Dodaj do ulubionych

mini boden - kupujecie do Polski?

30.10.13, 12:51
Przejrzałam forum i widzę, że jest sporo dziewczyn, które kupują ubranka Mini Boden (i chwalą wink). No i chciałam się Was poradzić... Jak zrobić zakupy przez ich sklep internetowy? Widzę, że mają wysyłkę do Polski za 6 funtów bodaj, wszystkie ceny w funtach itp. No i co teraz? Mam zwykłe konto złotówkowe w mbanku. Rozumiem, że jeśli złożę zamówienie w sklepie bodena i zapłacę zwykłą polską kartą, to po pierwsze bank skasuje mnie za przelew zagraniczy, a po drugie jeszcze policzy mi te funty po jakimś niezbyt korzystnym kursie? To wszystko w ogóle jest warte świeczki? Macie jakieś lepsze sposoby? Poradźcie laikowi, nigdy nic nie kupowałam z GB.
Obserwuj wątek
    • noo_noo Re: mini boden - kupujecie do Polski? 30.10.13, 14:28
      ja kupuję dla siebie i córki - nam bardziej opłaca się płacić niemiecką kartą męża- więc w kwestii płatności nie pomogę. Ale generalnie ciuchy fajnej jakości tylko zdecydowanie warto zapisać się do ich newslettera (przysyłają info o promo i previev) i koniecznie szukać kodów na angielski stronach ze zniżkami - rabaty są przeważnie od 20-30%, a przy ich cenach to istotne wink
      • lia Re: mini boden - kupujecie do Polski? 30.10.13, 17:12
        Noooo, ceny w wersji "startowej" rzeczywiście nie są powalające, ale już znalazłam kod na 15 proc. i wysyłkę gratis, szukam więcej smile Tylko sądzę, że to przewalutowanie mnie najbardziej uderzy po kieszeni uncertain A może jest jakiś pośrednik na allegro, czy coś w ten deseń?
        • patatajowa Re: mini boden - kupujecie do Polski? 31.10.13, 11:07
          sądzisz ze u posrednika będzie taniej?przeciez on tez na tym chce zarobic...
          mi bank policzyl tydzien temu funta po 4,31 Euro wiec to nie jest jakis straszny koszt-bo kurs wtedy był 4,17.
          • lia Re: mini boden - kupujecie do Polski? 31.10.13, 14:56
            W sumie racja, tylko u pośrednika wiem, ile zapłacę, a tu - troche loteria, bo z tego co wiem bank nie koniecznie oblicza wg kursu w momencie zakupu. Czyli trzeba się podwójnie przyczić: na dobry kurs funta i na kod rabatowy big_grin
            • patatajowa Re: mini boden - kupujecie do Polski? 31.10.13, 15:12
              loteria jak w kazdym sklepie internetowym gdzie nie płacisz w złotówkach.
              mnie tam jeszcze nic nie zaskoczyło, sprawdzam w jakim dniu jest kurs i +/- kilka złotych wiem ile zapłace. przeciez to nie jest tak ze jednego dnia masz funty po 4,91 a drugiego po 6 wink
    • ktosco Re: mini boden - kupujecie do Polski? 30.10.13, 23:13
      Robiłam 2 tygodnie temu zakupy w UK online płatność zwykła karta mbank.Mbank w rozliczeni przeliczył płatność na euro jak wylaczylam za funta wyszło 5,3 za te moje zakupy
      • lia Re: mini boden - kupujecie do Polski? 31.10.13, 09:55
        Ech, no właśnie. Chyba poczekam na solidną wyprzedaż...
        • dolores12 Re: mini boden - kupujecie do Polski? 31.10.13, 21:47
          W grudniu przed świętami będzie wyprzedaż, a w międyczasie jakaś obnizka może być na wybrane produkty. Ja jestem maniaczką Mini Boden, najchętniej bym tylko tam dzieciom kupowała, ale mnie nie staćtongue_out więc poluję na wyprzedaże. Jeśli chodzi o dostawę, to niefajne jest, że oni wysyłają to zwykłym listem, raz już mi paczka zaginęła...
          • lia Re: mini boden - kupujecie do Polski? 31.10.13, 23:41
            Ja chyba tez wsiąkłam, cudne te ciuchy, szkoda, że takie drogie. W grudniu, powiadasz? To będzie ciężki grudzień... tongue_out
            • liveveb Re: mini boden - kupujecie do Polski? 01.11.13, 08:31
              Ale warte swojej ceny.
              Moja corka uwielbia ich sukienki smile
              • a-e-p Re: mini boden - kupujecie do Polski? 01.11.13, 10:31
                Kiedys kupowałam wiecej, kwote przeliczam mniej wiecej, wg kursu funta na dany dzien. Ceny rzeczywiscie wysokie, szkoda... Szukam kodow online, poluje na okazje, albo na wyprz (tylko wtedy zwykle brakuje rozmiarów). Czytam tez blogi fanek Boden'a - sa tam zdjęcia i recenzje.

Jakosć ubran rewelacyjna, najbardziej lubimy ich dzianiny, ja sukienki, a dzieci tez bawełne np.legginsy. Sukienki na okazje dla dziewczyn (w fasonie A) tez staram sie u nich kupowac, bo sa z naturalnych materiałów, ale corki czesto narzekaja ze jest w nich goraco ze wzgledu na bawełniane podszewki. Na razie nie znalazłam alternatywy stacjonarnie. Starszej bardzo podobaja sie ciuchy z działu dla nastolatek, ale te ceny...
                • lia Re: mini boden - kupujecie do Polski? 01.11.13, 14:29
                  A-e-p, daj linka do tych blogów, bom ciekawa! Mi się strasznie ich wzornictwo dla dziewczynek podoba - takie dziecięce, a nie przesłodzone. Mojej córce wyraźnie brakuje w szafie jakichś kotków/ptaszków/sarenek i innych żyjątek w formie od której mamy nie będą bolały zęby smile
                  • a-e-p Re: mini boden - kupujecie do Polski? 01.11.13, 22:49
                    Prosze, pewno zaraz mnie wykasuja smile Blogi raczej z moda dla kobiet
                    mysuperfluities.blogspot.com/ - tu jest mnóstwo kodów ale na amerykanska strone Boden, Pani kupuje tez dla swoich dzieci + sa recenzje
                    poppys-style.com/
                    egyptomaniac57.blogspot.com/
                    • lia Re: mini boden - kupujecie do Polski? 02.11.13, 14:59
                      Dzięki, zdążyłam, moderacja pewnie jeszcze uprawia grobbing smile
    • pyza_uk Wiosna 2014 preview 01.11.13, 14:30
      www.bodenpreview.co.uk
      Pruk lub prv1 na 20% off
      • noo_noo Re: Wiosna 2014 preview 02.11.13, 16:07
        pyza_uk - nie masz litości wink ja na zimowe zbieram (kurtka i spodnie na narty)
        • lia Re: Wiosna 2014 preview 02.11.13, 18:07
          To samo miałam napisać, ale na szczęście kolekcja jesień-zima podoba mi się dużo bardziej big_grin
          • pyza_uk Re: Wiosna 2014 preview 02.11.13, 23:00
            Ja kiedys boden lubilam bardzo, ale od kilku lat preferuje joules, bardziej mi odpowiada www.joules.com
            • lia Re: Wiosna 2014 preview 03.11.13, 12:01
              Pyza, mój mąż oraz nasz domowy budżet mogą tego nie udźwignąć big_grin
              • pyza_uk Re: Wiosna 2014 preview 03.11.13, 17:47
                Ha ha, przepraszam! wink Warto poczekac, bo zaraz sie wyprzedaze zaczna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka