Dodaj do ulubionych

Allegro-przekaz pocztowy

05.04.14, 07:43
Witam serdecznie!
Sprzedałam przedmiot na allegro,pieniądze miały przyjść do mnie przekazem pocztowym tak mam zaznaczone w ustawieniach,przekazy są realizowane 1każdego miesiąca,i 1kwietnia dostałam e-maila od allegro ze przekaz poszedł...dziś jest 5ty i cisza,jest to kwota 200zł więc nie mało,nie bardzo umiem się połapać gdzie na allegro mogę zapytać wysłać e-maila co z moimi pieniędzmi?
Czy możliwe jest żeby przekaz pocztowy szedł tak długo???
Proszę o podpowiedzsad
Obserwuj wątek
    • anmaszy Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 08:07
      Ja korzystam z mojej poczty, dostałaś inform.z all że ktoś wygrał Twoja aukcje przecież, kliknij odpowiedz i wyślij smile albo odpowiedz na tą wiadomość o inform.że będzie płatność przekazem pocztowym.
      Ogólnie to dziwne trochę, kto teraz korzysta z tej opcji płacąc na allegro? Na pewno nie wysłałabym na Twoim miejscu przedmiotu póki nie dostałabym kasy.
    • ophelia78 Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 08:33
      Ja chyba bym zapytała na poczcie....

>pieniądze miały przyjść do mnie przekazem pocztowym tak mam zaznaczone w ustawieniach

A mogę z ciekawości zapytać dlaczego korzystasz z przekazów pocztowych? I chodzi o to, ze to Kupujący wpłacają przez PayU, a All robi przekaz pocztowy? Czy to Kupujący wysłają przekazem? Bo jesli to ta druga opcja, to chyba bardzo zniechecająca dla kupujacych.... Gdybym chciała coś kupić na All i jedyną formą płatności byłby przekaz, w życiu bym nie kupiła przedmiotu.....
      • patatajowa Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 08:57
        to allegro wysyła pieniadze które wpłyneły na konto uzytkownika payu raz w miesiacu przekazem na adres domowy.
    • owianka Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 08:45
      Przekaz pocztowy idzie co najmniej tydzień. Dostałam ostatnio kilka, więc wiem to na pewno.
      • lillylive Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 14:41
        No wiec tak:sprzedałam przedmiot na allegro i miałam zaznaczone płatność przez pay-u kupujący wpłacił od razu i allegro poprosiło mnie o nr konta i czy dane się zgadzają jednak nr konta który był podany w allegro właścicielem konta jest mój mąż a właścicielem konta na allegro jestem ja i allegro napisali mi ze nie mogą mi przesłać kasy na konto bo imię się nie zgadza że właścicielem rachunku i konta na allegro musi być ta sama osoba..,więc wtedy poprosiłam o przekaz pocztowy.....
        • els.ol Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 15:38
          To rada na przyszłość:
          Dopisz męża jako współwłaściciele konta allegro i wtedy możesz podać jego rachunek bankowy i po problemie. (Znajdź w ustawieniach konta dopisanie współmałżonka.)
          A teraz cóż... czekaj cierpliwie - jeśli napisali, że wysyłają pieniądze to pieniądze dojdą.
          • lillylive Re: Allegro-przekaz pocztowy 05.04.14, 19:12
            Dziękuję serdecznie!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka