie bedzie tak źle wink
          • kasikbc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 22:41
            Oryginalne uggi sa made in china nie australiawink
            • makoc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 26.01.13, 23:14
              w Australii wszystkie buty tego typu nazywaja sie uggi, wiec mówiąc "oryginalne" masz na myśli, ze z tej konkretnej firmy i z tym konkretnym logo jak na uggaustralia.com ?
              • polapelo Chubabubba 27.01.13, 13:05
                Czemu zalujesz emu dla mlodej ja wlasnie chce kupic tylko zastanawia mnie czy nie bedzie wykrecac kostki i koslawic nog? a nie przemakaja wam emu bo ja mam taki starszy model i raczej nie przemaka chyba ze jest mega chlapa.
                • a-e-p Re: Dzieki 27.01.13, 18:18
                  Dziekuje za wszystkie opinie i zdjecia.

Szukałam info na forach anglojezycznych i tam tez Uggi miały lepsze opinie. Zostane w takim razie przy nich, bo beda to chyba jedyne buty w ktorych przechodzę (mam nadzieje) cała zime. Mam tez stare sniegowce Kangaroosa, ale ubierałam tylko na stoku, w sumie na okragło chodze w Ugg.
                  • kasikbc Re: Kto ma i Uggi i Emu - potrzebuje porady 30.01.13, 11:39
                    a ja mam do popędzenia krótkie klasyczne chestnuty (najpopularniejszesmile w rozm. 40, oczywiście oryginały, bo sama sobie jedną parę zostawiałam smile może któraś z mam byłaby chętna, jak coś proszę o info na gazetowego-podeślę całą galerię zdjęć smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka