Dodaj do ulubionych

ranking firm produkujących ubranka dla dzieci

11.08.04, 08:34
Witam,
Chciałabym zaproponować zrobienie listy firm produkujących ubranka dla dzieci
z komentarzami na temat ich jakości i cen.
Ja mam dobre doświadczenia z ubrankami firmy Sofija. Są ładne i dobrze
wykończone. Ceny są adekwatne do jakości. Niestety w Łodzi można je kupić
tylko w Smyku, gdzie marża chyba przekarcza wartość towaru (boleśnie to
doświaczyłam kupując płyn do kąpieli Nivea za 17,5 zł podczas gdy w Rosmannie
obok kosztował 13,5 zł).
Firma Tup Tup ma też niezłe jakościowo ubranka, czasami trafią się ciekawe
kolory albo wzory. Ceny przyzwoite. Tylko rozmiary w cały świat! Moje 63 cm
Maleństwo nosi body w rozmiarze 80!
Gosia
Obserwuj wątek
    • mamakubusia koszulki Endo 11.08.04, 09:10
      a ja uważam ze koszulki Endo są najlepsze na świecie smile
      uwielbiam je świetna bawełna, nie spierają się napisy, i co dla mnie ważne nie
      gniotą się w suszarce niestety tup tup muszę prasować. Tylko ceny są kosmiczne :
      (
      pozdrawiam
      ania
      • edytek1 Ranking ubranek dziecęcych 11.08.04, 10:48
        Sofia dla malucha super , ale nijak się ma ich rozmiarówka, zdecydowanie
        zaniżona. Pinokio ok ładne nie spierajce się wzorki i super bawełna. Niektóre
        body Karlinki obskaczają już 3 dziecko i wygladają jak nowe.
        Body z Auchan ( mięciutka bawełna i plaskie szwy) dla maluszka super a poza
        tym body na 48 miesięcy... nic malucha nie podwieje nawet zimą( ja sobie chwalę
        choć już jesteśmy bez pieluchy)
        Ubranka z 5-10 -15 dobra jakość uszyte tak, ze na długo służą ( wywijane
        mankieci, sukienki na szeleczkach)
        Cocodrillo najlepsze kombinezony ( żaden inny by nie przeżył takich szalaństw
        jakie wyczyniała Karolinka)
        Spodenki z la halle ( większość na mojej małej wisi , a te są wąskie w pasie).
        Rajstopki Wola i z Calcedonii ( te raczej w wersji wyjściowej dla dziewczynki)
        Czapki zdecydowanie Broel i chustki bandanki kupowane za 5 zł w markecie.
        Tup tup dla maluszka super, ale dla większego raczej nie podoba mi się
        wzornictwo.
        A engo mnie nie powala... ich kostium kąpielowy do bania a triumfa super choć
        cena zbliżona.
    • pia_ Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 11.08.04, 11:39
      1. H&M - to dla mnie bezapelacyjnie numer 1 pod względem jakości, wzornictwa i
      ceny, rozmiarówka odpowiada rzeczywistości.
      2. KappAhl - bardzo ładne wzornictwo i dobra jakość, niestety za wysokie mają
      ceny i opłaca się kupować tylko na wyprzedażach, rozmiarówka zawyżona (sweterek
      rozm 68 wielkością odpowiada temu z H&M w rozm 80).
      3. Cubus - bardzo ładne wzornictwo, trochę za wysokie ceny, z jakością bywa
      różnie tak jak i z rozmiarówką (raz zwyżona, innym razem zaniżona).
      4. Wójcik - przepiękne wzornictwo i bardzo dobra jakość, rozmiarówka zawyżona,
      a ceny niestety kosmiczne (widziałam katalog z kolekcją na zimę i się
      zakochałam).
      5. Coccodrillo - ładne wzornictwo, dobra jakość, ceny rozsądne, a na
      wyprzedażach to już prawie za bezcen, rozmiarowo też ok.
      6. Altantic (dla hipermarketów trochę tańszy pod nazwą Arcado) - bardzo ciekawe
      wzornictwo, dobra rozmiarówka, z jakością bywa róznie, ceny bielizny Atlanica
      trochę za wysokie.
      7. Lafel - dawniej produkował tylko buciki dla niemowlaków, teraz ma także
      ubranka w rozm 56-80 (body, kaftaniki, pajace, śpiochy), rozmiarówka minimalnie
      zaniżona, bardzo ciekawe wzornictwo (śliczne pajacyki na zimę z welurku i
      grubszej tkaniny dresowej), rozsądne ceny, ale tylko kiedy kupuje się w
      hurtowni.
      8. ZARA - przemyślane wzornictwo, z jakością róznie, ceny z kosmosu.
      9. 5-10-15 - rewelacyjne wzornictwo, rozmiarówka bardzo zaniżona, niskie ceny,
      jakość katastrofalna (skarpetki po paru razach nadawały się do wyrzucenia,
      bluzy skurczyły się, napy wylatywały).
      10. Tupfel - marka sprzedawana wyłącznie w sieciach Adler, ładne wzornictwo,
      dobra jakość, rozmiarówka ok, teraz wyprzedaż wszystkiego i upusty 30-70 %
      (Adler wycofuje się z Polski).
      11. Le Halle - prześliczne wzornictwo, rozmiarówka zaniżona, ceny za wysokie,
      ale opłaca się polować na wyprzedaże, jakość dobra.

Incydentalnie kupowałam ubranka firm Sofija, Drewex, Tup Tup, ale nie byłam
      zadowolona ani z ich jakości, ani z ceny.
      Z zagranicy przywożono mi ubranka dla dziecka firm Topolino, Milou, Jojo,
      Jacadi i były to super jakościowo i cenowo ciuszki, na dodatek jeszcze bardzo
      ładne (zwłaszcza Jacadi, które są dostępne także w polsce w butikach dla
      dzieci, niestety po astronomicznych cenach).
      • lgosia1 Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 11.08.04, 13:56
        dziewczyny czy ubranka ww firm można kupić w jakiś sklepach internetowych?
        • pia_ Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 11.08.04, 14:05
          Niestety te które wymieniłam, są tylko w realnych sklepach, ale niektóre np.
          Wójcik czy 5.10.15 mają swoje strony internetowe.
          • aniaop Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 12.08.04, 14:11
            Ja kupuje w H&M (najwiecej bo ceny konkurencyjne), Kaphal, Cubus i Mothercare.
            Jakosc bardzo dobra. Kurtki zimowe i kombinezony w Wojciku. Do tych firm jestem
            tak przywiazana (plus buty Bartek), ze do innych sklepow nawet nie zagladam
            • mw115 Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 12.08.04, 16:32
              a ja wysoko cenię łódzką firmę Agnes i Uva
              dokładnie uszyte, z bardzo porzadnych materialów, nie defasonują sie popraniu,
              nie tracą kolorów, ciekawe wzornictwo
              ubranka obu firm mozna kupic w www.littleangels.pl
              • agni71 Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 12.08.04, 18:51
                Ja tez mam swoich faworytow, jesli chodzi o ubranka.
                Z niemowlecych kupuje Sofija, lubie tez Pinokio (dobrej jakosci bawelna, gesto
                zatrzaski w kroku w spiochach), ostatnio zaczelam tez kupowac Classic (bo
                niezle a tanie) i Lafel (dobra jakosc, ladne i niedrogie).
                Poza tym kupuje w H&M (ale uwazam, ze najladniejsze ubranka sa w tych
                mniejszych rozmiarach, do 80 - coreczka miala kilka uroczych sukieneczek,
                sweterek, spodnie - wszystko do siebie pasowalo i ubranka dobrej jakosci,
                szczegolnie za te cene), zdarza mi sie kupic w Kappahl, ale jak sa promocje, np
                kup 3 plac za 2...
                Ladne wzornictwo i chyba niezla jakosc jest w La Halle, a miewaja naprawde
                atrakcyjne ceny w sezonie obnizek...
                Podobaja mi sie tez ubranka Coccodrillo (np. sukienki, skarpetki) i Wojcik (ale
                nie kombinezony, bo te sa strasznie sztywne i na moje dziecko jak dotad nie
                udalo mi sie tam znalezc wygodnego ubrania na zime.)
                Jesli chodzi o zimowe to super zakupem na zeszla zime byl kombinezon Quadri
                Foglio - ceny chyba porownywalne z Wojcikiem, a wydaly mi sie duzo bardziej
                przyjazne dla dziecka - bardzo cieple, a jednoczesnie nie sztywne.
                Buty kupowalismy Bartki, ale ostatnio zdecydowalismy sie na Viggami i bylismy
                zadowoleni. A jeszcze bardziej przypasowaly nam ostatnio kupione sandalki
                Antylopa.
                czapeczki kupujemy Mir Mar lub Broel, a rajstopki jednobarwne Wola lub azurowe
                Rewon (ale te ostatnie troche zbiegaja sie w praniu).
                Z zagranicznych podobaja mi sie ubranka Carter's, mam tez kilka rzeczy z firmy
                (chyba hiszpanskiej) Neck&Neck - sa bardzo ladne i dobrej jakosci.

aga
                • pia_ Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 13.08.04, 11:29
                  Kombinezony zimowe Wójcika wyraźnie się poprawiły i w tym roku materiały są już
                  bardziej miękkie, ozdobione ślicznymi aplikacjami.
    • galanina Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 13.08.04, 11:18
      Ja mam malutkie ubranka z n-tej reki,tysiac razy prane, glownie sa to H&M, C&A
      i mothercare- wszystkie super jakosci i za bardzo nie widac uzywania!!
    • barbs Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 13.08.04, 15:36
      Światowo - bezapelacyjnie GAP. Bliżej, a konkretnie na Podbeskidziu smile BATYR,
      Super bawełenka, ładne wzory, w miarę uczciwa rozmiarówka.
      Basia
    • muszka_tse_tse Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 16.08.04, 21:00
      Witam!
      Mieszkam w pobliżu sklepu Wójcik i z tej racji często kupuję tam ciuszki dla
      synka, uważam że są one najfajniejsze, najtrwalsze, po praniu kolory nie bledną
      i wykonane są z dobrego materiału. Najczęściej jednak kupuję ciuszki Wójcika
      gdy jest promocja , można trafić na wiele ładnych ciuszków za rozsądną cenę.
      Na drugim miejscu stawiam firmę Tup-Tup i Hoop, ciuszki są słodkie i trwałe,
      zaś na trzecim miejscu firmę Kajtex, polecam dobrego gatunku dresy i bluzy.
      Pozdrawiam. Monika
    • _diabolique_ Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 17.08.04, 15:19
      Ja tez polece, wczesniej wspominana firme UVA. Dzis odwiedzilam ich sklep
      fabryczny i jest w tej chwili przecena kolekcji letniej - 50%, na wszystkie
      ubranka i naprawde mozna wyhaczyc cos fajnego chocby na przyszly rok, za
      calkiem smieszne pieniadze.
      • spokotea Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 17.08.04, 15:23
        Gdzie jest sklep fabryczny UVA????????
        Pzdr
        Ewa
        • _diabolique_ Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 17.08.04, 15:31
          > Gdzie jest sklep fabryczny UVA????????

Zgierz, ul. Parzęczewska 3
          • paulajal Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 17.08.04, 23:20
            A gdzie są ubranka Wójcik w W-wie? nie znam firmy, a skoro polecacie, chetnie
            wypróbuję, chodzi mi zwłaszcza o kombinezon.
            • agni71 Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 17.08.04, 23:23
              W Klifie i w Blue City, i chyba tez w CH Targowek, ale tam nie bylam.

aga
              • minkapinka Re: ranking firm produkujących ubranka dla dzieci 18.08.04, 09:41
                W CH Targówek też jest koło MCDOnald's (w rogu od Trasy Toruńskiej)
                • malwes Cocodrillo w W-wie? 20.08.04, 18:45
                  A gdzue w W-wie można kupić cocodrillo - nigdzie nie wpadła mi w oczy ta firma
                  a mam kilka ciszków z "prezentów" i są bardzo fajne?
                  Gosia
                  • minkapinka Re: Cocodrillo w W-wie? 20.08.04, 19:01
                    Widziałam wczoraj w sklepie Gucio, KEN 90
                    • agni71 Re: Cocodrillo w W-wie? 20.08.04, 22:56
                      Ja kupowalam w Swiecie Dziecka na Gorczewskiej (Tesco), ale wybor nie byl
                      oszalamiajacy.

aga
                      • malwes Re: Cocodrillo w W-wie? 22.08.04, 18:57
                        Dziękuję Wam serdecznie.
                        Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka