Dodaj do ulubionych

Wittchen.pl - odradzam stanowczo

27.01.14, 12:54
Piszę to ku przestrodze, bo tak lekceważacej klienta firmy dawno nie spotkalam. Chyba dwa lata temu kupiłam u nich portfel. Dla siebie. Po kilku miesiacach pusciły szwy - reklamacja. Pozszywali. Odeslali. Minął jakis czas - to samo. Kolejna reklamacja. Przekroczyli ustawowy czas rozpatrywania reklamacji, ale twierdzili, ze wcale nie maja obowiązku dostosować się do mojego żądania (chcieli znów naprawiać, ja chciałam nowy portfel). Dopiero po kilku dniach walki, informowania o stanowisku rzecznika praw konsumenta, przyslali nowy portfel. Pocztą... Minęły kolejne miesiace - i co? I znowu ta sama wada. Zgłosiłam reklamacje by net. Tym razem - zgodnie z obietnica pana i zapisow w regulaminie kurier mial ode mnie odebrac feralny towar w ciagu 3 dni. Minelo 10 (!) a kuriera i zadnego kontaktu ze strony firmy niet. Dzis do nich dzwonie, a pan mi wciska kit, ze kurier byl, ale mnie nie zastal. A tak sie sklada, ze pracuje w domu, a na dodatek CALY poprzedni tydzien przesiadzialam w domu z chorym dzieckiem. Mówię mu o tym, a on dalej, czy kurier zostawil list przewozowy. Ja go pytam, jak mial zosatwić, skoro go nie bylo... Noz nie mogę... Nidgy wiecej nie kupie NIC z tej firmy. Chińska tandeta za niemale pieniadze.
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Wittchen.pl - odradzam stanowczo 27.01.14, 14:44
      to że chińska to akurat prawda. Nic nie szyją juz w PL.
      Zapytaj z jakiej firmy byl kurier, poproś o numer zlecenia i ustal czy kurier był. Wiesz, kurierzy też często sciemniają sad
      • a-e-p Re: Wittchen.pl - odradzam stanowczo 27.01.14, 14:51
        Dwa/trzy lata temu dostałam portmonetkę Wittchen w prezencie, wiec bez paragonu. Po nie całym roku odpadła metalowa rama z zapięciem, którą zapina sie kieszeń z bilonem (jak to sie nazywa?). Próbowałam skleic u kaletnika - powiedział ze nie ma sensu, bo za chwile odpadnie. Dodał też ze dawno nie wiedział tak tandetnego wykonania.
    • janka39 Re: to jakiej firmy portfele polecacie ? 27.01.14, 15:09
      ze strony Wittchen
      "Każdy portfel, pasek czy torebka firmy WITTCHEN, wykonane są ręcznie z najwyższą precyzją i starannością". - zapomnieli dopisać, że wykonane są przez małe chińskie rączki uncertain

Ja przed tym Wittchenem mialam portfel Pierre Cardin. Ok. 10 lat nic mu nie bylo, wymienilam, bo mi sie znudzil... Ale jak z jakoscia teraz tej firmy, nie mam zielonego pojecia. Wittchen tez byl kiedys dobra firma. BYL...

Co do kuriera - gdyby byl pewnie zostawilby awizo... Nie ma nic. A tym z W nie wierze za grosz...
    • vierzieg40 Re: to jakiej firmy portfele polecacie ? 27.01.14, 15:14
      Mogę polecić Ochnika- kupiłam 3 lata temu, nadal ok.
      • salma75 Re: to jakiej firmy portfele polecacie ? 27.01.14, 15:16
        Ja też mam portfel Ochnik. I mój mąż również. Portfele mają z 5-6 lat, nic się z nimi nie dzieje.
        • ola_la_la Re: to jakiej firmy portfele polecacie ? 27.01.14, 16:23
          Ja kupuję Valentini i bardzo polecam.
          Jeden portfel uzywałam kilka lat i nawet kiedy go wyrzucałam to nigdzie był popruty tylko po prostu się zestarzał. Teraz mam kolejny, troszkę inny model.
          Mają piękne wzornictwo i bardzo dobrą jakość. Dodatkowo mozna dobrać mały ale pojemny portfel, ja np noszę małą torebkę. Zreszta modeli maja sporo. Duże też.
          www.valentini.pl/portfele.html
          • misia-your Re: to jakiej firmy portfele polecacie ? 27.01.14, 16:31
            Tez mam portfel tej firmy, kupiony 11 mies. temu reklamowany byl juz 3razy, pierwszy raz po 4tyg.Nie mam już sily reklamować a widzę,ze znowu pęka.Kasa duża za badziew niestety..
            • krasulas Re: to jakiej firmy portfele polecacie ? 27.01.14, 19:00
              Samsonite...jestem b.zadowolona...maz rowniez. Mamy rozne kolekcje i obydwie b.udane.
              Wczesniej...Pierre Cardin...killa dobrych lat...bardzo ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka