Dodaj do ulubionych

Sprzedajecie letnia odziez na allegro?

14.04.14, 21:01
Dziewczyny jak Wam idzie sprzedaz lata na allegro? Wystawilam ok 2 tygodnie temu i praktycznie pies z kulawa noga nie zajrzal, w piatek ponownie i znowu lipa. sad Nie wiem czy rozmiar niechodliwy 134/140, czy ceny za wysokie, bo zdjecia to wiem, ze kiepskie ale talentu brak.
Podpowiedzcie ile jestescie np w stanie zaplacic za uzywane krotkie spodenki dla chlopca i ile za t-shirt? Jedyne co mi zeszlo to sandaly Ecco.
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 14.04.14, 21:41
      U mnie lato też tak sobie. Ku mojemu zaskoczeniu świetnie mi zeszły sandały i zabawki. Z odzieży wiosenne kurtki - wystawiane od 1 PLN - wcześniej prawie niezauważone uncertain
      Zestawy dla dziewczynek wystawiam od 9,90 (3-10 sztuk) i słaaabo
      U Ciebie być może rozmiar małochodliwy, ale przyznam że sama kupuję używki na all sporadycznie. Wolę wyprzedaże lub wyszperać w ciuchbudach smile
      • kasiadove Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 14.04.14, 22:03
        Ps. Przeglądając all dochodzę do wniosku że nie zbadane są wyroki...
        Obserwowałam właśnie sukienkę na 3 latka z ceną wyjściową 1 PLN, no name, trochę bazarowa ale interesował mnie wzór w różyczki (potrzebuję do przedstawienia) - aukcja właśnie się skończyła licytowało 12 osób, poszła za prawie 50 PLN surprised
        • sanse3 Do kasiadove 15.04.14, 21:07
          kasiadove napisała:

> Ps. Przeglądając all dochodzę do wniosku że nie zbadane są wyroki...
          > Obserwowałam właśnie sukienkę na 3 latka z ceną wyjściową 1 PLN, no name, troch
          > ę bazarowa ale interesował mnie wzór w różyczki (potrzebuję do przedstawienia)
          > - aukcja właśnie się skończyła licytowało 12 osób, poszła za prawie 50 PLN surprised
          Kasiadove
          Nie umiem napisać wiadomości na mail prywatnej(moze mnie ktoś poinstruuje, bo mi nie chce wejść w wyślij wiadomośc)
          Mam akurat na zbyciu nowy zestaw tunika(sukienka) w taki wzór chyba w różyczki, cała kwiatowa + paseczek + legginsy 3/4 NOWY z metką polskiej firmy. Córka dostała w prezencie ale już był za mały. Jesli jesteś zainteresowana to pisz na sanse33@wp.pl może Ci się przyda na to przedstawienie> Obiecuję niską cenę smile
    • mamamagic Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 14.04.14, 22:42
      ja nie sprzedaję i już nie kupuję używek bo ceny nie są konkurencyjne i znaleźć coś trudno, za dużo do przeglądania, sprzedaję tylko na tablica.pl, przynajmniej mam za darmo ogłoszenia i nie muszę ich wystawiać bez przerwy.
      • tosieuda Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 08:38
        uzywany t-shirt to góra 10zł,
        spodenki zależy jakie, ale powiedzmy do 20zł, więcej bym nie dała,
        wystarczy jeszcze chwilę poczekać i w połowie czerwca będzie można kupić nowe w świetnych cenach, oczywiście zdarza się często, że ludzie płacą więcej,
    • agni71 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 09:25
      Właśnie skończyły mi się aukcje letnich ubrań dziewczęcych, głównie na 116 cm. Przy okazji wystawiłam tez trochę zabawek i książek. Poszło naprawdę dużo, ale:

1. wystawiam w Kup Teraz głównie małe zestawy (nie ma sensu wystawiać pojedynczo T-shirtów po 5 zł/szt.)

2. ceny są, moim zdaniem, bardzo atrakcyjne, rzędu bluzeczka 5 zł, spodenki 10 zł, pojedyncze bardziej atrakcyjne rzeczy np. sukienka Tommy Hilfiger czy sandałki Ecco ciut drożej (do 30 zł) i wystawiane pojedynczo

3. Mam dobre zdjęcia, duże, wyraźne, dużo zdjęć (w tekście opisu, miniaturka tylko jedna)

Moim zdaniem kluczem do sukcesu sa niskie ceny i dobre zdjęcia. Liczy się tez marka, ale sprzedałam tez rzeczy mało popularnych marek (nieraz ktoś dobierał ubranka z kilku aukcji, bo przy zakupie na kilku aukcjach była klarownie podana cena wspólnej wysyłki). I chyba więcej osób jest skłonnych kupic cos fajnego w niskiej cenie Kup Teraz niż licytowac chocby od 1 zł.

Nie wiem czy rozmiar niechodliwy 134/140, czy ceny za wysokie, bo zdjecia t
      > o wiem, ze kiepskie ale talentu brak.

A jakie masz ceny i pokaż przykładowe zdjęcie. Ja bardzo rzadko juz kupuje na Allegro uzywane ubrania, ale z zasady nie kupuję, gdy na zdjęciu mało co widać.
    • kornnella Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 10:17
      Ciuch musisz WYPRASOWAĆ i dobrze jest sfotografować na jednolitym tle, bliskie zdjęcia nie panorama pokoju. Kraciasta kanapa to nie jednolite tło wink Teraz wsio widać w miniaturce i bez schludnej fotki nikt na aukcję nie wejdzie.
      I pytanie masz "metki" czy noł-name bazarek, mniej popularne sieci itp. Jak drugie to lepiej oddać biednym niż inwestować w aukcje. Chociaż pewnie cuda się zdarzają ja dziewczyny pisały wyżej.
      U mnie ceny startowe to 10, 20 zł i często sprzedawały mi sie w okolicy tych cen. Niewiele, ale przy większej liczbie rzeczy odzyskasz kilka stów, które same przecież nie przyjdą do starych, używanych ciuchów leżących w domu.
      • mamaoskarka Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 11:56
        Dziekuje za odpowiedzi. Moze wystawie na tablicy jak nic nie zejdzie, wczesniej o tym nie pomyslalam poniewaz ja nigdy na tablice nie zagladam. Aktualnie wystawilam jedynie krotkie spodenki, t-shirty za drugim razem sobie odpuscilam. Spodenki marek Next, H&M, Kappahl, w bardzo dobrym stanie po 19,90 zl, moze i cena za wysoka, chyba obnize. Nie umiem wkleic zdjecia wiec nie pokaze Wam mojego dziela wink, linka do aukcji wkleic nie moge ewentualnie na priv. Zdjecia robie na jasnym tle, ubrania wyprasowane.
        • natalek79 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 12:13
          To chyba zaszalałaś z ceną wink 20zł + przesyłka to sporo za używane spodenki. Kupując, nawet nie na wyprzedaży, a jako "klubowicz" w KappAhl czy w H&M zawsze z jakimś bonem nie dałabym takiej kwoty. Ale ludzie różnie mają pojęcie o cenach i możliwych rabatach w sklepach...
          Jeśli w ogóle chcę się bawić i coś sprzedać, to daję rozsądną cenę kup teraz wraz z licytacją. Ubrania z córki (134 wzwyż) daję w rodzinie, z najmłodszego że nie ma komu to co sprzedam to sprzedam, reszta idzie do miejscowego DSM.
          • mamaoskarka Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 12:29
            Moze i za wysoka, zmienilam na 17,90 chociaz watpie czy cos sie ruszy. Jak nie zejda to odpuszczam sobie allegro, nie ma sensu wystawiac 3 raz.
            • upartamama Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 12:44
              Mnie jak podkoszulek czy używane spodenki z wysyłką przekroczą powiedzmy 15 zł to nie kupię. W ciucholandzie takie marki jak ty wystawiasz stoją po 6-8 zł. Ponadto nowy podkoszulek w 5 10 15 online a nawet bluzka z długim rękawem są po 9 zł - 12 zł w chwili obecnej. Koszt kuriera 1 grosz, więc nie ma się co dziwić, że ci się rzeczy nie sprzedają. W cenie twojego podkoszulka ja sprzedaję kurtki wiosenne i się cieszę jak za 20 zł pójdą (z wysyłką 29 zł)
              • mamaoskarka Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 13:25
                Zeby nie przekroczyc kwoty 15 zl z wysylka, to spodenki musialyby kosztowac ok 7 zl, szczerze to takich cen na allegro nie widzialam. Kurtki tez bym nie sprzedala za 20 zl skoro kosztowala mnie miedzy 100 a 150 zl, i byla noszona na przemian z 3 innymi przez jeden sezon a co za tym idzie wyglada jak nowa. Niestety jeszcze pare lat temu dalo sie sprzedac praktycznie wszystko za dobre pieniadze, byc moze mnie to troche rozpuscilo.
                • agni71 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 13:38
                  Kurtki tez bym nie sprze
                  > dala
                  za 20 zl skoro kosztowala mnie miedzy 100 a 150 zl, i byla noszona na prze
                  > mian z 3 innymi przez jeden sezon a co za tym idzie wyglada jak nowa.
                  • mamaoskarka Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 14:03
                    Ciucholandow z fajnymi ubraniami dla starszych dzieci u mnie brak, jak mlody byl mlodszy to dalo sie cos wygrzebac, teraz nie ma na to szans. Z tymi wyprzedazami to nie jest tak do konca rozowo, naprawde zwracam uwage na promocje ale nie udalo mi sie nigdy kupic spodenek powyzej rozmiaru 128 w cenie 20 zl. Masz racje agni71, iz lepiej miec cos niz nic ale ja nie sprzedaje duzo, nigdy bym nie uzbierala 47 sztuk odziezy i obuwia do wystawienia, wiekszosc oddaje kolezance w pracy dla jej syna. Zostawiam tylko takie, ktore praktycznie wygladaja jak nowe wiec jezeli je wystawiam na all to zal mi za te kilka zl. Widocznie jestem chytra, no ale nie jestem w stanie tego zmnienic u siebie wink
                    • agni71 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 14:12
                      No, ale nie lepiej miec cos niż nic? Ja się juz wyleczyłam z podejścia "wolę nie sprzedac wcale niż sprzedac za tanio".

47 sztuk odzieży to przeciez nie tak dużo, w tym były 3 pary butów (sandałki, trampki i crocsy) i jakies sukienki, T-shirtów najwięcej, nawet piżamki i podkoszulki (tak, tak, ludzie to kupują, tylko moja cena to np. 15 zł za 3 piżamki czy kilka podkoszulek). Jeszcze i tak mi zostało kilka niesprzedanych rzeczy i trochę takich, które dopiero musze wystawić...
                      • noemi23 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 14:34
                        A ja tam rozumiem autorkę wątku, bo ja też jestem z tych "wyrachowanych" tongue_out Dlatego, żeby zminimalizować straty od dłuższego już czasu kupuję przeważnie rzeczy używane i to właśnie na Allegro. Dzięki temu mam odzież całkiem na czasie, bo np. kupiłam spodnie z poprzedniej kolekcji H&M czy Next, które ktoś kupił nowe i wystawił za połowę ceny jaką zapłacił. Mnie się to opłaca, bo spodnie w stanie wręcz idealnym, a wydałam mniej. I w tej sytuacji jak je będę chciała odsprzedać to jest duże prawdopodobieństwo, że pójdą mi za podobną cenę jaką za nie dałam, a co za tym idzie żal i straty nieporównywalnie mniejsze tongue_out Dla przykładu jak podliczyłam to co sprzedałam z ubrań wiosenno-letnich po moim bratanku to wyszło mi tyle, że starczyło na zakup kolejnych ubranek w większym rozmiarze- tym sposobem młody ma skompletowaną garderobę wiosenno-letnią praktycznie za niewielkie pieniądze. Robię tak odkąd młody skończył rok i jak na razie biznes się kręci smile
                    • kornnella Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 15:51
                      mamaoskarka napisała:

> Ciucholandow z fajnymi ubraniami dla starszych dzieci u mnie brak, jak mlody by
                      > l mlodszy to dalo sie cos wygrzebac, teraz nie ma na to szans.

Tu się zgadzam, akurat w ciuchach da się kupić bez dziur do rozmiaru 110, później jest dużo gorzej sad

> Masz racje agni71, iz lepiej miec cos niz nic ale ja nie sprzedaje duzo, nigdy bym nie
                      > uzbierala 47 sztuk odziezy i obuwia do wystawienia, wiekszosc oddaje kolezance
                      > w pracy dla jej syna. Zostawiam tylko takie, ktore praktycznie wygladaja jak no
                      > we wiec jezeli je wystawiam na all to zal mi za te kilka zl. Widocznie jestem c
                      > hytra, no ale nie jestem w stanie tego zmnienic u siebie wink

Jak robiłam ostatnie aukcje to wystawiałam np spodenki w stanie bdb plus gratis dodawałam np koszulki z mini plamką gdzieśtam czy śladami prania. Do tego jasne koszty dostawy bez względu na ilość sztuk i sprzedałam praktycznie wszystko. Czasem ludzie sobie chyba dobierali do tego co wpadło w oko jeszcze coś na dokładkę. Na letnich kokosów nie zarobisz, bo też jak dziewczyny pisały i sama potwierdzam, ceny są inne niż jesieni i zimy. Na dzien dzisiejszy masz basic spodenki w hm za 39,90 minus rabat 25% i nówki spodenki wyjdą za 29,90, a u Ciebie używane za 20 plus 8,30 wysyłka czyli to samo co nowe w hm.

A co do chytrości to zastanów sie czy chcesz zostać rok czy kilka ze spodenkami, które trzeba przechowywać, a które będą za ten czas tak niemodne ze nawet nikt za darmo ich nie będzie chciał.
                • noemi23 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 14:02
                  mamaoskarka napisała:

> Zeby nie przekroczyc kwoty 15 zl z wysylka, to spodenki musialyby kosztowac ok
                  > 7 zl, szczerze to takich cen na allegro nie widzialam. Kurtki tez bym nie sprze
                  > dala za 20 zl skoro kosztowala mnie miedzy 100 a 150 zl, i byla noszona na prze
                  > mian z 3 innymi przez jeden sezon a co za tym idzie wyglada jak nowa. Niestety
                  > jeszcze pare lat temu dalo sie sprzedac praktycznie wszystko za dobre pieniadze
                  > , byc moze mnie to troche rozpuscilo.

Wg mnie problem nie leży w cenach, ale właśnie w rozmiarówce jaką sprzedajesz. Ja podobnie wyceniam jak ty tylko, że rozmiar 98/104 i niewiele na dzień dzisiejszy mi zostało niesprzedanych. To by poniekąd tłumaczyło dlaczego parę lat temu tak dobrze Ci szła sprzedaż- miałaś po prostu mniejszą rozmiarówkę.
              • patatajowa Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 13:33
                po pierwsze nie kazdy ma w okolicy fajny ciucholand,po drugie zrobiałam sobie w ubiegłym tygodniu rundke po tych u mnie w Rzeszowie i za 6-8 zł sztuka to chyba jak jest wyprzedaz...
                po trzecie sa lepsze jakosciowo i droższe marki niz 5-10-15,i to akurat oczywiste ze ta marka do odsprzedazy kiepsko sie nadaje.faktem jest ze złote czasy w odsprzedazy ciuchów na allegro juz mineły co widze po swoim wystawianiu,no i zimówki zawsze lepiej schodziły niz ciuchy na sezon letni.
    • koala0405 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 13:17
      kiepsko ta sprzedaż idzie...
      Ja wystawiłam 2 wielkie paczki ubrań /wyprawki dla niemowlaka 0-8 m-cy. W składzie każdej paczki było po 35 szt. body, 9 pajacyków, 4 pary spodni, 6 kompletów typu dresiki, 2 śpiworki letnie i kombinezon zimowy. Wszystkie ubranka wyprasowane, tylko znanych firm i dooopa.
      Licytacja od 100 zł i jakoś mało efektywna /przez tydzień 11 wejść na stronę/ więc wszystko wycofałam. Chyba bardziej opłaca się dać do komisu.
      • tosieuda Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 14:27
        jeśli chodzi o spodenki krótkie,
        to wszystko zależy od tego, jakie to są spodenki,
        fajne krótkie spodenki w next, albo nawet w smyku dochodzą do 70zł,
        w H&M natomiast na wyprzedaży można kupić spokojnie nowe za 20zł
        • upartamama Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 16.04.14, 12:20
          dla porównania wczoraj u mnie w ciucholandzie jak nowe spodenki białe dla dziewczynki firmy next .... 3 zł. Więc kto kupi spodenki jak nowe za 20 zł + wysyłka min 6 zł? No kto?
    • monikaa13 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 14:30
      Nie kupiłabym nigdy używanego t-shirta czy spodenek na allegro. A dlaczego? Dlatego, że nawet jakby był po 1 zł to doliczyć koszt wysyłki, najczęściej ok. 9 zł to już wychodzi 10 zł, a za 10 zł to dostanę nowy t-shirt po przecenach. Podobnie pewnie ze spodenkami, zależy jeszcze co do za spodenki ale ile można mieć par tych spodenek. Ja praktycznie ciuchów w ogóle nie kupuję, bo wszystko dostaję, a jeżeli coś muszę to np. kurtkę lub jakąś sukienkę, rzeczy które nowe są dla mnie za drogie, a używane mogę kupić w naprawdę okazyjnych cenach. T-shirt, ani spodenki do takich rzeczy nie należą.

Butów używanych nigdy dziecku bym nie kupiła.
      • kora711 jak myslicie czy poczta polska podniesieniem cen 15.04.14, 15:40
        przyczyniła się poważnie do spadku sprzedaży?
      • krasulas Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 15:43
        co do koszulek na wyprzedaży za 10zł...
        ja sporo kupuję, sporo jeżdżę po różnistych sklepach i kurcze...trzeba się nalatać/nachodzić żeby dwójkę dzieci ubrać (nie byle jak, ładnie, modnie, na czasie i tanio!!...bo inaczej nie chcę tongue_out )
        fakt - omijam 51015 i od 2 lat sporadycznie zaglądam do Reserved....może tam taniej (choć Re niekoniecznie)...
        w najbardziej rozrośniętym w PL... H&Mie kupić można masę cudnych rzeczy dla 4-7latka za super pieniądze - szorty za 10-20zł, koszulki 10-20zł....ale najczęściej ładne rzeczy kupuję w pierwszych dniach wyprzedaży (na co osoby pracujące na etacie+prowadzące dom czasu nie mają)...o tych wyprzedażach wiem od pracownic czy z forum - także jestem jedną z pierwszych....z dziewczynką 10lat sporo trudniej...

co do allegro - część lata sprzedałam w lutym - razem z wiosną
        mam stałe klientki - kupują w wysokich cenach KT...zawsze dostają ładne gratisy
        wystawiam nieraz kilkukrotnie.... niewielką część rzeczy jeszcze mam - fajnychsmile
        nie zeszły...
        poczekam 10dni - ociepli się, minął święta
        część też rozdaję znajomym
        tablica....oglądam...ale ryzyko zakupu większe i jednak więcej wg mnie chłamu
        • koala0405 Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 15.04.14, 16:02
          no właśnie...
          ja jestem Twoją stałą klientką
          Mam dwie , trzy osoby na allegro od których stale kupuję bo mój dzieciak młodszy.
          Zawsze jestem zadowolona. Nieraz dostaję oferty zanim zostaną wystawione na allegro. I wtedy trochę taniej i więcej gratisów. Dużo też kupuję nowych ubrań bo mam jeszcze maluszka 8,5 miesięcznego a nie chciałabym aby nosił "wysłużone" ubrania po bracie.
        • malgosiann Re: Sprzedajecie letnia odziez na allegro? 18.04.14, 09:06
          krasulas, chciałam wysłać do ciebie email ale nie masz chyba konta na gazecie? bardzo proszę, napisz do mnie malgosiann@gazeta.pl- wiem, praktycznie wcale się nie odzywam na tym forum ale czytam stale, ale mam córkę 11-letnią i chciałam zadać tobie pytanie smile
    • upartamama Mamaoskarka - wiesz dlaczego nie kupują? 16.04.14, 12:28
      Może to nie wysoka cena jest tu problemem ale te negatywne komentarze od kupujących dla ciebie. Jakbym zobaczyła spodenki za 20 zł i do tego 10 negatywnych komentarzy to od razu zwiewam z takiej aukcji i od takiego allegrowicza.
      Poza tym chyba po problemie bo konto zawieszone .
      • sanse3 Re: Mamaoskarka - wiesz dlaczego nie kupują? 16.04.14, 12:53
        A ja mam pytanie odnośnie tematu choć niedokładnie. Mam większą ilośc rajtuzków bawełnianych fajnych do sprzedania używanych, robie zwykle komplety po 3 sztuki, a czasem to sklepowe komplety są np. primark ,tanio wystawiam, tylko czy teraz jest sens? czy czekać do zimy, córa miala b. duzo par rajstop, ogrom wręcz, wiec mam tego cały karton. i troche mi szkoda to trzymać wszystko do zimy, wolałabym po 3zł choc się pozbyć teraz a nawet taniej. Czy ktoś teraz kupuje rajstopki jeszcze czy juz tylko lato? bo troche mi szkoda kasy na wystawianie, nie wiem czy wogóle będą wejścia.
        • tosieuda Re: Mamaoskarka - wiesz dlaczego nie kupują? 16.04.14, 19:46
          nikt nie kupuje teraz rajstop,
          wystaw w sierpniu
      • kasiadove Re: Mamaoskarka - wiesz dlaczego nie kupują? 16.04.14, 13:19
        Upartamama - a patrzyłaś na daty? To jakieś stare konto (zawieszone w 2005 r) i nie koniecznie autorki wątku! Chyba się pospieszyłaś z wyrokiem uncertain
      • zana781 oszalalas 16.04.14, 13:21
        oskarzasz nie wiadomo o co autorke postu, widzialas kiedy to konto zostalo zawieszone, moze bylo to konto autorki, ale moze to tylko zbieznosc nickow.
        • upartamama Re: oszalalas 17.04.14, 13:26
          Może tak, a może nie. Ale z kwotami za używane rzeczy to ona oszalała a nie ja.
          • mamaoskarka Re: oszalalas 17.04.14, 14:22
            Upartamamo oszalalabym jakbym spodenki za, ktore zaplacilam 70 zl sprzedala za 5 zl. Puknij sie w glowe, bo ewidentnie masz jakis problem ze mna.
          • kornnella Re: oszalalas 17.04.14, 18:18
            uparta czepiasz się paskudnie i nie wiem czego. Co Cie obchodzi za ile wystawia? Moze nawet od 199,99 rozpocząć licytację jej sprawa, jej kasa za wystawki.

A poza tym wiele razy ktoś wstawiał linki do aukcji zakończonych np za 200 zł spódniczka czy legginsy z zary "jak nowa raz na modelce", która w cenie regularnej można było kupić za 80.
      • mamaoskarka Re: Mamaoskarka - wiesz dlaczego nie kupują? 16.04.14, 14:44
        Upartamamo nie wiem dlaczego jestes taka zlosliwa wobec mnie i klamiesz??? Nie mam konta zawieszonego a od kupujacych bardzo dobre opinie. Przeciez nie znasz mojego nicku na allegro, a nick z forum nim nie jest. Nieladnie...
    • szmytka1 nic nie sprzedaję, bo się wkurzyłam 17.04.14, 13:41
      Zła jestem. Odpisuję codzinnie na maile, nieraz zaraz po otrzymaniu wiaodmości, bo mam pocztę otwartą i widzę, że coś przyszło. Paczki wysyłam w dniu otrzymania wpłaty, albo w ciągu 24 h, sporadycznie w 28 h i zawsze o tym informuję kupującego i przepraszam za opóźnienie. Cena przesyłki u mnie to tylko koszt znaczków, a do wyboru jest list polecony albo paczka. Jeśli zdarzy mi się źle oszacować, to sama dopłacam, albo zwracam nadpłatę an konto kupującego, ewentualnie nadaję jako priorytet. I co? Dostałam ocenę sprzedaży i wszystkie gwiazdki obniżone. Co poradzę na cennik poczty, albo na czas doręczenia, przecież na stęplu widać kiedy nadane i koszt też się zgadza. Co za ludzie. Ocenę za stan rzeczy pomijam, może ktoś mieć inne odczucia w tym temacie niż ja i to rozumiem.
      • mamaoskarka Re: nic nie sprzedaję, bo się wkurzyłam 17.04.14, 14:24

Niestety tak jest, ja tez zawsze natychmiast wysylam rzeczy, maile o wyslaniu, podziekowania za transakcje itp a ocena potrafi byc obnizona za kontakt ze sprzedajacym czy czas wysylki. Kiedys mnie to wkurzalo teraz staram sie nie zwracac na to uwagi.
        • sonrisa06 Re: nic nie sprzedaję, bo się wkurzyłam 17.04.14, 14:42
          Ja przestałam kupować na allegro. Powód? Jest za drogo. Moja córka weszła w rozmiar 134, w sklepach niewiele mi się podoba, dlatego przeglądam czasem allegro. Niestety, albo same szmaty (drogie), albo jeśli już coś ładnego się trafi to osiąga taka cenę na licytacji, że się wycofuję.
        • kasiadove Re: nic nie sprzedaję, bo się wkurzyłam 17.04.14, 14:42
          Ja tez właśnie wkurzona chodzę bo w zeszły piątek i niedzielę sprzedałam 2 zestawy. Od kupujących cicho sza sad na all się logują. Wczoraj napisałam maile z przypomnieniem i z informacją że w wielką sobotę na pocztę nie latam sad Nic... Ockną się laski jutro że przecież miało być na święta....
    • tzka Re: allegro? 17.04.14, 17:18
      Na Alle nie wystawiam od b. dawna. Wlasciwie odkad zalozylam Szafe malucha. Sporo rzeczy kupuje przez Szafe dla dzieci (7 i 10 lat) i nie tylko. Wzajemnie od siebie kupujemy, mam swoje "ulubione" sprzedajace. smile Generalnie ciezko jednak o uzywane chlopiece spodnie dla mlodego dzentelmena. Ostatnio, jak syn zdarl 3 pary spodni, to rozejrzalam sie tez na Alle. Kupilam 2 pary - Next i George w idealnym/bdb stanie (z opisu, bo czekam na przesylke) - i przy okazji sukienke dla corci Desigual i wraz z przes. wyszlo 100 zl. Akceptowalna suma, jak dla mnie.
      • szmytka1 Re: allegro? 17.04.14, 17:55
        lubię szafę, cieszę się, że mnie tam przyjęto, często dosyć wystawiam, ale ma 1 zasadniczą wadę, która potrafi irytować, większość użytkowników chce się targować, nawet jeśli ceny są niskie big_grin Przykład: 2 koszule używane h&m po 5 xł/szt i 2 koszulki nowe chyba po 10 zł miałam i wysyłka tego 7,50, oczywiście dostałam pytanie o upust w wysokości 5 zł. Niby 5 zl niedużo, ale kurczę irytujące, bo daję minimum jakie mnie interesuje. Upusty owszem, ale przy większych, droższych zakupach. To tak a propos.
        • szmytka1 Re: allegro? 17.04.14, 17:57
          I wiem, pozostaje się z tym pogodzić, być elastycznym w kwestii cen, albo gromadzić stosy za małych ubrań he he.
          • agni71 Re: allegro? 17.04.14, 18:10
            Mnie się ostatnio lepiej udaje sprzedawac na Allegro czy olx niż na Szafie. Nie wiem, dlaczego? Czy akurat inne ciuszki mają wzięcie, czy co? Pytanie o darmową przesyłke, kiedy sprzedaję ciuszki po 5 zł też uważam za nie na miejscu. Gwoli sprawiedliwości, ostatnio takie pytanie miałam przy okazji sprzedaży na Allegro. Przeciez gratis przesyłka paczką oznacza przy takich cenach podarowanie 2 ciuszków za darmo (co zresztą czasem robię, dokładając gratisy).
            • tosieuda Re: allegro? 17.04.14, 19:47
              ja aż podsumowanie sobie zrobiłam z ciekawości,
              sprzedaje ciuchy tylko po moich dzieciach,
              raptem 31szt, żadne paki, wyszło 950zł,
              jak dla mnie warto,
              po Świętach zostało jeszcze kilka letnich ubrań do wystawienia
              • upartamama Re: allegro? 18.04.14, 11:12
                Nawet odliczając prowizje dla allegro to naprawdę ci się opłaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka