Dodaj do ulubionych

poczta i vat

03.04.13, 08:49
widzieliscie nowy cennik poczty bo ja wlasnie zglupialam od 1 kwietnia jest doliczany vat
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: poczta i vat 03.04.13, 09:01
      fakt.zgłupiałaś.
      www.poczta-polska.pl/najpopularniejsze-uslugi-pocztowe-bez-vat/
      cyt:"Zgodnie ze zmianami, najpopularniejsze usługi pocztowe (powszechne), czyli listy i paczki pocztowe (krajowe i zagraniczne) w dalszym ciągu nie będą obciążane tym podatkiem. "
      cyt:"Obowiązek doliczania 23-procentowej stawki podatku VAT realizowany będzie w obszarze niepowszechnych usług pocztowych: przesyłki aglomeracja, reklamowej, marketingowej, firmowej, hybrydowej, druku bezadresowego, oraz E-Przesyłki, przesyłki gabarytowej i biznesowej, przesyłki pobraniowej, usługi kurierskiej Pocztex, paczki Plus, przesyłki pocztowej na warunkach szczególnych oraz przesyłki EMS (przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym)."
    • gie-oska82 Re: poczta i vat 03.04.13, 09:23
      Vat chyba doliczaja do paczek powyzej 10kg...wiec nie wiem po co siejesz zamet..wczoraj wysylalam paczke i zaplacilam tyle samo co w ubieglym mcutongue_out czyli 9,5 za paczke do kg..
      • hoow Re: poczta i vat 03.04.13, 09:30
        Mowa jest o wysyłkach za pobraniem.
    • hoow Re: poczta i vat 03.04.13, 09:29
      Ależ podrożały przesyłki za pobraniem! Doliczyli więcej niż tylko Vat. Przesyłka od 0,5 kg do 1 kg gabaryt B ekonomiczna 20,30 zł. Ja mam wysyłkę DPD za pobraniem do 31 kg za 23 zł. Jaki jest więc sens wysyłki za pobraniem Pocztą Polską?
      • patatajowa Re: poczta i vat 03.04.13, 09:33
        przesyłki podrozały wszystkie juz miesiac temu.
        a teraz dodatkowo niepowszechne- a za taka pp uwaza wlasnie pobraniowa +23%.
      • gie-oska82 Re: poczta i vat 03.04.13, 09:34
        wg mnie juz w ogole sie nie oplaca z poczty p. korzystac..nie dosc ze drogo to wieczne kolejki.
        • bubbleup Re: poczta i vat 03.04.13, 12:08
          patatajowa uncertain przyganial kociol garnkowi ty to chyba nie masz co robic tylko machasz tymi glupimi postami jak krowa cyckami
          • patatajowa Re: poczta i vat 03.04.13, 12:19
            bubbleup napisał(a):

> patatajowa uncertain przyganial kociol garnkowi ty to chyba nie masz co robic tylko machasz tymi glupimi postami jak krowa cyckami >

w sensie co było nie na temat lub głupiego w mojej odpowiedzi na twój post ? chyba wyjasnilam wszystko i rozjaśniło ci sie w cytuje:" w tym głupim czerepie" wink
            sama obrazasz swoja inteligencje piszac o sobie takie rzeczy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka