Dodaj do ulubionych

jaki podkład ?

04.02.13, 16:48
Mam problem z dobraniem sobie podkładu, doradzcie coś. Cerę mam mieszaną , naczynkową. Problem mam z tym że gdy nałożę podkład robią mi się na policzkach suche plamy.Czy to zależy od kremu?
Obserwuj wątek
    • nat10 Re: jaki podkład ? 04.02.13, 16:54
      To nie jest taka prosta sprawa sad Jestem na etapie poszukiwań nowego podkładu.Proś w drogeriach o próbki,czasem na All. można kupić.Ja właśnie tak robię.Pokupowałam kilka interesujących mnie podkładów i będę próbować.
    • ciekawostka81 Re: jaki podkład ? 04.02.13, 17:17
      cera mieszana wiec podejrzewam, że problem z tzw strefą T-suche policzki, a skłonność do świecenia w okolicach nosa, czoła i brody. Po pierwsze dobry krem pod podkład, ja zrezygnowałam z całkiem matującego kremu na matująco-nawilżający, z podkładów testowałam większość najtańszych (rimmel, maybelline, eris), z droższych revlon, max factor, loreal i skończyłam na Estée Lauder Double Wear. Kupiony w promocji za 120zł służy mi dzielnie od pół roku, świetnie kryje, nie wysusza skóry, nie roluje się po dłuższym czasie na buzi, nie zatyka porów. Dla mnie rewelka. Popytaj dziewczyn na forum wizaż, może one coś ci spróbują polecić
    • 5cegielka Re: jaki podkład ? 04.02.13, 17:28
      Mam cerę suchą, naczynkową, od lat używam fluid Heleny Rubinstein, jest drogi ale bardzo dobry, cera jest gładka i nawilżona i nie jest wysuszona, w zimie uzywam kolor vanilia nr 20 smile
      allegro.pl/helena-rubinstein-color-clone-nr-23-biscuit-i2992427637.html
    • 5cegielka Re: jaki podkład ? 04.02.13, 18:35
      ... a wysysza skóre własnie zły podkład, na allegro czesto mozna kupic próbki i wychodzą taniej smile
      • ali_ali Re: jaki podkład ? 04.02.13, 18:39
        Mam ponad 15otwartych podkladow wink Wiec moze sie wypowiem wink) Najlepsze do wrazliwej sa bb. Mam porownanie do wysokiej polki i wg mnie givenchy, ysl czy dior mogly by buty czyscic wink
    • malgosja Re: jaki podkład ? 04.02.13, 18:37
      Ja sobie dopasowałam - na razie skutecznie - Astor Lift me Up; nie wysusza !
    • miss.didi Rimmel, Lasting Finish 25H 04.02.13, 19:26
      Ja polecę Rimmel, Lasting Finish 25H. Mam suchą skórę z różnymi niespodziankami i po dłuugich poszukiwaniach najbardziej przypasował mi Rimmel Lasting Finish 25H smile Oczywiście krem pod spód to podstawa (a ostatnio mieszam odrobinę kremu z podkładem i też jest fajnie, a szybciej smile) Dobrze kryje, co na pewno docenisz przy naczynkachsmile No i jest niedrogi.

Wcześniej używałam ColorStay Revlon do cery suchej, ale słabiej krył i straciłam serce do tej szklanej butli tongue_out
    • mala_malgo Re: jaki podkład ? 04.02.13, 19:39
      Przy cerze suchej i mieszanej bardzo trudno dobrać podkład. Ja mam cerę suchą i testowałam mnóstwo podkładów ze średniej półki cenowej np. Astor, Eris, AA, i zawsze miejscami mi się osadzał, robił plamy, albo rolował na twarzy. Ostateczny wniosek był taki, że najpierw trzeba dobrze nawilżyć skórę twarzy, a dopiero jak ona będzie w db kondycji dobrać podkład. U mnie odpadają wszelkie podkłady matujęce, są za ciężkie i nie pasują do mojego typu cery. Odkryłam jednak coś fajnego, co na razie się sprawdza - krem BB Maybelline. Jest to połączenie lekkiego podkładu z kremem nawilżającym. Jest delikatny, lekko kryje i świetnie dba o skórę. Na razie to mój KWC. Czasem wybieram podkład Maybelline Affinitone. Też jest fajny. Bardzo lekki, delikatny, ale już mocniej kryje i lekko matuje. Fajnie stapia się z kolorem skóry. Też warty wypróbowania.
      • gosjana Re: jaki podkład ? 04.02.13, 20:12
        to tak samo jak bym spytała jakie perfumy mam kupić smile
        każda ma inną cerę, oczekiwania, jedna woli podkład delikatny, inna tapetę gr 1cm, proponuję iść do drogerii i poprosić o poradę lub spytać kosmetyczkę
        • kasiaszara Re: jaki podkład ? 04.02.13, 20:34
          Ja też się wypowiem smile ja tak jak ktoś wyżej, radzę ci kup sobie BB, są bez porównania do podkładów, na allegro możesz kupić próbki, pełno tego, sprawdzisz wcześniej, bo najtańsze to to nie jest, ale warto i do tego przeważnie z filtrami są od razu z tymi co trzeba, ja mam teraz Misshę Perfect Cover B.B. Cream, bardzo mi pasuje.
          • kroliczyca80 Re: jaki podkład ? 04.02.13, 21:12
            Mnie BB nie zadowala, a mam niestety cerę mieszaną z niespodziankami sad Miałam kilka próbek rożnych firm, w tym czteropak z Korei. Wolę podkłady jednak. Z nieśmiertelnego revlona color stay (do mieszanej i tłustej) przerzuciłam się ostatnio na nowego max factor (ten 3 w 1, nie pamiętam nazwy, a biurko daleko). Jest fajny, aksamitny, ślizga się po twarzy jak baza, długo matuje, dobrze kryje. Kupię jeszcze drugi kolor (jaśniejszy) i chyba zostanę mu przez jakiś czas wierna.
            Z wyższej półki miałam niedawno Double Wear, ale jakies takie lejące to było, mało kryjące i właśnie wysuszające... Drogie a niedobre dla mnie, kiepski interes.
            • kasiaszara Re: jaki podkład ? 05.02.13, 11:13
              Masz na myśli Maxa Factora Face Finity 3 w 1? Też go mam i faktycznie jest ok.
              • kroliczyca80 Re: jaki podkład ? 05.02.13, 15:38
                Tak, własnie tensmile
    • dixi Re: jaki podkład ? 04.02.13, 21:56
      cuda robi baza pod podkład, stosuję od ok. roku i o ile wcześniej za chiny nie mogłam dobrac podkładu (na policzkach to samo co u autorki wątku) to teraz każdy mi pasuje smile
      cerę mam bardzo suchą, w strefie T można powiedzieć normalną;
      bardzo dobrze sprawdza mi się obecny duet: baza soraya scenic colour do suchej cery i podkład visible lift L'oreala, nakładam je jednoczesnie - parę kropek bazy, parę kropek podkładu na twarz i to się ładnie, równiutko wtapia w skórę; jakieś 10 min wcześniej daję krem - aktualnie L'oreal rewitalift total repair 10;
      • lady2009 Re: jaki podkład ? 04.02.13, 22:08
        A ja polecam podklad mineralny, np Protocol lub bareMinerals. Krem nawilzajacy Iwostin.
        Mam cere mieszana, czasami pojawiaja sie niespodzianki - a od kiedy stosuje ten zestaw - cera idealna. Polecam!
    • misiabela20 Re: jaki podkład ? 05.02.13, 11:40
      może coś z marek aptecznych? vichy ma dobre podkłady do cery mieszanej. warto iść do apteki, poprosić o próbki i wybrać ten, który będzie spełniał Twoje wymagania.
      • mehil.dam Re: jaki podkład ? 05.02.13, 13:16
        Ja aktualnie używam kremu Novaclear Acne, bo oprócz problemu z cerą mieszaną i naczynkową mam jeszcze dużo wyprysków (krem fajny, ale wątpię, żebym drugi raz kupiła bo za taką cenę nie daje 100% efektu). Podkład mam Vishy Debmablend - świetnie kryje naczynka wokół nosa i na brodzie. W ciągu dnia używam takich bibułek matujących, żeby zebrać "świecenie" z środka twarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka