Dodaj do ulubionych

Chwyty kupujących na allegro

18.02.15, 12:32
Już któryś raz przytrafia mi się taka sytuacja na allegro: Kupujący kupuje w opcji kup teraz, bombarduje @, telefonami, żeby dziś, zaraz, jutro na pewno wysłać bo musi towar dojść na określoną datę. No i wysyłam, wszystko ok, ładnie, pięknie tydzień-dwa. A po tym czasie @ od Kupującego, że chce zwrócić daną rzecz, bo niestety za mała.
Może i nie byłoby w tym nic dziwnego, bo przypadków przedziwnych ilość niezliczona smile ale rzecz dotyczy:
a)strojów karnawałowych- w okresie końca karnawału,
b) kombinezonów zimowych w okresie ferii zimowych,
c) wyjściowych sukienek w okresie sylwestra,
No nie wierzę, że zaraz po odbiorze przesyłki nie sprawdza się czy trafiony rozmiar, czy będę używać czy nie itd...
Dla mnie to wyglada jak naciąganie.
Dziecko idzie na bal, po balu strój odsyłany do sprzedającego.
Dziecko jedzie na ferie, później kombinezon odsyłany do sprzedającego.
Kobitka idzie w kiecce na imprezę, a później odsyła, no bo jednak to nie to...
Przykładów można mnożyć.
Pomijam przypadki, ze faktycznie coś było na przeszkodzie, ze wcześniej nie można było się skontaktować, ale za każdym razem gdy dostaje @ z prośbą o zwrot ww rzeczy wpadam w szał. Każdy ma wówczas cieżko chore/ umierajace dzieci, rodziców, psów... wypadki, szpitale, pogrzeby... Noż...
O dziwo, na ponad 10 lat sporadycznej sprzedaży na allegro, to zawsze ze strojami karnawałowymi i kombinezonami mam "jazdy".
Zdarzają się Wam takie sytuacje, czy tylko ja mam szczęście smile
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 12:43
      Nie mam. Piszę wyraźnie, że nie przyjmuję zwrotów, rzeczy (w 99% używane) opisuję rzetelnie, podaję wymiary.
      Na takie maile nawet bym nie odpowiadała.
    • patatajowa Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 12:43
      ufff, staz mam podobny lub dłuzszy ale jeszce mi sie nie trafiło takie cos. raz pani chciała odesłać spodnie bo nieładnie na jej dziecku sie opinają wink
      • patatajowa Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 12:45
        no i tak jak els.ol odpowiadam uprzejmie ze zwrotów nie przyjmuje ,na kolejne nie odpowiadam.
        • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 13:41
          Nigdy, na szczęście, nie miałam takiej sytuacji.
          • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 15:08
            ale ostatnio dwa przebrania sprzedałam, więc może jeszcze takie atrakcje przede mną. Też tacy, co w pt kupują na Allegro strój, który potrzebny jest na wtorek smile
            • thea19 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 19:44
              ja kupowalam w poniedzialek stroj potrzebny na wtorek. dziecku sie w weekend zachcialo byc kims innym, niz planowano. szukalam stroju tylko z odbiorem osobistym.
              • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 21:03
                z odbiorem wiadomo, choć z dnia na dzień nie kupowałabym, bo uzywany strój wolałabym jednak wyprać i miec pewnośc, że wyschnie....

ja pisałam o osobach, ktore kupowały z wysyłką i koniecznie chciały, abym je zapewniła, że strój na pewno dotrze na czas...

swoją drogą, może jestem złą matką, ale moje dziecko musiałoby jednak pójść w tym, co wcześniej wybrało, nie pisałabym się na takie last-minute zmiany smile
                • thea19 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 21:40
                  z dostawa to jest tak, ze kurier gls mi ostatnio powiedzial, ze mu sie nie chcialo pracowac i dlatego zamiast w piatek (a ja jak przyglup koczowalam w domu) dostalam towar w poniedzialek. no i co mu zrobisz? ps stroj byl nieuzywany.
                  • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 21:50
                    dlatego paradoksalnie pewniejsza jest wysyłka pocztą - ostatnio (gdzies od roku) nie zdarza mi się, by paczka priosytetowa nie dotarła na drugi dzień roboczy, podobnie z poleconymi priorytetami. Kurierzy to specyficzni ludzie, czasem sobie naginają przepisy własnej firmy wg swojego widzimisię (chociaż ostatnio, odpukać, tez nie mam z nimi problemów).
                    • thea19 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 21:59
                      tylko, ze czasem dostepna jest tylko wysylka kurierska. ja np nigdy nie doplacam do priorytetu - tak samo dlugo idzie a wg poczty priorytet moze isc 14dni
                      • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 22:13
                        ja zazwyczaj zamawiam z takim wyprzedzeniem, że nie musze brac priorytetu. Decyduje się na niego prawie wyłącznie, kiedy tę formę dostawy mam np. gratis. Ale wysyłam rzeczy sprzedane na Allegro i mogę sobie sprawdzić, ile przesyłki idą - a idą terminowo, na drugi dzień roboczy.

Przy zakupach na Allegro większy jest problem z tym, by sprzedawca szybko wysłał, bo co z tego, że priorytet, kiedy wysłany kilka dni po wpłacie.

O, ostatnio skusiłam się na priorytet, bo pokończyły mi się koperty bąbelkowe, a jutro kończy mi się dużo aukcji, będę miała kilkanaście wysyłek. Teoretycznie sprzedawca wczoraj dostał wpłatę, dzisiaj powinien był wysłać, jutro powinnam miec koperty, ale zobaczymy...
                      • aleksandra1977 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 10:49
                        to, jak dlugo idzie zalezy od tego, o ktorej godzinie zostanie wyslany przez sprzedajacego. Priorytetowe wyslane do godz. 15 sa tego samego dnia wysylane z poczty dalej. A te wyslane po godz. 15, dopiero nastepnego dnia.
                        Mnie tez sie nie zdaza juz od dluzszego czasu, by przesylka priorytetowa (wyslana z poczty nadawcy do godz. 15) nie dotarla do odbiorcy na drugi dzien roboczy. Ostatnio to raczej kurier ma wpadki.
                        • thea19 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 11:28
                          mnie ostatnio sprzedajacy olewaja i paczke wysylaja po tygodniu od wplaty, poczta jako taka dziala ok, napisalam tylko, ze dla mnie nie warto doplacac do priorytetu
                          • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 12:02
                            a ja odebrałam ze 2 godziny temu produkty zakupione przedwczoraj, wczoraj wysłane - Pocztexem akurat smile
    • 1monia4 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 13:50
      Ale czy to nie jest tak-że jest prawo zwrotu zakupionej rzeczy przez internet do 10 dni?
      • mamaemmy Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 13:53
        1monia4 napisała:

> Ale czy to nie jest tak-że jest prawo zwrotu zakupionej rzeczy przez internet d
        > o 10 dni?

dotyczy to rzeczy w SKLEPIE internetowym kupowanych,nie używanych od osoby prywatnej.

Nigdy bym nie pozwoliła na żaden zwrot w opisywanej przez autorkę wątku sytuacji.
        • iberka Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 16:17
          Używane mogą być , ale prawo zwrotu ma osoba fizyczna, która dokonała zakupu od firmy. W ciągu 14 dni od zakupy należy poinformować sprzedającego o chęci zwrotu i w ciągu kolejnych 14 odesłać towar
          • patatajowa Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 16:21
            oraz drugi warunek-tylko w opcji kup teraz.
            • iberka Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 16:27
              Racja, nie ujęłam tego, bo wydało mi się oczywiste wink.
            • silje78 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 10:49
              po zmianie przepisów z 25.12.2014 można zwrócić w terminie 14 dni, także w przypadku kupnach przez licytację, nie tylko w opcji kup teraz. nie dotyczy zakupów u osób prywatnych.
              co prawda sprzedawcy będą się zapierać twierdząc, że ich aukcja ma charakter publiczny, jednak tak nie jest. aukcje odbywające się na odległość (np allegro nie są traktowane jako aukcje publiczne, tyczy się to np aukcji w domach aukcyjnych, w których oferent stawia się osobiście).
              • patatajowa Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 11:39
                silje78 napisała:

> po zmianie przepisów z 25.12.2014 można zwrócić w terminie 14 dni, także w przypadku kupnach przez licytację, nie tylko w opcji kup teraz. >

niedoczytana jestem. poprosze o link do tej informacji.
                • silje78 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 11:57
                  ja ostatnio dostałam tą informację z działu prawnego. dotyczy ona interpretacji przez sprzedawców słowa "aukcja publiczna".
                  ezakupy.uokik.gov.pl/faq/kiedy-nie-mozna-odstapic-od-umowy-zawartej-na-odleglosc/
                • aurinko Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 11:58
                  Od 25 grudnia 2014 r., po wejściu w życie ustawy o prawach konsumenta ww. stan prawny przestał istnieć. Nowe przepisy nie zawierają takiego wyłączenia, co oznacza że jeżeli konsument dokonuje zakupu towaru od przedsiębiorcy na Allegro (lub innym równoważnym portalu) w trybie Licytacji, to przysługuje mu uprawnienie związane z tzw. prawo do namysłu i może odstąpić od tak zawartej umowy w terminie 14 dni. Jest to bardzo duże ułatwienie dla słabszej strony umowy.
                  źródło:
                  konsumentwsieci.pl/odstapienie-od-umowy-przy-licytacji-internetowej/
                  • patatajowa Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 14:27

ok,dziękuję za linka do informacji.
      • aurinko Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 14:03
        1monia4 napisała:

> Ale czy to nie jest tak-że jest prawo zwrotu zakupionej rzeczy przez internet d
        > o 10 dni?

Nie, nie jest tak.
        • blue-anulka Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 14:45
          Kilka lat temu sprzedałam sukienkę na allegro, pani prosiła o szybką wysyłkę bo dziecko miało w niej iść na komunię. Po jakimś tygodniu(już po dacie tej komunii) pani napisała do mnie maila, że sukienka nie jest w bdb stanie bo ma zabrudzenie z tyłu cytuję "najprawdopodobniej od bucików". Zgodziłam się na zwrot chociaż byłam pewna, że sukienka była w bdb stanie. Przed świętami sprzedałam spodnie, kwota niemała - 89zł, wymiary podałam bardzo dokładne. Po kilku dniach dostaję maila cytuję " oddaję spodnie bo są za małe" nie wytrzymałam i odpisałam "proszę przejść na dietę"
    • lucyna_1980 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 15:07
      Kiedyś Pani napisała, że bluzka którą kupiła u mnie ma plamy, a plam nie miała bo dziecko ubrało raz i wyglądała jak nowa. Poprosiłam o zdjęcia i dostałam zdjęcia plam... zrobionych komputerowo uncertain
      Kupująca upierała się że bluzeczkę sobie zostawi jak jej oddam część pieniędzy. Ja się uparłam, że mogę przyjąć jedynie zwrot bluzki, ale Pani nie chciała jej odesłać bo bardzo jej się podobała, ale chce obniżenia ceny. Oooooo!
      Nie zgodziłam sie na obniżenie, Pani zwrotu nie zrobiła. Później w jej komentarzach przeczytałam, że stosuje takie praktyki u wszystkich sprzedających bo ludzie w komentarzach pisali, że ich też chciała naciągnąć.

Mnie natomiast wkurzają:
      - propozycje cen zakupu śmiesznie niskie (nie takie w granicach rozsądku tylko takie, że ręce opadają)
      - po zakupie prośby o darmową wysyłkę i to jest niestety bardzo częste bo ktoś wylicytował AŻ trzy rzeczy i czy w związku z tym wyślę mu to za darmo uncertain normalnie biznes jak cholera (mowa o rzeczach za ok. 10 zł za sztukę)
      • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 15:12
        > Mnie natomiast wkurzają:
        > - propozycje cen zakupu śmiesznie niskie (nie takie w granicach rozsądku tylko
        > takie, że ręce opadają)
        > - po zakupie prośby o darmową wysyłkę i to jest niestety bardzo częste bo ktoś
        > wylicytował AŻ trzy rzeczy i czy w związku z tym wyślę mu to za darmo uncertain norma
        > lnie biznes jak cholera (mowa o rzeczach za ok. 10 zł za sztukę)

Tak, wystawiałam ostatnio coś za 30 zł, po zakończeniu aukcji dostałam propozycję roku, żeby to sprzedać za 30 zł juz wysyłką (najtańsza paczka 9,50).
        I też oczekiwanie, że osoba prywatna będzie dopłacała do wysyłek - ludzie, dla prywatnego sprzedawcy na Allegro im więcej rzeczy w paczce, tym ona więcej kosztuje, bo jest cięższa!

Ostatnio miałam tez panią, co ostro licytowała, wygrała dwie aukcje, a później "Mąż zalicytował nie to co chciałam" noż kurde

ale ją chyba zastraszyłam, bo jednak zapłaciła wink
      • aleksandra1977 Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 20:23
        Mnie natomiast wkurzają:
        - propozycje cen zakupu śmiesznie niskie (nie takie w granicach rozsądku tylko takie, że ręce opadają)
        - po zakupie prośby o darmową wysyłkę i to jest niestety bardzo częste bo ktoś wylicytował AŻ trzy rzeczy i czy w związku z tym wyślę mu to za darmo uncertain normalnie biznes jak cholera (mowa o rzeczach za ok. 10 zł za sztukę)

Mnie tez to wkurza z perspektywy sprzedawcy - detalisty. Natomiast z perspektywy sprzedawcy majacego dzialalnosc, oferujacego nowe rzeczy, w opcji kup teraz, a wiec gwarantujacego stronie umowy, przestrzeganie prawa konsumenckiego, wkurzaja mnie propozycje, a moze lepiej powiedziec: zadania, klientow odnosnie obnizenia ceny produktu kupionego w opcji kup teraz. Nie dosc, ze na aukcjach jest mozliwosc darmowej wysylki kurierem (przy okreslonej wartosci zamowienia), to jeszcze klienci oczekuja np. 30% rabatu. Czy ludzie kupujacy na Allegro maja sprzedawce (niezaleznie od tego, czy sprzedaje jako przedsiebiorca, czy jako osoba prywatna) za idiote, ktory nic innego nie robi tylko doplaca do transakcji. Ja sie pytam, ktora firma, gdy kupuje sie w stacjonarnym sklepie, oferuje rabat takiej wysokosci?
    • lazurowacytryna Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 15:29
      Koleżanka sprzedajace na allegro nowe rzeczy ma dokładnie taks samo. Opowiadała, gdy jedna pani potzrebował strój karnawałowy na wczoraj. Dostała go, po czym napisała @, że strój ma plamy. Plam nie było, miała to udokumentowane, stan sukieni w dniu wysyłki.. Zaproponowała kupujacej, zeby oddała sukienke (w ramach prawa do zwrotu w ciagu 10 dni wtedy). Pani odpisała, ze nie, bo corka pójdzie w niej na bal, ale ona bedzie sukienke reklamować. Zareklamowała, sprawa skończyła się w sądzie, oszustka-kupujaca przegrała. Z tego co wiem, w okresie karnawałowym, ferii jest pełno takich cwaniaków.
    • bettywp Re: Chwyty kupujących na allegro 18.02.15, 19:54
      Potwierdzam, też tak mam ze strojami karnawałowymi sad. Z negocjacją cen po zakupie też się spotykam lub kupujący wręcz narzucają mi ceny przesyłek(nie wiedząc nic na temat wagi i gabarytu przesyłki).
      • tosieuda Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 08:19
        na szczęście nie, sprzedaje tylko używane po dzieciach, nie ma zwrotów,
        ale za to owszem, są chore dzieci, szpitale, wyjazdy, wypadki jak trzeba zapłcić wink
    • faszyrka Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 10:46
      Niedawno zaczęłam sprzedawać na allegro i na szczęście takich problemów nie mam. W zasadzie jedyne co, to kupujący kilka rzeczy sami, wg własnego uznania, decydują o kwocie za przesyłkę i potem trzeba odkręcać. To na szczęście żaden problem.
      A co do szpitala, to niestety mi się przytrafiło. Dzień po tym, jak wystawiłam dużo rzeczy na allegro, wylądowałam w szpitalu. No i musiałam tłumaczyć każdemu kupującemu, że wysyłka się opóźni, dlaczego i o ile. Na szczęście wszyscy podeszli do tego ze zrozumieniem. Ale mimo wszystko głupio się czułam pisząc im takie wiadomości, bo całkiem niedawno przeszłam swoje z budowlańcami (kto budował, ten wie, o czym mówię - zepsute samochody, brak prądu, wody, urwane ręce, nogi, szpitale, karetki, itd.).
      • aneksis85 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 12:42
        > A co do szpitala, to niestety mi się przytrafiło. Dzień po tym, jak wystawiłam
        > dużo rzeczy na allegro, wylądowałam w szpitalu. No i musiałam tłumaczyć każdemu
        > kupującemu, że wysyłka się opóźni, dlaczego i o ile. Na szczęście wszyscy pode
        > szli do tego ze zrozumieniem. Ale mimo wszystko głupio się czułam pisząc im tak
        > ie wiadomości, bo całkiem niedawno przeszłam swoje z budowlańcami (kto budował,
        > ten wie, o czym mówię - zepsute samochody, brak prądu, wody, urwane ręce, nogi
        > , szpitale, karetki, itd.).

dokładnie tak! wiadomo, ze czasami to zwykłe ściemy, ale czesto faktycznie coś się komuś przydarza, wkońcu wypadki/choroby chodzą po ludziach.
        cztery dni temu babka kupiła ode mnie kombinezon, zapłaciła za priorytet, a ja ani ręką ani nogą ruszyć nie mogłam, no gdzie na pocztę w takim stanie? dzieci chorę (od pon. nie chodzą od przedszkola), mąż mi się wczoraj we wtorek rozłożył. ja dzis juz nieco lepiej się czuje, więc jej tą paczkę wysłałam, a wczesniej napisałam meila, przeprosiłam, komentarz pokaże czy uwiezyła tongue_out
        • aneksis85 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 12:45
          >mąż mi się wczoraj we wtorek
          hehe fajnie wyszło - miało byc we wtorek, wczoraj była środa wink
    • tres09 Re: Chwyty kupujących na allegro 19.02.15, 17:31
      Dziwny taki zbieg okoliczności że miałaś kilka podobnych przypadków i dziwni ci kupujący. Rozumiem że w przypadku zwrotu płacą za przesyłkę w 2 strony, czyli ok 20 zł. Strój karnawałowy można za podobną kwotę wypożyczyć, więc pomijając aspekt moralny, to takie zachowanie jest po prostu bezsensowne.
      Strój narciarski to inna sprawa, ale w tym przypadku ja akurat bym sie nie dopatrywała niczego podejrzanego w zgłaszaniu ew. niezgodności po 2 tygodniach, zwłaszcza jeśli ktoś uprzedzał że potrzebuje pilnie bo ma niedługo wyjazd - wiadomo że na takie sprawy nie ma czasu przed wyjazdem, zwłaszcza jak w trybie ekspresowym trzeba szukać innego kombinezonu.
      Rozumiem że podajesz w opisie aukcji dokładne wymiary ubrań, wszytko jest opisane jasno, dokładnie i rzetelnie?
      Kupujący twierdzą że wymiary były inne niż w opisie, czy że wcale ich nie sprawdzili?
      • mamuska25 Re: Chwyty kupujących na allegro 20.02.15, 09:04
        Ale co w tym dziwnego? Na allegro wystawiam rzeczy tylko jak jest promocja na wystawianie, i wtedy hurtem 100 aukcji, akurat teraz zbiegło się to darmowe wystawianie w czasie z feriami i okresem karnawału. Miałam parę kominezonów po dzieciach, strojów karnawałowych i inne.
        Tak, oczywiście że w opisach jest to co trzeba. Chociaż tu jak ktoś chce zawsze sie do czegoś przyczepi i znajdzie braki... Jasne, że strój karnawałowy można wypożyczyć, ale nie wszędzie są wypożyczalnie... Nie każdy mieszka w mieście...
        Z kombinezonami to już w ogóle dla mnie śmieszne jest to, że ktoś kupuje w ostatniej chwili, przecież taki wyjazd na pewno zaplanowany jest wcześniej. Tak jakby jutro brał ślub, a dziś kupuję kieckę na wesele i wypisuje do sprzedającego, że MUSI być towar dostarczony na jutro. Pomijam kwestie ile razy poczta, kurier nie dostarczą na czas.
        Akurat zwrot kombinezonu (dla trzylatka), który przyczynił się do założenia tego wątku wyglądał tak:
        zakup w niedzielę około 23.30 w nocy, zapłacone od razu przez Payu, dwa @ z prośbą o wysyłkę kurierem koniecznie w poniedziałek, żeby doszło na wtorek, bo Pani jedzie z dziećmi na ferie.
        Pakuje i zamawiam z miejsca kuriera. Paczka dostarczona we wtorek około 10 rano... cisza, we wtorek po tygodniu @, że jednak Pani zwraca, bo kombinezon za krótki górą, a rękawy za długie ;/ ... Wymiary były podane, prócz tego nieszczęsnego jednego... Była długość całkowita kombinezonu, szerokość, rękaw od pachy, rękaw od szyi i szerokość między pachami.

Kurczę jak nie jestem pewna to dopytuję, dzwonię itd.
        Nie kupuje podstawowych rzeczy na okoliczność w ostatniej chwili na odległość.
        A jeśli już.... trudno, odsprzedaje dalej czy wydaje innemu dziecku. Bez jaj, chodzi o kombinezon za 20 zł, a kłopotu, nieprzyjemności, tekstów przeróżnej treści... Ludzie to jednak mają tupet, nie ma co!

Wczoraj sprawdziłam komentarze tej Pani. Na niespełna 30, 4 były negatywne- transakcja nie doszła do skutku, Pani się wycofała, niezapłaciła.... dwa były neutralne-zwrot w ramach "jednak się rozmyśliłam"...
        To chyba mówi samo za siebie, że jednak są na allegro kupujący, którzy robią sobie po prostu żarty z transakcji...
        • dwapokoje Re: Chwyty kupujących na allegro 21.02.15, 21:56
          a można mieć pytanie off-topic? -> jak/gdzie można znaleźć informacje o promocjach na wystawianie na allegro?
    • azyli Re: Chwyty kupujących na allegro 20.02.15, 12:08
      Rozumiem zwrot, kiedy coś jest nie tak z mojej winy, jestem tylko człowiekiem i mogłam nie zauważyć malutkiej plamki gdzieś z boku, czy walnąć się z wymiarami w opisie, mimo, ze przed wystawieniem staram się to wszystko dokładnie sprawdzić, ale jeśli nie doczytał czegoś kupujący, nie dopytał przed zakupem jeśli miał wątpliwości, to nie uwzględniłabym.

Jak kupuję coś na odległość, a w szczególności używane ubrania, to liczę się z tym, ze mimo wszystko mogę z rozmiarem nie trafić, ubranie będzie źle na mnie leżeć, materiał będzie inny w dotyku niż mi się wydawało, albo kolory nie będą w 100 wyglądały tak jak na zdjęciach. To moje ryzyko, nie sprzedawcy.

Ja też wczoraj dostałam propozycje nie do odrzucenia. W ramach akcji darmowego wystawiania wystawiłam dość rzadki, ale kompletny zestaw Duplo z serii Piraci. Liczyłam głównie ze ta aukcja może przyciągnąć kogoś do wystawianych ubranek chłopięcych i gier dla dzieci. Mimo sporej ilości obserwujących nikt klocków nie kupił, ale dostałam propozycję sprzedania ich poniżej ceny początkowej (niewygórowanej) i to jeszcze z opcją darmowej wysyłki. Kiedy uprzejmie odmówiłam, otrzymałam odpowiedź, ze ten zestaw jest tak stary ze więcej i tak nikt za niego nie da. No cóż to jakby mój problem.

Rozwalają mnie też różne pytania od nocnych kupujących, albo prośby o odwołanie oferty, szczególnie w sytuacji kiedy aukcja kończy się za kilka minut, albo w środku nocy. To że zawaliłam raz noc wystawiając aukcje, nie znaczy że robię tak codziennie.
      • agni71 Re: Chwyty kupujących na allegro 20.02.15, 12:16
        Ja dostałam dzisiaj prośbę o podanie wymiarów dokładnie w tej minucie, kiedy aukcja się kończyła... Ludzie dziwni, i sprzedając coś, często się o tym przekonuję wink
      • els.ol Re: Chwyty kupujących na allegro 21.02.15, 23:24
        Na drugi raz wystawiaj między 21 a 23 kiedy większość ma czas usiąść do komp. bo dzieci śpią i maja czas na licytacje (chyba, ze Kup Teraz to pora wystawania nieistotna)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka