Dodaj do ulubionych

Kurtka benetton

28.09.13, 18:03
Kupiłam córce kurtkę puchową benettona. Przyszła, bardzo ładna, ale w dotyku bardzo cienka i lekka. Bez podszewki. Czy one takiej są, czy będzie ciepła?
Obserwuj wątek
    • monika78kr Re: Kurtka benetton 28.09.13, 18:27
      kupiłaś przejściówkę
      • eedytkaa Re: Kurtka benetton 28.09.13, 19:14
        prześlij linka do tej kurtki
    • patatajowa Re: Kurtka benetton 28.09.13, 20:10
      one takie są ,cieplejsze nie będą niż na to wyglądają.
      po co ci nowy wątek o tej kurtce,w tym pytasz o to samo
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,146730127,147144841,Benetton.html
      jakbys przeczytala caly to wiedzialabys ze to puchówka ale cieńsza,wiedzialabys tez z postów ze niektórym dzieciom jest wystarczająca a inne w mrozy w niej marzną wink
      www.zalando.pl/benetton-kurtka-puchowa-zolty-4be23g01q-202.html
      • nie_wiem_nie Re: Kurtka benetton 28.09.13, 21:33
        patatajowa napisała:
        "po co ci nowy wątek o tej kurtce,w tym pytasz o to samo"

założyłam nowy wątek, bo tamten jest już długi i nikt mi nie odpowiedział,

"jakbys przeczytala caly to wiedzialabys ze to puchówka ale cieńsza,wiedzialabys
        > tez z postów ze niektórym dzieciom jest wystarczająca a inne w mrozy w niej m
        > arzną wink

przeczytałam cały, nie było, że dzieci marzną, wręcz przeciwnie, większość pisała, że to najcieplejsza kurtka jaką miały, autorka wątku szukała bardzo ciepłej kurtki na zimę i kurtkę benettona większość polecała
        niepotrzebnie wyżyłaś się na mnie

to ta zalinkowana przez papatajową
        • agni71 Re: Kurtka benetton 28.09.13, 22:31
          Kurtek z nowej kolekcji nie miałam w ręku, miałam dwa lata pod rząd kurtki benettona dwustronne, mam tylko takie zdjęcie:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ag/ab/lkp0/z75R2rddYIni3d0yDX.jpg

i te kurtki faktycznie były bardzo ciepłe, na duze mrozy. Ale tez i juz w dotyku są grube i nabite. Jesli kurtki z woreczkiem sa cienkie, to nie będą bardzo ciepłe - mam tego typu dla siebie z Kappahl i to jest fajna kurtka, ale nie na duże mrozy, tylko tak do -5 stopni.
        • patatajowa Re: Kurtka benetton 29.09.13, 10:03
          to ze dziewczyny pisza ze benetton i gap ma jedne z cieplejszych kurtek to nie znaczy ze wszystkie ,ty kupilas jedna z cienszych.
          jakk kupilas na zalando to odeslij,nic nie tracisz.
          cieple z benettona to sa linkowane w tamtym watku dłuzsze kurtki -plaszczyki w granacie i bezu/oliwce po 279
          https://i1.ztat.net/selector/4B/E2/3G/01/K5/03/4BE23G01K-503@1.1.jpg
          oraz takie neonowe-nie puchowe ale grube po 179.
          https://i1.ztat.net/selector/4B/E2/3G/01/P2/02/4BE23G01P-202@1.1.jpg
    • mamiczka_malucha Re: Kurtka benetton 28.09.13, 22:03
      Na jesień będzie bardzo dobra, bo dobrze chroni od wiatru. Ale na zimę raczej nie.
      • gosjana Re: Kurtka benetton 28.09.13, 22:51
        <Kupiłam córce kurtkę puchową benettona. Przyszła, bardzo ładna, ale w dotyku bardzo cienka i lekka. >

to kurtka tzw przejściowa, widziałam ją w sklepie, na mrozy raczej się nie nadaje

<Bez podszewki. Czy one takiej są, czy będzie ciepła?>

a jakiej podszewki się spodziewałaś?
        • gaga-sie Re: Kurtka benetton 28.09.13, 22:59
          No właśnie, też mnie to intryguje..o jaką podszewkę chodzi. Nie wyobrażam sobie kurtki bez podszewki, chyba,że wiatrówkę ( jedna warstwa ortalionu).
          • agni71 Re: Kurtka benetton 28.09.13, 23:01
            Tylko gdzie wtedy puch sie podzieje, chyba wypadnie? wink
          • patatajowa Re: Kurtka benetton 29.09.13, 10:18
            chodzi o to ze chyba wszystkie kurtki tego typu czyli cienkie pikowane puchóweczki nie maja tej dodatkowej wysciełającej od srodka warstwy materiału.moim zdaniem i tak nie potrzebnej i nie przydatnej a na pewno nie wpływajacej na ciepłote kurtki wink
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/H0eyl22UEeEQgCBMSB.jpg
            • gaga-sie Re: Kurtka benetton 29.09.13, 12:13
              O, to nawet takich nie widziałam, zawsze miałam z podszewką (nawet tą przejściówkę puchową)smile
    • marcyszka Re: Kurtka benetton 29.09.13, 17:37
      zmartwiłyście mnie.
      Tez kupiłam te kurtki:
      Dokładnie te dwie:
      www.zalando.pl/benetton-kurtka-puchowa-niebieski-4be24g01h-502.html
      www.zalando.pl/benetton-kurtka-puchowa-rozowy-4be23g01q-402.html
      Jeszcze czekam na dostawę, ale kupowałam je jako kurtki zimowe. Z resztą skład (90% pierze i 10% pióra) też by na to wskazywał.
      Na prawdę są takie cienkie? Niby można oddać, ale nie zmienia to faktu, że zostane bez zimowych kurtek i dla syna i dla córki.
      Polecane tu płaszczyki są już wyprzedane...
      Może polecacie jakieś inne modele?
      • patatajowa Re: Kurtka benetton 29.09.13, 17:46
        jak czekasz, to poczekaj spokojnie i sama ocenisz.z zimowymi sie chyba az tak jeszcze nie pali,jeszcze wrzesień mamy? zdazysz kupic zanim snieg spadnie na pewno.
        plaszczyki sa jeszcze -granatowy 1 rozmiar,oliwkowy- 4 rozmiary,neonowych sporo rozmiarow....
        obserwuj sobie je bo juz kilka razy byly wyprzedane ale dokładają akurat ten model-ja tez sie zagapiłam z jego kupnem-ale mozna sobie ustawic powiadomienie mailowe o rozmiarze-jak bedzie dostepny dostaniesz info.
        • agni71 Re: Kurtka benetton 29.09.13, 17:58
          Ja jestem zdziwiona, że w tym roku nie ma sztandarowych grubych kurtek w Benettonie... Moze jeszcze sie pojawią? Płaszczyki to nie dla każdego - moje dziewczyny preferują krótkie kurtki, musi byc wygodnie, nic sie nie ma prawa pałętać przy kolanach wink Na te zime co prawda praktycznie wszystko juz mam, ale trzeba będzie zapolowac na cos na wyprzedazy na kolejny rok i tu Benetton mnie rozczarował.
          • monix123 Re: Kurtka benetton 29.09.13, 20:38
            Zdecydowanie-jak dla mnie-nie są to zimowe kurtki.One są cieniutkie bardzo.Są świetne,ale cieńkie-na okres przejściowy. To nie są zdecydowanie takie kurtki jak te ze zdjęcia agni/Mam taką fioletową w szafie więc wiemwink/.U nas by się nie sprawdziły,dlatego dziewczyny dostały po płaszczykuwink
        • marcyszka Re: Kurtka benetton 02.10.13, 09:36
          Witam ponownie, Kurtki doszły i faktycznie są bardzo cienkie. Musze je odesłać.
          Pojawiły się za to nowe.
          www.zalando.pl/benetton-kurtka-zimowa-rozowy-4be23g01g-402.html
          Czy one będą cieplejsze? Widziałyście je może na żywo w sklepie?
          • patatajowa Re: Kurtka benetton 02.10.13, 09:52
            zkładam że cieplejsze. ale zauwaz ze nie sa puchowe.
            • marcyszka Re: Kurtka benetton 02.10.13, 10:21
              tak wiem, ale jeśli cieplejsze to chyba ważniejsze?
              Czy ktoś ma doświadczenie z zimowymi kurtkami z Benettona nie z naturalnego puchu?
              • marcyszka Re: Kurtka benetton 02.10.13, 12:23
                myślicie, że będą jeszcze inne zimowe kurtki z Benettona?
                Zastanawiam się nad tym linkowanym wyżej przez mnie modelem. Te kołeczki chyba będą średnio praktyczne. Już widzę, jak moje dzieci będą je rano zapinały smile
                • gosjana Re: Kurtka benetton 02.10.13, 12:50
                  marcyszka napisała:

> Zastanawiam się nad tym linkowanym wyżej przez mnie modelem. Te kołeczki chyba
                  > będą średnio praktyczne. >

na zdjęciu katalogowym wyglądają ładnie, na modelach juz nie - zobacz jakie one są krótkie sad
                  en.benetton.com/2013/09/20/puffer-jacket-revolution-2/
                  dla mnie kurtka zimowa musi mieć długość co najmniej do bioder
          • beamilka Re: Kurtka benetton 02.10.13, 10:33
            A nie wiecie jak rozmiarowo wypadają? Niema rozmiaru 110/116 tylko 116/122, na obecnie 5 latkę noszącą 110/116 to który ewentualnie brać?
            • agni71 Re: Kurtka benetton 02.10.13, 11:40
              Niema rozmiaru 110/116 tylko 116/122,

serio? Oni zawsze mieli np. S (120 cm), teraz jest jakas inna rozmiarówka?

na
              > obecnie 5 latkę noszącą 110/116 to który ewentualnie brać?

ja brałabym pewnie S-kę.
              • beamilka Re: Kurtka benetton 02.10.13, 11:50
                ale nie ma takich rozmiarów jak S M czy L tylko cyfrowe
                • agni71 Re: Kurtka benetton 02.10.13, 11:59
                  Mówimy o kurtkach Benetton, czy o czyms innym?

shop.benetton.com/pl_en/long-sleeved-down-filled-jacket-16909.html
                  Ja tam widzę S, M, L, XL, i XXL. Jak klikniesz na "size chart" to masz cm, jakim odpowiadają oznaczenia.

Na Zalando, jak wybierzesz "rozmiary producenta" to tez masz ich normalną benettonowska rozmiarówkę. Te rozmiary "EU", to jakis wymysł własny Zalando.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka