Dodaj do ulubionych

Podkoszulki pod piżamę

07.01.14, 15:54
Szukam długich podkoszulek pod piżamę dla córki (3 lata). Muszę kupić na szybko - przez internet. Widziałam we wcześniejszych wątkach, że pisałyście, że Wadima ma dość długie, ale nie mogę doprosić się sprzedawców na allegro o podanie długości.
Polecicie coś innego?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 16:08
      widze ze szeroko pojety temat spania u was wciaz aktualny wink
      rady z tamtego watku sa juz nieaktualne,to z pazdziernika watek byl???
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,147510578,147511150,Re_podkoszulki_dla_glizdy.html
      • myga82 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 16:18
        Jak najbardziej aktualne, tylko wszystkie propozycje są ze sklepów stacjonarnych, a ja muszę kupić przez internet...
        Ale w międzyczasie dostałam odpowiedź dot. podkoszulek z Wadimy - może komuś się przyda - długość podkoszulki w rozmiarze 110 to 44 cm
    • kanna Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 16:29
      Kup dwa rozmiary większą , będzie dłuższa. Też zwykle chłopięce są dłuższe.
    • adziam_78 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 16:43
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/dziewczynki/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Bielizna%20dzienna%20i%20nocna/Bielizna%20-%20cz%C4%99%C5%9Bci%20g%C3%B3rne/125527/1
      mam rozmiar 98/104 długość 38 cm, szer ok.24 - rozciąga się. Moja córka ma ok 102 cm wzrostu i sięga jej do połowy pupy.
    • bbkk Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 18:08
      POD piżamę? Pod namiot się wybierasz na ferie?
      • lilka0408 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 18:36
        Też mnie to pytanie zastanowiło. Tak z czystej ciekawości (i bez cienia złośliwości, żeby nie było) w jakich piżamach śpią wasze dzieci, że mają jeszcze jakąś dodatkową warstwę i ile macie stopni w pokojach? Moje dzieci mają obecnie w pokoju ok 21-22 st. i śpią w krótkim rękawku. Oczywiście mają kołdry (wersja letnia) i nie wyobrażam sobie, żeby dały radę wytrzymać w dwóch warstwach w nocy. Ja jestem zmarzluch ale też śpię zawsze w krótkim rękawku lub w koszulce na ramiączkach bo w długim rękawie jest mi po prostu duszno. Tak samo nie pojęte dla mnie są piżamy polarowe - kto da radę w czymś takim spać? chyba, że tak jak pisze bbkk w zimie pod namiotem smile
        • izi_7 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 19:00
          Ja też jestem zmarzluchem i nie wyobrażam sobie spania zimą w krótkim rękawku smile Lubię spać w długim nawet latem. Więc jak widać ludzie różne przyzwyczajenia mają i różny stopień zmarzluchowatości big_grin Z tym, że u mnie zimą w sypialni bywa i 20 i 19 stopni (w zależności od temp. na dworze).
          Synek śpi w koszulce pod piżamą i w skarpetkach, bo często odkrywa się w nocy i góra piżamy wychodzi mu ze spodni. W efekcie zdarzało się, że plecy miał gołe i wychłodzone i stopy jak lody. Teraz, jak jest ubrany nieco cieplej, nie ma problemu gdy się odkryje i nie zdarza się, żeby był wychłodzony - katary i przeziębienia nas omijają, więc sądzę, że jest ok.
        • patatajowa Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 19:01
          No nie chciałam być zlosliwa i pierwsza nie napisałam tego wink ale uwierzcie myga ma naprawdę bardzo zimno w domu big_grin
        • mruu1 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 19:03
          Są domy ogrzewane piecami kaflowymi czy np. centralnym ogrzewaniem z piecem bez automatycznego podajnika. W nocy (kiedy wszyscy już śpią i nie nikt nie dokłada węgla do pieca) ogień gaśnie i mieszkanie wychładza sie okrutnie. Problem pojawia się oczywiście przy minusowych temperaturach na zewnątrz. Piżamy polarowe, podkoszulki pod piżamy itp. w ogóle mnie nie dziwią.
          • patatajowa Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 19:12
            nie w tym problem tongue_out
            forum.gazeta.pl/forum/w,583,129690905,129690905,Pomocy_dziecko_marznie_w_nocy_.html
            a takich wątków nie zapomina sie tak łatwo stałym bywalcom tego forum wink
            • mruu1 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 20:43
              "Kaloryferów też nie włączamy - chyba że przy -20 "

To zmienia postać rzeczy wink Widzę, że Myga lubi sporty ekstremalne.
          • lilka0408 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 20:47
            ok, może faktycznie z tymi piecami kaflowymi sprawa wygląda zupełnie inaczej - brak stałej temperatury i dość znaczne jej wahania robią swoje. Ja mam dom ogrzewany gazem, więc temp. jest praktycznie cały czas w miarę stała. Z drugiej strony ja nie lubię spać grubo ubrana i dzieci mają to pewnie po mnie smile Z piżamek z długim rękawkiem mogę polecić z Gap (miałam dla młodszej córki jak była w wieku Twojej i notorycznie spała odkopana przez co wydawało mi się, że jej zimno). Piżamki te mają fajne wąskie, długie góry i nie wychodzą plecki taki model (ja kupowałam znacznie taniej)
            allegro.pl/gap-cudna-pizamka-5-lat-wesola-malpka-nowa-i3862217555.html
            ewentualnie coś takiego
            allegro.pl/baby-gap-sliczna-2cz-pizamka-baletnica-2-l-z-usa-i3860569765.html
            Z podkoszulków na ramiączkach, które można w takiej sytuacji zakładać dodatkowo i też są długie polecam Topolino - nie rozciągają się i nie robią po praniu szersze niż dłuższe smile coś takiego
            allegro.pl/topolino-fuar-kids-paski-z-fioletem-super-128-i3814357922.html
            rozmiar i aukcje przypadkowe.
            • eddzik Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 21:59
              moja paskuda( 1,5 rok), w ogóle nie uznaje czegoś takiego jak kołdra.
              co ja przykryje, to po 5 minutach odkryta, nie wiem może za ciężka?
              lepiej z kocem, owijam ją to męczy się z nim 15 min
              oczywiście przez sen.
              śpi zatem w bodziaku na krótki rękaw i piżamie welurowej
              to pytanie w ogóle mnie nie dziwi
              wlazłam z ciekawości, żeby już na przyszłość wiedzę mieć big_grinbig_grinbig_grin
    • nena20 Re: Podkoszulki pod piżamę 07.01.14, 21:54
      a po co podkoszulki pod piżamę?
      nie jestem złośliwa tylko nigdy nie znałam nikogo kto śpi z podkoszulką a na to piżama.
      Podkoszulek na ramiączka jest pełno w H&M, C&A, pepco itd. to raczej nie jest problem aby kupić.
      • salma75 Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 08:47
        Bo np. w pokoju jest chłodno? smile
        Moje dzieci maja w nocy max. 18 stopni. Są alergikami, przy takiej temperaturze lepiej śpią, nie mają suchego kaszlu.
        Ale za to narzekają czasami, że marzną. Syn nie zgłosił zapotrzebowania na dodatkową warstwę pod piżamą, za to córka tak - sama chce podkoszulek bawełniany pod spód.
      • k_masny Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 09:49
        Mój synek ubierany jest w cienkie piżamki z długim rękawem i pod nie dostaje podkoszulkę. Nie chodzę do niego specjalnie co godzinę sprawdzać czy aby się nie odkrył.
        Córka od urodzenia nie znosi być przykryta. Potrafiła w środku nocy wpaść w histerię, gdy ją przykryłam. Mam w domu 21-22 stopnie, także i ją bardziej ubieram.
        • agni71 Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 12:31
          k_masny napisała:

> Mój synek ubierany jest w cienkie piżamki z długim rękawem i pod nie dostaje po
          > dkoszulkę. Nie chodzę do niego specjalnie co godzinę sprawdzać czy aby się nie
          > odkrył.
          > Córka od urodzenia nie znosi być przykryta. Potrafiła w środku nocy wpaść w his
          > terię, gdy ją przykryłam. Mam w domu 21-22 stopnie, także i ją bardziej ubieram
          > .

O rany, nie znosze lipcowej, ale zaczynam trochę rozumieć jej krucjatę wink 21-22 stopnie to jest temperatura dzienna, w nocy mielibysmy problemy, żeby spać w takim cieple. W nocy mam 19 stopni i jest idealnie. Dzieci śpią w piżamach z długim rekawem i nogawkami, pod kołdrami, więc nie marzną. Jak się któreś odkryje i zmarznie, to się przykryje smile Nie dziwę się córce, że wpada w histerię, ja przy takiej temp. do spania też bym wpadła w histerię, gdyby mnie ktos na siłę przykrywał wink
    • heca7 Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 09:36
      Ja akurat w sypialni mam bardzo ciepło. Wynika to z ogrzewania domu kominkiem- jeszcze nie włączyliśmy gazu. I całe ciepło idzie w górę. Parter jest dość chłodny, piętro ciepłe, strych gorący bo powietrze płynie klatką schodową prosto w górę. I choć zawsze strasznie marznę- teraz nawet kierownicę w samochodzie mam podgrzewaną big_grin to śpię w piżamach bawełnianych z rękawem 3/4.
      Moja matka za to śpi z powodzeniem w piżamach frotowych. Może poszukaj czegoś takiego dla dziecka?
    • natalek79 Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 09:38
      U mnie również jako że mamy astmatyka i alergika w domu ogólnie chłodno w domu, w nocy max.19 stopni gdy większy mróz na dworze, ale to też tylko dlatego, bo nie uznaję zamykania tzw. wywietrzników w oknach. Do 20 st. podgrzewamy na przyjazd teściowej, bo ona zmarzluch big_grin
      Nikt z nas (3,5 latek też) nie śpi w dodatkowej warstwie, nikt też nie marznie, wręcz bywa że jak za ciepło to się dzieci odkrywają. Wystarczają nam bawełniane piżamy, żadnych polarów/welurów/ociepleń nie tolerujemy.
      • natalek79 Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 09:43
        no, ale miałam dopisać i mnie tel. rozkojarzył...Mimo wszystko każdy ma jakieś swoje widzimisia w temacie nie tylko takim, każdy wie najlepiej jak jemu czy dziecku uważa najlepiej i tyle. A podkoszulki jak podkoszulki - wszędzie ich pełno. Sama długość to też nie wszystko, bo ja np. też lubię dla dzieci jak są dłuższe i odpowiadają nam m.in. z C&A, bo są na szczupłe dzieci, ale nie widzę w nich dziecka tęższego, bo zwyczajnie ciasne i niewygodne by były...
    • myga82 Re: Podkoszulki pod piżamę 08.01.14, 10:12
      Dziękuję za konstruktywne wink odpowiedzi.
      Spieszę donieść wszystkim zainteresowanym, że koszulki są potrzebne, bo w sypialni nadal mamy chłodno (ok. 18 stopni) - dobrze nam się śpi w tej temperaturze, co nie zmienia jednak faktu, że moje zimnolubne dziecko budzi się nad ranem i mówi, że jej zimno. Sama się przykryć jeszcze nie umie, a nadal rozkopuje się na potęgę.
      I nie - nie śpi już w dziesięciu warstwach, tylko w najzwyklejszej bawełnianej czy welurowej piżamie i w tym nieszczęsnym podkoszulku, który obudził u niektórych takie zdziwienie.
      Aha - i pod jedną kołdrą - dopiszę na wszelki wypadek, żeby rozwiać już wszelkie wątpliwości smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka