Dodaj do ulubionych

Merlin - gry Granna

07.07.14, 12:35
W Merlinie trochę tańszych gier Granna, m.in. Kot w worku, zagadki smoka obiboka, gringo, tęcza. Pewnie z realizacja może być różnie, jak to przy ichnich okazjach. Wypatrzyłam przypadkiem zamawiając podręczniki.
Obserwuj wątek
    • czarneoczy Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 13:16
      dziękować, dziękować smile
      choinka za pasem, mikołajki jeszcze wcześniej... zamówienie poleciało, ciekawe jak z dostawa będzie? lego za przyjemne pieniądze z poprzedniej dzikiej akcji mi przyszły, na szczęście mam punkt merlina blisko, więc za pobraniem biorę smile
    • blaszany_dzwoneczek Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 13:17
      Dzięki, kupiłam 3 x Gringo, dla nas i na prezenty. Oprócz wymienionych przez Ciebie jest jeszcze memo z fotografiami zwierząt za 6 czy 7 zł. Mamy takie, bardzo ładne, polecam.
      • okoani Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 13:34
        Pycha Micha za 18zł....
        • agusia.24 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 14:41
          zamówiłam dzięki smile ciekawe czy zrealizują
          • els.ol Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 15:40
            Ceny już podnieśli, więc wątpię...
            Jedną grę mam zarezerwowaną, reszta ma status "czekamy".
            Myślę, ze nie zrealizują jak zwykle. Na wszelki wypadek wzięłam "za pobraniem"
            Mimo wszystko dzięki, może się jednak uda wink
    • perspektywa13 dzięki! 07.07.14, 14:51
    • manala Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 15:18
      dziękuję i ja - akurat byłam w trakcie poszukiwania prezentu...a teraz mam kilka ;
      • witka55 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 15:22
        co fajnego jeszcze opłaca się kupić?
    • natalek79 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 17:25
      Ceny były świetne, poszły mocno w górę. Moje mają status zarezerwowane, ale może mnie potraktowali z przymrużeniem oka, bo robiłam na kilkaset zł zamówienie podręczników na kilka osób wink Będą prezenty, znowu smile bo już półeczka pusta z lekka big_grin
    • bob.budowniczy Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 17:54
      u mnie zamówienie przygotowywane do wysyłki
      • agusia.24 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 18:14
        u mnie też, to dobrze? czy mogą jeszcze wycofać?
        • agnieszka77_11 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 18:23
          Ja zamówiłam tylko Gringo, bo już opływam w grach i prezentach na bliższe i dalsze okazje, a zresztą dla takich najmniejszych szkrabów już i tak nic nie potrzebuję. Status "zarezerwowane" zmienił się na "przygotowane do wysyłki". Dziękuję Założycielce wątku wink

W dobrych cenach były:

Tęcza gra w kolory - 8.49
          Memo-zwierzaki cudaki - 6.99
          Misiowe puzelki - 3.49
          Minidomino - 3.49
          Kot w worku - 5.49
          Zagadki Smoka Obiboka - 9.99
          Gringo - gra - 8.99
          Pycha micha - 17.99

• bbkk Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 18:37
            Jeszcze podróżne smart gry po niecałe 25zł.
            • agnieszka77_11 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 18:43
              Ale tu już nie było tak dużych rabatów ponad 50%.
    • bbkk Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 18:17
      Dzięki!
      Udało mi się zamówić kilka gier. Już mi je pakują smile I będą dodatkowe naklejki wink
      • waforki Również dziękuję :) 07.07.14, 19:25
        Zamówienie przygotowane do wysyłki big_grin
      • malowanka06 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 19:41
        jakie naklejki?
        • agnieszka77_11 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 23:24
          malowanka06 napisała:

> jakie naklejki?

Może te z Zagadek Smoka Obiboka?
          • 76aga Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 23:41
            merlin.pl/gfx/promo/pdf/regulamin_naklejki_v19052014.pdf
            Za każde zamowienie, którego wartość przekracza 30 zł., odebrane w punkcie odbioru, jest jedna naklejka wink
            za 6 naklejek otrzymuje się bon o wartości 30 zł.
    • natalek79 Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 20:16
      A mnie wnerw ogarnął - status przy grach zarezerwowane...ale mam jeszcze pozycje książkowe, rzeczowe i podręcznikowe...termin realizacji 29.09! Ciekawa jestem, czy te gry przepadną zanim mi skompletują całość i zanim tel. jutro dojdę do tego jaka przyczyna tego opóźnienia. Miał ktoś taką sytuację, że zarezerwowane a później brak i anulacja? Byłabym mega wkurzona... Poza tym podręczniki na 29 wrzesień są mocnym przegięciem skoro przy nich termin realizacji 48h widnieje. W ogóle wszystkie pozycje miałam z terminem max 6 dni realizacji a tu taki termin godny śmiechu po prostu. Oj pojadę chyba jutro po nich.
      • bbkk Re: Merlin - gry Granna 07.07.14, 22:02
        Czasem mają błąd w systemie. Trzeba zadzwonić i zmieniają termin wysyłki.
        • natalek79 wyjaśnione 08.07.14, 11:03
          jw
          • perspektywa13 do natalek79 08.07.14, 11:35
            Co Ci powiedzieli? Ja mam wysyłkę do 30.09, a wszytskie pozycje są zarezerwowane.....
            • bbkk Re: do natalek79 08.07.14, 12:42
              Przeczytaj moj post ...
              Musisz zadzwonic i ci zmienia.
            • natalek79 Re: do natalek79 08.07.14, 12:51
              Trzeba dzwonić. U mnie już ruszyło.
              • els.ol Re: do natalek79 08.07.14, 13:47
                A ja z 8 pozycji mam 1 zarezerwowane, a 7 niedostępnych... wrrr... i termin na 30 września (ale to akurat mało w tym wypadku istotne, bo nie będę płaciła 15zł za wysyłkę gry za 5zł...

Wczoraj te niedostępne miały status "czekamy".
                • novanovna Re: do natalek79 08.07.14, 14:09
                  Ha, a na mnie zamówienie już czeka w punkcie.
                  Dziękuję za cynk i ja smile
                  • perspektywa13 już ok 08.07.14, 14:27
                    Wczoraj dzwoniłam, to Pani zmienić nie mogła, bo jakąś awarię mieli. Dzisiaj Pan zmienił i już są pakowane! Takiego interesu dawno nie zrobiłamsmile Teraz spokojnam o urodziny wszelakiesmile
                    • agasz1101 Re: już ok 08.07.14, 15:12
                      dziękuję
                      Moje zamówienie jest przygotowywane do wysyłki, udało mi sie zamówić: pycha micha i zagadki smoka obiboka smile
                      • manala Re: pycha micha dla 6-latki? 08.07.14, 20:13
                        czy to raczej gra dla młodszych dzieci?
                        • natalek79 Re: pycha micha dla 6-latki? 08.07.14, 22:46
                          Pewnie zależy od dziecka. U mnie obstawiałabym młodsze.
                          • manala Re: pycha micha dla 6-latki? 10.07.14, 05:51
                            zdecydowanie młodsze (dobrze, że i takie mam na stanie); generalnie kiepska ta gra - w normalniej cenie byłaby porażką ; )
    • kwiatkowalady Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 10:34
      U nas dwie gry niedostępne, za to reszta właśnie przygotowywana do wysyłki smile
      Co prawda trzeba było dwóch interwencji, żeby zmienili datę wysyłki, ale już wszystko ok.
      Dziękuję założycielce wątku smile
    • aoamok Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 10:47
      a mi anulowali większość zamówienia: gringo, Pycha micha, Tęcza gra w kolory
      więc nie rozumiem jaki jest klucz
      jednym wysyłają innych informują że nie ma
      złożyłam zamówienie o 14.00 07.07 więc w miarę wcześnie i od razu zapłaciłam

wiecie może ile czasu czeka się na zwrot
      • bbkk Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 11:16
        o zwrot to się musisz upomnieć bo oni chyba z załozenia na konto merlinowe wrzucają
      • kwiatkowalady Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 11:24
        Ja zrobiłam 13 coś - przy wkładaniu do koszyka część gier miała realizację 3-6 dni i te wypadły.
      • bbkk Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 11:36
        i jeszcze - 14 to już jednak późno smile
        mieli ileś tam egzemplarzy w tej cenie i kto pierwszy ten lepszy
      • agnieszka77_11 Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 11:55
        W takich promocjach zwykle anulują pozycje, których termin dostawy jest dłuższy niż 24h, czyli zamiast statusu "zarezerwowane" jest "czekamy na".
    • tzka Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:03
      Nie podobają mi się te promocje w Merlinie. Zawsze tak robia, ze rzuca cos, ludzie się napala, a później nie mogą zrealizować zamowien w tych atrakcyjnych cenach. I jest niepotrzebne zamieszanie ze zwrotem kasy. Tez tak już kiedyś miałam.
      • bbkk Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:17
        A mi się podobają. Nie raz już udało mi się 'upolować' coś fajnego.
        Ale ja od dawna zamawiam do odbioru w punkcie i płacę na miejscu.
        • tzka Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:32
          Tez zamawiam do punktu najczęściej. Nie wszyscy maja jednak te możliwość.
        • blodyna Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:35
          a ja dzisiaj jade odebrać do punktu odbioru
          udało mi się kupić Pycha micha, Tęcza gra w kolory i Zagadki smoka obiboka w super cenech smile
          Dzięki!

potwierdzenia zamówień mam z 13:00
          • czarneoczy Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:44
            no mnie też się udało kupić wszystko smile
            mam odpękane mikołajki, gwiazdkę młodej i bratanka i jeszcze urodziny synka ulubionych sąsiadów big_grin
        • natalek79 Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:47
          Właśnie punktu odbioru to mi brakuje u nas...robiłam duże zakupy i zapędziłam się płacąc kartą zamiast wziąć pobranie...nie lubię ich polityki i upominania się o wszystko. Już sobie ostatnio obiecywałam, że koniec z Merlinem i znowu mieli potrzebne mi podręczniki w dobrych cenach.
        • mamaanet Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 12:52
          a mi zrobili niezły numer, zapłaciłam przelewem, anulowałam bo się okazało że prawie wszystko niedostępne, a oni nie chcą mi teraz oddać kasy bo zmienili sobie w systemie, że niby mam zapłacić przy odbiorze....także teraz będę się z nimi użerać...
          • natalek79 Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 13:01
            Ale chyba potwierdzenie wpłaty masz? jak wpłacone to muszą mieć płatność odnotowaną/zaksięgowaną?
            • mamaanet Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 13:07
              mam potwierdzenie, zgłaszałam to już raz telefonicznie, napisałam do nich, to mi odpowiedzieli, że oni mają płatność przy odbiorze, dodzwonić się teraz nie mogę, wysłałam im potwierdzenie i czekam
              • tzka Re: Merlin - gry Granna + podreczniki 09.07.14, 13:14
                Wlasnie takie i podobne "kfiaty" miałam na myśli, pisząc to, co powyżej. Tez się z nimi kilka razy uzeralam. I omijam te ich "promocje".

A podręczniki sa najtaniej, z tego, co przesledzilam w necie (2 komplety musze kupic), tutaj: www.książki.org. Kupowalam już u nich podręczniki do j. angielskiego, które w ogole sa dość drogie, jak wszystkie jezykowe. A tu roznica w cenie była spora. Polecam.
                • blodyna Re: Merlin - gry Granna + podreczniki 09.07.14, 13:37
                  to chyba zalezy jakie podreczniki
                  nasz pakiet do 3 klasy na merlinie zapłaciłam 215zł a na ksiazki.org kosztuje 251zł
                • bbkk Re: Merlin - gry Granna + podreczniki 09.07.14, 14:22
                  jakoś nie wiem które pakiety były tam najtaniej
                  dla moich dzieci tam 243 w merlinie 216
                  tam 238,86 w smyku 221,18
                  i dla znajomego dziecka tam 233,74 w smyku 218
                  • tzka Re: podreczniki 09.07.14, 18:41
                    To moze z jakimis kuponami rabatowymi te ceny w Smyku i w Merlinie? Mozesz zdradzic tytul/y?
                    Bo jak bym nie patrzyla, to mi wychodzi pakiet do II klasy: Merlin 256 zl, Smyk 249 zl, a ksiazki.org 236 zl.
                    Podobnie ze zbiorowka podrecznikow do kl. IV.
                    Jedynie polecam, nie trzeba skorzystac. wink
                    Akurat mi (oraz Ceneo.pl) zawsze wychodzi tu taniej.
                    • bbkk Re: podreczniki 09.07.14, 19:07
                      Oczywiscie ze z kodami - z tego forum zreszta smile
                • kwiatkowalady Re: Merlin - gry Granna + podreczniki 09.07.14, 15:33
                  Pamiętając niepochlebne opinie o promocjach w Merlinie (tzn właśnie, że nie wysyłają itd) wzięłam tym razem za pobraniem, choć tego nie lubię wink
                  • manala Re: Merlin - gry Granna + podreczniki 09.07.14, 15:37
                    Ja już mam gry w domciu : )
              • agusia.24 Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 13:17
                ja złożyłam zamówienie o 14 40 i już wczoraj wysłali do mnie paczkę, kupiłam Pycha Micha, Kot w worku i Zagadki Smoka, więc nie wiem jak oni to robią
              • mamaanet Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 16:06
                mam zwrot nadpłaty, ale jak widać trzeba wszystko sprawdzać
    • pucaluta Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 16:48
      I ja dziękuję założycielce wątku, bo wszystko wskazuje na to, że jednak dotrą do mnie zamówione gry (poza puzzelkami, ale te akurat zamawiałam na prezent do przedszkola, więc nie utyskuję). O dziwo drugie zamówienie z samą grą Gringo też zrealizowali, nawet szybciej niż pierwsze, bo dostałam info, że już czeka w punkcie.
      Zanim odbiorę poczekam aż doślą drugie i będą prezenty urodzinowe. Fajnie, bo to zawsze jest oszczędniej. Swoją drogą - pierwszy raz chyba się nie wycofali z takiej pomyłki, prawda? Mam wrażenie, że te gry miały być tańsze o tę kwotę, za którą faktycznie je kupiłyśmy albo się jednak mylę (bo w dobre serce nie wierzę). smile
      • bbkk Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 17:42
        To celowe dzialanie merlina.
        • natalek79 Re: Merlin - gry Granna 09.07.14, 23:07
          Już była akcja z grami Alexander, marzec 2013. Ceny były zaskakujące a gry wysyłali - sprawdziłam w historii, że miałam wysłane wszystko a mało to ja nie zamawiałam.
          • pucaluta Re: Merlin - gry Granna 15.07.14, 12:27
            O dziwo ja też odebrałam swoje zamówienia - zrobiłam jedno a potem doszłam do wniosku, że grę Gringo wezmę na prezenty i wczoraj miałam obie paczki w ręku. Odebrałam późno, bo nie miałam kiedy podjechać do punktu. Jestem zaskoczona, ale i wdzięczna założycielce wątku. Dzięki!
            • natalek79 Re: Merlin - gry Granna 15.07.14, 16:56
              Moje zamówienie nareszcie dzisiaj nadano kurierowi. Wszystkie gry też są, więc luz. Będą na prezenty smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka