purple.sky 20.10.14, 21:02 Czy możecie polecic jakies ciekawe opowiesci z ilustracjami. Nie lubi takich książek jak Mama Mu gdzie prawie wcale nie ma obrazków. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gostki2ija Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 11:01 Moja 5 latka zafascynowana jest: www.martynka.com.pl/kategorie-ksiazek/zbiory-opowiadan-1154. Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 11:19 sa tez mamy mu z obrazkami albo Findusy.zabacz tez mikolaki i bolek i lolek-ze znaku.tam jest duza ilosytacja i tekst.te mikolajki to przeczytalismy chyba z 10x a moze Basie? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 12:10 a serie o czarownicy Winnie znacie? www.empik.com/szukaj/produkt?q=Winnie&qtype=basicForm Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 12:25 Florka. Z pamiętnika ryjówki (moja pięciolatka uwielbia) + dwie pozostałe części www.wyd-literatura.com.pl/roksana-jedrzejewska-wrobel,jona-jung/florka-z-pamietnika-ryjowki.html Ja już znam te książki prawie na pamięć, młoda też a ciągle czytamy od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
katia-szn Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 14:57 1. Martynka (jest zbiór opowieści, albo pojedyncze książeczki (opowiadania zdecydowanie najdłuższe z wymienionych, ale dzielą się na rozdziały). Pięknie ilustrowane! 2. Basia - świetne, proste opowiastki no i duży wybór (zwłaszcza w bibliotekach). Bardzo kolorowe! 3. Findus i Pettson - ale uwaga na opowieść świąteczną, piszą, że nie ma Mikołaja 4. Clifford (na krótsze czytanie idealny- duże obrazki, mało tekstu) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja54321 Re: ksiazki dla 5latki 23.10.14, 15:08 no ja polece serie trzy male czarodziejki, trzya male krolewny, trzy male piratki duzo roznowordnych ilustracji ale tez tresc- moja cora w wieku 5 lat byla zachwycona- kupowalysmy dodatkowo takie same do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś