Dodaj do ulubionych

Zamierzam kupić trampolinę

30.03.14, 11:19
Wstępnie wybrałam takie:
Tekst linka
Tekst linka
Czy to dobry wybór?
Czy warto kupić z drabinką, czy to zbędny gadżet (dzieci mają 4 lata i rok)?
A może w tej cenie (600-800 zł) znajdę coś lepszego?
Obserwuj wątek
    • inia25 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 11:29
      Drabinka to nie jest zbędny gadżet .
    • owianka Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 12:02
      Tylko numer 1. Bo sprężyny podtrzymujące trampolinę ma poza siatką.

Niestety, nie wiedziałam jakie to ważne kiedy kupowałam trampolinę, i dzieci ciągle uderzają głową o spręzyny - ostatnio wczoraj. To jest bolesne i niebezpieczne, mimo że sprężyny przykryte są gąbką.
      • myga82 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 12:13
        owianka napisała:

> Tylko numer 1. Bo sprężyny podtrzymujące trampolinę ma poza siatką.

Ale ta druga też ma chyba sprężyna poza siatką?
        • owianka Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 13:42
          Faktycznie, źle spojrzałam, sorry.
    • myga82 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 13:16
      Właśnie zwróciłam uwagę, że w obu tych trampolinach maksymalne obciążenie to 100 kg - to nie za mało?
    • aneksis85 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 15:48
      Mamy tramopolne PRO, jak dla mnie swietna-solidna, ladna, dobra cena smile jednego czego zaluje, to, ze nie zakupilam 4 metrowej tylko 3, choc trampolina i tak jest pokazna, ale jak dojda dzieci sasiadow to robi sie przyciasno smile
      • myga82 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 21:47
        A skaczecie razem z dziećmi? Skłaniam się też ku trampolinie pro, tylko martwi mnie dopuszczalny ciężar - 100kg. To trochę mało. Marzyło mi się, że będziemy bawić się na trampolinie całą rodziną - a to już trochę więcej niż 100 kg wink
        • patatajowa Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 22:22
          jak sobie poczytasz inny watek niedawny o wypadkach na trampolinie to sie dowiesz ze od skakania obwisa biust i wypada macica. a stukilowy ojciec moze przypadkiem zgniesc dziecko upadajac. wiec sie zastanow czy warto...
          • myga82 Re: Zamierzam kupić trampolinę 31.03.14, 10:14
            patatajowa napisała:

> jak sobie poczytasz inny watek niedawny o wypadkach na trampolinie to sie dowie
            > sz ze od skakania obwisa biust i wypada macica. a stukilowy ojciec moze przypad
            > kiem zgniesc dziecko upadajac. wiec sie zastanow czy warto...

To chyba był nawet mój wątek tongue_out
            Tak, jestem świadoma zagrożeń jakie płyną ze skakania, niemniej jednak podejmuję się tego ryzykawink
        • aneksis85 Re: Zamierzam kupić trampolinę 31.03.14, 10:34
          Tak, tzn. ja skacze czasami z dzieciakami, wszyscy razem to raczej rzadko (maz jest przewaznie w pracy)smile
          Tramoplina jest solodna, jej nosnosc jest moim zdaniem wieksza, niz te 100 kg, producent poprostu wolal podac mniej niz wiecej, natomiast jak ze wszystkim, nie ma co przesadzac smile
          Porownujac nasze tramopliny (moja, sasiadow i znajomych) uwazam, ze nasza wypada najlkorzystniej, nie to, ze sie chwale, ale u jednych duzym minusem jest siatka zwnetrzna a u drugich jakby nieco gorsza jakosc wykonania, cenowo podobnie. Kupowalam chyba na www.dmuchane.pl
          • myga82 Re: Zamierzam kupić trampolinę 31.03.14, 11:02
            Dzięki za odpowiedź. Też chyba zdecyduję się na tę trampolinę. I też upatrzyłam ją sobie na dmuchane.pl smile
    • meg1108 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 16:27
      Ja mam z tej firmy. Ta 366. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Znajomi tez mają. u mnie 3 sezon. Nic sie nie dzieje, ale chowam na zimę.
      easyjump.pl/
      • aneksis85 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 16:50
        Moim zdaniem przy malych dzieciach trampolina powinna miec siatke od wewnatrz! Dzieciom znajomych nie raz nozka wpadla miedzy sprezyny mimo oslony, jednakowoz nie raz uderzyli o nie glowka !
    • magdagg2 Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 17:50
      a co mysliscie o tej trampolinie? wlasnie zaczynam sie rozgladac i szukam takie z siatka wewnetrzna o srednicy 300
      allegro.pl/trampolina-312cm-siatka-bezpieczna-bon50zl-gratis-i3924928595.html
      • patatajowa Re: Zamierzam kupić trampolinę 30.03.14, 18:09
        o trampolinach watkow bylo juz sporo na tym forum, polecam zajrzec do archiwum.
        co do trampolin z siatką wewnętrzną trzeba pamiętac ze rozmiar jest "naciągany" bo realna wielkość miejsca do skakania jest spoooro mniejsza (wielkość mierzona od zewnętrzna krawędź słupka podtrzymującego siatkę).
        a drabinka bardzo przydatna jesli nie niezbedan-nasza trampolina jest dosc wysoka i 1,5 roczniaka i 4 latke trzeeba bedzie podnosic i sciagac co moze byc deczko męczące. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka