Dodaj do ulubionych

"Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz?

24.06.13, 21:35
Gdzie kupie teraz biala bluzke, najlepiej jakas lekka i czarna lub granatowa spodniczke?
Nie mam czasu szukac, a okazuje sie, ze MUSI na zakonczeniu roku szkolnego zaprezentowac sie wlasnie w takim zestawie...mialam zamiar ubrac w hmmm chabrowa sukienke z bialym kolnierzykiem, a tu mnie dzisiaj pani przywitala taka rewelacja sad i w zasadzie mam tylko srode na kupienie czegos sad
Aaa! No i oczywiscie jakiegos brzydactwa mi sie nie za bardzomchce kupowac sad nawet na ten jeden raz. No, dwa. Jeszcze rozpoczeciemroku mam nadzieje obleci...
Obserwuj wątek
    • emtii Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 24.06.13, 22:19
      Dzisiaj weszłam do Reporter Young w krakowskim M1 i widziałam kolekcję "galową".Białe bluzki i czarne spódniczki były na 100%,jeszcze jakieś sukienki typu princeska chyba też.Zwróciłam uwagę na białą bluzkę z krótkim rękawkiem i kołnierzykiem,ale cena 70 zł skutecznie mnie odrzuciłasmile Aż w takiej potrzebie nie jesteśmy,stwierdziłam;-D
    • lawendax Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 24.06.13, 22:19
      w coccodrillo widziałam. synowi koszulę ładną białą z krótkim kupowałam, widziałam też dziewczęce z mini żabocikami.
    • agni71 Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 24.06.13, 23:41
      W Smyku popatrz.
      www.smyk.com/ubrania-i-buty/dziewczynka/bluzki,74030208,s?sort=scoreDesc&size=128&wearColour=bia%C5%82y
      Spódniczki on-line większośc wyprzedana, ale moze cos jeszcze znajdziesz stacjonarnie.

Reporter Young nie ma przypadkiem ubrań od 146 wzwyż? To musiałaby byc bardzo duża 7-latka, bo taki rozmiar nosi moja 11-latka smile

Może Wójcik, jesli ceny cie nie zniechęcają?
      koszula
      • agni71 Re: Moja 7-latka będzie 24.06.13, 23:45
        na zakończenie roku prawdopodobnie ubrana w taką sukienkę z C&A:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/QUyjQdU9O7kwPlxtRB.jpg
      • mama_amelii Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 25.06.13, 07:27
        Moja 7 latka nosi 134-140-146,a nawet 152(ostatnio w Selgrossie były bluzki MH strasznie małe,a metki 152-164.Młodszej chociaz nosi 92-98 musiałam kupić 104-110)).Wszystko zalezy od rozmiarówki danej rzeczy.Fakt,że jest duuuuża i wazy 31 kg i nosi glównie 140(w grupie sa jeszcze 2 dziewczynki w tym rozm).
        Też szukam na gwałt bluzki i nie moge znaleźć(w smyku nic nie było).Największy wybór jest na rynku,ale tam mi nie po drodze.Wczoraj się okazało,że dzieci nie maja apelu tylko rozdanie dyplomów w salach i normalne zajęcia i świetlica do 17(zerówka),więc nie będe na gwałt szukać.Znajde coś eleganckiego w domu.
        W Zarze widziałam jakieś bluzeczki;
        www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka/t-shirts/koszulka-z-szydełkową-wstawką-c434681p1117168.html
        www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka/t-shirts/polo-z-krótkim-rękawem-c434681p1106003.html
        www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka/t-shirts/koszulka-w-kwiatowy-wzór-c434681p1232531.html
      • mama_amelii reporter young jest od 122cm 25.06.13, 07:31
        www.reporteryoung.pl/sklep/index.php?go=pok&tow=2788&id=14&from=kat
    • agni71 Re: Tak na przyszlość 25.06.13, 08:08
      Niektóre szkoły są dośc rygorystyczne w tym względzie, inne daja większą swobodę doboru stroju galowego. Niemniej, rodzice dzieci szkolnych muszą zaakceptowac fakt, ze strój galowy dziecko musi mieć, nie tylko na rozp. i zakończenie roku szkolnego, ale równiez na inne uroczystości szkolne. Warto o tym pamiętać, i po prostu zawsze mieć w domu koszulę białą z długim i krótkim rękawem i czarna lub granatową spódniczkę, a dla chłopca spodnie. Ja takie rzeczy kupowałam zazwyczaj na letnich wyprzedazach lub przez cały rok, kiedy coś fajnego wpadło mi w oko, nawet na Allegro.
      • kr.kr Re: Tak na przyszlość 25.06.13, 13:10
        Wlasnie bardzo podobna sukienke mialam w planach, tylko granatowo/chabrowa.
        Wydawala mi sie taka bardzo "szkolna".
        Ale okazuje sie, ze nie...
        Jeszcze gdyby wczesniej raczyly poinformowac, to spoko.
        Pojechalabym sobie w sobote, kupila co trzeba i po sprawie.
        Tym bardziej, ze do tej pory za kazdym razem, gdy im odmawiano pewnych "przyjemnosci" to tlumaczono, ze to zerowka, oddzial przedszkolny dzialajacy na terenie szkoly itp wiec zupelnie innymi prawami sie to rzadzi...
        A teraz im sie bialych bluzek zachcialo. Jak ja nawet nie mam kiedy po te bluzki sie wybrac uncertain
        Na rozpoczecie roku i tak bym kupila, ale mialabym na to dwa miesiace!

Moze uda mi sie do zary, smyka lub h&m wpasc jedynie...
        Tylko ciekawe czy cos tam jeszcze zostalo?
        • kasiadove Re: Tak na przyszlość 25.06.13, 13:41
          A co właściwie Panie powiedziały? Co by się stało gdybyś dziecko ubrała tak jak planowałaś?

U nas nikt nie narzuca, ale powiem że na akademii z okazji Dnia Mamy i Taty - obowiązywał strój galowy - ledwo garstka z 26 dzieci była na biało/ czarno-granatowo. Reszta totalna samowolka i koszule w kratę i suknie weselno galowe i plażowe...
          • emtii Re: Tak na przyszlość 25.06.13, 14:18
            kasiadove napisała:
            U nas nikt nie narzuca, ale powiem że[...] gdy obowiązywał strój galowy - ledwo garstka z 26 dzieci była na biało/ czarno-granatowo. Reszta totalna samowolka i koszule w kratę i suknie weselno galowe i plażowe...

No właśnie...Dlatego najwyraźniej niektórym należy wytłumaczyć co oznacza strój galowy,bo inaczej taka "wolna amerykanka" ma później miejsce i rodzice są zdziwieni,że NAGLE ktoś białą bluzkę i czarną spódnice sobie wymyśla,a"w szafie taka ładna,kremowa sukienka pokomunijna wisi"-cyt.jedną z mam...
        • agni71 Re: Tak na przyszlość 25.06.13, 14:51
          kr.kr napisała:

> Wlasnie bardzo podobna sukienke mialam w planach, tylko granatowo/chabrowa.
          > Wydawala mi sie taka bardzo "szkolna".
          > Ale okazuje sie, ze nie...

Wiesz co, ja rozumiem i ciebie i szkołę. Nikt cie nie poinformowal odpowiednio wcześnie, że na koniec roku zerówkę też obowiązuje strój galowy (mogłas sie spodziewać, że, jak w przedszkolu) jest większa dowolnośc stroju. Z drugiej strony, taki chabrowy kolorek mocno sie wyróżnia na tle czerni/granatu/szarości i bieli. Serio - obskoczyłam juz wiele takich uroczystości i, no, rzuca się w oczy taka "odmienność".
          Na twoim miejscu spróbowałabym kupic jednak strój typowo galowy, ale bez wielkiej napinki. Jakbym nie znalazła nic odpowiednieg, to posłałabym w tej chabrowej sukience i tyle. To jednak tylko zerówka, jeszcze nie szkoła. Na wrzesień za to juz wczesniej poszukałabym czegos odpowiedniego i tyle.

> Moze uda mi sie do zary, smyka lub h&m wpasc jedynie...

W H&M raczej nic galowego nie kupisz, ale moim zdaniem zwykły T-shirt tylko np. z nieco bufiastymi rekawkami tez będzie wyglądał OK. Bywają takie w Kappahl, ale nie wiem, czy akurat teraz. Większych problemów spodziewam sie ze spódniczką, ale może uda ci się jeszcze coś znależć.. Przypomniałam sobie jeszcze, ze białe bluzki miałam kiedys z 5-10-15, i jak za ta marką nie przepadam, tak te były całkiem OK.

> Tylko ciekawe czy cos tam jeszcze zostalo?

wybierz się najlepiej do jakiegos większego CH i obskocz Smyka w pierwszej kolejności, reserved, Zarę, Wójcika, 5-10-15, Kappahl; jak masz u siebie to może Okaidi? Zara na stronie ma białe bluzki, ale juz raczej nie zdążysz wysyłkowo, więc pozostaje ci sklep stacjonarny.
          Oni maja tam tez co roku fajne wełniane plisowane spódniczki, tylko, ze raczej sprzedają się na bieżąco, i na wyprzedażach nigdy ich nie widziałam. Dla mnie w cenie regularnej troche za drogie (ponad 100 zł), ale bardzo gustowne i chyba dobrej jakości.
          • kr.kr Re: Tak na przyszlość 25.06.13, 15:19
            Ale ja sie w ogole nie buntuje.
            Grzecznie zamierzam kupic, tylko nie mam czasu uncertain
            Dlatego pytam, zeby nie jezdzic na darmo.

A jesli chodzi o te sukienke, to ona jest nawet trudno powiedziec...taka granatowa wpadajaca w chabrowy i jak sobie przypomne dzieci na rozpoczeciu roku, to bylaby chyba jedna z elegantszych "kreacji" zwlaszcza z bialym sweterkiem...

Spodnice to pewnie jeszcze z wrzesnia uda mi sie wykorzystac, ale biale bluzki wszystkie(dwiewink) za male... Juz wtedy byly na styk, a ze wiekszosc dzieci(nie tylko z zerowek) wtedy przyszla, jak pisala ktoras: wyjsciowo, ale nie "galowo", to uznalam, ze ta sukienka w polaczeniu z duza iloscia bieli bedzie i tak lepsza.

Ale widac dyrekcja tez miala zastrzezenia i wystosowali pisemko. A ze 4 dni przed zakonczeniem to szczegol...

No ja wlasnie w zasiegu mam 5-10-15 chociaz nigdy tam nie bylam, ale kojarze za maja biale bluzki.
            Do reszty bede musiala robic wyjazd na cale popoludnie, z czego wiekszosc spedze w korku...
    • agata9991 Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 25.06.13, 09:04
      czarną, plisowaną spódniczkę kupiłam w smyku za 30 zł (przeceniona z 60zł), białą bluzkę (niestety z długim rękawem) w Zarze. Jedyną białą z krótkim rękawem (nie t-shirt) znalazłam w Wójciku, ale cena 109,90 skutecznie mnie odstraszyła.
    • witka55 Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 25.06.13, 09:17
      kupiłam ostatno białą bluzeczkę z krótkim rękawkiem w C&A za 19,90 (przeceniona chyba z 34zł)
    • pia_ Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 25.06.13, 12:25
      W Smyku są nadal bluzeczki bawełniane z kr rękawem bufką i okrągłym kołnierzykiem, kupuję ten fason od kilku lat, jest świetny.
      • mama_amelii Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 14:01
        Taką bialą tunike(w rzeczywistości wygląda dużo lepiej,jest delikatniejsza i przewiewna),która jest jej do kolan.Do tego założę czarne leginsy.
        Dzisiaj się dowiedziałam,że jednak jest gala w czwartek i strój galowy(zawsze na apele obowiązywal strój galowy,nawet 5 latki).Na zakończenie w piątek stroj elegancki,ale nie musi być galowy.
        www.reserved.com/pl/pl/kids/girl/oldseason/junior-9-14-lat/shirts/v9434-00x/tunic-with-ribbing
        • agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 14:55
          Właśnie mialam napisac, ze tunika (powinny być też w Zarze) i czarne legginsy tez będą fajnie wyglądać, tylko czy nie będzie za ciepło na długie legginsy? A krótkie trochę mało galowe...
        • kr.kr Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 15:24
          A u nas nie byli na zadnym apelu przez caly rok.
          Jako zerowka nie musieli...

Fajna ta tunika, ale reserved mam w ogole nie po drodze
          • mama_amelii Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 15:37
            U nas nie tylko na apele chodzili,ale równiez sami organizowali spotkania z róznych okazji na korytarzu dla innych grup i klas 1-3(każda zerówka z innej okazji.Mojej córki grupa z okazji świat wielkanocnych-była kurąsmile)
            Krótkie leginsy odpadająl,nieeleganckie i nie było by widać,bo tunika dluga.Przez najbliższe dni ma byc 21 st u nas,więc przez godz się nie ugotuje.
            • carpediem30 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 19:35
              U nas w szkoła bardzo pilnuje formalizmu jeżeli chodzi o stroje galowe. Biała koszula + czarna/granatowa spódniczka (nie mini!) są absolutnie obowiązkowe. Do tego dzieci noszą obowiązkowo mundurki (takie poliestrowe, granatowe kamizelki z naszytą tarczą szkoły). U chłopców wykluczone są jeansy, tylko czarne spodnie wchodzą w grę. Pamiętam jak się wściekałam w duchu kiedy pani po którejś akademii poprosiła moją córkę, żeby "mama jej kupiła bluzkę galową z kołnierzykiem" bo ta co miała na sobie "nie jest galowa" - córka miała wtedy białą bluzeczkę z żabocikiem, ale wykończoną pod szyją w ten sposób:
              https://ecsmedia.pl/c/cool-club-bluzka-dziewczeca-z-krotkim-rekawem-rozmiar-122-m-iext20971658.jpg
              Okazało się, że wg szkoły bluzka galowa to wyłącznie taka z kołnierzykiem. Zrzymałam się w środku, ale musiałam się dostosować. Teraz jednak zmieniłam zdanie bo wszelkie uroczystości pokazują, że ma to pewien cel, wygląda elegancko i świadczy o wysokim poczuciu estetyki.
              Ostatnio mieliśmy bardzo smutną uroczystość bo nagle zmarła pani dyrektor szkoły moich dzieci. Uwierzcie mi jak bardzo wszyscy obserwatorzy na mszy pogrzebowej byli wzruszeni, kiedy dzieci podczas wyprowadzania trumny z kościoła spontanicznie stały na baczność wzdłuż głównej nawy kościoła chwytając się za ręce, wszystkie ubrane jednakowo w białe koszule czarne spódniczki/spodnie i mundurki. Nie było żadnych sukienek bardziej lub mniej galowych, nikt się nie wyróżniał i naprawdę o to chodzi! ... bo czasem nie warto się wyróżniać...
              Wyglądało to naprawdę pięknie!
            • agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 20:41
              U nas o tej godzinie jest 22 stopnie, więc w dzień można by się ugotować w długich spodniach.
              • carpediem30 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 20:56
                agni71 napisała:

> U nas o tej godzinie jest 22 stopnie, więc w dzień można by się ugotować w dług
                > ich spodniach.

Cóż... Duża część rodziców zawsze wszystko wie lepiej... Naprawdę podziwiam panie nauczycielki, które mają tyle siły i cierpliwości, żeby rokrocznie przekonywać coraz szerszą rzeszę rodziców do obowiązujących standardów w szkole, choćby w kwestii tego stroju galowego.
                Osobiście myślę, że dziecku po 1-1,5 godz. (przeciętnie) trwania uroczystości naprawdę nic się nie stanie. Ani się nie ugotuje ani się nie rozpuści. Natomiast warto czasami podkreślać uroczystość chwili, czy to strojem, czy postawą czy też umiejętnością dostosowania się...

P.S. Pomijając to, że kupuję dzieciom bawełniane ubrania galowe to mam zamiar wziąć do torby dodatkowo szorty i top, żeby córka mogła przebrać się od razu po uroczystości i pójść prosto ze szkoły na lody czy plac zabaw. Wbrew pozorom jestem troskliwą mamą wink
                • agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 21:12
                  carpediem, ochłoń a nastepnie jeszcze raz przeczytaj post mamy_amelii, na który ja odpowiadałam, bo twoja z kolei odpowiedź do mnie jest kompletnie nie na temat.

Dla ułatwienia - pisałam, że u nas jest gorąco, i w czarnych długich legginsach u nas dziecko by sie ugotowało.
                  • carpediem30 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 22:26
                    agni ja ochłonęłam, ty też ochłoń smile Twój post po prostu wkleił się pod moim i myślałam, że jest odpowiedzią na moją wypowiedź. Swoją drogą niezależnie od tego w jakim kontekście, te wszystkie argumenty o "ugotowaniu" dziecka podczas max. 2 godz. uroczystości bawią mnie bo brzmi to zupełnie jakbyśmy co najmniej wysyłały dzieci do pracy w kopalni smile

kr.kr też ochłoń smile Moja wypowiedź nie była żadną nagonką ani przekonywaniem na siłę i powinna zostać wklejona pod postem "tak na przyszłość", z pośpiechu kliknęłam odpowiedź na końcu drzewka. Myślę po prostu, że uczeń powinien mieć w szafie klasyczny strój galowy tj. białą bluzkę i czarną/granatową spódniczkę. Oczywiście świat się nie zawali jak Twoja córka pójdzie w chabrowej sukience jeżeli tylko taką ma smile
                    • agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 22:40

carpediem30 napisał:

> agni ja ochłonęłam, ty też ochłoń smile Twój post po prostu wkleił się pod moim i
                      > myślałam, że jest odpowiedzią na moją wypowiedź.

Wyraźnie przeciez widać, ze jest odpowiedzia na post mamy amelii, ale jasne, każdy sie moze pomylić.

Swoją drogą niezależnie od teg
                      > o w jakim kontekście, te wszystkie argumenty o "ugotowaniu" dziecka podczas max
                      > . 2 godz. uroczystości bawią mnie bo brzmi to zupełnie jakbyśmy co najmniej wys
                      > yłały dzieci do pracy w kopalni smile

Miałam przyjemnośc uczestniczyc ostatnio w kilku imprezach w szkole. Niestety, nie ma u nas, albo nie jest włączana klimatyzacja, a budynek jest nowy, ma duże przeszklenia i dodatkowe doświetlenia w suficie. W szkole jest jasno i ładnie, za to niemiłosiernie gorąco. Ja w długich lnianych spodniach, nie przylegających, i cienkiej bluzce, byłam zlana potem po kilku minutach. Mogę sobie wyobrazić komfort przebywania w takich warunkach w legginsach... Nie przez dwie godziny akurat w naszym przypadku, tylko jakies 4 (córka najmłodsza najpierw żegna trzecioklasistów, a następnie ma oddzielne swoje zakończenie roku). Ale ty pewnie wiesz lepiej, że na Mazowszu aktualnie jest zimno, a w naszej szkole panuje przyjemny chłodek wink
                      Najśmieszniejsze, ze zgadzam się z tobą, ze mając dziecko szkolne trzeba miec dla niego strój galowy. Tylko, ze autorka wątku ma dziecko dopiero w zerówce i nikt jej wcześniej nie sygnalizował (a nawet wręcz przeciwnie) potrzeby posiadania takowego stroju na zakończenie roku.
                      • carpediem30 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 23:04
                        Oj, to naprawdę współczuję wink Jak one w takim razie wytrzymują na codzien w szkole? I ten kłopot z dobieraniem strojów, skoro np. legginsy nie wchodzą w grę smile

p.s. nie odpisuj proszę, to był tylko żart smile
                        • agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 08:17
                          Ależ chętnie zaspokoje twoja ciekawość, tym bardziej, że żarty ze mnie lub moich dzieci jakoś niesopecjalnie mnie bawią.

na codzień, jak jest tak gorąco jak ostatnio, moje dzieci noszą do szkoły np. spodenki capri, a nawet krótkie szorty. Ewentualnie sukienki, wtedy jest jeszcze przewiewniej.

carpediem30 napisał:

> Oj, to naprawdę współczuję wink Jak one w takim razie wytrzymują na codzien w szk
                          > ole? I ten kłopot z dobieraniem strojów, skoro np. legginsy nie wchodzą w grę
                          > smile

Współczuję tobie braku pomysłów na ubranie dla dziecka. Wiesz? Istnieją inne ubrania niż legginsy, bardziej odpowiednie na upały.

Nie czuj sie zobowiązana do odpowiedzi.
                • kr.kr Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 21:56
                  > Cóż... Duża część rodziców zawsze wszystko wie lepiej... Naprawdę podziw
                  > iam panie nauczycielki, które mają tyle siły i cierpliwości, żeby rokrocznie pr
                  > zekonywać coraz szerszą rzeszę rodziców do obowiązujących standardów w szkole,
                  > choćby w kwestii tego stroju galowego.
                  > Osobiście myślę, że dziecku po 1-1,5 godz. (przeciętnie) trwania uroczystości n
                  > aprawdę nic się nie stanie. Ani się nie ugotuje ani się nie rozpuści. Natomiast
                  > warto czasami podkreślać uroczystość chwili, czy to strojem, czy postawą czy t
                  > eż umiejętnością dostosowania się...
                  >

Ale o co ci chodzi?
                  Czy ktos tu sie sprzeciwia? Buntuje? Kogos trzeba przekonywac?
                  Po to jest wlasnie ten watek, zeby znalezc cos odpowiedniego.
                  A jak w szkole dopuszczalna jest tunika i legginsy, to co tobie do tego?

Ja mam dziecko w zerowce, do wczoraj w zasadzie nie mialam pojecia o wymogu takiego stroju, nie mam jak sie wyrwac na wielogodzinne poszukiwania, w ogole w tym tygodniu mam areszt domowy, wiec szukam na gwalt tutaj.

A ze u ciebie sa mundurki to super, tez bym tak chciala(nawet podobno kilka lat temu wprowadzili, ale nawet 2 lat to nie przetrwalo). Ale raczej wiedzialas o tym z jakims wyprzedzeniem? A nauczycielki chyba maja obowiazek wspolpracowac z rodzicami, a nie wypiac sie dupa na wszystkich, bo powinni sie sami domyslic? Ciebie chyba ktos poinstruowal jak ten mundurek ma wygladac? Sama go nie projektowalas, nie szylas itp

A przypomnialo mi sie, ze bylo cos jesienia(jakas uroczystosc)!i moja jako jedyna dziewczynka miala biala bluzke i jeszcze chyba dwoch chlopcow. Reszta nawet pojecia nie miala o tym, bo panie nie poinformowaly. Ja wiedzialam od corki. Pytalam potem czemu nie mowily, to by sie moze wszyscynladnie ubrali, to powiedzialy, ze zerowki nie musza, ze potem chodza na plac zabaw, maluja itp i niewygodnie by bylo i by sie pobrudzili, a warunkow na przebieranie sie nie ma.

• agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 22:16
                    Ja tam sie cieszę, ze u nas nie ma mundurków, bo te, pożal sie boże, mundurki w wydaniu większości polskich szkól publicznych to jakas tragedia estetyczna wink
                    zgorszoną carpediem moze udobrucha fakt, ze moje córki zawsze do tej pory wystepowały w białych bluzkach i czarnych spódniczkach. Ale w sukience, którą pokazałam, córka tak ładnie wygląda (zdecydowanie lepiej jej w ciemnych niz w w większości jasnych kolorów), że w tym roku robię wyjątek.
                    • carpediem30 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 22:28
                      agni, mnie takie rzeczy nie gorszą big_grin
                      wolnoć tomku.... Najważniejsze, żeby córcia wyglądała pięknie, o to w tym chodzi mamie estetce smile
                    • mamaemmy Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 22:29
                      Teraz rozumiem skąd w teatrze Bagatela w Krakowie jest zawsze kilkoro osób w dzinsach...uncertain
                      Zaczyna się wlasnie tak..
                      Autorko naprawdę jesteś zdziwiona,że musisz dziecko ubrać na GALOWO na zakończenie roku szkolnego?
                      p.s skąd jesteś i jakie szkoły i studia skończyłaś,tak zapytam?
                      powtorze za Lemem -Nie wiedziałam, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałam internetu.
                      • agni71 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 22:44
                        > powtorze za Lemem -Nie wiedziałam, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie
                        > poznałam internetu.

No właśnie, kolejna, która nie doczytała, ze dziecko autorki wątku nie chodzi do szkoły tylko do zerówki, i że do tej pory nauczycielki podkreślały, ze zerówkowiczów nie dotyczą zasady panujące w szkole, w tym te dotyczące ubioru.
                        • carpediem30 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 25.06.13, 23:13
                          agni71 napisała:
                          > No właśnie, kolejna, która nie doczytała, ze dziecko autorki wątku nie chodzi d
                          > o szkoły tylko do zerówki, i że do tej pory nauczycielki podkreślały, ze zerówk
                          > owiczów nie dotyczą zasady panujące w szkole, w tym te dotyczące ubioru.

Znasz przysłowie: "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci" ?
                          Pewne zasady warto wpajać od najmłodszych lat smile
                          Już w przedszkolach 2 moich dzieci na wszystkich uroczystościach (oprócz choinki) obowiązywał strój galowy w rozumieniu biała góra / czarny bądź granatowy dół - już w najmłodszych grupach 3-latków, więc mnie akurat dziwi wasz pogląd w tym temacie.
                          • kalina886 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 00:02
                            Może poszukaj w jakimś sklepie na swoim osiedlu. Ja mam taki jeden, gdzie zawsze znajduję odpowiedni strój na zakończenie/rozpoczęcie roku.
                            Osobiście nienawidzę wydawać kroci na strój, który ma posłużyć do założenia na raz, czy dwa.
                            Dlatego co roku staram się, żeby bluzka była biała, ale taka, żeby ją można było założyć też na co dzień.
                            W tym roku mam dla córki taką:
                            www.naszeubrania.pl/pl/product/1803/bluzka-dziewcz%C4%99ca-kr%C3%B3tki-r%C4%99kaw.html
                            Do tego spódniczka:
                            www.naszeubrania.pl/pl/product/1155/sp%C3%B3dnica.html
                            I wychodzi w miarę tanio i praktycznie.
                            • kalina886 Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 00:10
                              PS: carpediem30 czy twoje dzieci chodzą do szkoły nr. 8 w Pruszkowie? smile
                      • kr.kr Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 00:36
                        Jakie ja studia konczylam pyta osoba piszaca:
                        Kilkoro osob???
                        Nie majac nic do powiedzenia w temacie wyzywajaca mnie od idiotow?

Pytam GDZIE to kupic.
                        A nie CZY kupowac.
                        Nie trzeba studiow, zeby tak proste pytanie zrozumiec.
                        I tak, chce zeby bylo ladne. Co za szok!

A jesli chodzi o przedszkole, to u nas nie bylo ANI JEDNEGO rozpoczecia roku. Po prostu we wrzesniu dzieci przychodzily i byl juz normalny dzien. Ostatni dIen tez byl normalnym przedszkolnym dniem. Poza 5-latkami, kiedy na zakonczenie przedszkola moja corka miala byc cala na bialo, bo wszystkie dzieci byly porami roku, ona akurat zima...

W tym doku panie wielokrotnie podkreslaly, ze dzieci maja byc ubrane sfosownie do pogody. Na moje pytania czy do okazji rowniez ZAWSZE slyszalam, ze przede wszystkim do pogody. Jeszcze na zebraniu na poczatku czerwca ktos sie pytal o przebieg zakonczenia, stroj itp i powiedzialy, ze najwazniejsze sa nakrycia glowy, bo potrwa ze 2-3h a stroje schludne i wyjsciowe. Bez czerwieni, zolci, kwiatkow itp. I tyle...
                        Zawsze podkreslaly, ze za rok zaczna "prawdziwa szkole", a teraz mamy odpuscic im i sobie.
                        Az do wczoraj.

No ale widze, ze jako idiotka sie nie znam i profilaktycznie raz na jakis czas powinnam puscic dziecko na plac zabaw w lakierkach i bialym kolnierzyku, bo wyrosnie na cos gorszego niz ja big_grin
                        • mama_amelii Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 07:57
                          kr.kr ale się watek rozwiną,a pytanie było takie prostebig_grinDo wszystkiego można dolączyc jakąś ideologięsmile
                          U nas pani (zerówka)zawsze podkreśla,że na uroczystości ma być strój galowy.Na dzien matki,babci,do teatru,filharmonii jak jadą itp strój elegancki(ktoś kiedys napisał na forum,ze nie ma różnicy,a jednak;galowy to np. biala bluzka i czarna spódniczka,a elegancki to np wyjściowa bluzka,sukienka,spódniczka-innaczej niż na codzień itp..)

kr krpo tym wątku twoja córka będzie zawsze wyglądała galowo, pieknie,adekwatnie do pogody i uroczystościbig_grin
                          W przedszkolu dzieci na galowo ubierały sie na pasowanie przedszkolaka lub na pożegnanie starszaków(takie pierwsze galowe uropczystości).
                          Na rozpoczeciu roku w szkole wszystkie dzieci były na galowo.Nikt nie dostał info to było oczywiste dla wszystkich rodziców.
                          • kr.kr Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 09:19
                            Noooo smile
                            Biala bluzka =temat rzeka!
                            Zaczne tu zaraz sprzedawac powierzchnie reklamowa.
                            Masz cos do zareklamowania? Zapraszam!

Proste pytanie gdzie, a ludziom nerwy puszczaja - co za czasy...(moez znajdzcie sobie watki o kupowaniu butow na wyrost? Albo nie! O sprzedawaniu uzywanych! Tam tez sobie troche mozna jadu ulac smile)

Moja nawet nie miala pasowania, bo dolaczyla do grupy jako 5-latka.
                            Mlodszy mial i byl ubrany "GALOWO": czarne spodnie, biala koszula, granatowy krawat.
                            Tez juz wyrosniete wszystko od skarpet zaczynajac na koszuli konczac.
                            I gdyby przyszlo mu sie teraz odpicowac na piatek, to bym tylko westchnac mogla...

A ona w zerowce na rozpoczeciu byla tez galowo(jako jedna z 3 osob z calej grupy, w innych grupach nie lepiej, nawet pierwszaki i starsze dzieciaki w dzinsach sie trafialy i pasiastych koszulach), podobnie na jedynej uroczystosci - jubileusz szkoly to byl. Ale wyrosla z bluzki, bo miala dlugie rekawy! Potem nie bylo juz potrzeby, ani okazji. Na jakies wyjscia miala ciuchy elegancie m.in. sukienke, te o ktorej pisalam (kroj dokladnie taki jak ta od agni71) kolor moim zdaniem granatowo- chabrowy, dosyc ciemny, bialy kolnierzyk, bialy sweterek. I za kazdym razem panie pytane odpowiadaly, ze nie trzeba i ze Wrecz nie wskazane! I ze jaka ona wystrojona bez potrzeby sie dziwily. Z powodow o ktorych powyzej, watpie zeby jeszcze ktos to czytal smile No to ja mam byc madrzejsza od kobiety, ktora tam od 30lat pracuje? Po co? Teraz mnie poinformowali, to wyciagnelam tamta z jesieni i jest za mala, wiec szukam.

Wiec ostatni raz wyjasniam (sprobuje wielkimi literami dla w nadziei na lepszy efekt),
                            Wydam oswiadczenie!!! hahaha:
                            NIE MAM NIC PRZECIWKO STROJOM GALOWYM, BIALYM BLUZKOM, KOLNIERZYKOM, KRAWATOM, LAKIERKOM, RAJSTOPOM itp itd UWAZAM, ZE SA WSKAZANE NA UROCZYSTOSCIACH SZKOLNYCH.
                            JEDNAK ZMIANA DOTYCHCZASOWEGO, CZESTO AKCENTOWANEGO STANOWISKA NA 4(CZTERY) DNI PRZED PLANOWANYM WYDARZENIEM WYMAGAJACYM TAKOWEGO STROJU JEST NIEPOROZUMIENIEM I JEST POTENCJALNIE KRZYWDZACA DLA MOJEGO DZIECKA, PONIEWAZ: LUDZIE PRACUJA, CHORUJA, WYJEZDZAJA. DZIECI ROSNA, UBRANIA SIE NISZCZA, POCZTA SIE NIE WYRABIA, DESZCZ ZALEWA ULICE, CHODNIKI.

A ze debil i idiota jestem, to coz poczac smile przynajmniej niektore sobie poprawili humor i samoocene, jako lepsze matki, ktorych dzieciom nigdy nie brakuje galowego, pachnacego, wykrochmalonego stroju smile

Tak czy siak 5-10-15 odpadlo, nie maja juz bialych bluzek w rozmiarze mniejszym niz 140...

• kr.kr Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 09:22
                              O, wybaczcie! Poprawily oczywiscie.
                              Ale czegoz sie spodziwac...
                              • joacz1980 Re: znam ten ból 26.06.13, 10:35
                                szukania na już. W zeszłym roku panie mojej czteroletniej córki dziś na jutro zażyczyły sobie białą bluzkę z kołnierzykiem bo nazajutrz miały być szkolne jasełka. Znalazłam w Zarze ale materiał beznadziejny i dziecko było ubrane w nią raptem raz....
                              • lechmiki Re: Dzisiaj kupiłam w Reserved 26.06.13, 10:55
                                fajny wąteksmile
                                u mnie w przedszkolu 3-5 nie maja ani oficjalnego zakończenia ani rozpoczęcia a i tak częśc tych dzieci jest w te dni ubrana bardziej eleganckosmile
                                ja ubierałam normalniesmile
                                córka w tym roku ma oficjalne zakończenie zerówki i jak najbardziej na galowo
                                mamy granatowa spódniczke z coccodrillo i zwykłą białą bluzke z kokardkami ,wczoraj natomiast nalatałam sie po mieście za zwykłym w normalnej cenie!!!! sweterkiem białym albo granatowym no i nie dostałam bo sorry ale 90 zł nie dam za swetr
                                a białe ładne takie normalne bluzki z kołnierzykiem widziałam w coccodrillo własnie i nawet ładna granatowa spódniczke widziałam
                                • mama_amelii A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrzebny? 26.06.13, 10:59
                                  Bo w Polsce poniżej 20 st chyba nie ma nawet rano?Nawet jesli było by 15 st i potrzebne okrycie wierzchnie na zew to w środku na uroczystości na pewno nie.
                                  • lechmiki Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:07
                                    wielkopolska i od wczoraj leje i jest moze z 13 st
                                    chyba lepiej wiem bo widze co sie dzieje za oknem prawda?big_grin
                                    nie martw sie nie przegrzewam dzieckabig_grin
                                  • julka-4 Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:07
                                    Patrz a u mnie dziś rano 7.40 -katowice było 11 st.I młoda poprosila o kurtkęwink
                                    • lechmiki Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:09
                                      a moja w ciepłej bluzie big_grin
                                    • julka-4 Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:09
                                      A teraz aż zerknęłam za okno na termometr całe 14 st.No upał normalniewink
                                      • mama_amelii Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:14
                                        O kurcze,a ja myślałam,że u nas na wsch najzimniej zawszesmile
                                        • lechmiki Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:18
                                          u mnie niestety od 3 dni pogoda kompletnie sie pospuła
                                          a z ciekawości ile u Ciebie st?
                                      • lechmiki Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:15
                                        no a jutro rano na ten sweterek to jeszcze pewnie lekka kurtke córce załoze bo raczej nie mam nadziei ze rano bedzie z 20 st a patrzac na pogode ma być aż całe 10 st
                                        • joacz1980 Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:17
                                          sprawdź w H&M były sweterki granatowe bez udziwnień po 39,90 albo 49,90 -25 % oczywiśćie do 122/128
                                          • lechmiki Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:20
                                            wiem ale ja mieszkam w małym miescie i do najblizszego h&m mam 60 km sad
                                            • joacz1980 Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:32
                                              Moze dziś zajrzę do H&M -szansa że dojdzie na piątek jest.....
                                              • lechmiki Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 11:45
                                                zakończenie jutrouncertain
                                                ale dziekismile
                                                damy rade
                                        • mama_amelii Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 12:20
                                          Córka rano wychodziła bylo 20 st i poszła z kr rekawem.Teraz mam 17,5 i dośc duży wiatr,pochmurno,ale odbieram ją ze szkoly autem.Zreszta moja córka nalezy to zimnolubnych i pewnie po przyjściu ze szkoły bedzie chciala wejśc do basenusmileA na każde proszenie o założenie bluzy przy 13 st reaguje buntem.
                                          Zakonczenie jutro jak bedzie bardzo zimno to załozy kurtkę ala wiatrówkę,ale taką elegancka z kwiatem ze Smyka.
                                          Pocieszające jest to,że za 3 dni zaczna sie gorace dni podobnosmile
                                          • agni71 Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 13:09
                                            mama_amelii napisała:

> Córka rano wychodziła bylo 20 st i poszła z kr rekawem.Teraz mam 17,5 i dośc du
                                            > ży wiatr,pochmurno,

No to przy takiej pogodzie sweterek cie dziwi? pomijam juz fakt, ze nie w calej Polsce jest tak, jak u ciebie, pewnie sa i cieplejsze i zminiejsze miejsca.

>ale odbieram ją ze szkoly autem.

A niektore dzieci chodzą pieszo, np. moje.

>Zreszta moja córka nalezy to
                                            > zimnolubnych

I myslisz, ze wszystkie dzieci są takie same?

U nas dzisiaj drastyczne obniżenie temp. Jeszcze wczoraj pisałam o upałach, a dzisiaj jest kilkanaście stopni mniej niz wczoraj. Jak dla mnie to jak najbardziej pogoda na sweterek do stroju galowego. Obawiam sie nawet, że córki będą musiały założyć nielubiane rajstopki, o ile pojutrze nie będzie cieplej.

• kr.kr Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 14:25
                                            > Pocieszające jest to,że za 3 dni zaczna sie gorace dni podobnosmile
                                            >

CCOOOOO???
                                            Co ty mowisz/piszesz?
                                            Pocieszajace to jest to, ze wreszcie skonczyly sie gorace dni!
                                            ZIMO WROC!!!
                                            wink

U mnie tez dzisiaj zimno, ciemno i wicher leb urywa.
                                            Ale wreszcie mi nie ciemnieje przed oczami.
                                            Chcialam slowem wyjasnienia nadmienic, ze nie mam 80 lat, a upalow nie lubie od nowosci!
                                            • agni71 Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 26.06.13, 15:23
                                              > ZIMO WROC!!!

Oj, w tym roku chyba zima cie rozpieściła, co?
                                              ten śnieg na Wielkanoc itp.

a tak w ogóle to wypluj te słowa wink

Dla mnie ostatnio nam panujaca pora monsunowa znosna była tylko dlatego, ze deszcze przeplatane były miłym ciepełkiem. A tak jak dzisiaj - deszcz I zimno - to ja dziękuję bardzo.
                                              • kinia117 Reserved 26.06.13, 23:24
                                                Wczoraj w reserved kupiłam zwykła klasyczna koszule z kolńierzykiem, do tego jest dopinana apaszka granatowa w białe kropki. Fajnie wyglada. Koszt 59 zł więc znosnie. Jestem wrażliwa na niemile materiały albo bardzo szorstkie. Ten wydaje mi się ok. Młoda nie protestujesmile uważa ze koszula jest malutka. W Zarze po 49 jest teraz dużo takich cieniutkich tunik bez kolnierzyka. Nawet dwie mi się podobały, ale po przymiarce oddałam bo ni to eleganckie, ni to ładne. Tak mi się wydawało przynajmniej.
                                              • kr.kr Re: A gdzie ty mieszkasz,że ci sweterek byl potrz 27.06.13, 00:22
                                                Ani mysle! Nic nie odszczekam! smile
                                                Nie wyrabia(la)m juz tych upalow...

pojechalam dzisiaj z silnym pistanowieniem, ze nie wroce do domu bez bialej koszuli i strasznie mnie przewialo - nie sadzilam, ze az wieje...

A wracajac do tematu: w sklepach nedza uncertain
                                                C&a: bialych... O! Przepraszam! Galowych koszul - ZERO
                                                RE: jedna ladna, ale malutka, reszta(te z apaszka w kropki) od 140 w gore
                                                M&s: zero
                                                Zara: takie jakies byle co, niby ladne i nawet biale, ale jakies takie raczej sielsko-romantyczne?
                                                Nie pamietam, czy gdzies jeszcze bylam, czasu mi zabraklo, leb rozbolal od tego wietrzyska uncertain
                                                Do smyka w kazdym razie juz nie dotarlam...

Sprawdzilam pogode, ma byc ponizej 20stopni - NA SZCZESCIE!
                                                Wiec kupilam granatowy krotki sweterek i biala gladka bluzke z bufkami pod ten sweterek, granatowa spodnice mam, pewnie jeszcze rajstopy jakies wciagnie i tyle!
                                                Jeszcze jutro do takiego chinsko-bazarowego sklepu wyskocze, jesli zdaze, a jak nie to juz nic wiecej nie poradze.

Zreszta, wrocilam i zastalam chora glowna bohaterke calego zamieszania uncertain
                                                Nie wydaje mi sie, zeby w tym stanie - niezaleznie od pogody - wystala na nigach 2-3h(tak, tak...tyle to trwa, nie liczac pozegnania w klasach) skoro nawet przy stole nie miala sily siedziec... Jesli jej nie przejdzie, to wcale nie pojdzie na te wielka "gale".
                                                Moze dopiero na czesc klasowa, przy odrobinie szczescia! A tam juz stroj nie bedzie mial znaczenia...

I cale te moje poszukiwania, wydawaniemoswiadczen, odkrywanie ze lem uwazalby mnie za idiotke, ze moje dzieci w dziadowskim przedszkolu sie chowaly itp pojdzie na marne sad

Ehhh nic to za dwa miesiace kolejna uroczystosc, nie tak radosna, ale wymogi co do stroju takie same. D tego czasu kupie porzadny galowy stroj i bede 2 tyg trzymala dzieci w chalupie, zeby sie nie podhorowaly!

A teraz: oficjalne podziekowania: wink

Niezaleznie od tak niekorzystnego obrotu sytuacji, chcialabym korzystajac z okazji podziekowac wszystkim, ktorzy tak bardzo zaangazowali sie w poszukiwania, za bezinteresowna pomoc, porady, podtrzymywanie na duchu, linki i zdjecia. wink
                                                Zycze wam upalow i slonca, tam gdzie sie znajdujecie - o ile sa to kiejsa oddalone ode mnie o przynajmniej 30km. Jjesli nie, udanych wyjazdow w takie miejsca. Z dala ode mnie wink
                                                Reszcie: postepow w poglebianiunumiejetnosci czytania ze zrozumieniem, gryzienia sie w jezyk we wlasciwym momencie oraz zeby pozostali rodzice nie zawiedli i ubrali swoje pociechy w stroje galowe, zapewniajac wam spokojny i pelny odbior programu przygotowanego z okazji zakonczenia roku szkolnego.
                                                Ufff dziekuje, pozdrawiam!
                                                :p
                                                • mama_amelii kr kr 27.06.13, 07:08
                                                  Fajne podsumowaniesmile
                                                  U nas dzisiaj ziąb i odszczekuje ciepły sweterek.Moja córka nałożyła elegancka kurtkę i leginsysmile
                                                  Zimno mokro,ale krótki rekaw w szkole będzie w sam raz,goraco w środku.Mam nadzieję,że tunika przetrwa dzisiejszy obiad i młoda założy ją jeszcze w przyszlym roku.
                                                  U nas dzisiaj apel i oficjalne zakończenie(godz góra,bo małe dzieci będą i muszą iśc na obiad na 11-30),a jutro idziemy na 10-30 na rozdanie dyplomów i pożegnanie z pania i grupą do sal.
                                                  Czekam na upały,bo zdecydowanie bardziej wolę gorace lato.
                                                  Niestety nie moge ci zyczyć złej pogody,bo mieszkamy w jednym krajusmile
                                                  • kr.kr Re: kr kr 27.06.13, 08:08
                                                    Pokaralo cie big_grin

U mnie tez brzydko... Wole to niz upaly, a zwlaszcza po tylu dniach upalu.
                                                    Teraz dodatkowo meczy mnie alergia, wiec jak bylo goraco, to nie wiedzialam, jak sie nazywam.
                                                    a moja ulubiona pogoda to 20* i wyz smile sloneczko, pare chmurek...
                                                    Jesli upaly to nad woda.

A zakonczenie u nas z roku na rok dluzsze. Ostatnio podobno 2,5h trwalo uncertain
                                                    A jak sie skonczylo, to dzieciaki, jak spuszczone ze smyczy...

• lechmiki Re: kr kr 27.06.13, 13:11
                                                    big_grin
                                                    my juz po zakończeniu a córka i tak postawiła na swoim i ubrała sukienke w sumie kolorystycznie jak najbardziej bo biało granatowa iiii znalazłam w szafie pasujący sweterek big_grin
                                                    a i pogoda idzie ku lepszemu bo w końcu nie pada i znosna temp
    • pia_ Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 29.06.13, 14:14
      w przeddzień zakończenia roku odebrałam wreszcie autko z naprawy i mogłam ruszyć w poszukiwaniu spódniczki galowej. Poszczęściło mi się już w pierwszym sklepie, czyli w Zarze, za 55 kupiłam taką fajną, lekką i przewiewną, która nada się i na wrzesień www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka/sp%C3%B3dnice-i-spodenki/fantazyjna-sp%C3%B3dnica-c437512p1113243.html

bluzkę w tym fasonie co roku kupuję na wyprzedażach w Smyku, w lipcu powinna być o połowę tańsza www.smyk.com/cool-club-t-shirt-dziewczecy-z-krotkim-rekawem-rozmiar-134,p1064256716,ubranka-dla-dzieci-p
      • kr.kr Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 29.06.13, 18:04
        U mnie takiej nie bylo, bylo kilka plisowanych, ale z rozmiarem slabo...

A bluzka jest fajna, bade musiala kilka takich kupic na wrzesien, bo od pierwszej klasy ma miec biala bluzke i granatowy kub czarny sweterek albo bluze na wierzchu.

A w ogole, to oczywiscie okazalo sie, ze polowa dzieci przyszla owszem elegancko, ale galowym strojem wg ich wymagan nazwac tego sie nie dalo...
    • agata9991 agni 30.06.13, 00:19
      Kiedy kupowałaś tę sukienkę w C&A?
      • mama_amelii Re: agni 30.06.13, 07:41
        U nas wszystkie dzieci były na galowo,chlopcy w kamizelkachi muchach nawetsmile
        Do odebrania dyplomów tez elegancko,niektóre galowo(w sali na drugi dzień)/
        A wczoraj moja przyjaciolka oddala mi 2 torby ciuchów po córce i tam są 2 fajne galowe bluzeczki i 2 czarne galowe spódniczki.Także problem kupowania mam z głowy na ten roksmile
      • agni71 Re: agni 30.06.13, 15:45
        Jakis miesiąc temu, online.

• agni71 Re: "Stroj galowy" dla 7-latki. Gdzie na juz? 07.08.13, 11:21
      > Co wy o tym myślicie? Macie jakieś pomysły w co ubrać dziewczynkę na rozpoczęci
      > e szkoły? W co wy ubieracie swoje pociechy?

Ja zawsze ubierałam w białe bluzki koszulowe i spódniczki czarne lub granatowe, jak zimniej to do tego sweterek, czarny, granatowy, ale zdarzalo sie i ciemnoczerwony i zielony wink
      U nastolatek dopuszczam nawet ciemne niewycierane jeansy z bluzką koszulową.

Przeglądam właśnie oferte Reserved i tam też juz sa bluzki koszulowe i niebrzydka spódniczka granatowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka