Dodaj do ulubionych

Bazgroszyty

07.02.13, 11:40
Proszę o wypowiedzenie się na temat bazgroszytów. Czy róznią się one od zykłych książeczek z zadaniami dla dzieci dostępnych w księgarniach lub marketach? Czy faktycznie są tam jakieś super zadania, które dzieci tak bardzo pokochająsmile
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Bazgroszyty 07.02.13, 11:46
      Mamy dwa bazgroszyty. Moduły grafomotoryczne i Uczę sie pisac cały alfabet. Teraz planuję logiczne myślenie dokupić. MOja córka i jej przyjaciółka je uwielbiają. Jakbyś miała kupować to co jakis czas jest spora promocja i ceny na przykład na jeden dzień o 50-75 procent niższe, więc warto polować, no i kody rabatowe dostęne w sieci działają, my kupiliśmy na minus 75 procent i z 25 procentowym kodem rabatowym, wiec śmieszna cena wyszła.
      • dan-ka6 Re: Bazgroszyty 07.02.13, 14:38
        Gdzie najlepiej kupić na stronie bazgroszyty pl.? A kody rabatowe to które?
        • kasiaszara Re: Bazgroszyty 07.02.13, 15:23
          podbijam smile
        • slonko1335 Re: Bazgroszyty 07.02.13, 20:06
          Kupowałam na stronie bazgorszyt.pl Do wydrukowania. Kupon z netu, w wyszukiwarkę wpisałam "kupon rabatowy bazgoszyt" i zadziałał pierwszy z brzegu.
    • kanna Uczę się pisać cały alfabet. 07.02.13, 16:26
      Samobój uncertain

Ucząc dziecko kształtu liter pisanych PRZED rozpoczęciem szkoły skazuje się je na nudę w pierwszej klasie. Nie ma lepszego sposobu na zniechęcenie do szkoły.
      • pucaluta Re: Uczę się pisać cały alfabet. 07.02.13, 16:44
        Czy ja wiem, niekoniecznie. W ramach pisania alfabetu są także szlaczki przygotowujące do pisania literek, nie zawsze są to dokładnie zadania z pisaniem już, ale bardziej nakierowane na zachęcenie do ćwiczeń ręki, przykładania się do pisania itp.

Ja miałam wersję bazgroszytu w pdfie i drukowałam niektóre tylko karty.
      • slonko1335 Re: Uczę się pisać cały alfabet. 07.02.13, 20:08
        Ucząc dziecko kształtu liter pisanych PRZED rozpoczęciem szkoły skazuje się je
        > na nudę w pierwszej klasie.

w przedszkolu nauczycielki i pedagog bardzo zwracały uwagę, żeby dzieci nie pisały drukowanymi literami i jak już chcą bardzo pisać, to mają to robić właśnie pisanymi.
      • angazetka Re: Uczę się pisać cały alfabet. 08.02.13, 12:38
        Umiałam pisać przed rozpoczęciem nauki w szkole, nudy i zniechęcenia nie pamiętam. Nie dramatyzuj.
    • mamachlopca1 Re: Bazgroszyty 08.02.13, 10:34
      czyli generalnie warto?to beda do wydruku strony?tam sa teraz jakies promocje ze 20,50zlmam 4,5 latka...
      • slonko1335 Re: Bazgroszyty 08.02.13, 11:03
        Ja kupowałam starszemu dziecku bo 6,5 latce wtedy. Dla mojego niespełna 4,5 latka takie rzeczy kompletnie się nie nadają ale to dziecko które nie znosi rysować, kolorować, nie lubi prac plastycznych i wzorków też rysować nie będzie, córka w tym wieku spokojnie by robiła a wiec zalezy od dziecka...no i darowałabym sobie alfabet dla takiego dziecka raczej moduły grafomotoryczne. Z innych rzeczy póki co nie korzystaliśmy choć widzę, że jakieś kolorowanki są, kalendarze, itp.
        Można sobie wydrukować ze strony przykładowe karty i zobaczyć czy dziecku się podobają.
        Po wykupieniu danego tematu i zalogowaniu będziesz miała dostęp i możliwość drukowania kart.
        Ja za moduły i alfabet w promocji i ze zniżką jakos 25 zeta zapłaciłam. Korzystałam z tego kuponu, nie wiem czy dalej działa:
        www.talony.com/tag/kupon/bazgroszyt
        • dan-ka6 Re: Bazgroszyty 08.02.13, 12:13
          Ja właśnie myślę nad zakupem dla 6 latki smile
        • aneskw Re: Bazgroszyty 08.02.13, 12:56
          Niestety, nie działa. Ani żaden inny, który znalazłam
          • pucaluta Re: Bazgroszyty 08.02.13, 13:02
            To może warto poczekać, te kody i zniżki się często pojawiają. Zapisz się na newsletter, wtedy wszystko będzie jasne smile
          • slonko1335 Re: Bazgroszyty 08.02.13, 13:29
            Kupowałam ładnych kilka tygodni temu, więc bardzo możliwe, że już nie działa. Przejrzę pocztę bo jakieś kody rabatowe mi przychodzą jakby był na bazgroszyt to wkleję później.
            • kasiadove Re: Bazgroszyty 19.02.13, 20:07
              Dostałam taka informację na maila. Nie wiedziałam że to taka drożyzna surprised ale z kodem całkiem, całkiem
              www.bazgroszyt.pl/sklep/nauka-pisania/ucze-sie-pisac-caly-alfabet-24?utm_source=mailing&utm_medium=LeadR_naucz_dziecko_pisac_z_bazgroszyt_20130218&utm_campaign=LeadR_naucz_dziecko_pisac_z_bazgroszyt_20130218
              • kasiadove Uwaga 19.02.13, 20:10
                Hmmm czy ta cena to możliwość wydruku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka