Dodaj do ulubionych

Puky WUTSCH czy XL?

30.10.13, 10:35
Wybór rozstrzelony rozmiarowo, ale w domu mam LR M i dwójkę dzieci, 3-latkę i 15-miesięczniaka. I zastanawiam się nad zakupem, bo mały jest bardzo mobilny i wszystko, co ma kółka bardzo go interesuje. Z kolei córka ma Lr M odkąd skończyła półtora roku, a dopiero ostatnio zaczęła się nim jeździć. Synka przymierzyłam na najniższych ustawieniach i jeszcze siodełko za wysoko, ale już go prowadzi między nogami, niczym się nie zrażając. Planowałam mu kupić Wutscha, córka pewnie jeszcze do wiosny da radę na LR M, a potem mam dla niej 12 calowy zwykły rowerek, syn przejąłby LR M. Ale może sensowniej będzie poczekać, aż on dorośnie do niego i zamiast Wutscha dla niego kupić L lub XL dla niej? Bo skoro tak długo obwąchiwała się z laufradem, to nie ma pewności, że zwykły rower w przyszłym roku ją zainteresuje... No i nie wiem, czy jak go rozleniwię stabilnym Wutschem, to potem nie będzie się chciał przesiąść na laufrada?
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: Puky WUTSCH czy XL? 30.10.13, 10:57
      eee dla młodszego bym lrm zostawiła, mój miał półtora roku jak porządnie na lrmie już poginał, Twój za momencik podrośnie wystarczająco; starszej kup większy, lrm dla niej już mało stabilny może być (za krótki jest), ja mojemu wtedy trzylatkowi wiosną kupiłam lr1 (trochę mniejszy od xl i lżejszy); teraz - pół roku później już się przesiada na zwykły z pedałami
    • slona78 Re: Puky WUTSCH czy XL? 30.10.13, 12:14
      Mamy wutsch i lrm i póki co syn ma w nosie lrm, a ma już 25 miesięcy, za to wutsch w codziennym użyciu. Wszystko zależy od tego jakie masz dziecko, mój syn jest bardzo ostrożny przy takich wynalazkach.
    • aga_wer Re: Puky WUTSCH czy XL? 30.10.13, 12:52
      Zostawiłabym lrm dla Małego a córce kupiła xl albo lr co tam wolisz.Nie oszukujmy się.Idzie zima więc na tych rowerkach teraz za dużo nie pojeżdżą.Przyjdzie wiosna dla syna lrm będzie akurat.
      • emma6666 Re: Puky WUTSCH czy XL? 30.10.13, 19:03
        Mój w ogóle o pedałach nie chce słyszeć, musiałam kupić xl.
        • dmc1981 Re: Puky WUTSCH czy XL? 30.10.13, 19:22
          ja się jeszcze zaczęłam zastanawiać, czy może ten LR 1L by córce wystarczył, bo różnica w cenie zasadnicza. chyba w ciągu jednego roku tyle nie urośnie, żeby zdążył się zrobić za mały, a w końcu chyba tym pedałom też podoła wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka