Dodaj do ulubionych

Jakosc H&M?

21.08.13, 15:05
w sumie lubię H&M, są "na czasie" i mają większościowy tego co aktualnie potrzebuję, ale jakość bluzek, sukienek i koszulek jest słaba. Czy też tak uważacie? Pięknie to wygląda na wieszakach, niestety po kilku praniach już robią się "szmatki"...
Obserwuj wątek
    • eo_wina Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 10:15
      Ja na H&M nie narzekam. Natomiast nie podoba mi się ostatnio jakość ciuchów z Reserved. A szkoda, bo design bardzo w moim stylu...
    • ciotka.aka Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 13:23
      zgadzam się, kupuje rzadko w tym sklepie ale skusiłam się na wyprzedażowe sportowe spodnie 3/4. Właśnie zauważyłam, że tkanina (bawełna) pękła - tak po prostu nie na szwie anie nie jest przetarta - pękła niemal na środku nogawki. Spodnie są luźne więc to raczej jakość tkaniny, a nie sposób użytkowania.
    • babooshka02 Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 14:04
      Dla siebie nie kupuję nic, ponieważ wchodząc tam w powietrzu rozchodzi się dziwna mieszanka duszących chemikaliów, a poza tym jeszcze parę lat temu mieli w przymierzalniach wyszczuplające lustra, co powodowało, że w rzeczywistości dana rzecz nieco inaczej wygladała po założeniu niż podczas przymierzania (nacięłam się jeden jedyny raz na spodnie i już dziękuję).
      Dla dziecka kupuję od czasu do czasu - na dziale dziecięcym tak nie cuchnie. Jakość ubrań dla dzieci jest w miarę o.k. Są co prawda koszulki z tak cienkiej bawełny, że aż przezroczystej i wiadomo, że długo to się dziecko nią nie nacieszy, ale mają też całkiem niezłe koszulki z długim rękawem w 2-pakach, sukienki bawełniane szyte według takiego samego kroju - karczek u góry i rozkloszowany dół, krótkie spodenki materiałowe, itp.
    • slona78 Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 14:08
      Nie wiem czy masz na myśli dziecięce rzeczy, ale te mają wg mnie w bardzo dobrej jakości. Lepszej np od Benettona i kilku znacznie droższych marek. Ja zaliczam ich dział dziecięcy do jednych z lepszych na rynku, w dodatku w bardzo przystępnej cenie.
      Co do dorosłych rzeczy - dla siebie kupuję tam chyba tylko skarpetki, no i może jakieś dodatki, ale wynika to chyba z tego, że nie mam w ogóle czasu na przeglądanie tryliona wieszaków wink ale mąż ma sporo koszulek i innych rzeczy i są ok.
      Przyznaję, że omijałam przez lata H&M szerokim łukiem do momentu urodzenia dziecka, teraz patrzę na nich znacznie przychylniejszym okiem smile
      • bsis Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 14:26
        wg mnie jakosc ubranek dziecięcych jest bardzo ok ala siebie ogolnie nie kupuje, mam może 1 bluzkę i trzy pary spodni i tez jestem zadowolona.
        Tak jak ktos wspomniał reserved wg mnie ma ogolnie gorsza jakość chociaż kurtka zimowa kupiona dla córki dwa lata temu wygląda super nawet po kilku praniach.
    • ula_19 Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 14:33
      Na dziale damskim niektóre rzeczy na wieszakach wyglądają już nieciekawie, kupuję u nich bawełniane koszulki i koszule z serii LOGG, mam równiez kilka kurtek i są całkiem ok.
      Co do działu dzieciecego, to na pewno fajne jakościowo mają bluzeczki w dwupakach, nie narzekam na spodnie dresowe, rajty i kurtki, głównie zimowe.
    • eo_wina Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 14:48
      Nigdy nie wyczułam w H&M jakichkolwiek dziwnych zapachów.
      Co do luster - jeden z niewielu sklepów, gdzie w przymierzalniach można obejrzeć się ze wszystkich stron.
      Jakość ubrań dziecięcych jest nieporównywalnie lepsza od szmacianej Zary np. (to moje osobiste zdanie!). Gdy moje dzieci były malutkie chodziły w jednokolorowych bodziakach H&M z ichniej bawełny. Obecnie te same body nosi już trzecie dziecko w rodzinie, a jakość nie odbiega od tej z chwili zakupu - to chyba o czymś świadczy.
      Jeśli zaś chodzi o dorosłe ciuchy - mamy stamtąd i t-shirty, i bluzki na ramiączkach, i dżinsy, i kilka koszul, bluzy, dzieciaki polary - nigdy nic się z nimi nie stało.
      • lewana77 Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 14:55
        Właśnie "przed dzieckiem tez omijałam H&M, wręcz mnie drażnił (za dużo jak dla mnie wszystkiego!), ale potem z zaczęłam zaglądać i kupowałam synowi ( na promocjachsmile. Ciuchy dziecięce są ok.
        Miałam na myśli dział damski. Niektóre bluzeczka mają fajny fason, ale po praniu masakra. Jeszcze jakieś "mikrodziurki" się robią (z Zarą mam to samo)

• kornnella Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 15:45
          Myśle ze możesz spróbować z reklamacją tych mikrodziurek o ile nie kupowałaś je lata świetlne wstecz. Akurat z h&m i reklamacjami mam same dobre doświadczenia - kasa na ich karte co zresztą wydaje z reguły na miejscu wink
          A mikrodziurki to już chyba standard Zara i inni też tak ma. W Reserved dochodza jeszcze zmechacenia i sprania nadruków i to że ciuch wygląda jak szmata mimo, że kupiony 2 msc temu i założony ze 3 razy.

PS: Nigdy nie czułam smrodu w żadnym h&m z 4 jakie mam w najbliższej okolicy i innych kilkunastu odwiedzonych w innych miastach i państwach też, a nos mam wyczulony wink. Mocno za to daje po węchu np w Stradim
          • mmala6 Re: Jakosc H&M? 22.08.13, 16:31
            Dla dzieci bardzo ok. Dla dorosłych jakość bardzo kiepska, w zasadzie większość rzeczy jest na jeden sezon.
            • eo_wina Re: Jakosc H&M? 23.08.13, 14:22
              Dla dorosłych jakość bardzo kiepska, w zasadzie większość
              > rzeczy jest na jeden sezon.

Poważnie? Kurde, chyba muszę bardzo dbać o te swoje ciuchy z H&M, bo noszę je i noszę, piorę i piorę i jakoś nie chcą mi się zniszczyć smile
              Aha, zapomniałam, miałam jeden kiks z H&M - ze sławną musztardową puchówką smile
              • kornnella Re: Jakosc H&M? 23.08.13, 15:47
                He he to z moimi jest podobnie. W zasadzie to reklamowałam rzeczy z duperelami a nie wadami np sweterek z powodu 2 cm rozprucia na szwie - jakbym nie miła dwóch lewych rąk do szycia to nawet bym go nie oddawała. Kurtki trzymają się tak dobrze, że nawet śladów użytkowania nie widać.
                Za to przyznam ze niektóre buty mają mocno badziewne. Szwagierka reklamowała 3 pary sandałów wszystkie rozwalone po niespełna 2 msc. Na plus jak pisałam wcześniej kasa na kartę od ręk,i a nie jak w niektórych pseudo sklepach 2 tyg czekania i w efekcie zwrot nienaprawionych butów z opinią pseudo-rzeczoznawcy z gatunku "my nie sprowadzamy szajsu z chin tylko obuwie było źle dopasowane, źle użytkowane i źle konserwowane"
                • eo_wina Re: Jakosc H&M? 23.08.13, 20:14
                  Podejrzewam, że wszystkie sklepy nie obuwnicze wypuszczają obuwie bardzo pośledniej jakości. Dlatego też ja kupuję tam tylko ciuchy, a buty w stricte obuwniczych.
    • doublebubble Re: Jakosc H&M? 23.08.13, 19:16
      Mnie zdarzyło się ostatnio,że w koszulkach i bluzkach z długim rękawem dla dzieci (kupuję te w dwupakach,gładkie) po praniu poprzekręcały się szwy.Chyba musiała być jakaś "lewa" seria,bo mam też takie,które piorę i piorę i nic..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka