Dodaj do ulubionych

wygodna sofa + fotel

03.11.13, 08:56
Witajcie, od kilku tygodni oglądamy sofy do pokoju w bloku-max do 230cm.długości-ma być do siedzenia ale nie takiego sztywnego tylko tak swobodnie po pracy,do oglądania telewizji-maż najczęściej na leżąco, czytania no i okazjonalnie do spania, do tego chciałabym kupić też fotel. Nie chcę narożnika bo zajmuje za dużo miejsca w bloku a poza tym ten który aktualnie mam jest koszmarnie niewygodny.Proszę o podpowiedzi sprawdzonych modeli (dla wysokich użytkowników)
Obserwuj wątek
    • beata_17 Re: wygodna sofa + fotel 03.11.13, 11:09
      Najlepiej idź do sklepu i wypróbuj jak się siedzi. Wiem co mowie bo od 2 tygodni poszukiwalam wygodnej sofy i foteli. Wybór padł na coś takiego: www.ekoline.pl/12/sa/p/778 z funkcja relaksu czyli rozkładania do pozycji półleżącej.
    • joana.mz Re: wygodna sofa + fotel 04.11.13, 12:20
      wygodna jest na pewno ikea ektorp
      Masz wersję 2, 3 osobową oraz rozkładaną lub nie. Do tego są fotele i podnóżki.
      • s_mag_s Re: wygodna sofa + fotel 04.11.13, 12:27
        joana.mz napisała:
        wygodna jest na pewno ikea ektorp
        Masz wersję 2, 3 osobową oraz rozkładaną lub nie. Do tego są fotele i podnóżki.

podobnie j.w. - Tidafors
        • emma_me Re: wygodna sofa + fotel 04.11.13, 12:34
          ja bym nie nie sugerowała opiniami tylko sama popróbowała, sofa która dla jednych jest idealna dla ciebie może się okazać wielką kalpą sad
          Ostatnio pomagałam tacie wybierać sofy - wybraliśmy super wygodną, pojechała obejrzeć moja mama i powiedziała, że jest wygląda super ale jest niewygodna, bo ona jest niska a my wysocy a siedzisko sofy było szerokie czyli wygodne dla wysokich osób sad
    • alpepe Re: wygodna sofa + fotel 04.11.13, 12:45
      Mnie do siedzenia odpowiadała najbardziej kivik z ikei, bo niezbyt miękka i nie za niska. Mam rozkładaną trójkę, ale ona chyba ma 2,45, coś mi się zdaje, są też nierozkładne i właśnie chyba na 2,30. Do tego mam pufę, na której kładziemy nogi i jest ok, na fotel ani recamierę nie miałam miejsca. Generalnie nie kupuj nic bez próbnego siedzenia. Mnie się w ikei podobały różne sofy, ale jak usiadłam, to niestety, nie pasowały mi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka