Dodaj do ulubionych

Jestem przerażona i już sie w tym gubię!!!!

16.09.04, 11:24
Mój synek skończy 6 miesięcy 20 września. Pierwszy wózek dostałam od kol. Nie
był to żaden firmowy ani nowy ale był ok na początek. Teraz(to znaczy może za
miesiac)chcę kupić pożądny wózek spacerowy-pieniądze pożyczę albo dostane od
rodzinkismile)).Chcę żeby starczył do końca, nie może być za ciężki bo mieszkam
na 2 piętrze, chyba ze go będę zamykać na kłódkę na dole. Niedługo zima a to
jeszcze małe dziecko(choć wazy już ponad 10 kgsmile)) i chce żeby był to ciepły
wózek, no i nie wiem co z kołami pompowanne czy plastikowe bo nasze chodniki
są okropne a poza tym w zimie w śniegu i tak ciężko się prowdzi wózek. A co
ze śpiworkiem ciepłym do wózka jest w cenie wózka czy trzeba kupić osobno?
Dziękuję z góry za wszystkie rady i porady! Pozdrawiam wszystkie mamusie i
tausie też!!!
Ania
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Jestem przerażona i już sie w tym gubię!!!! 16.09.04, 14:39
      Myślę, że najlepiej zrobisz, jak zostawisz sobie jeszcze na zimę ten wózek,
      który masz, ( chyba, że mały się już nie mieści, ale nie sądzę) ponieważ bardzo
      trudno znaleźć wózek, który spełnił by wszystkie Twoje kryteria. Po prostu
      lekkie wózki mają zazwyczaj małe, niepompowane kółka, a większe z tymi dużymi
      pompowanymi kołami są ciężkie. Jak by nie było same koła ważą sporo, na pewno
      wygodniejsze są te większe z dużymi kołami, no a zimą tylko takimi da się
      jeździć po śniegu, z kolei wnoszenie takiego wózka na drugie piętro to koszmar,
      sama to przeżyłam i jak dzieciak miał 7 miesięcy wózek odsprzedałam. Teraz mam
      Inglesinę Max - to wózek typu parasolka ( składany jak parasolka, ale nieco
      większy). Od wczesnej wiosny do późnej jesieni sprawdza się znakomicie, ma koła
      większe niż typowe parasolki, bo o średnicy 19 cm, pełną rączkę, wygodne
      rozkładane siedzisko, budkę z wszytą folią przeciwdeszczową, śpiwór na zimę no
      i bardzo dobre resory- nie jest taki twardy jak większość spacerówek -
      parasolek. Zdaję sobie sprawę, że w głębokim śniegu nim nie pojeżdzę, ale mam w
      piwnicy starą spacerówkę po starszym dziecku, która ma większe koła i zimą będę
      z niej korzystać lub z saneczek. Może jeszcze się wstrzymaj z tą spacerówką,
      zima minie, a wiosną zawsze są nowe wzory wózkow-spacerówek, nowe kolory
      tapicerek, jest większy wybór i będziesz miała więcej czasu na zastanowienie.
      Jedno jest pewne: nie ma idealnego wózka . Pozdrawiam
    • eszulczewska Moze Peg Perego Atlantico? 16.09.04, 14:50
      Kolezanka kupila taki wozek:
      familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/Atlantico.html

Mi sie bardzo podoba.
      - ok 9 kg
      - przekladana rączka
      - rozkladany do poziomu
      - fajny spiworek na nozki - zerknij na zdjecie (na zime, chociaz dla
      polroczniaka pewnie lepszy bylby taki zakrywajacy prawie po szyje...)
      - kólka 20 cm
      - leciutko jezdzi (probowalam)
      - duzy kosz pod wozkiem
      - i wiele innych zalet (lista na podanej stronie www)

Tylko cena...ponad 1000zł...
      No, ale ona woziła swoje dziecie jeszcze dlugo po skonczeniu 2 latek. Wiec sie
      oplacalo.

Ewa
      • pinik Re: Moze Peg Perego Atlantico? 16.09.04, 15:22
        Atlantico jest super udanym wozkiem (dosc lekki, wielki dla dziecka, z cieplym
        okryciem na nozki, spore kola, dobre resory itd), ale on nie ma przekladanej
        raczki (jak pisalam poprzedniczka!). przekladana raczke ma Peg perego Venezia,
        ale za male kolka i ogolnie niezbyt sie sprawdza w eksploatacji.

Swietny jest tez wozek parasolka Peg perego P3. Tylko tez nie najtanszy....
        • eszulczewska Re: Moze Peg Perego Atlantico? 16.09.04, 15:26
          Przepraszam za wprowadzenie w blad. Faktycznie raczka sie nie przeklada (a tak
          mi sie wydawalo). Czyli tylko jezdzisz jak spacerowka (ale masz podglad na
          dziecko przez "okienko" foliowe w budce) smile

Ewa
    • ania_k77 Dziękuję za rady!!!! 16.09.04, 20:30
      iwek mój Przemcio sie juz nie mieści do tego wózka -i tu jest problem sad((((
      ANia
      • mamaolenka Re: Dziękuję za rady!!!! 16.09.04, 20:57
        A ja bym Ci polecała trójkołowca, ale nie takiego rozbudowanego, tylko takiego
        najprostrzego. Miałam wiele wózków: Inglesina Alice, Chicco Pick up, Inglesina
        Max, Bebe Comfort, Quinny, ale ten trójkołowiec jest zdecydowanie najfajniejszym
        wózkiem dla starszego dziecka. Kupiłam go nowiutkiego w komisie za 240 zł, można
        je w podobnych cenach kupować na Allegro, i nie wiem jakiej jest firmy, ma jakiś
        znaczek z napisem Kranich. Jest leciuteńki, lżejszy niż parasolka Inglesiny,
        idealnie jeździ po wertepach i nawet schodach,jest wygodny do spania(rozkładane
        plecy) świetnie się składa i zajmuje minimalnie mało miejsca w bagażniku, jest
        ładny i super się z nim jeździ na rolkach. Pozdrawiam - Alex
    • wolf10 Re: Jestem przerażona i już sie w tym gubię!!!! 17.09.04, 18:13
      Polecam wózek Peg Perego Pliko lub P3. Składa się w parasolkę jest lekki,
      posiada rączkę do przenoszenia, tak że nie ma problemu z wnoszeniem go po
      schodach. Duża budka dobrze osłania dziecko, osłonka na nóżki jest dopinana na
      zamek błyskawiczny i tworzy śpiworek, oparcie rozkłada się całkowicie do
      poziomu, jest podnoszony i opuszczany podnóżek. Każde koło posiada amortyzator,
      oraz jest wykonane ze specjalnej pianki, również amortyzującej nierówności
      drogi. Jeśli kupi Pani wózek na pompowanych kołach, będzie on bardzo ciężki i
      najczęściej wózki te kiepsko się składają, są duże i zajmują więcej miejsca. Są
      po prostu mniej poręczne. Jeśli chce Pani kupić dobry wózek proszę jechać do
      komisu na ul. Myszkowską 5 w Warszawie. Tam otrzyma Pani fachową poradę oraz
      kupi dobry i niedrogi wózek, po przeglądzie technicznym, a często na gwarancji.
      Komis jest czynny 7 dni w tygodniu. Nr tel 498 57 53. Serdecznie polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka