yvona79 04.10.04, 17:47 Dziewczyny, Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i poradzić co najlepiej kupić dla noworodka do spania: śpiworek czy kołderkę? Jeśli śpiworek, to z rękawkami czy bez? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarkosia1 Re: Co do spania - śpiworek czy kołderka?? 04.10.04, 21:01 tydzien temu kupilam spiworek (bez rekawkow) i jestem zachwycona - koniec nocnego wstawania by nakryc z powrotem synka, ktory chocby nie wiem jak otulony, zawsze potrafil sie rozkopac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.chudziak Re: Co do spania - śpiworek czy kołderka?? 06.10.04, 11:40 Cześć! Mój Kubuś ma teraz rok i miesiąc (ur. 22.08.2003) i w nocy sypia z rodzicami . Jak był malutki spał w rożku, a jak się już do niego nie mieścił to kupiliśmy śpiworek dłuższy był od Kuby sporo bo ok 30 cm ale miał swój śpiworek, bez rękawków bo to może denerwować i ograniczać ruchy. Czasem przykrywałam go dodatkowo kocykiem. A na rączki to wystarczy coś na długi rekaw lekka piżamka lub body, a w lecie to nawet sama góra a na dół tylko pieluszka. Gdy wyrósł z tego śpiworka (bardzo szybko!!!) przez pewien czas spał pod kołderką ale umęczyłam się tylko z ciągłym przykrywaniem... No i ma nowy śpiworek na 150 cm!!! Trochę długi ale teściowa przerobiła go z kołderki, bo mieliśmy dwie, nie chciałam ucinać dłuższy może sie kiedyś przyda np. pod namiot... Mam nadzieję, że zachęciłam do śpiworka (pamiętaj musi być bez rękawków) Pozdrowionka Ania i Kubuś z Kalisza Odpowiedz Link Zgłoś
mbystrzycka Re: Co do spania - śpiworek czy kołderka?? 07.10.04, 20:28 zdecydowanie śpiworek. bez klopotow z nocnym rozkopywaniem sie, budzeniem z powodu zimna. ma jeszcze jedna zalete przy dzieciach bardzo ruchliwych (zwlaszcza w czasie snu). moj synek czesto przewracal sie we snie na brzuch, a z tej pozycji odruchowo siadal i budzil sie z placzem.... w spiworku takie harce sa nie do pomyslenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dta Re: Co do spania - śpiworek czy kołderka?? 07.10.04, 20:31 śpiworek bez rękawów. Odpowiedz Link Zgłoś
maja_soft Re: Co do spania - śpiworek czy kołderka?? 09.10.04, 17:04 Popieram poprzedniczki w 100%, dorzucę Ci tylko info, że w Auchanie nabyłam właśnie kilka śpiworków dla noworodka i starszego dzieciaczka w cenie 10 zł/szt. Spiworki nie mają rękawków - takie są najlepsze moim zdaniem, wykonane z porządnej bawełenki, produkcji węgierskiej nie chińskiej - o dziwo zapinane na zatrzaski na całej długości, rozmiary od 62 do 86. Jeśli musisz sie ograniczyć do jednego, to doradzam kupno od razu większego, dziecko szybko rośnie, a Maluszkowi nie będzie źle w za dużym. Ja po doświadczeniach z pierwszym dzieckiem wole zrezygnować z zakupu śpioszków na rzecz śpiworków, bo moje pierwsze Maleństwo większość życia na leżąco spędziło w body i w śpiworku z gołymi nóżkami w środku i było mu dobrze. Starsze dziecię do dzisiaj śpi w śpiworkach - takich bez rękawków. Udanych wyborów i zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
fenka śpiworek 10.10.04, 07:55 Hej Iwonko, ja zamierzam kupić śpiworek - sprzedawczymi sklepie odradziła mi kupowanie teraz zestawu pościeli na rzecz śpiworka - fajnie, nie? i jak widzę, że większość Mam ma podobne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś