puellae_2007 12.11.15, 20:47 Dziewczyny która firma kurierska dostarczy paczkę wysłana jutro na sobotę? I jaki to koszt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: Kurier pilne 12.11.15, 20:49 Do kiosku Ruchu czy paczkomatu mi dostarczają często w sobotę, ale o kurierze nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kurier pilne 12.11.15, 20:51 Kurde To za duża paczka i za pobraniem Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kurier pilne 12.11.15, 20:59 UPS, Inpost, GLS, DPD i chyba DHL ale nie jestem pewna. Usluga ta jest extra platna, u kazdego kuriera inaczej i zalezy od paczki, musisz sama sie dowiadywac. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kurier pilne 12.11.15, 21:33 Wyceń sobie tutaj: furgonetka.pl lub tutaj: www.kurjerzy.pl Korzystam z obydwu firm. Jedyną wadą jest to, ze trzeba sobie wydrukować samemu listy przewozowe i kod kreskowy na paczkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Kurier pilne 12.11.15, 21:47 DPD dostarcza w soboty, ale to musi być specjalnie opłacone, UPS chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kurier pilne 12.11.15, 22:21 wcale tak dużo nie wychodzi. Przy paczce 3 kg i wymiarach średnio po 50 cm z przesyłką na sobotę wyszło u DPD ok 23 zł Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-rzeszow Re: Kurier pilne 12.11.15, 22:32 My mamy umowę z DPD i tam jest tak, że nie każdą paczkę można dostarczyć na sobotę. Tylko do strefy A, czyli generalnie dużych miast (tam gdzie są siedziby DPD) i dopłata jest wtedy +50% jeśli dobrze pamiętam. Poza tym paczka wysłana dowolnym kurierem w piątek, w sobotę jest już w siedzibie DPD odbiorcy więc można podjechać sobie samemu i odebrać. No a jak nie to zostają jeszcze przesyłki konduktorskie albo autobusowe - z tym to więcej zachodu jest, ale paczka będzie już w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: Kurier pilne 13.11.15, 14:48 Facet dupek, zawalił sprawę i nie wysłał mi tego w ten sposób. Jesteście jednak nieocenione, spróbuję zapytać czy mogłabym odebrać ją jutro w siedzibie firmy - tylko czy one pracują w soboty? Jak będę mieć numer paczki zorientuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-rzeszow Re: Kurier pilne 13.11.15, 14:53 Generalnie siedziby firm kurierskich są czynne w soboty (tak do 13:00 zwykle). Na stronie kuriera powinnaś znaleźć wszystkie informacje a w razie czego można zadzwonić do siedziby czy na pewno czynne i można też powiedzieć żeby odłożyli paczkę do odbioru własnego i nie trzeba potem czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Kurier pilne 13.11.15, 15:05 Kiedyś próbowałam odebrać coś z siedziby DPD w sobotę (bo akurat byłam w okolicy), ale nie udało mi się bo paczka nie była awizowana do odbioru w biurze tylko jako doręczenie przez kuriera. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Kurier pilne 13.11.15, 15:07 no dokładnie ,siedziba, sortownia moze pracowac ale moze nie byc mozliwosci odbioru paczki. Odpowiedz Link Zgłoś