Dodaj do ulubionych

ksiazki dla 5latki

20.10.14, 21:02
Czy możecie polecic jakies ciekawe opowiesci z ilustracjami. Nie lubi takich książek jak Mama Mu gdzie prawie wcale nie ma obrazków.

Dziekuje
Obserwuj wątek
    • gostki2ija Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 11:01
      Moja 5 latka zafascynowana jest: www.martynka.com.pl/kategorie-ksiazek/zbiory-opowiadan-1154.
    • mamachlopca1 Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 11:19
      sa tez mamy mu z obrazkamiwink albo Findusy.zabacz tez mikolaki i bolek i lolek-ze znaku.tam jest duza ilosytacja i tekst.te mikolajki to przeczytalismy chyba z 10xwink a moze Basie?
    • bbkk Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 11:22
      To kup Mamę Mu z obrazkami.
    • aleksandra1977 Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 12:10
      a serie o czarownicy Winnie znacie?
      www.empik.com/szukaj/produkt?q=Winnie&qtype=basicForm
    • lee_a Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 12:25
      Florka. Z pamiętnika ryjówki (moja pięciolatka uwielbia) + dwie pozostałe części
      www.wyd-literatura.com.pl/roksana-jedrzejewska-wrobel,jona-jung/florka-z-pamietnika-ryjowki.html
      Ja już znam te książki prawie na pamięć, młoda też a ciągle czytamy od nowa.

• katia-szn Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 14:57
      1. Martynka (jest zbiór opowieści, albo pojedyncze książeczki (opowiadania zdecydowanie najdłuższe z wymienionych, ale dzielą się na rozdziały). Pięknie ilustrowane!
      2. Basia - świetne, proste opowiastki no i duży wybór (zwłaszcza w bibliotekach). Bardzo kolorowe! smile
      3. Findus i Pettson - ale uwaga na opowieść świąteczną, piszą, że nie ma Mikołaja big_grin
      4. Clifford (na krótsze czytanie idealny- duże obrazki, mało tekstu)
    • kaja54321 Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 15:08
      no ja polece serie trzy male czarodziejki, trzya male krolewny, trzy male piratki duzo roznowordnych ilustracji ale tez tresc- moja cora w wieku 5 lat byla zachwycona- kupowalysmy dodatkowo takie same do przedszkola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka