Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka ADIDAS dziecieca?

29.12.14, 20:43
Chciałam kupić młodemu buty zimowe Adidasa, bo właśnie są przeceny. Nie mielismy nigdy butów tej firmy, jak wypada rozmiarówka? Zawyzona, zaniżona, w normie?

Chodzi mi o ten model: www.adidas.pl/buty-zx-winter/M17950_240.html
Obserwuj wątek
    • deeds Re: Rozmiarówka ADIDAS dziecieca? 29.12.14, 21:08
      Dwa lata pod rząd kupiłam kozaki adidasa (syn miał Zambat I teraz ma Holtanna snow blue. Rozmiar w normie. Zwróciłam uwagę, że ciężko zakładało się obie pary, ponieważ są dosyć wąskie.
    • mamma280 Re: Rozmiarówka ADIDAS dziecieca? 29.12.14, 21:17
      Podłączam się pod temat smile
      Chcę kupić adidasy na wiosnę mojemu roczniakowi, którego teraz stopki mają 12 cm. Jaki rozmiar wkłądki kupić, żeby adidaski były użytkowane wiosną/latem?
    • karolina33331 Re: Rozmiarówka ADIDAS dziecieca? 30.12.14, 08:43
      Ja kupuję adidasa od lat. I jeśli chodzi o rozmiarówkę to najczęściej nie odbiega od innych producentów. Radzę jednak zwracać uwagę na długość w centymetrach podaną przez sprzedawcę. Ta długość oznacza długość wkładki z zapasem. Czyli np. jeśli dziecko ma długość rzeczywistą stopy 17 cm to kupujemy buta 17 cm. Niestety, ale nie wszystkie modele adidasów zimowych pasują na każdą stopę. Jesienią zakupiłam świetne trekkingi za 180 zł i niestety, ale nie są zbyt wygodne bo córka ma do nich za wysokie podbicie. Najlepsze według mnie buty adidasa za kostkę to modele z rzepami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka