Dodaj do ulubionych

Ślizg wodny - Wasze opinie

03.06.13, 09:37
Korci mnie, żeby zakupić dzieciom ślizg wodny.
Mam na myśli coś tego typu
https://www.palast-der-spiele.de/images/product_images/popup_images/1714_0.jpg

Czy któraś z Was jest posiadaczką ślizgu wodnego? Jeśli tak, to jaki dokładnie macie i czy możecie polecić. A może widziałyście gdzieś stacjonarnie taki ślizg?
Obserwuj wątek
    • mama_pyzuni Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 10:39
      Akurat ten zalinkowany mam i w porównaniu do poprzedniego, kupionego bodajże w Quelle (który służył 3 lata i się rozerwał) - zupełnie nie sprawdził się.
      Aby na takim slizgu rozpędzic się do "wiekszej" prędkości musi być sporo wody, a ten na zdjęciu na rurkę z wodą tylko na środku, leci ona z malutkich dziurek i tak naprawdę bardzo ciężko ustawić, żeby leciała na obie strony. Moje dzieciaki były zawiedzione, bo choc jest sporych rozmiarów to zupełnie nie dawało się na nim jeździć, był za tępy, dzieci zatrzymywały się w połowie bo traciły rozpęd.
      Poprzedni ślizg nie był tak długi, ale był ulubioną atrakcją dzieci i dorosłych. Zresztą wielkie rozmiary są minusem bo wysuszyc to potem i złożyć to była masakra.
      Generalnie ślizgi polecam bardzo, ale czy ten konkretny, to nie wiem -akurat nam się nie sprawdził.
      • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 11:07
        Dzięki za opinię.
        Raczej i tak zamierzałam kupić ślizg jednoosobowy (zdjęcie było pierwsze lepsze z internetu, aby zobrazować o co mi chodzi) i może w przypadku tego typu ślizgów ta woda jest lepiej rozproszona. Na zdjęciach to wiadomo, wszystko wygląda ładnie.
        • afroddytta Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 11:26
          Podlinkujcie jak coś fajnego już znajdziecie i zdecydujecie się na zakup, będę wdzięczna smile
          • anetos00 Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 11:33
            Ja też będę ogromnie wdzięczna za opinie i podpowiedzi.Fajny temat, nie wiedziałam nigdy ślizgu wodnego czyli wszystko przede mną.
            • afroddytta Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 11:34
              A jeszcze dla jakich dzieci planujecie zakup, w jakim wieku będzie sens?
              • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 11:43
                Moje mają 4,5 roku oraz 7,5, ale ja sama również chętnie bym pojeździła wink.
                Jeśli nie ma się pewności czy to słuszny zakup, to można zrobić samemu taki ślizg, tzn. wystarczy jakaś długa folia, na którą lejemy wodę i dziecko próbuje swoich sił.
                Moje dzieci już kilka razy zrobiły mi powódź w łazience i potem jeździły po mokrych kafelkach (oczywiście bez mojej zgody), więc może ten ślizg spowoduje, że nie będą robić powodzi w domu wink)
                • afroddytta Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 11:54
                  U mnie jest 6,5latek, prawie 4l i 2 l więc myślę, że chłopaki też się zainteresują. My mamy w gródku zjeżdżalnie z domkiem i w zeszłe wakacje nosili na górę wiaderka z wodą i jeden polewał a drugi zjeżdżał, węża ogrodowego nie chcę im podłączać do tej zjeżdżalni, bo ogródek nie za wielki i boję się, że by się dziura, kałuża itd. straszna zrobiła, a przy tym ślizgu chyba wielkiej dewastacji nie będzie.
                  A z wodnych zabawek to jeszcze mogę polecić do ogródka taki wulkan wodny, my mamy już 2 sezon i dzieciaki go uwielbiają (przynajmniej nie taplają się w publicznej fontannie wink)
                  https://ecx.images-amazon.com/images/I/61RZMMNGVJL._SS500_.jpg
                • pasik Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 13:42
                  Osobiście nie mamy..ale chodzimy w letnie dni do znajomych...no powiem niezła jazda
                  Ślizg kupiony w Anglii...dwutorowy
                  I to jest fajne bo jak 2 dzieci lub więcej robi się wyścigi.
                  Dziurki ładnie sikają na wszystkie strony...robiłam sesję foto ..symetrycznie nawet leciałosmile

Koleżanka wsadza nawet ślizg na przykład- dość długą ślizgawkę....no to już odlot dla dzieciaków...ale trzeba pilnować.

Na koniec robią się wielkie kałuże na trawnikusmile
    • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 16:44
      Okej, zakupiłam już ślizg. Miał być jednoosobowy, ale kupiłam dwuosobowy wink.
      Zdecydowałam się na taki jak poniżej. Zastanawiałam się czy nie kupić droższy, ale doszłam do wniosku, że taki ślizg to po prostu jakaś folia + kawałek dmuchanego elementu, więc raczej nic tam nie ma, żeby płacić np. 180 zł. Poza tym im prostszy, tym jest mniej w nim do popsucia.
      https://www.google.pl/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&docid=OLVxWzIzFJRuSM&tbnid=C9_0-utw4Gv1PM:&ved=&url=http%3A%2F%2Fwww.toysrus.com.au%2Fwham-o-slip-n-slide-wave-rider-double%2Fw1%2Fi1197545%2F&ei=FKqsUaW7FOG84ASzzYHwDw&psig=AFQjCNFo-OS7zp6LLuMNT8onsywPTRr3bg&ust=1370356628406170
      Koszt - 57 zł, z wysyłką 69. W zestawie dwie deski i frisbee.
      Jak wypróbujemy, to napiszę swoją opinię.
      • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 03.06.13, 16:46
        Poprawiam link www.toysrus.com.au/wham-o-slip-n-slide-wave-rider-double/w1/i1197545/#vwocamp
        • magda-lenka78 Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 04.06.13, 11:55
          ja jestem sceptycznie nastawiona, przyznaję... raz ze przecież w tym leci zimna woda, chyba że macie podgrzewaną w wężu? wink poza tym kiedyś mając 8 lat przez takie ślizganie złamałam rękę, ja wybrałam wariant zjeżdżalnia smoby + basen i dzieci mają radochę. zreszta na razie nie ma szans na jakąś pogodę niestety...
          • jagodasoft2 Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 04.06.13, 13:47
            My mamy juz 3 sezon. Super sprawa. Mamy pojedynczy o długości 5metrów. I tak:
            4 latka trochę sie boi i raczej wykonuje ruchy posuwiste smile
            6 latka chciałaby ale jeszcze jej nie wychodzi tzn ślizga sie kawałek i staje
            8 latka daje rade prześlizgnąć sie te 5 metrów
            10 latek ślizga sie swobodnie czyniąc przy tym rożne akrobacje
            mama - słoń na torze- ogromny rozbryzg więc wielka frajda smile
            Mamy taki
          • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 04.06.13, 15:51
            Jakby kogoś interesowało, to widziałam dzisiaj w Pepco po 39 zł taki ślizg, chyba taki sam jak jagoda pokazywała, ale bardzo podobny. Gdybym wiedziała, że są to pewnie bym przez net nie zamawiała wink).

No cóż, woda z węża jest zimna, ale kiedy wlewam wodę do basenu to również ona jest zimna, nawet bardzo zimna, a dzieci i tak wskakują do basenu i nic im nie jest wink).
            Wypadki mogą zdarzyć się wszędzie. Właściwie w tym ślizgu nie widzę nic bardziej niebezpiecznego niż zwykła zjeżdżalnia, chyba, że się go w taki sposób używa www.youtube.com/watch?v=cKm1FkdsDOI
            Oczywiście są dzieci na które trzeba szczególnie uważać, bo nie mają dobrze rozwiniętego instynktu samozachowawczego lub odpowiednich odruchów obronnych (tak jak kolega moich dzieci - na zwykłą huśtawkę boję się go wpuścić, bo za każdym razem stamtąd zlatuje, po czym leżąc na ziemi podnosi głowę i dostaje tą huśtawką jeszcze w nią. Na ślizg go pewnie nie wpuszczę, choć ma już 7 lat - na huśtawkę też ma zakaz wchodzić). Moje dzieci z tych ostrożnych.
            • afroddytta Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 04.06.13, 17:34
              O to jutro zachaczę o pepco, dzięki smile
              • afroddytta Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 05.06.13, 13:34
                U mnie w Pepco nawet o tym nie słyszeli, jest mnóstwo rzeczy do wody, ale ogólnie asortyment zależy od sklepu, może jeszcze do innego uda mi się zajrzeć.
                • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 05.06.13, 14:17
                  mhm, u nas na 100% były obok artykułów wodnych. Nawet dzisiaj widziałam.
    • kanna Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 04.06.13, 15:46
      Potrzebny jest idealnie płaski trawnik.
      Dzieci mi marudziły, że się obijały (szczególnie, na początku ślizgu, przy rzucaniu) , - potem podłożyłam folie pod spód i było lepiej.
      Wody idzie dużo do zmaczania tego - poza tym - ok.
      • magda-lenka78 Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 04.06.13, 20:56
        no właśnie ja bym się bała, jednego mam spokojnego a drugi to prawdziwy kaskader uncertain a nie jestem z tych przewrażliwionych matek wink
    • koza_w_rajtuzach Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 11.06.13, 06:59
      U nas ślizg już od tamtego tygodnia jest.
      Póki co szał totalny. Dzieci zachwycone, szaleją maksymalnie gdy tylko pogoda pozwoli. Nawet basen już ich za bardzo nie interesuje, ślizg fajniejszy wink))
      • kr.kr Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 11.06.13, 09:30
        Ale wam dzis zazdroszcze ogrodkow sad

Moje dzieci kiedys po deszczu zrobily sobie taki niby slizg na placu zabaw na yyy slowo mi ucieklo...takiej plachcie/plandece do przykrywania piaskownicy. Najpierw jezdzili na nogach, a potem tak sie rozkrecili, ze i na tylkach i na brzuchach. Pojedynczo i podwojnie, i z kolega. Spore to bylo: ze 3x4 m i wszyscy naaz mogli szalec...
        • afroddytta Re: Ślizg wodny - Wasze opinie 11.06.13, 13:12
          Ja jutro podjadę do drugiego Pepco, gdzie były ale się skończyły, może jeszcze dojechały, bo w tej cenie to chętnie kupię.
          • afroddytta Kupiłam 14.06.13, 10:57
            Kupiłam w Pepco ten ślizg, ale chyba jest inny, taki pojedynczy (czerwony) ma mieć 5m dług. za 39 zł. Zobaczymy jak się sprawdzi.
            Dokładnie taki
            • barbi1 Re: Kupiłam 20.06.13, 10:26
              W Lidlu ma być:

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-140A494C-53B3A5BE/lidl_pl/hs.xsl/index_42123.htm
              • afroddytta Re: Kupiłam 20.06.13, 10:37
                Tylko ten lidlowski wydaje mi sie dość dziwny w sensie, że dwa tory, a po środku przerwa, mam wrażenie, że jednak mogłoby być sporo wypadków/zadrapań jakby ktoś miał trawę po drodze zaliczyć uncertain
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka