agusia.24 23.09.15, 10:40 czy ktoś ma może taką kurtkę ze smyka? www.smyk.com/cool-club-kurtka-chlopieca-rozmiar-128,p1110529342,ubranka-dla-dzieci-p na jaką temperaturę jest odpowiednia, jak z jakością? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 10:43 zakres temperatur: od +5 do +15 max. w przypadku bluzy polarowej pod spodem można warunkowo dopuścić używanie od 0 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 10:47 To softshel, nie wiem jak z wrażliwością na temperatury u was. Mój syn idzie w sofcie np. dziś. Jest pochmurno i zimny wiatr wieje, akurat to mam pod ręką, to mu zakładam Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 10:58 syn w ogóle nie zwraca uwagi czy jest mu zimno czy ciepło (ma zaburzenia sensoryczne między innymi) założy to co ma w przedszkolu, skutek jest taki, że często jest przepocony albo zmarznięty, przez to są ciągłe infekcje, bo Panie mimo moich próśb nie zwracają na to uwagi, ubieranie na cebulkę się nie sprawdza, bo często nie założy wszystkiego albo założy za dużo, dlatego szukam kurtki pod którą nie trzeba nic już wkładać, tak na teraz, u nas amplitudy są od 7 do 15 stopni, czy taka kurtka się nada? albo polećcie coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
toslawa Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 11:19 Mój przy 15 stopniach w softshell z hm gotuje się Odpowiedz Link Zgłoś
toslawa Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 11:20 do przedszkola ubieram ostatnio na cebulkę, bluzka z długim na to bluza a na to kamizelka Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 11:29 też tak ubieram, ale kończy się tak, że np polar założy, ale kurtkę już nie, albo założy wszystko przy 20 st., już nawet zostawiam dwa alternatywne zestawy, bo skoki temperatury są teraz kosmiczne, ale i tak wkłada co popadnie, a Panie mają to gdzieś nigdy nie miałam softshell, przy 14-15 stopniach już jest za ciepło w takiej kurtce? Odpowiedz Link Zgłoś
amstill Re: kurtka ze smyka 23.09.15, 11:45 tak jak nie ma parametrów, patrz nie jest typowo techniczna to spoci sie w niej mocniej niż w polarze Najlepiej pomacać i zobaczyć czy jakość wam pasuje, bo ub sezonowe były tragicznie twarde Odpowiedz Link Zgłoś