Dodaj do ulubionych

instrumenty muzyczne

05.01.16, 22:12
Czy możecie z czystym sumieniem polecić jakąś markę?
Kupiłam niedawno zestaw (cymbałki, tamburyno, marakasy i janczary) ale niestety okazało się, że cymbałki fałszują, tamburyno jakieś liche... i odesłałam z powrotem.
Byłam w tesco postukałam w cymbałki, które mieli na półce też fałszują...
Instrumenty chcę kupić dla dwulatka, nie chodzi mi o profesjonalny sprzęt, ale nie chce dziecku psuć słuchu.
Bardzo proszę o polecenie instrumentów dobrej jakości smile
Obserwuj wątek
    • terencja07 Re: instrumenty muzyczne 05.01.16, 23:09
      Moja 5 latka gra różne melodie na dzwonkach firmy Mat Max - bardzo ładnie brzmią.
    • niektorymodbija Re: instrumenty muzyczne 05.01.16, 23:17
      Jako maluch moja Corcia miala "cymbalki" Little Tikes - taki tygrysek. Dostala po kims, czyli sporo uzytkowane i wciaz dzwonily czysto.
      Marakasy itp. kupowalam w biedronce -w koncu to i tak instrumenty o nieokreslonej wysokosci dzwieku,wiec falszowac nie beda.
      Porzadnego tamburyna zabawkowego nie znalazlam..
    • faszyrka Re: instrumenty muzyczne 05.01.16, 23:38
      Zestaw perkusyjnych mamy z lidla, a tzw. cymbałki ze sklepu muzycznego i tam też polecam się udać. Tylko pytaj o ksylofon dziecięcy smile Zapłacisz dwa razy tyle co w tesco, ale jakość wykonania, czystość dźwięku i nastrojenie sztabek będzie na pewno ok.
      • olga727 Re: instrumenty muzyczne 06.01.16, 13:32
        Cymbałki np. takie: img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/57/88/08/28/5788082847 czy dzwonki (chromatyczne) np. takie : img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/58/84/89/81/5884898165 ? Oferty są przypadkowe,chodziło tylko o obrazek,bo niektórzy zwyczajnie mylą i na obydwa mówią: "cymbałki". Dzwonki chromatyczne,to rzeczywiście;lepiej kupić ze sklepu muzycznego. Chciałabym aby w szkołach na muzyce używano dzwonków,zamiast tych badziewnych jednorocznych (bo dłużej nie wytrzymują) fletów,które niemiłosiernie piszczą. uncertain
        • niektorymodbija niektorymodbija 06.01.16, 15:06
          Jedno i drugie to dzwonki, pierwsze diatoniczne l, drugie faktycznie chromatyczna. Cymbalki to nazwa potoczna.
          Tez jestem za dzwonkami w szkolach, aczkolwiek spotykam sie z dziecmi, klasami, ktore marza o fletach wink
          • olga727 Re: niektorymodbija 06.01.16, 15:13
            U nas,to praktycznie nigdy tej formalnej nazwy się nie używało (dzwonki diatoniczne),tylko od zawsze były to cymbałki -może dla odróżnienia ?!
            • niektorymodbija Re: niektorymodbija 06.01.16, 15:36
              Moze,aczkolwiek nazwa "cymbalki" jest mylaca (choc sama jej uzywam wink ) - przywodzi na mysl cymbaly,a to przeciez zupelnie inny instrument.

Zastanawialam sie na polecaniem instrumentow ze sklepu muzycznego -moga byc zbyt malo trwale dla malucha. Moja corcia zalatwila bez problemu janczary bedac dwulatkiem. Dzwonki wystarczy mi jak widze, w jakim tenpie zuzywaja dzieci w szkole...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka