egolit 30.12.14, 14:41 Moja 7 latka wyrosła z krótszej kołdry i chcę jej kupić taką szerokości 140 cm. Ceny są od 9 zł do 500 zł. Polecicie jakąś? Taką, którą można wrzucić do pralki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: kołdra 30.12.14, 15:03 My mamy kołdry z ikea. Nie te najtańsze, wszystkie w cenie do 100 pln. Piorę często i nic się nie dzieje ( użytkowane przez 3 lata). Mamy też z jysk , taki sam czas i też sprawuje się bardzo dobrze. Moja mama kupiła w lidlu taką spinaną, po dwóch pranach kołdra bez zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: kołdra 30.12.14, 16:43 Ja spie pod welnianym kocem (oczywiscie w poszewce) i chyba tez dla dziecka bym kupila taki welniany koc, ewentualnie koldre. Na allegro sa w fajnych cenach polskie koldry z puchu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: kołdra 30.12.14, 17:09 Niedawno kupiłam swoim dzieciom w Lidlu, są leciusieńkie, ciepłe. Jeszcze nie prałam. Poprzednio miałam dla nich kołdry z Jyska-porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
mima14 Re: kołdra 30.12.14, 18:51 Ja też nie polecam kołder z Jyska - miałam taką jysk.pl/sypialnia/koldry/wsad-poliestrowy/plus/koldra-1760g-kr-tronfjellet-200x220, po tygodniu użytkowania była już pozbijana w kule, część została pusta, po praniu była do wyrzucenia (prana oczywiście zgodnie z zaleceniami). Ikeowskie o połowę tańsze i o niebo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: kołdra 30.12.14, 23:20 ech! nie mogłaś tego wczoraj napisać ? właśnie taką kupiłam! no, nic - umieszczę paragon w bezpiecznym miejscu, najwyżej się będę procesować Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: mima 30.12.14, 23:20 Trzeba było reklamować- u mnie po miesiącu się zbiła (nie pamiętam która to była), nie prałam- zaniosłam do sklepu- oddali mi pieniądze i kupiłam inną w promocji- do dziś się trzyma (1.5 roku). W Jysk chyba nie robią problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mima14 Re: mima 07.01.15, 17:15 w sumie to nie wiem czemu nie reklamowaliśmy, chyba paragonu nie mieliśmy... teraz na tą kołdrę marudziła też koleżanka, która kupiła dla synka tej samej firmy, tyle że mniejszą. Też mówi, że po kilku miesiącach pozbijała się i w niektórych miejscach jest pusta. Myślałam, że to nasze, ze względu na swoje rozmiary była tak niewdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
stepflex Re: kołdra 30.12.14, 20:38 Ja kupiłam dzieciom z Ikea ciepłe są, ale nie ciężkie, skala ciepła 6, kupowałam dwa lata temu nazywała się mysa ronn. W tej chwili nie widzę jej w sklepie online, ale moze na sklepie jeszcze są. Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: kołdra 30.12.14, 20:47 Kupowałam kołdrę w Tchibo. taką "spinaną" 2w1, polecam - kup taką, idealna na zimę w dwóch częściach, a na lato w jednej Kołdra w stanie idealnym , obecnie w trzecim roku użytkowania, Tchibo dość często ma je w ofercie, trzeba polować. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia-82 Re: kołdra 31.12.14, 09:49 Mam dwa lata ikea skala ciepła 5, siostra ma spinaną i to wg mnie lepsze rozwiązanie. Piorę swoje min raz w mcu, są trochę cieńsze, ale nadal ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: kołdra 31.12.14, 10:05 podepnę się pod wątek, bo również mam pytanie na temat kołdry, aczkolwiek trochę inne wyrośliśmy z mężem z dwóch osobnych kołder , i planujemy zakup dużej 200x200, lub 220x200, ale mam wątpliwości... co z praniem takiego potwora? przecież to mi do pralki nie wlezie, macie może takie? jak sobie radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: kołdra 31.12.14, 21:06 ja śpię pod taką 200x200 z ikea i piorę bez problemów . Pralka o pojemności 6kg Iza Odpowiedz Link Zgłoś
egolit Re: kołdra 02.01.15, 07:45 Odpowiadając samemu sobie podsumowując, poczekam na Lidlową albo na duuużą przecenę Tchibo. Bardzo dziękuję za jak zwykle cenne rady. Wszystkiego NAJ w Nowym Roku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
egolit Re: kołdra 02.01.15, 14:31 "Kordła", jak mówi moja młodsza córeczka, kupiona! W Lidlu, dwustronna lato/zima - cena 69 zł. Raz jeszcze dzięki za podpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
joanka72 Re: kołdra 02.01.15, 15:55 egolit, a jaki wymiar kołdry kupiłaś? Potrzebuję 160x200 Odpowiedz Link Zgłoś