Dodaj do ulubionych

rowerek dla 2,5 latka

18.04.13, 12:30
dziewczyny, podpowiedzcie jakiś rowerek nadający się dla 2,5 latka. może być na 1-2 sezony. Ma to być coś 3 kołowego (lub 2 + kółka boczne), ale koniecznie z kijem do pchania i wolnobiegiem (czy jak to się nazywa - taki mechanizm, że pedały mogą stać w miejscu, gdy rowerek jedzie). Rowerek ma służyć na dalsze spacery z babcią smile Bo z rodzicami używać będzie hulajnogi i biegówki, no ale babcia za biegówką latac nie będzie smile
No i totalnie nie wiem co? zastanawiałam się między Lak Magiciem i Smoby BabyBike. nabyłam ten drugi, jeszcze w pudle stoi, ale chyba zwrócę, bo chyba jednak jest za mały (syn ma ok. 94 cm wzrostu). Myslałam też o czymś z doczepianymi kółkami, ale nie mam gdzie przymierzyć dziecka do takiego rowerka. są takowe dla takich maluchów? Możecie coś konkretnego polecić z tych najmniejszych? a może jednak zostawic tego BabyBike'a? juz sama nie wiem smile
Obserwuj wątek
    • dwellajna Re: rowerek dla 2,5 latka 18.04.13, 12:38
      Trudno mi sobie wyobrazic, by 2,5-latek znający przyjemność jazdy na biegówce i hulajnodze zechciał choćby usiąsc na czyms takim, nie mowiac o byciu wiezionym przez babcie.
      • bogna_78 Re: rowerek dla 2,5 latka 18.04.13, 12:55
        to akurat taki 2,5 latek, który chętnie wpycha się na takie rowerki smile ale sam pedałować nie da rady zbytnio, więc logicznym jest, że musi byc pchany.
    • magdagg2 Re: rowerek dla 2,5 latka 18.04.13, 15:19
      ja w takiej sytuacji kupilabym normalny rower z doczepianymi dwoma kolkami. za rok kolka odkrecisz i bedzie jak znalazl na nauke smile a moze sie nauczy pedalowania przy okazji tych spacerow z babcia wink
    • dziustynka Re: rowerek dla 2,5 latka 18.04.13, 15:27
      jak zostawisz baby bike, wstawilabyś fotkę z 94 cm dzieckiem na nim? z góry dzięki!
    • ola4-0 Re: rowerek dla 2,5 latka 18.04.13, 19:30
      proszę cię, 2,5 latek spokojnie da sobie radę z pedałowaniem, zapewniam cięsmile
      moja niespełna 2 latka właśnie się nauczyła, tylko koordynacja pedałowanie-kierowanie jeszcze ciut słabo ale popracujemy nad tymwink
      tak, że spokojnie trójkołowca albo z bocznymi kółkami możecie kupić
      tylko moja ma taki trzykołowy z pedałami jak w normalnym rowerze, nie na przednim kole
      • ojciec_pieciorga Re: rowerek dla 2,5 latka 23.04.13, 20:28
        Tylko nie Smoby, to francuska firma jakości made in chine.
        Kiedyś miałem problem z reklamacją to centrala w Polsce, wykorzystała fakt iż miałem awarię poczty na kompie i nie mogłem udowodnić daty złożenia reklamacji.
        Cały czas mnie olewali a na koniec powiedzieli że na reklamację zapóźno.
        Oczywiście fakt iż zakupionej huśtawki nie mogłem złożyć był moją winą smile
        (W huśtawce były elementy montażowe z innego modelu) całości nie mogłem skręcić.

Dla mnie Smoby odpadło do końca świata i jeden dzień dłużej.
        Dla porównania reklamując hulajnogę Kettlera otrzymałem reklamowaną część w ciągu 3 dni. Nikt mnie nie pytał o datę zakupu ani o dowód zakupu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka