Dodaj do ulubionych

Duplo czy Imaginext?

15.12.15, 12:48
Został nam do obdarowania jeden mały osobnik 21 miesięczny smile
A, ze ceny bardzo podobne to nie możemy się zdecydować, czy lepiej pudłe duplo, z którym nigdy nie miał styczności, czy imaginext np. to centrum ratunkowe. Wszelakimi autkami się bawi, klockow nie ukladal jeszcze, miał drewniane, ale zero zainteresowania. Puzzli także nie lubi, wiec zawsze myslalam, ze skoro nie lubi takich układanek, drewnianych klocków to i duplo nie polubi... Ale może jednak się mylę. Kusi mnie także to centrum, z tym, ze może jeszcze nie zrozumieć sensu zabawy tym.
Obserwuj wątek
    • anmaszy Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 13:09
      Duplo, mały bawi się od roku chętnie, także sam- buduje, jeździ autkami i bawi się zwierzatkami/ludzikami. Imaginext dostanie pod choinkę (ma skończone 2,5 r.)
      • edyta_32 Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 13:15
        wg. mnie duplo i imaginext to troche dwie inne sprawy. Mój duplo polubił chyba dopiero od niedawna a ma juz 2,9. A imaginexty tak jak juz pisałam we wczesniejszych wątkach tez dostanie od gwiazdki. I to i to jest fajne .
    • edi.k16 Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 13:26
      Moim zdaniem lepsze będzie Duplo, na Imaginexta może być za mały,
      ale w sumie dużo od dziecka zależy...
    • tlenek.molibdenu Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 14:01
      Zależy od dziecka. Moja 2,5 latka od roku uwielbia zabawy figurkami, a budowanie dopiero ostatnio trochę ruszyło i na razie bez szału. Aha, puzzle też uwielbia, ale kompletnie nie przekłada się to na chęć budowania z klocków. Może kup duplo, ale taki zestaw, w którym jest sporo figurek - będzie mógł być wykorzystywany tak, jak spodoba się dziecku.
      • koraba30 Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 15:28
        No ja razej myslalam o podstawowym taki pudelku. Dokladnie 10572 lub cos w podobiue żeby tych klockow trochę było...
        • patatajowa Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 15:50
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,159535429,159541894,Re_wymiary_klocka_duplo.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,157741545,159272864,Re_pierwszy_zestaw_Duplo_do_100_zl_jaki_polecaci.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,159248563,159261082,Re_Jaki_prezent_dla_chlopca_2_latka_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,159171489,159226654,Re_urodzinowo_gwiazdkowy_dla_niespelna_2_latka.html
          wiesz co, kup to duplo... jakie nie kupisz to pewnie bedziesz i tak żałować wink
          tutaj na forum wszyscy ci doradzaja ze to zabawka ok, przyszłosciowa,warta wydanych pieniedzy a ty i tak szukasz niewiadomo czego... bez urazy....
        • tlenek.molibdenu Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 16:47
          Ten zestaw jest fajny, bo jest i sporo klocków, i figurki i okienka i autko. No ale nigdy nie masz gwarancji, że akurat u tego dziecka dany prezent zaskoczy.
    • afroddytta Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 17:16
      Duplo moim zdaniem bedzue ok, moze tylko jakiś inny zestaw taki ze zwierzątkami czy maszynami śmieciarka czy cos, takie rzeczy go szybciej zainteresują niż pojedyncze klocki do budowania, moze pociąg.
      Centrum ratownicze akurat z Imaginextu całego moim zdaniem jest dla starszych, bo jest drobniejsze, sam samochodzik słaby i jeszcze gada -maluch nie zrozumie. Dla takiego dziecka to bardzuej samolot czy remiza (ale jej chyba nie ma w sprzedaży uncertain).
      Co do puzzle-klocki to moj 9 latek do dzis praktycznie żadnych puzzli nie ułoży, nie lubi i nie umie (!) a lego obecnie głownie technik układa całymi dniami.
    • ewolajda88 Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 17:52
      Mój syn dostał pierwsze duplo na 1,5 roku, ale to był zestaw kreatywne auta. Pózniej jakoś zestawy klocki z ludzikami, samochody boba budowniczego itp i dopiero zestaw XXL samych klockow.Z Imaginexta pierwszą mielismy remizę i helikopter. Na centrum na pewno za wczesnie. Wg mnie centrum na 3- 3,5 roku. Ono dużo gada, a taki maluch jeszcze nie zakuma sensu zabawki...
      • koraba30 Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 18:37
        I jak miał te 1,5 roku to te kreatywne auta były ok czy jednak wolał jak było więcej klocków podstawowych lub z ludzikami?
        • ewolajda88 Re: Duplo czy Imaginext? 15.12.15, 20:23
          Były ok, mały sam nie budował ale z naszą pomocą owszem tzn my składaliśmy on rozkładał wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka