Dodaj do ulubionych

bidon bez rurki

25.01.14, 15:30
Czy są bidony bez rurki? Jeśli tak jak one działąją, w sensie leci z nich jak z normalnej butelki czy picie trzeba trochę zassać? Widziałam dziecko ok 1,5 r. które piło z bidona i przechylało go do picia więc chyba rurki nie było. I czy one utrzymują trochę temperaturę? Przyszły mrozy a my dużo jeździmy dlatego zastanawiam się nad czymś wygodnym i jak się da utrzymującym ciepło do pica.
Obserwuj wątek
    • agncwy Re: bidon bez rurki 25.01.14, 16:43
      Mam bidon bez rurki i dziecko musi samo ssać,to takie picie z butelki i miało nie kapać a i tak się wylewa. Mam z canpola. A czy są takie co trzymają ciepło to nie wiem,spytaj w sklepie z akcesoriami dla dzieci. Ja na długą trase zabieram zwykły termos. Zresztą moje dziecko nie pije litrami zimą.
      • frijka Re: bidon bez rurki 25.01.14, 21:00
        Mój odkąd zaczął pić tylko z kubka 360 stopni pije dużo więcej niż do tej pory.
        • giba116 Re: bidon bez rurki 25.01.14, 21:18
          Frijka, ile ma Twoje dziecko i ile zajęło mu załapanie Lovi 360?
          Moja ma prawie 10 miesięcy ale coś jej nie idzie smile
          • frijka Re: bidon bez rurki 25.01.14, 22:08
            Synek za kilka dni skończy roczek. Kupiłam jak miał 9 m, na początku próbował pić jak z butli i za wiele tą metodą nie wypijał, choć czasem udało mu się złapać większe łyki. Ale ciągle dostawał picie także z butelki. W sumie z kubka pił raz na jakiś czas, jak podsuwałam mu częściej to w końcu zaczął ładnie "ciągnąć" z kubeczka i teraz pije bardzo ładnie. Ile to trwało ciężko powiedzieć bo bywało kilka dni, że kubka na oczy nie widział. Najlepiej dawaj jak najczęściej w tym kubku to się szybko nauczy. Tylko nie wiem jak Twój ale ten nasz kubek od nowości przeciekał, zawsze jak synek pije trzymam pod brodą pieluchę bo się zalewa...
        • koteck Re: bidon bez rurki 25.01.14, 21:23
          My mamy taki, lettadzieciom.pl/product-pol-151-Bidon-Lyczek-330-ml-12-m-.html
          to jest niekapek. Trzeba zassać żeby leciało. Podobno jest termiczny ale jeszcze nie mieliśmy okazji się przekonać o tym.
        • agncwy Re: bidon bez rurki 25.01.14, 21:24
          Mam tez ten kubek i kilka róznych niekapków,bidonów z rurką i bez ale picie z nich mu nie wychodzi. Najbardziej woli ze zwykłego kubka. Kłopot mam w nocy bo nie chce tak pić i kończy się na butli z mlekiem.
          • frijka Re: bidon bez rurki 25.01.14, 22:09
            A ile ma Twoje dziecko?
            • agncwy Re: bidon bez rurki 26.01.14, 17:28
              13 mcy
    • kindddzia Re: bidon bez rurki 28.01.14, 13:18
      no wlasnie ja kupilam bidon corce, odpakowuje go w domu, a tam rurka ... Myslalam, ze to bedzie bardziej jak butelka z dziobkiem. Corca pije przechylajac butelke do gory, przez slomke nie umie.

No i tak sie zastanawiam - moze ktos tak zrobil - mozna sobie te rurke obciac, skrocic przy samej gorze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka