super-czarna.1 05.06.14, 15:28 Ktoś ma takie i może powiedzieć czy dobrze się w nich chodzi, nie pieczą ? allegro.pl/4251-gumowe-balerinki-meliski-kokarda-5-kolorow-38-i4281754042.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinkowa81 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 15:37 też mnie to ciekawi, bo wszędzie reklamują, że takie wygodne a mi już przy przymiarce "wyglądały" na potencjalnie obcierające stopę i się nie zdecydowałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_781 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:23 prawdziwe meliski nie pieczą ... takie mogą pieczać troszku i stopy w nich mogo śmierdzać : Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:40 Te zalinkowane to podróby ? Czym się różnią orginalne ? Mogę prosić linka. Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:41 Zauważyłam, że niektóre mają w środku gumę a niektóre materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:04 te z materiałem byłyby lepsze bo wchłoną to co sie ze stopy wypoci w gumie i noga nie będzie się ślizgac. Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_781 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 17:10 tworzywem z jakiego są wykonane, asortymentem i przede wszystkim ceną allegro.pl/listing/listing.php?string=mel+by+melissa&search_scope= 5x tyle wydać i wtedy nie pieczą Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:00 bo to jak z kroksami jest-tylko oryginnalne nie pieczą,nie śmierdzom w nich nogi i się nie pocom Odpowiedz Link Zgłoś
dwellajna Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:49 > nie pieczą ? ??? to podróby, wystarczy chyba spojrzeć na cenę, w aukcji nie ma też mowy o marce Melissa, jakich jeszcze potrzeba wskazówek? Odpowiedz Link Zgłoś
malinkowa81 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:19 tego linka nie zauważyłam nawet - podpięłam się pod pytanie, myśląc o oryginałach oczywiście domyślam się, że nie "śmierdzą", bo są pachnące (to tworzywo znaczy się).. jednak obawiałam się otarć (mam wrażliwą na to stopę niestety) - przymierzając je w salonie (Riccardo) nie czułam się do końca wygodnie/komfortowo Z tego co widzę jednak same pozytywne opinie.. hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamagic Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:53 a jak z rozmiarówką? brać mniejsze czy większe? akurat noszę polówkę więc jedne są o pól cm za krótkie a drugie o pół cm za długie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Gumowe meliski 06.06.14, 08:18 > a jak z rozmiarówką? brać mniejsze czy większe? Podobno różne modele równie wypadają. Ja akurat miałam pecha - noszę 40, wzięłam 40 i za małe, akurat o pół numeru. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Gumowe meliski 05.06.14, 22:05 Oryginalne Melissy mnie nie obcierają (mam dokładnie taki fason jak zalinkowane podróby), a mam bardzo wrażliwe stopy i wszystkie buty mnie obcierają. Są bardzo miękkie i wygodne, dobrze trzymają się nóg (nie "kłapią"). I nie, nogi się nie pocą Rozmiarowo raczej standard, ja mam tak pomiędzy 35 i 36, kupiłam rozmiar 35/36 i są idealne. Koleżanka, która nosi 37, właśnie taki rozmiar wzięła i jest w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
nimaletko Re: Gumowe meliski 05.06.14, 22:16 Aha, to że nogi się nie pocą to głównie zasługa fasonu, a nie magicznych właściwości tworzywa Ten model jest mocno wycięty, praktycznie cały bok stopy jest odkryty, plus oczywiście palce. Cały but to właściwie podeszwa plus pas z przodu na palcach i niewielki panel na pięcie. Dzięki temu wentylacja jest dobra. Koleżanka kupiła sobie wersję zabudowaną (typowe balerinki) i mówi, że noga jednak trochę się "kisi", jak to ujęła Na pewno mniej niż w zwykłej gumie, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Gumowe meliski 06.06.14, 08:21 Mnie sie pocą, mam ażurowe balerinki. Tzn. te dwa razy co je założyłam, a upału nie było. Tyle że nie śmierdzą, zapach gumy balonowej zagłusza wszystko Wogóle nie podzielam tego szału na gumowe buty za ponad stówkę czy dwie. Zniechęciłam się i zamierzam oddać siostrze. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Gumowe meliski 15.06.14, 09:54 A co powiecie o takich japonkach? Jest sens kupić czy noga w nich pływa z potu? Wypatrzyłam w Mivo (kod mivo30 -30%) i się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Gumowe meliski 15.06.14, 16:37 Podciągam do góry bo czas finalizować zakup i nie wiem czy brać czy wyrzucić z koszyka? Takie: www.melshoes.com/shop/honey-flower-stone-contrast.htmllub www.melshoes.com/shop/forever-navy.html Odpowiedz Link Zgłoś