Dodaj do ulubionych

Sims + zegar-budzik LEGO

20.11.15, 10:28
W liscie do Mikolaja mam Simy zestaw startowy. Wiem, ze jest wersja Sims 3 i Sims 4. Widzialam, ze Sims 3 ma zestaw startowy, a 4 - nie widzialam. O co chodzi? Co najlepiej wybrac, zeby wtopy nie bylo?

Syn zazyczyl sobie zegarek-budzik LEGO, taki ludzik ruszajacy sie. Ninja najlepiej. Gdzie takie cudo w dobrej cenie namierzyc? Ktos cos? smile
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 10:33
      Zestaw startowy to podstawowa gra, bo potem jest kilkanaście dodatków. Mamy obie gry i córki bardziej wolą część 3 właśnie ze względu na dodatki (jest ich dużo więcej), starsza stwierdziła że 4 jest nudniejsza i bardzo powtarzalna, do tego ludzie szybciej się starzeją, jeszcze anie razu nie osiągnęła pełnej ścieżki kariery bo jej rodzina wymiera wink
      • tzka Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 10:37
        Dzieki. smile
      • pasja23 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 10:45
        Od jakiego wieku te gry? Dla 7-latki? Od której gry zacząć?
        • sloneczko04 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 11:15
          Wiek sugerowany na pudełku to 12+.Uważam, że gra nie nadaje się dla siedmiolatki.Gra wymaga umiejętności płynnego czytania, Simy nie mówią po polsku ☺ trzeba czytać. Córka ma 3 i 4 i dodatki do obu, czesciej gra w 4..
        • jagodasoft2 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 11:27
          Moja młodsza zaczynała mając 6 lat, po prostu grała trochę inaczej. Więcej skupiała sie na stworzeniu samych ludzików, meblowaniu i budowaniu domu. Trochę jej pomagałam "zarabiać", aż jej gra sie rozwinęła i w wieku 7 lat radziła sobie na równi z siostrą. Nadaj najbardziej lubi dodatek " Nie z tego świata" bo może być wróżką smile
    • malowanka06 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 11:04
      Moja od 2 przeszła do 4 więc nie znamy 3 ale zadowolona. Do 4 pojawiają się dodatki. Podstawa do 4 istnieje, na allegro popatrz.
      3 starsza więc ma więcej dodatków.
      • malenka07 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 21:16
        A czy w tej wersji startowej są jakieś tematy nie nadające się dla młodszych dzieci? Czy te Simy imprezują? Uzywają przemocy?
        Jak to jest: dziecko może grać tylko na zasadzie tworzenia postaci, urządzenia domu i nie przechodzić dalej? Syn dostał, ale z uwagi na to że jedt od 12 lat została skonfiskowana. Może niesłusznie?
        • jagodasoft2 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 21:24
          To co robi sims zależy od tego jak pokieruje nim dziecko. To taka symulacja życia. Przemocy nie ma, co najwyżej kłótnia, ale trzeba sie napracować aby simsy sie pokłóciły. Z "bardziej ekstremalnych " zachowań jest postaraj się o dziecko i bara bara smile, ale też trochę pracy wymaga aby simsy sie na tyle polubiły aby chciały to robić - spokojnie wskakują pod kołdrę i nic nie widac. Jeżeli dzieciak nie wie o co chodzi to po prostu jego sims będzie chodzić do pracy, jeść, spac, ćwiczyć, spotykać znajomych itd
          • malenka07 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 20.11.15, 23:56
            Muszę się temu bliżej przyjrzeć. ..z okładki wynika że Simy głównie imprezują, romansują a cała reszta tak na marginesie; ) Mamy Sims 3.

Myślę że mój młody poszedłby w kierunku urządzenia mieszkania, pracy itp - ale nie wiedziałam że jest taka możliwość, tak jak napisałam z okładki wynika coś zupełnie innego.
            Czyli że jeśli będzie Simem kierował nieimprezowo to Sim go nie skieruje w tą stronę?
            wink
            Jakoś nie podoba mi się dawanie dziecku takiego narzędzia, myślałam nawet że są inne wersje, takie dla młodszych dzieci, ale od 7 lat znalazłam tylko Sim City czy coś takiego.
            Skoro tyle z Was pisze, że 7-latki grają, to chyba jest ok...
            A wszystko przez to, że my oboje nie gramy w ogóle i nigdy nie graliśmy, pojęcia nie mam o grach komputerowych.
            • sylwia7611 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 21.11.15, 08:00
              Moja ma Sims 4 (kupujesz płytę główną) a później dokupujesz dodatki jak tylko się pojawią smile
            • jagodasoft2 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 21.11.15, 08:36
              Tak jak piszesz, jak nie skieruje na ścieżkę imprezowicza to nawet imprezy urodzinowej nie zrobi smile, aby osiągnąć scenki jak w reklamie to moja droga trzeba mieć 10 stopień wtajemniczenia i władania tą grą.
              • malenka07 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 21.11.15, 09:52
                smile
                No dobrze, to skoro mamy Sims 3, to które dodatki są fajne?
                • sloneczko04 Re: Sims + zegar-budzik LEGO 21.11.15, 10:55
                  hmmm... właściwie każdy dodatek zawiera coś fajnego...jednym z lepszych na pewno są zwierzaki...sim może mieć swojego pupila(psa,kota,konia chyba też),Pory roku to też fajny dodatek ,zimą pada śnieg ,jesienią opadają liście (normalnie w simsach jest zawsze taka sama pogoda),chyba w Pokoleniach sim może spacerować ze swoim dzieckiem w wózku,dzieci mogą się bawić w domku na drzewie.Wymarzone podróże też są fajne..(możliwość podróżowania i wypełniania tam jakichś misji..)Ktoś wspominał o Nie z tego świata...rzeczywiście sim może być wróżką,ale też i np wilkołakiem.Dla młodszych dzieci pewnie nie za bardzo będzie np Studenckie życie i może Po zmroku...Tak off top dodam ,że na origin można pobrać darmowe demo Stwórz sima (sims 4) i zobaczyć czy się w ogóle dziecku spodoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka