Dodaj do ulubionych

next -pytanie o rozmiar ?

16.08.13, 14:41
dziewczyny mam pytanie chciałam kupić córce w next ubranka ale wcale nie wiem jak z tą rozmiarówką .Różne opinie czytałam i zupełnie zgłupiałam jaki wybrać rozmiar .Córka w grudniu będzie miała 3 latka , jest typem wysokiego dziecka ale szczupłego .I teraz nie wiem jaki wybierać rozmiar czy 92-98 czy 98-104 . ubranka różne tuniki, dżinsy ,kurtki , buty mała ma stopę ok 16 cm więc jaki rozmiar buta w next .Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • ola4-0 Re: next -pytanie o rozmiar ? 16.08.13, 15:27
      właśnie z tą ich rozmiarówką to jest loteria, zwłaszcza przy szczupłym dziecku - również mam takąwink ale z tego co zaobserwowałam to tak: tuniki są sporawe, sukienki podobnie, spodnie mają tendencję do szerokich pasów i bioder-mój szczapielec wyglądał tragicznie w niektórych modelach i musiałam odsyłać albo odsprzedawaćwink
      leginsy to samo, szeroki pas/krótkawe nogawki bluzeczki raczej pasują, kurtki sporawe
      krótkie spodenki, spódniczki biorę zawsze rozmiar mniejsze niż noszą normalnie-spokojnie wystarczają a nie sterczą w pasiewink

mam w domu 2 i niespełna 4 latke i jak kupuję to tak:
      dla młodszej teraz 2-3lata czyli 92-98, chociaż spodnie z biedronką są 1,5-2 i jeszcze mają nadmiar

dla starszej tuniki 3-4l są ok ale już bluzeczki 4-5l ze spodniami już dla niej nie zaryzykujęwink kurtkę również w ubiegłym roku musiałam oddać bo wyglądała fatalnieuncertain

generalnie staram się poszukać na allegro tego co mnie interesuje, czasami podają wymiary i wtedy decyduję jaki rozmiar

także w sumie chyba niewiele pomogłamwink, coś tam w szafie w tych rozmiarach mam to ew. mogłabym ci pomierzyć jakbyś była zainteresowana

ja w twoim przypadku tuniki, sukienki, spodnie, brałabym 2-3lata 92-98cm

z butów miałam tylko sandały więc nie wiem jak się ma zimowa rozmiarówka
    • 18lipcowa3 Re: next -pytanie o rozmiar ? 16.08.13, 16:14
      Moja córka ma stopę 16 cm i np balleriny size 10 są za duże, a sandałki size 10 dobre.
      Dziwne.
      • 18lipcowa3 Re: next -pytanie o rozmiar ? 16.08.13, 16:17
        resztą rozmiarów tez dziwnie
        bluza na 4- 5 dobra
        spodnie rurki na 4 za duże
        legginsy na 4 juz przyciasne
        kurtka na 4-5 ogromniasta

córka zaraz konczy 4 lata, ja nabrałam wszystko na 4-5 ale ja tak na wyrost, a nie na teraz
        • anka8811 Re: next -pytanie o rozmiar ? 16.08.13, 20:35
          i właśnie z tąd mój problem podobają mi się ubranka na stronie nexta ale boje się zamówić bo w rozmiar nie trafię a nie lubie odsyłać .Ja większość miałam brac w rozm 89-104 czyli 3-4 lata a teraz to już nie wiem buty miałam kupic w rozm 8 a teraz też już zbaraniałam .
          • bubbleup Re: next -pytanie o rozmiar ? 17.08.13, 10:07
            moja ma 4,5 nosi na przyklad sukienke ostatnio wygrzebalam w ciuchlandzie i jest na 116 i pasuje w sam raz butow juz dawno nie miala next spodnie nosi na 104 z next bluzki 98/104 ale i 110 sa dobre
          • 18lipcowa3 Re: next -pytanie o rozmiar ? 18.08.13, 15:43
            anka8811 napisał(a):

> i właśnie z tąd mój problem podobają mi się ubranka na stronie nexta ale boje s
            > ię zamówić bo w rozmiar nie trafię a nie lubie odsyłać .Ja większość miałam bra
            > c w rozm 89-104 czyli 3-4 lata a teraz to już nie wiem buty miałam kupic w rozm
            > 8 a teraz też już zbaraniałam .

Spokojnie, wez po prostu większe, a odsyłac nie musisz, bo w Polsce tez znajdziesz chętnych na odkupienie w razie co.
            • polaa27 Re: next -pytanie o rozmiar ? 18.08.13, 15:50
              Nie wiem jak dziewczęce, ale chłopięce są przeważnie zaniżone. Mój synek ma 100 cm wzrostu, nosi rzeczy na 98-104, a z Nexta zdecydowanie 92-98 i one są jeszcze przyduże nawet.

Co do butów, to mamy tenisówki na rzep i tutaj rozmiar akurat się zgadza, synek nosił przez lato 24 i trampki były akurat.
    • nijntje Re: next -pytanie o rozmiar ? 18.08.13, 16:54
      Zdecydowanie 92-98 (2-3 l) a buty 8 UK.
      Nie piszesz nic o wzroście córki.
      • anka8811 Re: next -pytanie o rozmiar ? 18.08.13, 20:47
        dzięki za dradzenie i chyba tak wezme 92-98 a kurtki większe wezmę ,buty tak myślałam 8
        a wzrostu córka ma 97 cm
        • nijntje Re: next -pytanie o rozmiar ? 18.08.13, 21:00
          Nie bierz kurtki 104.Córka ci się utopi w niej.
          Weź sobie sprawdź wymiary pierwszej lepszej kurtki na allegro.
        • aleksandra1977 Re: next -pytanie o rozmiar ? 18.08.13, 21:04
          kurtka na 104 bedzie ogromna dla dziecka o wzroscie 97cm.
          • anka8811 Re: next -pytanie o rozmiar ? 19.08.13, 08:51
            może któraś z Was ma kurtkę na zimę z tegorocznej kolekcji w rozm 98-104 lub 92-98 i może podać wymiary ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka