Dodaj do ulubionych

Gumowe meliski

05.06.14, 15:28
Ktoś ma takie i może powiedzieć czy dobrze się w nich chodzi, nie pieczą ?
allegro.pl/4251-gumowe-balerinki-meliski-kokarda-5-kolorow-38-i4281754042.html
Obserwuj wątek
    • malinkowa81 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 15:37
      też mnie to ciekawi, bo wszędzie reklamują, że takie wygodne a mi już przy przymiarce "wyglądały" na potencjalnie obcierające stopę i się nie zdecydowałam..
    • sonia_781 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:23
      prawdziwe meliski nie pieczą ... takie mogą pieczać troszku i stopy w nich mogo śmierdzać :smile
      • kaliaa Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:32
        oryginalne melisy mnie nie obcieraja.
        • super-czarna.1 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:40
          Te zalinkowane to podróby ? Czym się różnią orginalne ? Mogę prosić linka.
          • super-czarna.1 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:41
            Zauważyłam, że niektóre mają w środku gumę a niektóre materiał.
            • patatajowa Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:04
              te z materiałem byłyby lepsze bo wchłoną to co sie ze stopy wypoci w gumie i noga nie będzie się ślizgac.
          • sonia_781 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 17:10
            tworzywem z jakiego są wykonane, asortymentem i przede wszystkim ceną

allegro.pl/listing/listing.php?string=mel+by+melissa&search_scope=
            5x tyle wydać i wtedy nie pieczą smile
            • patatajowa Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:00
              bo to jak z kroksami jest-tylko oryginnalne nie pieczą,nie śmierdzom w nich nogi i się nie pocom tongue_out
    • dwellajna Re: Gumowe meliski 05.06.14, 16:49
      > nie pieczą ?

???

to podróby, wystarczy chyba spojrzeć na cenę, w aukcji nie ma też mowy o marce Melissa, jakich jeszcze potrzeba wskazówek?
      • malinkowa81 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:19
        tego linka nie zauważyłam nawet - podpięłam się pod pytanie, myśląc o oryginałach oczywiście
        domyślam się, że nie "śmierdzą", bo są pachnące (to tworzywo znaczy się)..
        jednak obawiałam się otarć (mam wrażliwą na to stopę niestety) - przymierzając je w salonie (Riccardo) nie czułam się do końca wygodnie/komfortowo
        Z tego co widzę jednak same pozytywne opinie.. hmm.
        • super-czarna.1 Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:24
          Dzięki wszystkim za odpowiedź smile
          • mamamagic Re: Gumowe meliski 05.06.14, 21:53
            a jak z rozmiarówką? brać mniejsze czy większe? akurat noszę polówkę więc jedne są o pól cm za krótkie a drugie o pół cm za długie.
            • tuya Re: Gumowe meliski 06.06.14, 08:18
              > a jak z rozmiarówką? brać mniejsze czy większe?

Podobno różne modele równie wypadają. Ja akurat miałam pecha - noszę 40, wzięłam 40 i za małe, akurat o pół numeru.
    • nimaletko Re: Gumowe meliski 05.06.14, 22:05
      Oryginalne Melissy mnie nie obcierają (mam dokładnie taki fason jak zalinkowane podróby), a mam bardzo wrażliwe stopy i wszystkie buty mnie obcierają.
      Są bardzo miękkie i wygodne, dobrze trzymają się nóg (nie "kłapią").
      I nie, nogi się nie pocą wink
      Rozmiarowo raczej standard, ja mam tak pomiędzy 35 i 36, kupiłam rozmiar 35/36 i są idealne. Koleżanka, która nosi 37, właśnie taki rozmiar wzięła i jest w sam raz.
      • nimaletko Re: Gumowe meliski 05.06.14, 22:16
        Aha, to że nogi się nie pocą to głównie zasługa fasonu, a nie magicznych właściwości tworzywa wink
        Ten model jest mocno wycięty, praktycznie cały bok stopy jest odkryty, plus oczywiście palce. Cały but to właściwie podeszwa plus pas z przodu na palcach i niewielki panel na pięcie. Dzięki temu wentylacja jest dobra.
        Koleżanka kupiła sobie wersję zabudowaną (typowe balerinki) i mówi, że noga jednak trochę się "kisi", jak to ujęła wink Na pewno mniej niż w zwykłej gumie, ale jednak.
        • tuya Re: Gumowe meliski 06.06.14, 08:21
          Mnie sie pocą, mam ażurowe balerinki. Tzn. te dwa razy co je założyłam, a upału nie było. Tyle że nie śmierdzą, zapach gumy balonowej zagłusza wszystkowink
          Wogóle nie podzielam tego szału na gumowe buty za ponad stówkę czy dwie.
          Zniechęciłam się i zamierzam oddać siostrze.
    • joagraba Re: Gumowe meliski 15.06.14, 09:54
      A co powiecie o takich japonkach?
      Jest sens kupić czy noga w nich pływa z potu?
      Wypatrzyłam w Mivo (kod mivo30 -30%) i się zastanawiam.
      https://www.melshoes.com/media/catalog/product/cache/1/image/80x80/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/e/mel_dreamed_by_melissa_forever_navy_flip_flops.jpg

https://www.melshoes.com/media/catalog/product/cache/1/image/80x80/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/m/e/mel_dreamed_by_melissa_honey_flower_stone_contrast_flip_flops.jpg
      • joagraba Re: Gumowe meliski 15.06.14, 16:37
        Podciągam do góry bo czas finalizować zakup i nie wiem czy brać czy wyrzucić z koszyka?
        Takie:
        www.melshoes.com/shop/honey-flower-stone-contrast.htmllub
        www.melshoes.com/shop/forever-navy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka