Dodaj do ulubionych

muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klasa

23.08.13, 10:40
Obudziłam się z ręką w nocniku. Reklamowałam plecak ecco, bo podarła się wew. kieszonka. Rzeczoznawca uznał, że to jest nie do naprawienia i chcą mi oddać kasę. Pewnie w innych okolicznościach byłabym zadowolona ale nie tydzień przed rozpoczęciem roku szkolnego. Co mogę kupić za 200zł dla drugoklasisty (ok 134-140 cm wzrostu, 30kg)? oglądam Topgale ale są dość ciężkie (w porównaniu do ecco, który ważył 0.5kg), takie:
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/nun-208/?d---blue
www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-658/?a---black
a może jednak będą ok?
Chciałabym aby plecak wystarczył też do 3.klasy.
Czytałam o deuterach (Iwek zachwala ale dla większych dzieci)- jakie modele byłoby ok dla mniejszych? oraz o Jansportach- podobnie- które sprawdzają się dla drugoklasisty?\
Pomóżcie plis, i tak będę czytać archiwum wzdłuż i wszerz.
Obserwuj wątek
    • gosjana Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 23.08.13, 22:23
      w wątku o deuterach ktoś pisał o tym plecaku, jest teraz w promocji:
      www.decathlon.pl/plecak-18-l-creed-zielony-id_8249697.html
      bardzo mi się podoba, jutro jadę kupić fioletowy dla córki, bo potrzebuję dla niej plecaka na wycieczki i basen smile
      • mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 23.08.13, 22:57
        na wycieczki i basen pewnie jest ok ale do szkoły wydaje mi się za mały tzn za płytki bo jest dość wysoki, więc może być za długi na syna. Ale dzięki, nie pomyślałam o dectahlonie.
    • olga727 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 23.08.13, 23:01
      A patrzyłaś na te Topgale: CHI 653 - 1,04 kg (219 zł.)

CHI 656 -1,02 kg (229 zł.)

• mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 11:22
        olga727 napisała:

> A patrzyłaś na te Topgale: CHI 653 - 1,04 kg (219 zł.)
        >
        > CHI 656 -1,02 kg (229 zł.)
        >
        Dzięki patrzyłam ale chyba nie potrzebujemy aż trzykomorowego (ecco był dwukomorowy, w zupełności wystarczy) i ten chłopczyk na zdjęciu wygląda kiepsko z tym plecakiem (choć mój syn jest większy więc pewnie wyglądałby inaczej).
    • majarzeszow Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 08:20
      kupilam Topgala hit 814
      www.topgal-plecaki.pl/plecaki/mlodziezowe/hit-814/
      teraz jest na promocji. moj syn jest mniej wiecej takich rozmiarow co syn watkodawczyni.
      wczoraj syn poodcinal metki, powkladal ksiazki na probe. wyglada dobrze, a nie jak slimak z domkiem smile
      • mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 11:19
        nawet nie patrzyłam na 'młodzieżowe', mogłabyś cykną fotkę z synkiem i plecakiem (na priv). Będę wdzięczna.
        • majarzeszow Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 13:51
          wyslalam fotke na priv. chcialam umiescic w tym watku, ale nie wiem, jak to sie robi smile
          • mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 16:37
            majarzeszow napisała:

> wyslalam fotke na priv. chcialam umiescic w tym watku, ale nie wiem, jak to sie
            > robi smile
            >
            Bardzo dziękuję! faktycznie wygląda super, wcale nie jest duży. Do której klasy idzie Twój syn?
            • majarzeszow Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 18:46
              moj syn idzie do 3 klasy, ma okolo 140 cm, waga 31 kg.
              • mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 19:47
                majarzeszow napisała:

> moj syn idzie do 3 klasy, ma okolo 140 cm, waga 31 kg.
                >

tak się właśnie zastanowiłam czy mój ma aż 140cmwink bo waży na pewno 30kg, hehe. Ale chyba jednak jest niższy, niewiele więc przy tym plecaku to żadna różnica.
                Jeszcze raz dziękuję.
                • mmala6 jeszcze jedno pytanie 24.08.13, 19:48

Zapomniałam zapytać, jaki jest materiał tego plecaka? wygląda na a la dżinsowy ale pewnie taki nie jest, jak go oceniasz? nie przemoknie na deszczu/śniegu? jest bardziej materiałowaty czy ortalionowy?
                  • majarzeszow Re: jeszcze jedno pytanie 24.08.13, 20:00
                    Material wyglada na taki a la dzinsowy, dosc gruby, nie powinien przemoknac.
                    jesli umiesz, to moze wklej to zdjecie, co ci przyslalam w tym watku.
                    • mmala6 Re: jeszcze jedno pytanie 24.08.13, 20:40
                      majarzeszow napisała:

> Material wyglada na taki a la dzinsowy, dosc gruby, nie powinien przemoknac.
                      > jesli umiesz, to moze wklej to zdjecie, co ci przyslalam w tym watku.

hehe, nie umiemwink
      • kuna821 majarzeszow prośba o zdjęcie 24.08.13, 17:22
        przepraszam, że się podpinam pod wątek, ale też szukam plecaka i ten Twój wydaje się idealny smile mogłabyś mi przesłać zdjęcie syna w nim? Mój ma Herlitza od 1 klasy, ale zapięcie czasem się odpina więc konieczna będzie wymiana.
    • aleksandra1977 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 11:57
      a drugi Ecco nie wchodzi w grę?
      Wprawdzie do tych 200zł trzeba by dołożyć, ale skoro byliście zadowoleni to dlaczego nie?
      • mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 24.08.13, 16:36
        aleksandra1977 napisała:

> a drugi Ecco nie wchodzi w grę?
        > Wprawdzie do tych 200zł trzeba by dołożyć, ale skoro byliście zadowoleni to dla
        > czego nie?

mieliśmy ten:
        www.nobleshop.eu/product-eng-41069-Plecak-ECCO-Back-to-School-Backpack-Boys-910424290222.html
        już go nie widzę nigdzie, są z nowymi motywami, mój syn mówi że 'dzidziusiowe'wink
        Jest jeszcze tego typu, większy (oczywiście nie w tej cenie):
        www.outletstore.pl/ecco/910436390260/Product.aspx
        ale jest mało opinii o nim i na dodatek takie sobie. Ale rozważam go poważnie, jest sporo tańszy.
        • mmala6 Re: muszę pilnie kupić plecak/tornister - 2. klas 27.08.13, 00:02
          chciałam tylko skończyć wątek i napisać, że byliśmy odebrać reklamowany ecco (czarny), syn przymierzył ten drugi, niebieski, i nie chciał zdjąć, choć wg mnie plecak jest na niego za duży. Młody się uparł, że jest super, że ma trzy zamki (!) i jest taki dorosły. A że jest bardzo lekki i wygląda porządnie to wzięłam (cena 165zł w outlecie), najwyżej za rok znowu będę reklamować...Dziękuję wszystkim za porady, pewnie nastanie w końcu czas Topgalawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka