Dodaj do ulubionych

Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka

06.12.13, 12:58
Szukam inspiracji w sprawie zimowej czapki idealnej, dla bardzo żywego przedszkolaka, ciągle się przeziębiającego, z zapaleniami uszu.
Czapka powinna być ciepła, oddychająca, ale dobrze chroniąca uszy, dobrze przylegająca do uszu, nie powiewająca na wietrze wink
Dotychczas chwaliliśmy sobie czapki HM (te wiązane z pomponem), ale już Młody wyrósł z rozmiarówki.
Czy ktoś mógłby mi coś polecić? Wszystko co dotychczas mierzyliśmy, słabo chroni uszy.
Obserwuj wątek
    • karinaxy80 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 13:26
      Polecam czapki firmy Raster w kompletach z szalami. Znajdziesz na allegro.
    • taba18 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 14:27
      Moja córka nosi kominiarkę Reima.
    • aniam123 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 14:34
      Moje dzieci od kilku lat noszą czapki Kama.
      Są dosyć drogie, ale bardzo ładne i porządne.
      No i dzieciaki je lubią smile
      Sprawdzony sklep:
      www.gamisport.pl/czapki-i-szaliki/czapki/z/kama/
    • makoc Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 16:00
      Reima ma czapki z dodatkowymi wszywkami chroniacymi uszy przed wiatrem. A te czapki z HM z pomponem to sa tez w wiekszej rozmiarówce, tylko już bez sznurków do wiązania. Według mnie dobrze przylegają i chronią uszy. A sznureczki można sobie doszyć.
      • pln10 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 17:21
        makoc napisała:

> A te czapki z HM z pomponem to sa tez w wiekszej rozmiarówce, tylko już bez sznurków d
        > o wiązania. Według mnie dobrze przylegają i chronią uszy. A sznureczki można so
        > bie doszyć.

My właśnie tak mamy - doszyliśmy troczki do czapki z H&M i uszy ciepłe.
        Pozdr.
        • pumeczka Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 17:57
          ja też doszywam troczki do czapek z H&M, plus stoper do zaciągania, żeby syn nie wyglądał jak maluszek z kokardką pod szyją wink
          • pln10 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 18:06
            Jaki stoper? plastikowy? jak przy sznurku przy kaloszach? Pytam, bo może "odmałpuję" wink
            Pozdr.
            • pumeczka Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 18:19
              tak takie cosikwink
              allegro.pl/043wesole-kalosze-dla-urwisow-gumowce-dzieciece-30-i3741201586.html
              przyszywam sznurek , wciskam stoper na koniec, no i syn sam sobie go zaciąga palcem, a potem luzuje jak chce zdjąć,
              bo bez sznurka, nauszniki fruwają dookoła głowy wink
              • eo_wina Pumeczko 06.12.13, 18:50
                A gdzie można kupić takie stopery?
                • kinga_owca Re: Pumeczko 06.12.13, 19:30
                  ja nie Pumeczka, ale kupowałam stopery w pasmanterii
                  • eo_wina Re: Pumeczko 07.12.13, 12:28
                    smile No tak...grunt to ruszyć głową smile Dzięki! smile
          • sabina_online Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 18:16
            Dla mnie czapki Broel smile świetna jakość i wspaniałe żywe kolory smile
    • agni71 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 18:32
      Dla mnie najlepsze sa czapki MaxiMo, tu przykładowa chopięca:

www.dmdsklep.pl/pl/p/Czapka-chlopieca-MaxiMo-na-Polarze/2556
      Sa tak wyprofilowane, że idealnie zakrywaja uszy (przylegają), nie ma efektu powiewania , nad czołem sa wyższe, więc nie opadają na oczy. Córki tez najbardziej lubiły i lubia ten fason czapek.
      Od wewnątrz jest polar.
      • gaga-sie Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 19:43
        Agni, a jak oceniasz rozmiar tych czapek? Nie są zaniżone/zawyżone? Gdzie je kupujesz?
        • agni71 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 20:08
          Kupowałam stacjonarnie w Warszawie na Czumy, ale teraz mi nie bardzo pasuje (na tygodniu nie mam jak pojechac, a w sobote otwarte tylko do 14.00). Raz kupiłam, ale jesienną, bawełniana, przez internet, w tym sklepie z którego zalinkowałam czapkę chlopięcą. Rozmiarówka troche nieprzewidywalna, dlatego lepiej kupowac stacjonarnie niestety. Moja 7-latka nosi aktualnie 53, ale mamy tez 53, która jest z większym zapasem i taką, która jest juz za mała.

I zaczynam żałowac, że zalinkowałam, bo mi ktos juz wykupił czapke, która chciałam najstarszej kupić wink
          • gaga-sie Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 20:22
            To nie ja, ja dla chłopaka szukamwink Nie jestem z Warszawy, muszę w takim razie poszukać sklepu w okolicy, dziękuję.
            • agni71 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 20:26
              Szukając w necie, znalazłam jakis sklep w Puszczykowie pod Poznaniem - może tam ci podpasuje?
              • gaga-sie Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 20:30
                Niestety nie, ale znalazłam info o dwóch sklepach we Wrocławiu, sprawdzę, czy aktualne.
            • b.bujak Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 21:39
              nie wiem jak teraz, ale kiedyś kupowałam czapki maximo w sklepie Gagatek - obecnie mają chyba sklep w pasażu Tesco w Wałbrzychu (wł. Szczawnie)
              btw - to moje ulubione czapki
              • johana19 From Froggy With Love 06.12.13, 21:53
                A znacie czapki "From Froggy With Love"? Robione na zamówienie (bardzo szybka realizacja), dość drogie ale warte swoich pieniędzy. Są cudne, ciepłe, dla dzieci i dla dorosłych no i przede wszystkim niepowtarzalne! www.facebook.com/fromfroggywithlove
              • gaga-sie Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 06.12.13, 22:36
                Ooo, dziękuję Ci bardzo! Zajrzę tam w niedzielę, mam niedaleko.
                • zosiasamosia224 Re: Zimowa czapka idealna dla przedszkolaka 08.12.13, 08:39
                  Cześć sporo czapek reima w promocji w sklepie qrka.pl sama skusilam sie na 3 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka