Dodaj do ulubionych

Jakie kurtki na teraz dla dzieci?

23.02.14, 09:22
Jakie kurtki teraz, przy takiej pogodzie nosza Wasze dzieci? Nie wiem co kupić mojemu 4-latkowi.
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 12:47
      Tania zimowka. Czyli normalna zimowa kurtka podszyta polarem.
      Choc moim zdaniem swietnie sie teraz sprawdza takze kurtka narciarska. Jest ciensza, lepiej chroni przed wiatrem.
      • frestre Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 12:53
        może softshell+polarek pod spód? tak dziś wyszedł na rower mój synek
    • inia25 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 13:03
      Jeśli kupić to softshell lub pikowana wiosenna. Pod spod polar.
      Zimowek i narciarskich to juz chyba nie ma sensu kupować.
    • agaja5b Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 13:48
      Moje teraz noszą narciarskie, używamy ich i późną jesienią i wczesna wiosną gdy na termometrze od -3 do + 7, ale na twoim miejscu już bym nie kupowała narciarskiej, lepiej wiosenną trochę ocieplaną i pod spód polar.
    • blaszany_dzwoneczek Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 14:19
      Moja dziś założyła na spacer cieniutki polarek i wiatrówkę. 10 stopni i słońce. Nie sądzę, żeby zmarzła, jak będzie ganiać, to pewnie kurtkę zdejmie. Przedwczoraj na łyżwach byłyśmy to w samych polarkach jeździłyśmy. Jak chłodniej trochę, to zakłada tę samą wiatrówkę, a pod spód grubszy polar.
      • patatajowa Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 14:47
        pikowana z zary z jesieni.
    • sinceramente Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 14:58
      Przesiadła się właśnie z lekkiej puchówki na 3w1 z tchibo.
    • tweety_28 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 15:05
      Jak kupować to już wiosenną np. pikowaną.
      Córka aktualnie chodzi w narciarskiej lub takiej lekko ocieplonej kurtce w zasadzie bardziej wiosenno/jesiennej niż zimowej.
      • cyprysiowa Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 16:07
        syn smiga w pikowanej z zary i tej ktorej nikt nie chciał po pełna rozmiarowka była długo i długo a okazała sie super kurtałką przejsciowa www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C5%BC/ch%C5%82opiec/kolekcja/dwustronna-kurtka-z-flag%C4%85-c568506p1293632.html
      • magata.d Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 16:17
        Dzięki za podpowiedzi. Na zimówki i narciarskie (mamy takie) według mnie już za ciepło. Dzisiaj bardzo ciepło, u nas ok. 13 stopni. Załozyłam synkowi polar i kurtkę przeciwdeszczową Kaxs. Z pewnością będzie jeszcze chłodniej. Upatrzyłam w smyku (w sklepie internetowym) fajną kurtkę pikowaną, wydaje mi się, że jest właśnie na wiosnę/jesień, podjadę w tygodniu zobaczyć ją na żywo. A może któraś z Was widziała/ma tą granatową ze smyka?
        Zakładałam inny wątek o sofsthellach, oejrzałam je na żywo w znanych sieciówkach i nie bardzo mi podeszły. Mąż chodzi w porządnych firmowych (np. Bergson), więc tylko taki bym chyba dziecku kupiła, ale uważam że trochę drogo, jak dla dziecka 4-letniego na dwa sezony.
        • magata.d Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 16:26
          www.smyk.com/cool-club-kurtka-chlopieca-rozmiar-110,p1086382448,ubranka-dla-dzieci-p#review
    • leeah Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 16:12
      dzisiaj w takie ciepełko sam softshell, pod spód cieniutka bluzeczka. Jak będzie zimniej to pod kurtke bluza lub polar.
      • a-e-p Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 17:34
        Starsza, ktorej zawsze zmino, w narciarskiej, a wkrotce chyba w 3w1 z Tchibo.
        Młodsza juz 2 rok w przejsciowej pikowanej z kapturem z H&M, jak bedzie cieplej - polar+ubiegłoroczna wiatrówka z Kappahl, ew. czeka softshell z Kappahl.
    • monikaa13 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 17:53
      1,5 roku - nadal w zimowej z Lidla, nie wyobrażam sobie jeszcze puścić jej w cienszej
      7 lat - zimowa Cool Club, niestety nie mamy innej zimowej więc nie ma wyjścia, choć widzę, że trochę taka jakaś gruba już smile Mamy softshell ale uważam, że jeszcze jest za chłodno na taką kurtkę. Rano nawet 0 stopni, a jak do szkoły ma na 8 to nie założy cienkiej kurtki nawet z polarem pod spodem.

Takie noszą. Jeśli chodzi o kupno nowej to postawiłabym na jakąś 3 w jednym, są takie, które sprawdzają się przez wszystkie sezony - mają odpinane polary, kaptury itp. więc sprawdzą się przy różnej pogodzie. Nie ma sensu kupować teraz zimowej.
      • magata.d Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:05
        Już pisałam, że nie mam zamiaru teraz kupować ani zimowej ani narciarskiej, bo moje dziecko takie posiada, a według mnie na nie juz za ciepło. Kurtki 3w1 tez raczej nie chce, bo mamy sporo bluz, polarów i świetną kurtkę typu shell (Kaxs). No chyba, że kurtka, która ma przypinaną bluzę, ale ta bluza też musi być odpowiednia, nie za gruba przede wszystkim.
        Chodziło mi o kurtkę, którą mogę dziecku założyć tylko na podkoszulkę i bluzkę bawełnianą.
        • patatajowa Re: no to tylko takie :) 23.02.14, 18:14
          to w takim razie tylko takie,z tego wątku wink
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,149491416,,Kurtka_wiosenna_chlopiec_Zara.html?v=2
        • tweety_28 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:18
          > Już pisałam, że nie mam zamiaru teraz kupować ani zimowej ani narciarskiej, bo
          > moje dziecko takie posiada, a według mnie na nie juz za ciepło. Kurtki 3w1 tez
          > raczej nie chce, bo mamy sporo bluz, polarów i świetną kurtkę typu shell (Kaxs)

No to ja już nic nie rozumiemsad Skoro macie Kaxs-a, a na narciarską według Ciebie za ciepło to w czym problem?

Inna sprawa to na narciarską za ciepło? Jaką Wy macie tę kurtkę, że rano przy 3-5 st. założona na bawełnianą bluzkę to za dużo ( podkreślam rano, bo rozumiem że Twoje dziecko nie przebywa na dworze tylko w południe przy 13 st. i pełnym słońcu )?

• magata.d Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 22:30
            > No to ja już nic nie rozumiemsad Skoro macie Kaxs-a, a na narciarską według Cieb
            > ie za ciepło to w czym problem?
            >
            > Inna sprawa to na narciarską za ciepło? Jaką Wy macie tę kurtkę, że rano przy 3
            > -5 st. założona na bawełnianą bluzkę to za dużo ( podkreślam rano, bo rozumiem
            > że Twoje dziecko nie przebywa na dworze tylko w południe przy 13 st. i pełnym s
            > łońcu )?

No to mam rano dziecku założyć kurtkę narciarską, bo zimno (u mnie ok. zera, a nie -5, my wychodzimy o 8.30-9, nie o 6 rano, i jedziemy 4 minuty samochodem), a potem jak w południe wyjdą na spacer to ma się w niej pocić?
            Zresztą nie chodziło mi o taką różnicę temperatur, bo wtedy to nie mam problemu, bluza plus kurtka rano, sama kurtka w południe. Po prostu pytam, co by tu jeszcze kupić dziecku poza zestawem polar z kurtką kaxs (cienką typu shell). Pytanie dotyczyło lekkiej wiosennej kurtki. Popatrzyłam trochę w sklepach internetowych i już chyba wiem o co mi chodziło wink
            • silje78 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 08:20
              jak jedziesz rano samochodem to nie rozumiem rozterek.
              córka dziś jechała rano w krótkim rękawku, cieniutki polar i kurtka podszyta polarem (taki ok 200g). na dwór wyjdą pewnie ok 10 więc nie sądzę żeby się zgrzała. gdybym szła z nią pieszo, albo jechała zkm to pewnie ubrałabym ją cieplej, ale w aucie problemu nie ma, choc wczoraj widywałam ludzi w czapkach w samochodach...
              jeśli mimo to uważasz, że będzie mu rano zimno to załóż mu tą narciarską, w przedszkolu został polar z membranówką, a narciarską zabierz.
              co do softshella to moja wczoraj uznała, że jej za zimno i założyła w/w zestaw.
              no i nie mogę sobie odmówić komentarza odnośnie bergsona.... znakomita większość rzeczy z decathlona bije na głowę tą markę. jedyne co mi z tej firmy podeszło i się nie rozwaliło to wysokie, skórzane buty do półautomatów. reszta (kupione sporo bo była okazja, jak się okazało dość kiepska...) dwie kurtki membranowe, kurtka narciarska, lekkie buty, plecak 80l (masakrycznie niewygodny), plecak 40l (TRAGEDIA PISANA DUŻYMI LITERAMI), spodnie narciarskie - powyłaziły nitki, odzież mambranowa nie oddycha (nie porównuję do goretexu, ale do innych niedrogich marek jak fjord nansen, milo, salewa itp), poszyte nieergonomicznie, niewygodne. poza butami spisały się polary, ale biorąc pod uwagę, że były uszyte z polartecu to raczej trudno byłoby je popsuć.
              • magata.d Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 16:43
                Ja, tak naprawdę nie znam produktów ani Bergsona ani decathlona. Mąż ma softshell z decathlona od roku i sobie chwali. A Bergsona ma od ładnych paru lat i jest po prostu super, nie do zdarcia, porządny i ładny, i odpowiednio cieply, ale nie taki sztywny i "sztuczny", jak te dziecięce, które oglądalam w c&a i h&m (i tylko te widziałam ma zywo, więc o nich mówię, innych nie znam). I tylko takie mam porównanie. Nie znam sie na tych różnych markach sportowych i ich produktach.
                Byc może nawet pomyliłam nazwy produktów. Bo mąż mówi, że ma windstoper a nie softshell, więc to chyba co innego. Ale właśnie coś takiego bym kupiła dziecku.
                Dzieki wszystkim za uwagi. Dzisiaj byłam w smyku i kupiłam granatową, pikowaną kurtkę wiosenną.
                • silje78 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 17:04
                  windstopera nie ma. bergson nie szyje na goreteksie.... coś podobnego raczej. sorki, ale jestem bardzo mocno zrażona do tej "marki"...
                  w decathlonie są świetne softshelle dla dzieci. córce rok temu kupiłam chyba za 149zł. mięciutki, przyjemny w noszeniu, drugi ma mckinley i ten jest nieco grubszy i sztywniejszy.
    • magdagg2 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:00
      3w1 z c&a
    • koza_w_rajtuzach Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:01
      Moje dzieci noszą wiosenne kurtki, takie ciut cieplejsze.
    • pumeczka Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:30
      https://www.51015kids.eu/media/photos/25/a/1/04/g997/1/85x85.jpg
      u nas jeszcze nie ma mega ciepła "wiosennego", więc syn pomyka w takiej z 5-10-15,
      ma lżejsze ocieplenie niż zimowe, tylko mega upierdliwa jest ta forma suwakowa
    • eliszka25 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:52
      skoro macie softshell i rozne bluzy/polary, to nie bardzo rozumiem twoj dylemat? jak cieplo, to sam softshell wystarczy, jak zimniej, to polar pod spodem. moje dzieciaki wiosna i jesienia tylko w softshellach, bo to moim zdaniem najlepsza kurtka. nie przewieje, wytrzyma niewielki deszcz, a nawet przy niewielkim mrozie z polarem pod spodem da rade. moj starszy prawie cala tegoroczna zime w softshellu przechodzil do szkoly.
      • inia25 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 18:57
        Autorka wątku nie ma softshella bo z sieciówek słabe a Bergsona za drogie. Ma kurtkę typu Shell kaxsa wink
        • tweety_28 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 20:36
          > Autorka wątku nie ma softshella bo z sieciówek słabe a Bergsona za drogie. Ma k
          > urtkę typu Shell kaxsa wink

smile
      • magata.d Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 22:34
        Nie napisałam, że mamy softshell, nie mamy.
        • eliszka25 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 00:25
          a to przepraszam, cos pokrecilam ;-/

w kazdym razie jak dla mnie wlasnie softshell jest najlepsza kurtka przejsciowa, bo mozna go zalozyc zarowno w taka pogode, jak byla dzis u nas, czyli jakies 10 stopni w plusie, slonce i wiatr, jak rowniez z polarem pod spodem, gdy na dworze ok. zera czy lekki minus.
    • kr.kr Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 23.02.14, 23:24
      Moje dzieci dzisiaj wyszly tak:
      - starsza w sredniej parce, a pod spodem srednia bluza - troche podobno zmarzla,
      - mlodszy zaszalal i na bluzke tylko polar(mial do wyboru tylko cienka narciarska, o ktorej w ogole juz slyszec nie chce, a lzejsza cos dojsc nie moze od prawie 2 tyg), co prawda dosyc gruby, ale jednak to nadal TYLKO bluza... Wiec Cala droge wyrzucalam sobie, co ze mnie za matka i ze dzieciaka przeziebie itp itd, ale o dziwo wrocil cieply na granicy spocenia na karku i plecach. Nos tylko mial zimny. Moze powinnam nie odbierac tej kurtki, jak juz wreszcie dojdzie a zainwestowac w kominiarke wink
      • patatajowa Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 09:17
        syn wczoraj wyszedł w pikowanej z zary na bluzke z dł. rękawem. pewnie zmarzl bo dzisiaj juz nos przytkany i katar...sad
        corka wyszła w cienszej parce, wróciła sie po bluze bo jej zimno było.ale to spacer spokojny był bez biegania...
    • klarci Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 00:32
      moi do niedawna w przejściówkach, od kilku dni w wiosennych kurtkach, a dokładnie w bluzach na misiu. pod spód zależnie od pogody zakładam adekwatną grubość warstw. młodszy dzisiaj miał, pod spodem, cienki polar i koszulkę z krótkim rękawem (godz. 16-17), a itak wrócił lekko spocony.
      tak jak dziewczyny polecały, ja bym kupiła wiosenną kurtkę i do tego dobry polar, albo sweter - obie rzeczy będą przydatne na dłużej.
      • mamanatalki87 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 08:43
        A co jeśli do przedszkola śmiga się pieszo ??

Rano u nas jest 0-2 stopnie .. Jak wracamy ok 8-10 stopni ..

Soft + polar styknie na 0 stopni ??
        • silje78 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 08:57
          może kamizelka ocieplana na soft? moja córka tak czasami chodzi. kamizelkę może zdjąć jak będzie za ciepło.
          • kasiamasna 3 w 1 24.02.14, 09:19
            Jakie kurtki 3 w 1 proponujecie w przyzwoitej cenie? ta z C&A www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Kurtki/122522/1 za 179,00zł jest dla mnie za droga
            • patatajowa Re: 3 w 1 24.02.14, 09:26
              wszystkie kurtki tego typu w c&a zawsze wydawały mi sie strasznie ciężkie !plus sztywne i niewygodne bo to przeciez jakby jedną kurtke ubierac na drugą... a z innych firm nie kojarze za bardzo takich kurtek, na pewno c&a ma ich najwiecej...
              • a-e-p Re: 3 w 1 24.02.14, 09:35
                3w1 polecam z Tchibo. Starsza ma juz trzeci model, niestety w przyszłym roku ostatni rozmiar bedzie na nia juz za mały. Uzywa od marca do listopada. Nie jest sztywna, tylko polar ma troche za krotkie rekawy zeby nosic go osobno
                • kasiamasna Re: 3 w 1 24.02.14, 09:41
                  dajcie link do kurtki z tchibo -ja nie moge znalezc, a jakie opinie na temate tej:
                  www.reserved.com/pl/pl/kids/boy/all/kids/outerwear/y6607-09x/weatherproof-fleece-lined-jacket
                  Ogladalam wczoraj i calkiem calkiem, zastanawiam sie czy nie poczekac na gazetki wiosenne w lidlu, biedronce. Ktos pamieta czy sa jakies fajne kurtki? ja nigdy nie kupowalam
                • a-e-p Re: 3 w 1 24.02.14, 09:42
                  Takie Tchibo były kiedys w smiesznej cenie w Realu> Miałysmy i sama kurtka była sztywniejsza
                  https://media4.tchibo-content.de/art_img/15/86/a1189e4c37a2/MAIN_ALT_1-IMPORTED/6401a6736553967c/3-in-1-Allwetterjacke-Maedchen.png

ten model ma kurtke miekką jak wiatrówka
                  https://media1.tchibo-content.de/newmedia/art_img/ee/65/6d0fc5e40da3/MAIN_ALT_HD_2-IMPORTED/39d09e5cfd5e6b6d/Dziewczeca-kurtka-3-w-1-na-kazda-pogode.jpg
            • sagaa Re: 3 w 1 24.02.14, 09:40
              Kurtki 3 w 1 ma też (albo raczej miała) firma Mariquita. Moja córka miała taką:
              www.ceneo.pl/11621048
              Polar fajnie się sprawdza na chłodniejsze dni.

Sprawdź na Allegro może znajdziesz taki rozmiar jaki ci pasuje.

kasiamasna napisał(a):

> Jakie kurtki 3 w 1 proponujecie w przyzwoitej cenie? ta z C&A www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/ch%C5%82opcy/Dzieci,%20rozm.%2092-128/Kolekcja/Kurtki/122522/1 za 179,00zł jest dla mnie za droga
            • silje78 Re: 3 w 1 24.02.14, 09:43
              poszukaj oddzielnie polaru i kurtki. możesz trafić na promocje. dwa tygodnie temu kupiłam w decathlonie kurtki z wszytym polarem:
              www.decathlon.pl/kurtka-ciepa-cr100-jr-cnieb-id_8282313.html#avantages
              dziewczęcej nie znalazłam na stronie, ale kosztowała 59zł. taka j/w.
              ogólnie było dużo kurtek i polarów w świetnych cenach. kiedyś trafiłam i nich na przecenę polarów z krótkim zamkiem. kosztowały 9,9zł. kupiłam dzieciakom po kilka sztuk w różnych kolorach, część na wyrost.
              • a-e-p Re: 3 w 1 24.02.14, 09:50
                IMO bardziej funkcjonalna jest kurtka bez wszytego polaru. Zawsze dodatkowo mamy wiatrówke na letnie wyjazdy w góry czy nad morze.
                Kiedys kupowałam osobno polar a osobno wiatrówke, ale córka woli kiedy nic sie nie przesuwa, bo w kurtkach Tchibo 3 w 1 polar spina się zamkami i zatrzaskami z kurtką. W polarze jest nawet ten super patent dziurka w rekawie (zamiast rekawiczek).
        • eliszka25 Re: Jakie kurtki na teraz dla dzieci? 24.02.14, 09:33
          moj 7-latek co rano idzie 15 minut do szkoly. na dworze jest ok 0 albo lekki minut, tak 2-3 stopnie. chodzi w softshellu bez polara pod spodem, ale to jest kurtka od kombinezonu narciarskiego, wiec troche grubsza niz zwykly softshell. pod zwykly dostalby wlasnie polar i tak by bylo ok. nie raz juz tak moje dzieciaki chodzily i nie marzly. dodam, ze nie jestem z frakcji "jak najwczesniej rozebrac dziecko na krotki rekaw". o tej porze roku, nawet przy tych 8-10 stopniach w plusie wieje u nas zimny wiatr, wiec chlopaki w softshellach i cienkich czapkach pomykaja na podworku. sama tez zakladam czapke, bo mnie glowa boli od tego wiatru.

softshell jest naprawde fajny, bo go nie przewieje i dobrze trzyma cieplo, a ubranie na cebulke, czyli polar i softshell, jest o wiele lepsze niz grubsza kurtka. zwlaszcza w taka pogode, kiedy rano zimno, a w dzien duzo cieplej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka